Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KorupcePavel Landovský: "Tomu, co se stalo v listopadu 1989, říkám zrušení nevolnictví, protože všeho se zase zmocnili srabi, co všechno chtějí jen pro sebe. U nás je prostě zvyk přijít ke všemu lacino a taky si nechat všechno líbit."- Tato země už zůstává státem jen umně budovanou potěmkinovskou kulisou, prázdnými symboly a šaškárnami pro veřejnost - Spravedlivý "účet" občanům za jejich pasivitu, naivnost a hloupost, kdy dávali a stále dávají přednost konzumu, osobním zájmům a "užívání si". Zloději  se nám právem smějí. Zatím to nevypadá vůbec na to, že by měli důvod přestat. Už nejsme jen národem „kočí a služek“, ti alespoň žili poctivě. Máme ještě právo se vůbec národem nazývat?! Prosme Boha, aby nám dal ještě jednu možnost dokázat, že tomu tak není!

Český stát došel ke konci slepé uličky, do které vstoupil v r. 1918, když podlehl mnoha lžím a iluzím, kterým uvěřil. Český národ dovolil zneuctění svých hrdinů i padlých v roce 1945, když dopustil nejbrutálnější zločiny proti lidskosti, kterým padla za oběť třetina národa, která byla donucena opustit své domovy a mnozí byli brutálně zavražděni. Zločinci, kteří uvalili nejhorší hanbu na národ za celou dobu jeho existence v české kotlině, nebyli nikdy potrestáni, naopak mnozí byli odměněni a povýšeni v době, kdy celý národ trpěl pod knutou kremelského tyrana, "bratříčka" Slovana. Po čtyřiceti letech zvláštní péče tyrana, za pomoci českých zrádců a kolaborantů svitla iluze naděje na změnu k lepšímu. Ale byla to jen další lež. Byl to jen další boj o moc a bohatství mezi slouhy tyrana. To, co se tvářilo jako nastolení svobody vítězstvím národa nad zrádci země, bylo jen dokonale připravené divadlo, které mělo zakrýt skutečnost neuvěřitelně drzé loupeže obrovského majetku ve státní správě.

Majetku, který zůstal za nehty mnoha dnešním zbohatlíkům, věrným slouhům tyrana, zrádcům. A další lež slaví úspěch, další podvody, krádeže bez zábran a bez svědomí.

Tato země už zůstává státem jen umně budovanou potěmkinovskou kulisou, prázdnými symboly a šaškárnami pro veřejnost. Zač stojí stát, který nechrání bezpečí, zdraví, životy a majetky svých občanů, naopak je terorizuje, okrádá, podvádí a šikanuje? A co bezbřehé iluze volebních taškařic? Zbývá jen otázka. Cožpak je možno, aby byl stát budován a udržován na lžích, podvodech, loupežích, násilí, vraždách teroru, kolaboraci, stavěním amorálních, zkorumpovaných lidí do vysokých veřejných a státních funkcí, cožpak je možno, aby ještě mohl skutečně fungovat stát, který tak dlouho už toleruje a chrání veškeré ničemnosti, které vedou k jeho naprostému úpadku a má jen krok k úplnému zániku? Ten stát přijal podobu a hanbu všech svých republik a vládu a amorální spodiny nazývá demokracií.

A český národ? Už hlavu nejspíš nikdy nezvedne. Rozhodně ne v republice. Slovy Karla Kryla - už dávno ryje držkou v zemi. Musel by se očistit od své hanby a najít svou ztracenou čest. V současné době k tomu nemá ani sílu ani vůli. Našel morbidně zvláštní zalíbení ve své výjimečnosti mravní bídy, ubohosti a nenávistné zloby k celému světu.

