Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin mladyŠtáb BBC přepaden v Rusku, asi kvůli padlým vojákům - Ředitel ústavu pro totalitní režimy odvolal šéfa digitalizace - Rusko ukazuje svoji pravou tvář primitivního agresora! - V programu Hnutí ANO stálo: Naše kredibilita a s ní i schopnost prosazovat své zájmy v oblasti zahraniční politiky nevzroste, pokud Česká republika nebude důsledně vycházet z uplatňování vymahatelných principů právního státu.“ Asi až někdy jindy… - Tři způsoby rozdělení státu a každý jiný!

Ještě k relaci ze srpna 2014 pana Semanna na ČRo plus o úmrtí Wolfganga Leonharda nar.1921 ve Vídni, zemřel 2014 v Daun, SRN. Po nástupu Hitlera k moci odešel 1935 s matkou přes Švédsko, kde matce nedali asyl do SSSR, matka, Susanne Leonhard, žurnalistka /1895-1984/ byla i jako věrná komunistka dokonce z dob  Rosy Luxemburgové zatčena, strávila 12 let v Gulagu, v pověstném táboře Vorkuta /zde byl vězněn i maďarský  komunista dosazený Sověty po maďarské revoluci 1956 /Janosz Kadar/, o Gulagu vydala také knihu  Gestohlenes Leben-Fahrt ins Verhängnis /Ukradený život, Osudová cesta/  a on sám s problémy Němce v Moskvě studoval. Hned v dubnu 1945 jej Rusové vysadili v Německu s Walterem Ulbrichtem, aby vybudovali v sovětské SBZ - zóně NDR.  Lze dodat a v německých pramenech se píše, že mu k útěku 1948 do Titovy Jugoslávie pomohli zřejmě s přítelkyní čeští železničáři, jistě by bylo zajímavé dozvědět se více, v českých mediích či od českých historiků ale těžko.

Viděl jsem kdysi v Německu v TV třídílný seriál podle Leonharda „Revolution entläßt seine Kinder“, ten překlad není moc přesný, lepší by bylo asi Revoluce opouští, zrazuje, zříká, zavrhuje atd. své děti. Stál by určitě i ČT za to, i když jde jen o černobílý od německé TV odkoupit - což u všechnoznalců v ČT lze těžko očekávat. Jsou zde zachycena otřesná fakta z třicátých let v SSSR na studiích, vymývání mozků atd. Nenašel jsem ani před měsícem v české TV zmínku o pádu a kladení věnců  u Berlínské zdi  v Berlině, jistě nešlo o kulaté výročí, ale i pro nás důležitou událost . Škoda, měli by zfilmování Leonhardovy knihy v ARD z roku 1962 zopakovat.

Alespoň kdyby se u nás vydala jeho stejnomenná kniha. Na podobné téma se dočkalo konečně v Čechách vydání knihy Margarete Buber-Neumannové /1901-1989/ „Zajatkyní u Stalina a Hitlera“, stál by ale za to i Wolfgang Leonhard. Paní Buber-Neumann jsem ještě zažil na přednášce ve Frankfurtu, kde 1989 zemřela, musel to být pro ní tenkrát šok, když ji Stalin plus celou řadu německých komunistů vydal zpátky do Hitlerova Německa. Válku přežila v koncentračním táboře Ravensbrück u Berlina , kde zahynula na tyfus např. i Kafkova přítelkyně Milena Jesenská. Knihu stojí za to číst, např. srovnání koncentráků v SSSR a v Německu.

A ještě jedna kniha, bohužel také dosud jen německy od Alexandra Weißberg-Cibulski /1901-1964/ Hexensabbat /Hody nebo slavnost čarodějnic/ na poměry v Rusku třicátých let, kde např. zaujme stať, jak se na moskevských veletrzích přes noc rozebíraly a kopírovaly do šroubečku vystavované americké stroje, aby se ušetřily devizy. 

Weißberg-Cibulski byl také zatčen sovětským Gestapem NKVD /Čeka, GPU/ a proslul zejména procesem v Paříži 1950 za podpory Alberta Einsteina i manželů Joliot-Curie, kdy při něm komunistické Les Lettres francaises tvrdili, že Gulagy v SSSR neexistují.

Václav Hora, 19.9.2014

* * *

Tři způsoby rozdělení státu a každý jiný.

Když po rozpadu Sovětského Svazu chtělo Čečensko také samostatnost, bylo po dvakráte utopeno v krvi ruskými vojsky, tanky, bombardováním. Jelcin a Putin v devadesátých letech dali dvakrát najevo jak se Rusko chová k malému státu.

Když Slováci po sametovém kotrmelci začali být žádostiví samostatnosti a chtěli referendum, Češi začali být lítostiví nechtělo se jim. Sešli se tedy dva přední politici a domluvili se o rozdělení státu. O čem se jednalo veřejnost ani pořádně nevěděla. A rozdělení nastalo. Opět bez nás občanů.

Když Skotové začali mluvit o oddělení se od Anglie začalo se připravovat referendum. Skoro všichni občané šli dobrovolně rozhodovat. Rozhodli a přední politik propagátor odluky výsledek přijal a veřejně uznal. Nestěžoval si na podvody, na manipulace na falešné lístky.

O nich a dalších podvodných machinacích a smyšlenkách při britském referendu  fabuluje se lidem v Rusku.

Tři způsoby každý jiný.

Sovětský. Čečensko. Krvavé, vojenské potlačení vůle občanů.

Postkomunistický. Československo. Tiché rozdělení státu bez souhlasu těch, kterým stát patří.

Demokratický. Britanie. Veřejné vyhlášení referenda, aby všichni kdo chtějí rozhodli.

