Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Jourová 1Perglova a Pokorného ministryně - Paní Jourová patří k lidem, kteří nemají stud, zato chorobnou touhu po moci zaRicar a Jourovakaždou cenu. Dostanou-li se tito mocí nemocní k moci, ohrožují nejenom společnost, ale dříve či později i sami sebe. Záleží jen na společnosti zda jim to dovolí a umožní či včas znemožní, než napáchají škody ještě daleko vyšší než dosud! – Politologové chválí výběr Jourové na kandidátku do komise EU

Věra Jourová je opravdu velmi zvláštní postavou české politické scény. Senátor za nejsilnější vládní stranu ji považuje za neschopnou ministryni, která byla za „odměnu“ vykopnuta na vyšší post, jeho koaliční partner v ní však objevil nejlepšího odborníka, který dokáže v Evropské komisi bojovat za práva a europeníze Čechů do posledního dechu. Asi proto, jak se vyjádřila sama budoucí eurokomisařka, že má EU v sobě. Nevím sice, co tím chtěla vlastně vyjádřit, ale nenapadá mne žádná politicky korektní asociace. Navíc mě docela děsí, jak si představuje svoje budoucí pracovní zařazení. Může to být regionální politika, administrace, ale třeba i doprava a průmysl. Všechno naše odbornice zvládá, ničeho se nebojí. Čest její budovatelské práci! Jen z toho mám malinko pocit, že její angažmá je jednou velkou genderovou záplatou na neschopnost našich vládních špiček se na čemkoliv racionálně dohodnout a pletení biče z lejna klientelismu.

Jaképak jsou vlastně odborné přednosti a morální vlastnosti vyvolené „euroministryně“? Vystudovala teorii kultury na FF UK a stala se zástupkyní ředitele MKS v Třebíči. Poté pracovala na několika postech v soukromé i státní sféře, kde se její činnost všelijak dotýkala fondů EU. Její první kariéra dosáhla vrcholu, když se stala náměstkyní pro místní rozvoj na Ministerstvu pro místní rozvoj ve vládě Jiřího Paroubka.

Ricar MarekDotace z EU, Paroubek, straničtí přátelé z ČSSD okolo Třebíče a její práce na ministerstvu – vše se interesantně propletlo v kauze Budišov, které se stala téměř hlavní hvězdou. Arch. Marek Řičář tehdy upozornil a přinesl policii indicie o podivnostech, které doprovázejí projekt rekonstrukce budišovského zámku, právě nedaleko Jourové rodného města. V odposleších se starosta Budišova Péťa chlubil jaké má na MPMR koně, které za úplatek dokáží ty evropské dotace odklonit správným soukromým směrem a „umí“ cenu zakázky, a že na to pro ně má připravených 5 miliónů korun. Odposlechy také prozradily něco o jakýchsi 2 miliónech pro nějakou Věru.

Náměstkyně je zatčena, ve své první výpovědi ukazuje na premiéra Paroubka, který se měl na finančních machinacích kolem dotací podílet. Po nějakém čase přichází však „prozření“, výpověď odvolána, Paroubek očištěn a Jourová zbavena všech obvinění. Marku Řičářovi někdo vyhrožuje fyzickou likvidací, je s celou rodinou převeden do policejního programu ochrany svědků. Během této doby nakonec jako jediný obviněn a odsouzen na 6,5 roku kriminálu.

Z Jiřího Paroubka se stává výborně vydělávající spisovatel neprodejných knížek a Věra Jourová se po krátké pauze opět vydává na politickou scénu. Zažaluje stát o 9 miliónů odškodného za pobyt ve vyšetřovací vazbě, opouští ČSSD a kandiduje. Nejprve za EDS do Evropského parlamentu, poté též na kandidátce KDU-ČSL do Parlamentu ČR. Neúspěšně.

Až přichází lidový spasitel Andrej Babiš a jeho hnutí ANO, které objevuje v této ženě korupční mučednici a znovu ji představuje národu jako dokonalou odbornici na regionální rozvoj a čerpání dotací. Navíc jistě dokonale splňovala potřebu zaplnění volebních plakátů: sociální miliardář, herec, známý novinář a žena! Není to dokonalé?

