Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Foley James„Nikdy jsme na Jima nebyli hrdější,“ napsala jeho matka Diane… - Kde není domovem statečnost, čest a odvaha, bude domovem strach, obavy, zbabělost - a poroba!

Každým ještě normálním člověkem ve stále více nenormálním světě, musela tato barbarská vražda amerického novináře Jamese Foleye otřást. USA a Británie jsou jediné země, které svobodu svých občanů nevyplácejí. Svoboda stála vždy „pot, krev a slzy“ jak už kdysi řekl W.Churchill. Zbabělým vykoupením svobody jedněch, se peníze použijí na další v zabíjení nevinných! Vykoupení svobody jednoho známého je za cenu ztráty mnoha životů neznámých. Skutečně svobodná země se k tomu nemorálnímu, sobeckému aktu, nesníží. I proto občané USA a Británie tolik ctí svobodu a jsou ochotni za ni bojovat a obětovat své životy. Ustupování zlu má jediný následek – jeho posilování. To dobře věděl i James Foley...

* * *

Islamisté zveřejnili video popravy amerického novináře uneseného v Sýrii - Foley, jenž na Blízkém východě působil pět let, zmizel  22. listopadu 2012. Foleyova rodina smrt novináře potvrdila na facebookovém profilu, jenž byl zřízen na jeho podporu. „Nikdy jsme na Jima nebyli hrdější,“ napsala jeho matka Diane. „Položil život za to, aby světu ukázal utrpení Syřanů. Žádáme únosce, aby ušetřili životy zbylých rukojmí. Stejně jako Jim jsou nevinní. Nemají vliv na politiku americké vlády v Iráku, Sýrii, ani jinde na světě," napsala Diane Foleyová. …

* * *

Francouzští novináři věznění s Foleym ocenili jeho odvahu - Americký list The New York Times v červenci napsal, že evropské země za svoje občany výkupné vyplácejí. Odmítají to pouze USA a Británie. Někteří občané těchto zemí se dostali na svobodu buď díky vojenské operaci anebo proto, že sami dokázali uprchnout. …

* * *

USA podnikly neúspěšný pokus o záchranu rukojmích v Sýrii - Obama prohlásil, že USA navzdory hrozbám budou v náletech na pozice islamistů v Iráku pokračovat. Obamova poradkyně Monacová přiznala, že USA původně zprávu o osvobozovací operaci nechtěly vůbec zveřejnit a že se k tomu odhodlaly až po odvysílání videa, kdy hrozilo, že o nepodařeném pokusu budou informovat sdělovací prostředky. Philip Balboni, který řídí server GlobalPost, pro nějž Foley pracoval, sdělil listu Wall Street Journal, že únosci za Foleyho požadovali původně od jeho rodiny a GlobalPostu výkupné ve výši 100 milionů eur (2,8 miliardy korun). …

* * *

Po internetu koluje na různých odkazech zřejmý hoax, nicméně část textu je jistě poučná a varující:

… Velmi málo lidí bylo skutečnými nacisty, ale mnoho dalších se radovalo z návratu německé hrdosti a další byli příliš zaneprázdněni, než aby je to zajímalo. Byl jsem jedním z těch, kdo pokládali nacisty za bandu bláznů. Takže většina se prostě stáhla a umožnila tím, aby se to vše stalo. Pak, dříve než jsme to zjistili, nás měli v hrsti, ztratili jsme kontrolu a nastal konec světa. Dnes nám znovu a znovu různí experti opakují, že Islám je náboženství pokoje a že velká většina muslimů si přece přeje jedině žít v míru. I když toto laické ujišťování může být pravdivé, nemá pražádný význam. Je to bezcenné šidítko, které nám má umožnit, abychom se cítili lépe a aby se poněkud zmenšil (psychický) účinek fanatického řádění ve světě ve jménu Islámu.

Je skutečností, že v současné fázi dějin vládnou Islámem fanatici. Jsou to fanatici, kdo vedou každou z 50 válek, které zuří ve světě. Jsou to fanatici, kdo systematicky masakrují křesťany či příslušníky domorodých kmenů v Africe a postupně utápějí kontinent v přívalu Islámu. Jsou to fanatici, kdo spouštějí exploze bomb, usekávají hlavy, vraždí nebo zabíjejí z důvodů cti. Jsou to fanatici, kdo přebírají mešitu po mešitě. Jsou to fanatici, kdo se zápalem šíří kamenování a věšení obětí, znásilňování, zabíjení, polévání žen kyselinou, likvidací homosexuálů. Jsou to fanatici, kdo učí mladé zabíjet a stát se sebevražednými bombovými zabijáky. Obtížně měřitelnou skutečností je, že mírumilovná většina, mlčící většina, je vyděšena a je vyřazena.