Diskutujte: Běda nám, jsme národem pokrytců, aneb Zemanova vesnice je hodna svého jména


Jan Mrzílek, 14.10.2014

* * *

Zemřel Pavel Landovský 11.9.1936 +10.10.2014
Requiescat In Pace - Ať odpočívá v pokoji
"Tomu, co se stalo v listopadu 1989, říkám zrušení nevolnictví, protože všeho se zase zmocnili srabi, co všechno chtějí jen pro sebe. U nás je prostě zvyk přijít ke všemu lacino a taky si nechat všechno líbit."

* * *

Spravedlivý "účet" občanům za jejich pasivitu, naivnost a hloupost, kdy dávali a stále dávají přednost konzumu, osobním zájmům a "užívání si". Zloději  se nám právem smějí. Zatím to nevypadá vůbec na to, že by měli důvod přestat. Už nejsme jen národem „kočí a služek“, ti alespoň žili poctivě. Máme ještě právo se vůbec národem nazývat?! Prosme Boha, aby nám dal ještě jednu možnost dokázat, že tomu tak není!

Jan Šinágl, 15.10.2014

* * *

Recidiva

Jean Valjean byl poslán na galeje, protože ukradl pecen chleba. Dvaadvacetiletý pachatel z Bruntálu může jít do vězení, protože ukradl koblihu. Koblihu v ceně čtyři korun a devadesáti haléřů snědl v prostorách mezi regály, a když poté u pokladny platil další zboží, nenahlásil ji ani neuhradil, pravila poučeně policejní mluvčí. A jelikož byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech už trestán, zahájila policie jeho trestní stíhání. Krádež vody z městské kašny i úkladnou krádež knedlíku jsme tu už řešili, krádež koblihy, minimálně z hlediska trestního práva, dosud nikoli; přemýšlím, zda studentům na policejních rychlokursech nezapomínají cosi důležitého sdělit.

P.S.

Kontrolní otázka: „Co vyjde stát levněji – zaplatit jednu kobližku, nebo měsíce či roky pobytu pachatele ve vězení?“ J.Š.

* * *

Soud zprostil manažera fotbalové Příbrami obvinění z korupce

Okresní soud v Příbrami zprostil manažera příbramského fotbalového klubu Romana Rogoze obvinění z korupce. Nebylo prokázáno, že se pokusil podplatit hráče Českých Budějovic, a ovlivnit tak zápas obou prvoligových týmů. Rogozovi hrozily až dva roky vězení, žalobce pro něj navrhoval podmínku a peněžitý trest. V případu jde o údajnou nabídku úplatku 50.000 korun za ovlivnění utkání mezi týmy Českých Budějovic a Příbrami loni v dubnu ve prospěch hostů. Příbram zápas vyhrála 1:0 a šéf poraženého Dynama Karel Poborský tehdy uvedl, že se fotbalistu jeho klubu pokusil někdo ovlivnit. Rogoz u soudu svou vinu popřel. "Ten hráč nebyl ani v základní sestavě," namítl. ČRo, 14.10.2014

P.S.

Roman Rogoz je dobře znám soudcům OS Příbram, včetně jeho praktik. Známí z prostředí příbramského fotbalu my vyprávěli, že kdykoliv měl být odsouzen, svědci odvolali svá usvědčující svědectví a soudci tak byli bezmocní. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.78 (9 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Tom 2014-10-19 18:57
Tak to dopadá,když si Češi vládnou sami.
Naši národní buditelé kteří básnili o dobách kdy tomu tak bylo odmítali správně zhodnotit naši historii,než přišel Habsburk s odepjatým řemenem.Nechtěl i vidět a slyšet že český člověk nikdy dobrovolně slušný nebyl a nebude,protože jediný argument kterému porozumí a který uznává je síla.Jeho samostatné vládnutí vždy vedlo nakonec k totální sebedestrukci a zkáze.
+4 #1 K.Mrzílek 2014-10-16 22:08
Prosit Boha bychom neměli. K tomu už máme Blanické rytíře. Prosit Boha bychom měli aby nám dal sílu a zájem měnit naši národní povahu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)