Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sabatova Anna… „Se stejnou logikou mohou katoličtí žáci a studenti veřejných škol požadovat vyvěšení krucifixů nebo třeba žáci a studenti nekatolických konfesí vyvěšení obrazů mistra Jana Husa či Jeronýma Pražského. Domnívám se, že tohle správná cesta není, a myslím si, že by bylo dobré řešit tuto věc pomocí jasně znějícího návrhu zákona. Jsem zvědav, kdo se toho ujme. Jen doufám, že to nebude Okamura." … "Odborná" debata o nošení pokrývek na hlavě. -Petice na podporu ředitelky Střední zdravotnické školy PhDr. Ivanky Kohoutové, Ph.D.

Veřejnoprávní ČT nám zase jednou včera ukázala (od 38 min.), jak si představuje tolik proklamovanou „objektivnost a vyváženost.“ Hlavní osoba ředitelka dr. Ivanka Kohoutová nebyla pozvána, o hlavní příčině problému se nehovořilo, PR práce pro ombudsmanku Annu Šabatovou „par excelence“. Roli jediného oponenta tak sehrál, byť slabě, moderátor proti třem hlavním hostům Daniel Takáč. Zajímavé je, že v novinách se europoslanec Polčák udivuje nad vyjádřením Šabatové a za 3 hodiny v TV už říká něco zcela jiného. Filmové vstupy byly opět jednostranné a o nepodstatném. Vysílání pro hlupáky. Hovořilo se převážně o významu muslimských šátků, pokrývek hlavy, ne o podstatě a hlavní příčině problému. Netušil jsem, že na SZŠ v Ruské ulici studují i kluci, tak se nemusí bát ani oni o své čepice. Stačilo by prý jen správně napsat vyhlášku co se smi a nesmi nosit na hlavě. Osobně by mně vadilo, že někdo smí nosit náboženský šátek podle svého přesvědčení a sportovní čepici už ne, ať jsem přesvědčen sebevíce. To už by jistě paní Šabatová zařídila, abych i sportovní čapky měly svá práva a mohly být také účastny vyučování. Zdalipak v muslimy postavených školách studují křesťanky a je jim také tak vycházeno vstříc?

Tisková zpráva ombudsmanky ze dne 28.8.2014 je vskutku „osvětovým“ čtením. Řeklo by se po česku „někdo o voze, druhý o koze“. Povídání o Marxistickém klanu Uhlových není bez zajímavostí!

Anna Šabatová je manželkou Ing. Petra Uhla, známého trockisty. Mají spolu tři děti: dceru Mgr. Sašu Uhlovou, syna Mgr. Pavla Uhla a syn Mgr. Michala Uhla. Petr Uhl je nositelem nejvyšší ceny udělované sudetskými Němci Karlovy ceny, ale pro české Němce veřejně nedělá nic viditelného (podobně jako její letošní laureát Milan Horáček). Na sjezdy sudetoněmeckého „landsmanschaftu“ jezdí pravidelně, pokud mu to zdraví umožňuje. V posledních letech i rodinní příslušníci, konkrétně syn Michal s manželkou a synkem. Pochybuji, že na své náklady a že přespávají v autě jako já. Syn Michal stačí ještě dělat „revoluci“ jako člen Rady ÚSTR, jehož projevy a myšlenkové pochody ocení spíše psychologové či psychiatři. Další syn Petr se živí jako advokát. „Proslavil“ se v kauze „Natálka“, kdy se zasadil o nemyslně vysoký trest mladým mužům. Soudce Miroslav Studnička už mezitím spáchal sebevraždu. Závěrečnou, skvělou řeč obhájce Mgr. Petra Kausty doporučuji k poslechu. Na mladých mužích byl spáchán justiční zločin. Podílel se na něm i syn ombudsmanky Anny Šabatové. Nebudu hodnotit morální profil rodičů nešťastné Natálky, ale i oni mají nemalý podíl na jejím neštěstí.

Jak jen toto nemravné dění nazvat? Demokratická totalita, totalitní „demokracie“? Doba mění lidi, ideologie dokáže někdy dlouho nad dobou vítězit. Doufejme, že současné dění na Ukrajině a ve světě je také začátkem konce totalitních ideologií? Doufejme!