I EU nyní „potřebuje“ ženy. Profesionální ženy, političky, odbornice. A strýko Andrej opět vytahuje trumf z rukávu. Vážení přátelé, soudruzi a soudružky: Věra Jourová!!! Všude už byla, všechno zná, všechno umí, ženská s EU v těle, která navíc v těžkých dobách kausy Budišov dokázala „ochránit“ svého premiéra a ještě vysoudit na státu několika miliónové odškodné. A jak to teprve umí s evropskými penězi!  Nikoho lepšího nemá země Česká …

A tak se Věra Jourová stává eurokomisařkou a Marek Řičář sedí v kriminále. Jak se vám líbí tento příběh z naší současnosti?

Viz také: Causa Řičář

http://pravyprostor.cz/profesionalni-papalas-zena-jourova/

* * *

Perglova a Pokorného ministryně

Češi se brzo dočkají náznaku toho, zda se Andrej Babiš zaměřil na Věru Jourovou jako eurokomisařku proto, že je pro funkci tou nejpovolanější ženou, nebo proto, že se jí chtěl zbavit. Jourová navrhuje jako svoji nástupkyni na ministerstvu pro místní rozvoj náměstkyni pro evropské programy Kláru Dostálovou. Babišem vlastněné Lidové noviny si dnes všimly, že Dostálová roky radila firmám, jak využívat evropské fondy. To by mělo být varovným signálem. Dostálová se pak stala tváří Komory administrátorů veřejných zakázek (KAVZ). KAVZ je nástrojem právníků Roberta Pergla a Radka Pokorného pro cokoli, kromě zvyšování transparentnosti zadávání veřejných zakázek. Jourová řekla ČT, že Dostálová by byla zárukou kontinuity na ministerstvu. Pokud Babiš tlačí Jourovou do Bruselu kvůli nepřiměřenému vlivu, který na ni mají Pergl a Pokorný, jmenování Dostálové by mu zhatilo plány. Logičtějším krokem by pro něj bylo další překvapení při obsazování postů, jako to nedávno předvedl v ČEZu. 

* * *

Obávám se, že Věra Jourová patří do vězení, ne do Bruselu - a nejen ona!

… Je trpce úsměvné, když se na dnešním breefingu vlády její předseda Sobotka (na dotaz novinářů o potřebné kvalifikaci Jourové) vyjadřuje ve smyslu, že se v problematice dotací pohybuje už roky a že je to její tou nejlepší možnou kvalifikací. Chce tím snad premiér naznačit, že nebýt „odbornice“ Jourové, rozkradlo by se u nás ještě daleko více ze stamiliard EU?! Měl by si raději zajet za panem Řičářem do věznice v Českých Budějovicích. Ten by mu velice rychle vysvětlil, že za zabránění krádeží dotací se zavírá a za napomáhání k jejich rozkrádání se v ČR odměňuje ministerskými posty a dokonce i nabídkou eurokomisařství! …

Paní Jourová patří k lidem, kteří nemají stud, zato chorobnou touhu po moci za každou cenu. Dostanou-li se tito mocí nemocní k moci, ohrožují nejenom společnost, ale dříve či později i sami sebe. Záleží jen na společnosti zda jim to dovolí a umožní či včas znemožní, než napáchají škody ještě daleko vyšší než dosud!

 

Jan Šinágl, 22.7.2014

* * *

Politologové chválí výběr Jourové na kandidátku do komise EU

Překvapuje to zejména u prof. Vladimíry Dvořákové? Je tak neinformovaná, nebo jiná než je představována médii? Nevím, co je horší – to posuďte sami. Odkaz na kauzu ing. arch. Marka Řičáře jsem jí dnes odeslal. J.Š.

* * *

iDNES 24.11.2013: Před sedmi lety se chtěla Jourová z ANO zabít, dnes rozhoduje o vládě

* * *

Ing. arch. Marek Řičář:

„Kdo mlčí ke zločinu, stává se jeho spojencem… a kdo se jednou ohne, už zůstane ohnutý do konce života. Moji předkové zločinu neposluhovali, ať už to byl zločin nacistický nebo komunistický, a ani já se neohnu před zločinným SYSTÉMEM, který svou moc staví na zneužívání zákona, justice a policie pro potřeby korupční mafie a na strachu a poslušnosti lidí. Proto budu bojovat až do úplného konce a nemůžu nikdy akceptovat „trest“ za něco, co jsem nespáchal a spáchat nemohl. Nemůžu po 7 letech, které mně a mojí rodině vzal SYSTÉM, přistoupit na falešnou hru na spravedlnost a právo a stát se figurkou ve hře mocných. Před 7 lety jsem byl mafií „pohřben“, nemám nic, nejsem nikdo, na mém „hrobě“ slaví politická prostituce, lidská špína a STRACH… a právě já, který více nejsem, než jsem, Vás volám: nemlčte!, překonejte svůj strach!, nenechte se zneužívat!, neposluhujte!, pomozte!“

