Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin mladyRuský prezident Putin zdůraznil, že nálety proti základnám Islámského státu v Sýrii jsou bez souhlasu syrské vlády nepřípustné. … Neuvěřitelná drzost, kdy si Rusko na Ukrajině i jinde dělá co chce, veřejně se vysmívá celému světu a nerespektuje zásady demokracie respektované demokratickým světem. Budoucí předseda vojenského výboru NATO a současný náčelník Generálního štábu Armády ČR Petr Pavel varoval, že Česká republika riskuje, že zůstane marginalizována na periférii NATO, bude-li dál vyjadřovat pochybnosti ohledně odezvy Aliance na ukrajinskou krizi. J.Š.

Únos estonského policisty Estona Kohvera z estonského území a nezákonné zadržení litevské rybářské lodi Juros Vilkas (mořský vlk) v mezinárodních vodách. To jsou dva příklady zločineckých praktik Moskvy vůči pobaltským republikám. Rusko také začalo vydávat mezinárodní zatykače na Pobalťany, kteří v roce 1990 dezertovali ze sovětské armády. Současná kremelská říše tak dokazuje, že je dědicem nejhorších komunistických praktik sovětské éry.

Elitní estonský policista Eston Kohver, který se zaměřuje na boj s organizovaným zločinem, byl podle vyšetřován tamní policie a podle důkazů zajištěných pohraniční stráží této pobaltské republiky unesen ruskými ozbrojenci z estonského území. Moskevská prokuratura ho obvinila ze špionáže. Rusko se dopustilo obyčejného banditského únosu občana cizí země, navíc porušuje i vlastní zákony, když zatčenému, který neumí rusky, nepřidělilo tlumočníka.

Ruská pohraniční stráž dále zadržela litevskou loď Juros Vilkas v mezinárodních vodách a eskortovala ji do Murmanska, což je další velmi hrubé porušení mezinárodního práva.

V těchto dvou případech je možné diskutovat o tom, kdo má pravdu a lze mít pochybnosti. I když důkazy svědčí ve prospěch Pobaltí a nikoliv Rusů.

Nehoráznou provokací jsou však mezinárodní zatykače, které vydává Rusko na občany Litvy, Lotyšska a Estonska kvůli jejich dezercím ze Sovětské armády začátkem devadesátých let. Tady už žádné ruské výmluvy neobstojí. Je to skandál! O jednom případu z Litvy informovala včera v Událostech Česká televize. Odhaduje se, že takto se dostalo z uniforem asi patnáct set mladých Pobalťanů.

Je jasné, že pro slušné státy má takový dokument hodnoty cáru papíru a jistě ani Česká republika se nebude tímto nesmyslem vážně zabývat. Chápu důvody, proč mladí Litevci, Lotyši a Estonci dezertovali, v sovětské armádě byli často šikanováni a nechtěli sloužit v ruské komunistické armádě, která okupovala jejich vlast. V té době totiž už Pobaltí usilovalo o nezávislost, které také po lidových referendech v roce 1991 dosáhlo.

Rusko ovšem opět dokázalo, že bolševismus pro něj není minulostí. V Putinově éře dochází k zlehčování zločinů stalinismu, jsou zavírána muzea připomínající gulagy a Leninova mumie stále straší v Moskvě.

A nápad trestat lidi za to, že utekli z komunistické armády, protože už dál nechtěli sloužit rudému zlu, je šílený. Za prvé na to Rusko ani nemá právo, protože nemůže stíhat obyvatele jiných zemí za činy, které se de iure v něm nestaly, a za druhé dokázalo, že stále ideově vězí v komunismu, když chce zavírat lidi do vězení za takové skutky.

Nicméně, tato aféra má také jeden důležitý kladný moment. Potvrdila, že současné Rusko má ke komunistickému Sovětskému svazu z konce osmdesátých let velmi blízko a nemají pravdu ti, kteří tvrdí opak.

http://echo24.cz/a/wrVw3/rusko-obvinilo-estonskeho-agenta-ze-spionaze

http://ziegler.blog.idnes.cz/c/427631/Rusko-se-chova-k-Pobalti-jako-sileny-gangster.html

* * *

USA a další státy bombardují pozice extremistů v Sýrii - …Ruský prezident Vladimir Putin podle Kremlu telefonicky hovořil s generálním tajemníkem OSN Pan Ki-munem a opět zdůraznil, že nálety proti základnám Islámského státu v Sýrii jsou bez souhlasu syrské vlády nepřípustné. …

* * *

Neuvěřitelná drzost, kdy si Rusko na Ukrajině i jinde dělá co chce, veřejně se vysmívá celému světu a nerespektuje zásady demokracie respektované demokratickým světem. Budoucí předseda vojenského výboru NATO a současný náčelník Generálního štábu Armády ČR Petr Pavel varoval, že Česká republika riskuje, že zůstane marginalizována na periférii NATO, bude-li dál vyjadřovat pochybnosti ohledně odezvy Aliance na ukrajinskou krizi.

Informace z Ukrajiny: Pravdou  je  že  tamní  obyvatelé  nezajímají  nikoho.  Oč  jde? O území a břidlicový plyn! Jsou tam ruští vojáci? Jsou! Obsluhovat moderní zbraně a kompletovat posádky se nedá bez odborníků. A odkud vůbec pocházejí těžké zbraně? Z jakého obchodu? Nelze je normálně podle zákona zakoupit v obchodě. Běžný občan si nemůže koupit ani pistoli, natož samopal. Jsou  v tom  obě  strany, ale Ukrajina  má  regulérní vnitřní vojska a dobrovolníky. Co  není  fér, že ukrajinská armáda nemá dostatek prostředku a  ty co má nesmí použit kvůli  zákonu. Jsou  zde i politické důvody. Je to její  výsostné  území, ze kterého Rusko vyhnalo a umořilo hladem  miliony obyvatel a přesídlilo sem Rusy z Ruska. Rusové  nemají  právo  na  toto území. Dodnes tam většinou  žijí  obyvatelé ukrajinské  národnosti,  ale  většinou  na  vesnicích. Ve městech je to naopak. Více je v tom politických a  ekonomických důvodů a zájmu Ukrajiny a Ruska. Podniky, které tam jsou, mají zastaralé technologie a bez Ukrajiny nemůžou existovat. Potřebují vodu a elektřinu. Vyvážejí většinou uhlí a ocel. Uhlí má cenu  kolem 200 USD za tunu a je nekvalitní stejně jako ocel. Většinou je pod cenou výroby. Kdo  to  platí? Stát! A daně z prodeje částečně stát vrátí. Příjmy, ale mají oligarchové.   

 

Jan Šinágl, 23.9.2014

* * *

Petr Pavel - skvělá volba do neklidné doby pro Evropu i Českou republiku!

Jaké bylo ve skutečnosti Rusko a stále je? Nechceme vědět a co víme zapomínáme!

Rusko ukazuje svoji pravou tvář primitivního agresora!

Sněmovna ČR se chová poslušně a zbaběle jako za totality!

Pomatenci a pátá kolona, aneb KSČM, Jan Keller a Petr Mach hlasují v EP za Rusko a Putina!

Kelin: Rusové v Česku rozjeli rafinovanou propagandu

Demonstrace za Ukrajinu před ruským velvyslanectvím v Praze dne 11.září 2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)