Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ZubovRuský historik profesor Andrej Zubov publikoval na stránkách ruského deníku Vedomosti tento článek o krymské krizi, který vyvolal řadu bouřlivých reakcí - Země se shromažďují jen za cenu krve a slz. Žádnou krev, žádné slzy již nepotřebujeme! - Sebevražedně demokratická KSČM? – Fórum Karla Schwarzenberga: UKRAJINA V MLZE – Zmanipulovaný pořad ČT 1 MÁTE SLOVO stylem 50.let! - Dopis vedení Národní demokracie ruskému velvyslanci – Prof. Zubov by měl vystoupit v telemostu v OVM 30.března (studenti chystají demonstraci před moskevskou univerzitou proti narůstající šikaně a na podporu svého profesora.)

„…aby zájem o politiku, pokud možno, pobídl někoho z vás, aby se začal angažovat. Jinak jsme na tom sami vinni. Pokud sami něco děláme, tak si můžeme stěžovat. Proto prosím, aby každý zvážil, jest-li pro to nemůže něco sám dělat přímo v politice. To je vlastně smysl těchto setkání, abychom v Čechách uhasínající zájem o politiku povzbudili a aby si lidi uvědomili odpovědnost, kterou každý občan, i my tady v tomto sálu, máme za osud naší země…“ z úvodního slova Karla Schwarzenberga, Lucerna, Ukrajina v mlze, 27.3.2014

… Přátelé. Musíme se zastavit a vzpamatovat se. Naši politici zatahují naše lidi do hrozného, děsivého dobrodružství. Historická zkušenost nám říká, že nic neprojde jen tak. Neměli bychom se nechat manipulovat, jak se nechali svého času Němci manipulovat sliby Goebbelse a Hitlera. V zájmu míru v naší zemi, v zájmu jeho skutečného obrození, pro mír a přátelství na území historického Ruska, které je nyní rozděleno do mnoha států, řekněme ne na tuto šílenou a – co je nejdůležitější – naprosto zbytečnou agresi. Ztratili jsme ve dvacátém století tolik životů, že naší jedinou správnou zásadou by měl být princip vyhlášený Solženicynem – zachování národa. Zachování lidí, a ne rozšiřování území. Země se shromažďují jen za cenu krve a slz. Žádnou krev, žádné slzy již nepotřebujeme!

Andrej Zubov je ruský historik. Je autorem publikace Velké dějiny Ruska XX. století, kterou v češtině v červnu vydá nakladatelství Argo

http://dialog.ihned.cz/c1-61786700-uz-to-tady-bylo

* * *

Sebevražedně demokratická KSČM?

… Zákon o sdružování v politických stranách a v politických hnutích stanoví, že vznikat a vyvíjet činnost nemohou strany a hnutí, které porušují ústavu a zákony, a jejichž program nebo činnost ohrožují mravnost, veřejný pořádek nebo práva a svobodu občanů.

Představme si politickou stranu, kde by bylo předmětem vnitrostranické diskuse, zda vyhlazení Lidic v roce 1942 bylo aktem spravedlivé odvety. Nikdo nebude pochybovat o tom, že strana porušuje ústavu, zákony i veřejný pořádek, a to dokonce i v takovém případě, že by souhlas s vyhlazením Lidic projevovala jen malá část členů. Většina by tento názor nezastávala, ale pouze tvrdila, že menšina má právo takový názor zastávat v rámci vnitrostranické demokracie a diskuse. Přitom výroky o vyhlazení Lidic jako aktu spravedlivé odvety a 21. srpnu 1968 jako aktu nezištné internacionální pomoci jsou kvalitativně stejné. To znamená, že se zde můžeme bavit pouze o kvantitativních rozdílech, což v našem případě nemá žádný význam. Nemůže být projevem vnitrostranické demokracie diskuse o vyhlazení Lidic jako aktu spravedlivé odvety, stejně jako není projevem vnitrostranické demokracie diskuse o událostech 21. srpna 1968 jako aktu internacionální pomoci, nikoliv okupace. Naopak jde o důkaz protiprávní existence politické strany.

Zákonné předpoklady existence musí splňovat politická strana jako celek, nemůže trpět frakci, skupinu nebo jedince, kteří tyto předpoklady nesplňují. Právo žádnou výjimku nepřipouští. Výjimka je totiž negací zákonných předpokladů pro legální existenci a fungování politické strany.

Změnu těchto zásad nepřipouští především ústavní pořádek ČR. Změna práva by musela připustit zrovnoprávnění komunistů, fašistů a nacistů v legalizaci jejich činnosti a jejich extrémních postojů.

* * *

Z debaty Ukrajina v mlze:

FKS Lucerna panel 270314- Putin se snaží narůstající problémy Ruska svést na Západ, to je hlavní smysl jeho jednáníFKS Lucerna verejnost 270314

- 9.5.2014 se očekávají nepokoje, pokus o dosazení Janukoviče za prezidenta, ustanovení Charkova hlavním městem, prezidentské volby 25.května by se neměly konat

- TGM, Únor 1918: „Raději Rusko s Ukrajinou, než Ukrajinu s Rakouskem.“

- 60% lidí na Meajdanu mělo vysokoškolské vzdělání a přišlo z vlastní vůle, nejvyšší účast byla cca 1 milion lidí

- 83% obyvatelstva Ukrajiny bylo proti anexi Krymu – na východě Ukrajiny 63%, měsíc před přepadením, bylo 40% obyvatelstva Krymu bylo pro zachování spojení s Ukrajinou

- Prof. Andrej Zubov by měl vystoupit v telemostu v OVM v neděli, dne 30.března (studenti chystají demonstraci před moskevskou proti narůstající šikaně)

Zvukový záznam celé debaty. Doporučuji zejména celou debatu – můj vstup od 1:10:30 hod., 1:40:10 – skvělé vystoupení jednoho Slováka, 1:58:49 – otřesné svědectví přímé účastnice zmanipulovaného pořadu Máte slovo o Ukrajině – 2:07:45 – skvělé závěrečné slovo historika-ukrajinisty, z ÚSTR! Připomněl roli presidenta všech, který má za povinnost být i presidentem menšiny, pokud se většina chová pasivně, nebezpečně až hloupě – i v jejím zájmu.

Karel Schwarzenberg připomněl, že už není ministr zahraničí a tudíž nenese spoluodpovědnost za jednání EU.

EU musí přesvědčivě jednat a uvalit citelné sankce. Jen silná slova jsou známkou bezmocnosti a zbabělosti, kterou druhá strana vždy využije a kdy škody budou nakonec mnohem větší – nejen hmotné a mravní, ale i na životech. Minulost zná mnoho příkladů a měli bychom si je připomínat a hlavně jednat, dříve než bude pozdě!

 

Jan Šinágl, 28.3.2014

Dopis vedení Národní demokracie ruskému velvyslanci

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.83 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)