Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Stalin a ideeVáclav Havel: „Největším problémem Ruska je to, že neví, kde má hranice.“ Stopy po kulkáchStalin tragedie a statistika z ruských samopalů na budově Národního muzea v Praze mají lepší paměť než většina z nás! – Putinův vzor Stalin: „Jeden mrtvý je tragédie, milion statistika.“ – „Ideje jsou mnohem mocnější než zbraně. Nechceme, aby naši nepřátelé měli zbraně, proč bychom jim umožňovali mít ideje?“ - Platíme tisícům Rusů studium a donedávna jsme platili i výsluhy a penze, platíme dál tisícům Rusů - příslušníků ruských tajných služeb, kteří působili u nás…?! – THE SOVIET STORY!

Film o Janu Palachovi natočila polská režisérka, Britové věnují památník československým letcům RAF, kolik lidí se zastydí? To bude zase „problém“ najít v centru místo na pomník pro naše letce?! Nedivme se, „holubičí národ“ který nemá rád hrdiny a války se chová tak jak je mu vlastní. Nemůže mít ve svém čele svůj opak. ČT uvedla včera o památníku „českých“ letců RAF (byli to Čechoslováci!) reportáž v hlavních večerních zprávách až od 45:16 minuty. Byla to poslední „Head Lines“ na webu ČT! Následovala reportáž o 15 let výročí přistoupení České republiky k NATO, to už „Head Line“ nebyla. Přednost dostaly zprávy typu, kde jaké bouralo auto, a kde kdo co ukrad apod. Je smutné, když už ani jeden ministr nedokáže promluvit jasně, nenajde se ani jeden poslanec, který by měl odvahu toto veřejně kritizovat, natož se aktivně snažil podpořit Ukrajinu. Podívejte se na Hřbitov pro cizince – tato země nezná stud!

* * *

Britové věnují Česku památník českým letcům RAF

Dvoumetrovou sochu okřídleného lva jako poctu českým pilotům bojujícím v RAF za druhé světové války věnuje Česku britská komunita žijící v ČR. Autorem bronzového památníku je britský sochař Colin Spofforth. Socha bude odlita v České republice a slavnostně odhalena v Praze 17. června. O jejím umístění nyní jedná britská ambasáda s Prahou, řekla britská velvyslankyně Jan Thompsonová. Duchovním otcem památníku je Euan Edworthy, který 17 let žije a pracuje v ČR. Na nápad vybudovat památník prý přišel v době, kdy přijel do Česka. "Můj otec, který sám byl důstojníkem RAF, mi často připomínal hrdinství československých letců," zdůvodnil Edworthy. Čeští a slovenští piloti se pozitivně zapsali do paměti obyvatel Spojeného království zejména při slavné bitvě o Británii. Během léta a podzimu 1940 v ní létalo podle údajů Muzea RAF 2917 pilotů, z toho asi pětina pocházela ze zahraničí, včetně 145 Poláků a 88 Čechoslováků. Celkově v době druhé světové války působilo v britském vojenském letectvu přes 2500 československých pilotů, 493 z nich v bojích zahynulo.

ČRo, 11.3.2013

* * *

LN Bursik Zastavme Putina 110314Martin Bursík to nemohl ve svém článku napsat a vyjádřit lépe - Zastavme Putina na Ukrajině (LN, 11.3.2014, článek není bohužel zatím na internetu, abych mohl uvést přímý link), cituji:

… Komunisté - pátá kolo­na putinovského Ruska - vládnou se sociální­mi demokraty ve čtyřech krajích republiky a čekají v parlamentu na střídačce, aby vládu pod­pořili, až ji otřese první vážná krize.Vážíme si dvaceti pěti let demokracie a svo­body, vážíme si patnácti let v NATO. Cítíme se být součástí Západu, ne Východu. Naším domovem je Evropská unie. Situace je vážná a ob­čané České republiky by měli slyšet tato slova od všech demokratických politiků v zemi.

* * *

Toto řekl jeden VŠ pedagog: „Platíme tisícům Rusů studium a donedávna jsme platili i výsluhy a penze, platíme dál tisícům Rusů - příslušníků ruských tajných služeb, kteří působili u nás…“ Dle informace z Motola se Rusům údajně hradí zdarma i lékařská péče…?! V souvislosti se současným děním si člověk nutně klade otázku proč…?!

* * *

Byl polský prezident Kaczyński po tragédii u Smolenska zabit FSB komandem – video na You Tube znepřístupněno…? 

To letadlo bylo tím směrem zjevně úmyslně navedeno, ono nebylo navedeno nad přistávací pás. Prezident a jeho blízcí byli v speciálním kontejneru (speciální části) vpředu. Ta mohla odolat – ale je podezření, že ji celou Rusové ukradli. Je to jediné ještě nevysvětlené místo. Snímky US satelitu necelých 6 minut po katastrofě ukazují rozstřel úlomků ne veliké ploše, způsob deformace kusů letadla je jasný, to se dá spočítat přetvářná energie, deformace…. nýty hluboko v tělech či spíše kusech těl obětí, několik detektorů a metod jednoznačně prokázaly trotyl (výbušninu) na troskách i tělech obětí. Korunou byl rozbor snímků NASA, provedený expertem NASA prof. Cieszewským – občan USA, emigroval ze komunismu – bříza byla ulomena pět dní před katastrofou (!).

Pro osvětlení toho, co předcházelo: Partikulární zájmy nespolehlivých  koaličních partnerů PiS, Samoobrony a LPR, vedly po dvou letech vlády v r. 2007 k jejímu pádu a předčasným volbám. V těch po demagogické volební kampani nepřesvědčivě více hlasů dostala Tuskova platforma, ale prezidentem zůstal Lech Kaczynski. Ten využil práva veta v mnoha případech, aby odvrátil kroky Tuskovy vlády Občanské Platformy, připomínající českému pozorovateli v Polsku „normalizaci“ po sovětské okupaci u nás. A Tusk a spol. rozpoutali válku proti Kaczynským PiSu neuvěřitelnými intrikami v ústavních orgánech až po sabotování zahraničních cest prezidenta Kaczynského, a také  neuvěřitelně sprostou pomlouvačnou kampaň  Tuska a spol, proti opozici. Nakonec Tuskovi lidé dali letadlo opravovit do Saratova, do opraven vlastněných známým mafiánem Deripaskou – to je zeť Putina! Předtím tyto vojenské speciály TU154 (jeden ještě zbyl) opravovali v leteckých opravách při moskevském letišti Vnukovo. Takže je podezření, že  i v Saratově vše připravovali. To je „v kostce“ děj a výsledky. Atentát této „normalizaci“ uvolnil cestu, jenže – vývoj na Ukrajině dal s obrovskou přesvědčivostí za pravdu Lechovi Kaczynskému – veškeré snahy Tuskovy vlády o “reset“ s Ruskem jsou vším, co se děje a Ukrajině, těžce zprofanovány. Podporovat veřejně  v Polsku jakoukoliv ozbrojenou akci Rusů proti jiným národům před polskou veřejností je naprosto nepředstavitelné.

Vlad. Kebrle, 11.3.2014   

* * * 

Jan Šinágl, 12.3.2014

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)