Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 11:05
    Politici jako pokusné osoby Psychologie ovlivňuje chování ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin mladyRuskou propagandou šířenou v Česku se ‚dosud nikdo soustavně a na profesionální úrovni nezabýval a to by se mělo změnit. S touto výzvou se na ministra Jiřího Dienstbiera coby předsedu rady pro národnostní menšiny při české vládě obrátil Alexej Kelin, zástupce Rusů ve zmíněné radě.

„Pokud se mýlím a situaci monitoruje např. BIS, nikde nejsou dostupné výstupy této činnosti a návrhy na řešení kritické situace,“ pokračuje Kelin. Putina by za prezidenta chtěly tři čtvrtiny Čechů, hlásají na své titulní straně v Praze vycházející ruské noviny Inform Praga. Sankce jsou k smíchu: Putinova hrozba jaderným úderem zabrala, ujišťuje server Aeronet. Na masakru v Katyni nenese Moskva vinu, tvrdí web Institutu slovanských strategických studií. „Je to dobře organizovaná a financovaná propaganda, která zpochybňuje základní hodnoty, k nimž se hlásí náš stát,“ domnívá Alexej Kelin, syn ruského bělogvardějce, jenž do Československa přišel před druhou světovou válkou.

'Rusko nemá Katyň na svědomí'. To je ruská propaganda v Česku

Tři čtvrtiny Čechů by volily Putina, tvrdí Rusové

Podle Kelina by zmíněná kampaň měla být„ monitorována a analyzována“. Upozorňuje také na to, že v květnu se v čínské Šanghaji konal kongres zástupců ruských médií působících v zahraničí a zúčastnili se ho i šéfové novin ruských krajanů v České republice. „Proškolení účastníci po návratu koupili další ruské noviny v Česku. Jsou to profíci. Od nich nemůžete čekat nějaký amatérismus,“ poznamenává člen rady pro národnosti Kelin.

Vydavatel ruského časopisu Artěk Alexandr Barabanov, který mimo jiné nedávno označil v České televizi kyjevskou vládu za fašistickou, tvrdí, že o úkolech pro Česko se v Šanghaji vůbec nemluvilo. Přitom  agentura ITAR-TASS o kongresu napsala, že se na něm „diskutuje role zahraničních médií v posílení ruských zájmů“. Barabanov ujišťuje, že účastníci setkání v Číně si přijeli od politiky odpočinout. „Propojování redakcí je z ekonomických důvodů, určitě nevychází z žádných pokynů ze setkání v Šanghaji,“ říká Barabanov.

Svůj postoj ovšem v telefonickém rozhovoru neskrývá. „Je velice dobré, že prezidentem Ruska je bývalý plukovník KGB, který ví, jak se co má dělat,“ poznamenal Barabanov pro Týdeník ECHO.

http://echo24.cz/a/wspnC/kelin-rusove-v-cesku-rozjeli-rafinovanou-propagandu

* * *

Plk. KGB Vladimír Putin zadlužil Petrohrad 122 miliony dolarů!

Češi papouškující Putina neunesli těžké břemeno svobody

Iskander: Scud pro 21. století

* * *

Proč se asi nikdo nestěhuje do Ruska z těch, co se ho tak vehementně zastávají a kritizují Západ, případně nejedou bojovat za separatisty? Proč asi tolik lidí chce opustit Rusko?! Není to zvláštní?! Někdo si tu na něco stále hraje! Co naplat ruská auta a jiné ruské výrobky a produkty zatím ve srovnání se Západem poněkud zaostávají. Ani u Oligarchů mnoho ruských produktů těžko najdete, vyjma snad pravoslavných ikon, samovarů, kaviáru, vodky či obrazů Lenina a Stalina… Ale ruská ropa má jistě svoji kvalitu. Otázkou zůstává, kde je její přidaná hodnota a kde by bylo Rusko bez ropy a přírodních zdrojů. Takové poměry v zemi nemohou do jejího čela vynést vůdce než jaké v současnosti má. Západ má převahu ve všem a chová se jako předem poražený. Nejvyšší čas to změnit, nemá-li svět skončit v další katastrofě. Stoupající agresivita Islámu vyžaduje jednotu Západu. Jakoby by si toho západní politici nebyli vědomi, na rozdíl od Putinova Ruska!