Petice na podporu ředitelky Střední zdravotnické školy PhDr. Ivanky Kohoutové, Ph.D.

Ochránkyně práv Šabatová je proti zákazu muslimského šátku hidžábu na zdravotnické škole…?!

Vyjádření ředitelky SZŠ č.8. z 4.7.2014

Vyjádření ředitelky SZŠ č.7. z 10.6.2014

Vyjádření ředitelky SZŠ č.6. z 21.3.2014

 

Jan Šinágl, 29.8.2014

* * *

Z komentářů v médiích:

Nechutná propaganda ČT

se záměrem podpořit postoje rudé žáby na prameni Šabatové ve věci zákazu pokrývek hlavy na české škole. Což je dle Šabatové prý k muslimům diskriminační. Složení té partičky: -prostor pro obhajobu názoru soudružce Šabatové ----- jako "expert" profláknutý islamofil Odilo Štampach. -podpořeno dalším islamofilem Halíkem -prostor k vyjádření dostal i salafista Alrawi -jako "oponent" Polčák, který "oponuje" tím, že s Šabatovou souhlasí

Události, komentáře 28.8.2014, čas od 38:00 min. zdroj: Islám v České republice nechceme

* * *

Dva potrhlí manželé škodí národu hůř než rány morové.

… Byla, nebyla jedna škola, kam chodila většina dívek normálních a několik jiných. No, a ty jiné trvaly na tom že budou oproti zvyklostem naší země a tradicím nosit šátek na obličeji i při vyučování. Ředitel toho ústavu věc posoudil a celkem rozumně nařídil, že pro celou školu – tedy pro všechny dívky – budou platit stejná pravidla a že tedy šátek či jiný hadr při vyučování nikdo na kebuli mít nebude. Člověk by řekl - opět – jasná věc. …

* * *

Katoličtí studenti veřejných škol mohou teď požadovat vyvěšení krucifixů, nekatoličtí zase obrázek Husa! Naše školy nejsou přece náboženské…

… „Se stejnou logikou mohou katoličtí žáci a studenti veřejných škol požadovat vyvěšení krucifixů nebo třeba žáci a studenti nekatolických konfesí vyvěšení obrazů mistra Jana Husa či Jeronýma Pražského. Domnívám se, že tohle správná cesta není, a myslím si, že by bylo dobré řešit tuto věc pomocí jasně znějícího návrhu zákona. Jsem zvědav, kdo se toho ujme. Jen doufám, že to nebude Okamura." …

* * *

Ombudsmanka by si měla dát operovat mozek. Politici opět kritizují Šabatovou

… „Takže pane Polčáku, paní Šabatová, pokud považujete islám za víru a srovnáváte ho s křesťanstvím, nechte si udělat nějaký zásah do mozku. Je jedno jaký, tam už to žádnou škodu nenapáchá," vzkazuje předseda strany Republika Chaloupka.

* * *

"Odborná" debata o nošení pokrývek na hlavě

Měli bychom být tolerantní nejen k muslimům ale, i ke křesťanům a těm dalším. Naši mladiství by mohli nosit pokrývky hlavy také do školy, případně je mít na hlavách při obědě a snad i v kostele, či do postele. Bude to zajímavé, když ve třídě budou mít dívky muslimky šátky, chlapci lodičky, /Červenáček od Rychlých Šípů by mohl nosit červenou/, nebo kšiltovky, případně nějaký ten nehet, aby mu nebylo vidět do obličeje. Možná že by se hodila i kukla ve stylu Urny, aby nebyl poznán kdo je ten rošťák.

Naše mantinely ohledně chování a morálky se rozšiřují, že z jedné strany už přestává být vidět na druhou. Je to otázka mizející výchovy. Uzákoněními s případnými sankcemi nikam nedojdeme. V Polsku je mnohem méně sprejerů poškozujících omítky, protože tamější výchova směřuje k úctě činů starší generace co vykonala pro příští. A mladí to berou.

Desatero není přání nebo doporučení či poučování ze strany církve. Jakákoliv společnost, která se jím řídí nebo řádem jiným a ctí je připomínáním si ho v kostelech, školách, rodinách, shromážděních či hrách, takový řád pěstuje-li jej, vzniklý stav, vzájemně těší a upevňuje.