* * *

PETICE: Zrušení rozsudku a obnovení procesu Ing. Arch. Marka Řičáře - Josefa Marka

* * *

Czech „Watergate“: Ing.arch.Marek Řičář & Fabricated Cause Bono publico – emergence and crucial points

Tschechische „Watergate“: DIE CAUSA ING.ARCH. JOSEF MAREK - ŘIČÁŘ

Aufhebung des Urteils und Erneuerung des Prozesses Ing. Arch. Marek Řičář - Josef Marek

* * *

Causa Řičář: Jak politická mafie bezohledně zlikvidovala život rodiny s pěti dětmi (I.)

Causa Řičář: Osm let bezmoci a postupné likvidace (II.)

Causa Řičář: Monstrproces politické a justiční zvůle (III.)

* * *

Případ Josefa Marka, dříve ing. arch. Marka Řičáře je zřejmým justičním zločinem!

MS Praha 20.10.2010: Protokol o hlavním líčení ve věci obžalovaného ing. arch. Marka Řičáře!!!

Žádost o udělení milosti ing. arch. Marku Řičářovi předána Hradem na MsP!

Ing. arch. Marek Řičář: Co jsem potkal v útrobách ČSSD v letech 2002-2006

Spravedlivý soud nevinného Ing. arch. Marka Řičáře nás teprve čeká!

Marek Řičář, vězeň svědomí: ČESKÉ PEKLO 2014 ve srovnání s vězením v roce 1930 !!!

Zrušení rozsudku a obnovení procesu Ing. Arch. Marka Řičáře - Josefa Marka

Dopis GŘ ČT Petru Dvořákovi ve věci kauzy ing. arch. Marka Řičáře

Kauza Řičář: média informována, všechna dosud svorně mlčí…?!

Ing. arch. Marek Řičář mezi nejhorší spodinou ve věznici Všehrdy v akutním ohrožení života!

Otřese Českou republikou kauza Řičář jako s USA kauza Watergate?!

Osobní dopis manželky ing. arch. Marka Řičáře, matky pěti dětí

Brusel: V IT technologiích Česko vážně selhalo, autora nejlepšího IT projektu BONO PUBLICO ing. arch. Marka Řičáře zavřelo!

Věra Jourová eurokomisařkou by byl výsměch dobrým mravům a spravedlnosti !!!

Věra Jourová, skvělá ženská…?!

* * *

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (8 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #5 Miloslava Chalupová 2014-07-23 09:19
Silná žena bude ještě silnější pod poslaneckou imunitou, v jiném čase vše může nabrat jiný spád. Ti, kteří dosud vyšetřování mařili snad budou vypovídat.
+4 #4 Jan Šinagl 2014-07-23 06:56
„Silná“ žena vše přiznala, poté popřela, důkazy zmizely, policejní vyšetřovatelé byli odejiti, „silná“ žena se kdysi pokusila o sebevraždu. Přečtěte si protokol níže a potom hodnoťte. Bez informací jste sama nedůvěryhodná, paní Chalupová. Doporučuji přečíst si všechny články.
sinagl.cz/.../...
-5 #3 Miloslava Chalupová 2014-07-22 13:11
zpravy.idnes.cz/.../...

Paní Věra Jourová je silná žena, s odstupem času by věc měla veřejnosti vysvětlit.
-6 #2 Miloslava Chalupová 2014-07-22 12:27
ceskatelevize.cz/.../...

Vše co působí na city by mělo jít stranou pří úvaze o tom, jak fungovaly dotace za působení V.J. a JAK po jejím nedobrovolném odchodu z funkce. A komuže nejvíce stála v cestě s tím smyslem pro spravedlnost.
+2 #1 Jana 2014-07-22 12:18
Jourová jako eurokomisařka: Doživotní milionářka! Platem strčí do kapsy Zemana, Sobotku i Babiše
blesk.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)