K.Mrzílek, 19.9.2014

P.S.

Dnes v LN v článku „Tchaj-wan znervózněl. Bojí se…“ Kateřiny Šafaříkové, se popisuje, jak ČR dostává strach ze spolupráce s Tchaj-wanem na významném projektu trojrozměrného tisku textilu, výhodném pro obě strany a kdy dosavadní spolupráce s firmou FOXCONN byla úspěšná. Patří mezi první desítku u nás úspěšně investujících. Najednou byl podpořen narychlo vytvořený projekt pro vietnamskou firmu?! Poslední odstave má nadpis: Neobětujte přátele, připomínají Tchaj-wanci. Bohužel asi neví, že my jsme „přátelům“ zdarma předali i část svého území včetně našeho obyvatelstva – Podkarpatskou Rus! J.Š.

* * *

Včera byl hostem pořadu Hyde Park na ČT historik Jan Kuklík. Objevila se pod ním titulka děkan právnické fakulty UK, je jím od února t.r. Dost mne to překvapilo. Znám ho jako historika a řečníka např. z odhalení Pamětní desky na hřbitově v Postoloprtech. O jeho nezávislosti mám důvodné pochyby. Při jednom náhodném setkání v Praze jsem mu sdělil závažné informace, vyslechl si je, ale bylo cítit jak je rád, že se mne „zbavil“. Na druhé straně patří přesto k těm lepším, jsou zde mnohem horší historici – i právníci. Celé to zavání mocenskými hrátkami z totality, aneb poslušná „škatulata hýbejte se“. Mezi „škatulata“ řádim i ředitele ÚSTR Zdeňka Hadru, který právě odvolal schopného šéfa digitalizace Rendeka. Doufejme, že švýcarský historik Adrian von Arburg, který by jako ředitel ÚSTR pana Rendeka jistě neodvolal, podá slibovanou žalobu. Odhalí podvodné způsoby, které umožnily zvolit ředitelem ÚSTR Hazdru, neschopného a poslušného úředníka. Nedivme se, že ÚSTR tak přestává sloužit svému účelu a je stále více ovládán a pod kontrolou levice.

To, že po 25 letech máme komunisty v Parlamentu českém i evropském je ostudou naší země a současně důkazem, jak totalitní období zasáhlo naši zemi a její duši. Jejich myšlení a způsoby se, jak je jim vlastní, rychle adaptovali na nové podmínky, tím rychleji, když zjistili, že je nikdo a nic neohrožuje. Za totality byl za protirežimní slova člověk zavřen a nic se nedělo – dnes už za to zavřen není a opět se nic neděje. Za totality se vládnoucí komunisté cítili bezpečněji zavíráním nevinných. Dnes se jejich pohrobci cítí, díky demokracii, mnohem bezpečněji a zavírat proto nikoho za kritiku vlády už nemusí. Prostě se krade místo komunisticky „demokraticky“ s tím, že zloději na všech úrovních se kryjí vzájemně. Stížnostem, upozorněním a trestním oznámení se jen velkopansky vysmívají. Uznávají sílu moci stejně tak jako Rusko, jen jaksi „sametově“. Otázka je jak dlouho si to občané nechají líbit, ovčané jistě na věčné časy. To je ta základní otázka: Kolik je kterých?!

Nositelkou naděje na změnu bylo Hnutí ANO, selhává stále více, protože většina jeho poslanců není nositelkou toho, co v co věřili jeho voliči. Martin Zvěřina, včera v LN, ve svém článku „Koalice cyniků“ to připomněl jasně a důrazně, kdy se ČSSD, ANO, KSČM a ÚSVIT shodli na podpoře primitivního ruského agresora: V programu Hnutí ANO stálo: Naše kredibilita a s ní i schopnost prosazovat své zájmy v oblasti zahraniční politiky nevzroste, pokud Česká republika nebude důsledně vycházet z uplatňování vymahatelných principů právního státu.“ Asi až někdy jindy…

 

Jan Šinágl, 19.9.2014

* * *

Štáb BBC přepaden v Rusku, asi kvůli padlým vojákům

Ředitel ústavu pro totalitní režimy odvolal šéfa digitalizace

Rusko ukazuje svoji pravou tvář primitivního agresora!

Sněmovna ČR se chová poslušně a zbaběle jako za totality!

Pomatenci a pátá kolona, aneb KSČM, Jan Keller a Petr Mach hlasují v EP za Rusko a Putina!

Kelin: Rusové v Česku rozjeli rafinovanou propagandu

Plk. KGB Vladimír Putin zadlužil Petrohrad 122 miliony dolarů!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (4 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #5 1a2b3c 2014-09-23 16:28
POZOR NA PARL.LISTY
jedná se o proruský web
a velmi překrucuje informace v politice
-4 #4 Josef 2014-09-23 16:14
Lepší demokracie je nyní v Rusku, píše Americká publicistka.
parlamentnilisty.cz/.../...
+6 #3 alča 2014-09-23 08:11
Rusko se chová k Pobaltí jako šílený gangster

ziegler.blog.idnes.cz/.../...
+6 #2 Jan Šinagl 2014-09-21 09:23
Je veřejným tajemstvím, že za vytvořením PL a mnoha dalších podobných serverů, stálo Rusko. Nejprve si získat důvěru a poté postupně, rafinovaně, podporovat Rusko v jeho informační válce. Mnoha autorů je už na indexu PL, nejsou proputinovští, včetně mne, kdy se nemohu bránit informacím o mně zveřejněných na PL.
-7 #1 Švindlnágl 2014-09-20 20:20
Jaké bylo ve skutečnosti USA a stále je a co vám primitivní Šinágl neřekne? - euserver.parlamentnilisty.cz/. ../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)