Bezbřehá volnost nemá se svobodou nic společného, protože nikam nesměřuje, pozbývá zodpovědnosti, jen si pro sebe užívá, baví se a stává se snadnou obětí jakéhokoliv vlivu, který řád má ať už totalitní nebo jiný.

Stěžovat si, cítit se ublížení, poukazovat na chyby druhých ukazuje na společnost, které chybí duchovní zbraně. Vnitřní pocit sounáležitosti, ze kterého vyrůstá odhodlání k obětem, postavit se, být hrdý a mít smysl pro čest. Bez těchto štítů všechny zbrojovky a arzenály převezme nepřítel bez boje.

 

K.Mrzílek , 29.8.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.09 (11 Votes)
Share

Komentáře   

0 #9 jedálenský ná 2014-09-21 13:39
Aj myslím, čo napísal z tony sense. , myslíte, že
na to, Predpokladám, že ste pridané trochu content ?
I nie som navrhnúť ste content nie pevná , ale však
Čo keby title na možno chytiť osoby pozornosť?
Myslím% BLOG_TITLE% je trochu vanilla . Tie mohol hľadať
na Yahoo predné stránky a vidieť note ako Vytvoriť článok titulky
až get ľudia záujem . Možno pridať súvisiace videá alebo pic alebo dva chytiť ľudia nadšení
o musím povedať. Len môj názor , mohli by priniesť vaše príspevky trochu živšie .
+3 #8 Míla Starec 2014-09-02 13:57
Cituji Jan Šinagl:
Pane Šušlíku, zanechte prosím nedůstojných, trapných hrátek a pomlouvaní paní ředitelky. Jsou jimi a zůstanou dokud nepředložíte věcné důkazy. Zatím předkládáte jen důkazy o Vaší podjatosti a nevěcnosti...

