Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Muslimky„Muslimské“ novinky u Ústí nad Labem – První rok romských paterčat ve veřejném zájmu, osud neromských paterčat z Kroměříže není snad ve veřejném zájmu?! – Odchodů lékařů do ciziny letos znepokojivě přibývá!

Situaci v Ústí nad Labem mohou pomoci pouze objektivní informace. Názory studentů z petice, kterou na podporu svého učitele Davida Kafky dali dohromady studenti. "KÚ nařídí opakování zkoušky, pokud zjistí, že při této zkoušce byly porušeny právní předpisy nebo se vyskytly jiné závažné nedostatky, které mohly mít vliv na řádný průběh nebo výsledek zkoušky; v opačném případě výsledek zkoušky potvrdí." Jenže KÚ pochybení u komise žádné nezjistil (viz zpráva tiskové mluvčí školského úřadu), o žádném pochybení ani nikoho z komise neinformoval, přesto zkoušku anuloval. Vedení školy poté oznámilo, že k pochybení nedošlo, ale zkoušejícímu udělí na základě stížnosti maturantky vytýkací dopis s možností výpovědi. Důvod je již ve vytýkacím dopise. S uvedeným důvodem sice daná třída vůbec nesouhlasí, přesto je řečeno, že určitě nastal. Navíc studentka tuto stížnost předala ředitelství školy, to ji zaneslo na školský úřad a po měsíci školský úřad tvrdí skrz svou tiskovou mluvčí, že o stížnosti dané žákyně slyšeli, ale nikdy ji neměli v ruce, přitom vytýkací dopis uvádí informaci opačnou?!

Jak se jednou člověk ocitne ve lži, už se z ní těžko dostává. Nezbývá jen ve lhaní, mlžení a vyhýbání se vlastní odpovědnosti, pokračovat. To je jeden z hlavních problémů naší společnosti – mít moc, peníze, pracovat co nejméně a odmítat osobní odpovědnost s odkazem na zákony a další odpovědné – jako tomu bylo za totality…

Neuvěřitelné chování otce muslimské studentky v Ústí nad Labem a zbabělost odpovědných!

Odpověď ředitele CERMATu Ing. Jiřího Zíky ve věci muslimské studentky v Ústí nad Labem

* * *

První rok života paterčat ukáže dokumentární televizní seriál

První nádech a křik i další osud prvních paterčat v Česku, která se narodila loni v červnu, ukazuje nový dokumentární seriál České televize Paterčata. Filmaři sledovali děti a jejich rodiče Sašu Kiňovou a Antonína Kroščena po celý rok. Ve třinácti dílech zachytili nejen jejich radost, chvíle štěstí, únavu či potíže, ale také reakce okolí. Režisérka dokumentu Alena Derzsiová se scenáristkou byly zvědavé, zda otec nápor pěti kojenců a malého syna ustojí a rodinu neopustí. "Říkaly jsme si, že za půl roku bude pryč. Stala se z něj ale druhá máma," řekla Derzsiová. Původně chtěli tvůrci točit časosběrný dokument a záběry postupně pořizovat po roce, dvou či pěti. Nakonec zachytili první rok života paterčat. Další pokračování ale nevylučují, a to podle reakcí diváků. ČRo 13.8.2014

P.S.

Všimněte si, jak se všechna veřejnoprávní média vyhýbají jako „čert kříži“ sdělit občanům, že se jedná o romskou rodinu. Proč se ČT nenatočí stejný dokument o neromských paterčatech z Kroměříže, které si o podmínkách, kterých se dostalo romské rodině, mohou nechat jen zdát. Kde je rovnost občanů před zákonem? Kde zůstaly dobré mravy? Proč má mít člověk jiné barvy pleti či jiné etnikum výhody, kterých se nedostává jiným. Nedopouští se tímto dokumentem veřejnoprávní ČT šíření rasové nenávisti a podpory rasové diskriminace?!J.Š.

* * *

ČLK: Odchodů lékařů do ciziny letos znepokojivě přibývá

Odchodů lékařů do ciziny letos podle prezidenta České lékařské komory (ČLK) Milana Kubka znepokojivě přibývá. Loni si vyžádalo od komory potvrzení pro práci v zahraničí 330 lékařů, letos v prvním pololetí už 239, řekl Kubek ČTK. Celkový počet odchodů ještě navyšují mladí doktoři, kteří odejdou ihned po promoci a v Česku vůbec nenastoupí. Loni jich bylo 193. Hlavním důvodem odchodu lékařů do ciziny jsou lepší finanční, ale i pracovní podmínky. Propad zčásti vyrovnávají cizinci, v ČR jich pracují 3000. Celkem je v ČR činných 38.000 lékařů. ČRo 13.8.2014

P.S.

Bude-li tento trend pokračovat, bude brzy kvalitní lékařská péče opět jen otázkou peněz jako tomu bylo za totality. Schopným lékařům, kteří odcházejí do zahraničí se nelze divit. Jejich jednání je jen logický následek nezodpovědného jednání státu, který nechá rozkrádat beztrestně stamiliardy korun ročně. Poté mu chybí zlomky rozkradeného na potřebné. Nemorálnost zavedená komunisty byla demokracií ještě více posílena. Nikdo jí nemusí velet. Je samořídící, kdy komunisty založený korupční a klientelistický systém se v demokracii dovedl do sofistikované formy. Bezcharakternost a slabost je její živnou, životodárnou půdou. Má-li to být převažující vlastností většiny obyvatelstva, nečeká nás nic dobrého, tím méně ty, kteří něco pro nápravu věcí veřejných dělají – v rámci české tradice.

Tak snad se už jednou konečně vzchopíme, nebo jsme opravdu jen národem „kočích, služek a cyklistů“, kteří umí dole jen dobře a poslušně šlapat a nahoře jen se dobře a poslušně hrbit! Takoví se nikdy skutečné svobody a demokracie nedočkají, nemohou. Právo, spravedlnost a svobodu si zaslouží jen ti, co o tyto demokratické hodnoty denně a neohroženě usilují!

Jan Šinágl, 14.8.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (5 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Richard Kluzák 2014-08-19 18:36
Smutná skutečnost: dřívější vláda měla obrovské obtíže, aby sehnala jedinou milardu korun pro zvýšení platů zdravotníků. Současně jeden jediný posametový miliardář v té době za jediný den uzavřel kšeft za 70 miliard!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)