Komunistické Rusko sestávalo z Rusů, kteří chtěli pouze žít v míru, a  přesto komunistické Rusko bylo odpovědno za vraždu asi 20 milionů lidí. Ohromná populace Číny byla rovněž mírumilovná, ale čínským komunistům se podařilo zabít ohromujících 70 milionů lidí. Průměrný Japonec před druhou světovou válkou rozhodně nebyl sadistickým válečným štváčem. Přesto si Japonsko vražděním a krveprolitím razilo cestu Jihovýchodní Asií v orgii zabíjení, které zahrnovalo systematické vraždy 12 milionů čínských civilistů; většinou byli zabiti šavlí, lopatou a bajonetem.

Kdo by mohl zapomenout Rwandu, která se zhroutila v krvavém zabíjení. Není snad možno tvrdit, že většina  Rwanďanů byli mírumilovní lidé? Poučení z historie jsou často neuvěřitelně jednoduchá a lapidární, ale přese vše, všechny naše schopnosti logického myšlení často přehlédneme nejzákladnější a zcela nekomplikované závěry: svým mlčením se mírumilovní muslimové stali zcela irelevantními. Mírumilovní muslimové se stanou našimi nepřáteli, jestliže nepozvednou svůj hlas, protože se jednoho dne probudí a zjistí, že se dostali do područí fanatiků.

Mírumilovní Němci, Japonci, Číňané, Rusové, Rwanďané, Srbové, Afgánci, Iráčané, Palestinci, Somálci,  Nigerijci, Alžířané a mnozí další zemřeli, protože mírumilovná většina nepromluvila, až pak bylo pozdě. Pro nás, kteří to vše sledujeme, aniž bychom se angažovali, platí, že musíme dávat pozor na jedinou skupinu, která se počítá: na fanatiky, kteří nás ohrožují, náš způsob života ….

* * 

EXEGI MONUMENTUM

Já pomník zřídil si, ne lidských rukou dílem,
sem sotva zaroste kdy cesta libová;
on bude tyčit se svým neúchylným týlem
výš sloupu Alexandrova.

Ne, zcela nezemru! Duch vdechlý v drahou lyru
můj popel přežije, sám neodsouzen tlít –
má sláva potrvá, vím, pokud v světa šíru
byť jeden básník bude žit,

Rus velkou naplní slech o mně věčně živý,
v ní každý jazyk znej pak jména mého zvuk:
i Kalmyk, stepi syn, i Tunguz dosud divý,
i Fin, i Slávů hrdý vnuk,
 
A národ zachová mě dlouho ve svém vděku,
že city šlechetné jsem lýrou budíval,
že volnost hlásal jsem vždy ve svém krutém věku
a milost k padlým vyzýval.
 
Tím, co Bůh velí Ti, Ó Múzo, řiď se stále,
měj pro urážky smich a věnce nežádej ;
buď vždycky lhostejna jak k pomluvě tak k chvále
a s hlupákem se nehádej.
 
A. S. Puškin, 21.8.1836
* * *

Vyšel rozsévač, aby zasil símě své…

Vyšel jsem dřív než hvězda ranní

svobodu v poušti rozsévat,

z čistého srdce, z duše rád

úhorům v zotročené pláni

životodárné sémě dát –

nadarmo jsem však mrhal prací,

námahou, časem, inspirací…

Paste se tedy klidně dál!

Hlas cti vás nevyburcoval.

Nestojiť stáda o svobodu!

Stříhej a řež je, bij a nič;

Dědictvím jejich z rodu k rodu

je chomout s rolničkou a bič.

A.S. Puškin 1823

* * *

Kdo není připraven k obětem, ztratí mnohem více! Svoboda není na prodej! Kdo s ní obchoduje, není ji hoden , nakonec ji zaslouženě ztratí. Kde není domovem statečnost, čest a odvaha, bude domovem strach, obavy, zbabělost - a poroba!

 

Jan Šinágl, 21.8.2014

Neuvěřitelné chování otce muslimské studentky v Ústí nad Labem a zbabělost odpovědných!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (8 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)