Dobrý den, nevím, jak chápete pojem "podjatost", kterým se vždy oháníte, když se vám nějaký názor nehodí, ale zrovna z vašeho webu podjatost ve smyslu zaujatost doslova řve z každého článku, tak ji nevyčítejte jiným. Je ostatně logické, že někdo komentuje článek, k jehož předmětu má nějaký -kladný či záporný- vztah. Trochu mi připomínáte známé přirovnání "Jak to, že vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve vlastním oku nepozoruješ...? "
-3 #7 Jan Šinagl 2014-09-02 12:00
Pane Šušlíku, zanechte prosím nedůstojných, trapných hrátek a pomlouvaní paní ředitelky. Jsou jimi a zůstanou dokud nepředložíte věcné důkazy. Zatím předkládáte jen důkazy o Vaší podjatosti a nevěcnosti jakou se dříve vyznačovalo Rudé Právo. Navíc to s tématem vůbec nesouvisí. Naopak tento článek Stanislav Křečka zcela určitě. Děkuji Vám.
krecek.blog.idnes.cz/.../...
+4 #6 Luba 2014-09-02 10:27
Pane Šinágle, máte pravdu, že jsem jako zdravotník z profese vůči paní ředitelce podjatý. Paní Kohoutová dlouhodobě škodila na Ministerstvu zdravotnictví a nyní opět projevila své "schopnosti". Paní Kohoutová se z titulu své funkce na MZ podílela na násobném navýšení nesmyslné administrativní zátěže, které se nyní sestry musí věnovat na úkor svých pacientů. A podílela se na devastaci systému vzdělávání nelékařských zdravotnických profesí. Zisk z toho mají jen školy a školitelé, nikoli samotní zdravotníci a pacienti. Navíc ve sporu "o šátky" projevila podivuhodnou neznalost či ignoranci základních zákonů demokratického státu a silný sklon utvrzovat společnost v zajetých předsudcích a stereotypech. Přitom jakýkoli pedagog a vychovatel by měl působit směrem právě opačným. Směrem k větší otevřenosti, informovanosti a toleranci. Buďte zdráv!
-3 #5 Jan Šinagl 2014-09-01 10:54
Opakuji pane Šušlíku, děkovat mi ani mne chválit nemusíte. Opět vznášíte závažná podezření aniž byste uvedl jediný důkaz. Přečetl jste si alespoň Prohlášení paní ředitelky č.6+7+8? Zveřejněte důkazy, podejte trestní oznámení, jinak budete právem vnímán jako nedůvěryhodný, házící špínu na druhé, vždy její kus ulpí na nevinném člověku. Bývá to často jediným účelem takovýchto pomluv. Jistě i Vy víte, že pravda je o důkazech, pomluva žije ze lží či polopravd. Pokud bez důkazů budete pokračovat v dehonestaci paní ředitelky, udělají si na Vás patřičný názor i čtenáři těchto webových stránek. Z Vašeho textu je cítit podjatost, sklon k odsuzování, nepochybování, bez známky pokory. Nevěcný, emotivní, podjatý text, potřeba „vyříkat své pocity“, vždy nutí i k zamyšlení nad autorem, mnohé o sobě nevědomě vypovídá, o to méně slouží text objektivnosti a pravdě. Té slouží fakta a věcnost, ne dojmy, pocity a ničím nepodložené pomluvy a drby.
+4 #4 Luba 2014-09-01 08:53
Pane Šinágle, díky za reklamu. Je vidět, že jste člověk převelice čestný a nesnášíte podrazy. Já zase nesnáším bolševiky, kteří jiným nařizují, v co mají věřit a jaké atributy své víry mohou vystavovat na odiv.
Lidé podobné mentality, jen o něco málo surovější, Židům přikazovali nosit žluté hvězdy s nápisem "Jude".
Rovněž nesnáším mocipány a mocidámy, co manipulují se zákony a řády tak, jak se jim to zrovna hodí s vírou, že jim to projde, když jim jiné "hříšky" prošly již tolikrát.
Řekl bych, že si paní ředitelka Vaši podporu nezaslouží. Nazdar!
-1 #3 Jan Šinagl 2014-08-31 09:36
Z internetu: …Luba je můj pseudonym. Jmenuji se Lubomír Šušlík, bydlím v Kroměříži, PSČ 767 01, Kollárova 635/18. Pokud mi chcete napsat něco podobně hezkého na mou adresu elektronickou, můj e-mail: . Ale můžete mi zanechat i vzkaz pod mými blogy na iDNESu a Respektu: suslik.blog.idnes.cz/, suslik.blog.respekt.ihned.cz/. ../ se na Vaše další neobvyklé postřehy a čilou korespondenci. Nazdar! … Panu Šušlíkovi mohu jen doporučit, aby pozorněji sledoval mé webové stránky než vysloví svůj názor. Měl by také zkusit porovnat kdo používá fakta a kdo ne a přečíst si alespoň poslední tři Prohlášení paní ředitelky č. 6+7+8. V médiích se necitují, do ČT paní ředitelka pozvána nebyla. Případ sleduji od počátku. O manipulaci se školním řádem a dalších obviněních slyším poprvé?! Uvítal bych důkazy, nechce-li být pan Šušlík považován za nedůvěryhodného ? Očekávám, že splní svoji občanskou povinnost a oznámí věc policii s patřičnými důkazy a doufám tentokrát ne anonymně. UK na ČT neměl nic společného s objektivním a demokratickým zpravodajstvím. Jednostranné aniž by byl dán prostor k vyjádření paní ředitelce. Podobné časy zde už jednou byly?!
+2 #2 Luba 2014-08-30 14:04
Nechutná propaganda Šabatové, nebo nechutné zostouzení ombudsmanky, která dobře dělá svou práci? Proč se pan Šinágl více nezajímá o argumentaci paní Šabatové, a věnuje se výhradně její osobě, resp. dehonestaci její osoby? Protože paní Šabatová argumentovala naprosto přesně, férově, bez osobního napadání jakékoli strany. A proč oproti tomu pan Šinágl nevěnuje žádnou pozornost osobě paní ředitelky Kohoutové? Zjistil by, že jde o podvodnici, která zjevně manipulovala s textem školního řádu ve snaze dodatečně podpořit svou argumentaci. Jakých jiných podvodů se paní doktorka ještě dopustila. Jistě to není její první ani poslední.
-3 #1 7uhxc 2014-08-30 11:11
Kde to cinká, tam je vždy Anna...
hedvicek.blog.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)