Jan Šinágl, 14.9.2014

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (12 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #9 Jan Šinagl 2014-09-19 09:45
Pane Mencle alias Plíšku, můj web je velmi tolerantní, dává prostor i neinformovaným, nevzdělaným, hlupákům či primitivům, jejichž názory pomáhají naplnit i osvětovou úlohu mého webu, nicméně šířit nebezpečné bludy o sionismu a NWO mezi to nepatří. Nebudu tyto dávno vyvrácené levicové a komunistické bludy a lži vyvracet. Váš příspěvek odstraním, protože neinformovaní a hloupí jim snadno podlehnou a uvěří. Jinak uvítám pro příště více úcty i k jiným názorům, než máte Vy. Hodnotit, resp. urážet autora, místo jeho názor, obyčejně svědčí o nedostatku argumentů v tom lepším případě, jinak mají druzí plné, odůvodněné právo si myslet, že „zabedněností“ netrpí účastníci této diskuse, ale Vy.
0 #8 RAF. 2014-09-16 18:12
Komouši, STBáci a tydýti. Nevěřili jste, že na Ukrajině bojuje Rus, nevěřili jste, že Ukrajina vstoupí do EU, věřili jste, že Rusko zasáhne, když bude na Ukrajině cvičit NATO, věřili jste, že se Rusko nelekne sankcí atd. Jak je vidět, pravda je jiná :)) Kde je Váš medvěd? No a už Vám nezbyde než plakat a plkat, protože dojde i na další sled událostí, které se Vám nebudou líbit. Ukrajinci vykopou prorusy, separáty a Rusy, Ukrajina bude jednotná, vstoupí pod ochranu NATO, Rusko padne na hubu pod tíhou sankcí a ostrouhá, Putina budou za nohy vláčet po Rudém náměstí. Dejte na mě, zatím se vše vyvíjí, jak jsem Vám říkal :)) Opravdu, nepřijede Vás osvobodit od útlaku EU a NATO. Nezbyde Vám, než vyjít do ulic s transparenty a vašimi hesly, žádat o vystoupení z EU a NATO a podobné žvásty… By jste koukali, jaká jste většina :)) hahaha
0 #7 Ruda F. 2014-09-16 12:33
PUTINE TADY UŽ KONČÍ SRANDA

echo24.cz/.../...
+3 #6 K.Mrzílek 2014-09-16 10:49
Když jsou peníze tak lze tisknout a šířit cokoliv. Číst to lze, ale úsudek si lidé mají dělat ne na základě momentálního obsahu, ale na základě zkušeností ti starší. Protože lživá propaganda tady vždy byla a ti mladší na základě srovnávání. Přijímat bludy jenom proto, že jsou vytištěné, nebo vyobrazené patří těm co mají rádi senzace případně rádoby originální podvodné lži a nevidí peníze do nich vložené.
+3 #5 Ruda F. 2014-09-15 19:12
Každý komouš který si myslí že mluví pravdu tak vždycky LŽE takže s tímto estébáckým odpadem nemá cenu diskutovat.
Komunisti a estébáci byli vždycky odpad společnosti s tím už nelze nic dělat.
Putin jako bývalí KGBÁK lže to je jasné.
Je výborné že jsme členy EU a NATO a oni se určitě pozitivně rozhodnou a naštěstí se už nemusí dovolovat nějakejch rudejch sraček.
-3 #4 Míla Starec 2014-09-15 16:57
Cituji nico:
[Putin nebo pokud chcete novodobej Hitler ukradl Krym !

Mýlíte se, pane "Nico", obyvatelé Krymu, využívaje právo na sebeurčení, sami rozhodli o svém směřování. Pokud měli kosovští Albánci právo na sebeurčení, pak ho zcela určitě dnes mají Rusové na Krymu. A to snad ještě ve větší míře, neboť Ukrajina má vládu, která nedostala do čela státu regulérním způsobem. Chápu, že to asi nezapadá do vašeho vidění světa, ale jsou to bohužel fakta.
-4 #3 nico 2014-09-15 14:50
[Putin nebo pokud chcete novodobej Hitler ukradl Krym !

Vy rudej komouši si vůbec NATO neberte do držky Rusko je už dnes ve velké izolaci dnes je důležité že NATO dodává zbraně na Ukrajinu v boji proti proruským teroristům.

quote name="Švindlnág l"]Cituji nico:
Rusko nám hrozí jadernými zbraněmi, tvrdí ukrajinský ministr obrany

zpravy.idnes.cz/.../...

Zatím co Rusko pořád hrozí a hrozí, fašistické NATO už svá vojska na UK přemisťuje - tzv. cvičení na cizím nečlenském území, ale ti Rusáci, ti Rusááááci! zpravy.e15.cz/.../...
+1 #2 Švindlnágl 2014-09-15 14:10
Cituji nico:
Rusko nám hrozí jadernými zbraněmi, tvrdí ukrajinský ministr obrany

zpravy.idnes.cz/.../...

Zatím co Rusko pořád hrozí a hrozí, fašistické NATO už svá vojska na UK přemisťuje - tzv. cvičení na cizím nečlenském území, ale ti Rusáci, ti Rusááááci! zpravy.e15.cz/.../...
-6 #1 nico 2014-09-15 11:13
Rusko nám hrozí jadernými zbraněmi, tvrdí ukrajinský ministr obrany

zpravy.idnes.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)