Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis Kalousek venAndrej Babiš: „Jak ovlivňuju noviny? Asi blbě. MF Dnes vydala rozhovor se mnou na pokračování a dost okleštěný, tady je plná verze. anobudelip.cz/cs/o-nas/aktua…

Státní zástupce Mgr. Jan Lelek předaltrestní oznámení na poslance MiroslavaLN PZ Rath 240715 Kalouska ÚOKFK! - Poznámka k protibabišovské ofenzívě, zahájené jako na povel jarním sjezdem ČSSD.

My, obyčejní lidé, bychom se měli naopak snažit Babiše udržet v politice co nejdéle, protože zatím je jediný, kdo zachraňuje naše miliardy pro obyčejné občany tohoto státu. On sám je nepotřebuje. Jsem důchodce s necelými 11 000 Kč důchodu, ale těchto několik vět jsem musel napsat, abychom se nenechali skutečnými darebáky a parazity připravit o zatím jediného člověka, který nám pomáhá tím, že různým Klausům, Kalouskům, Rittigům a jim podobným zavřel kohoutky. A to je něco, co si přinejmenším zasluhuje naši úctu. Dejme mu čas ! Vždyť i k rozkradení potřebovali šíbři celé roky. Takže nemůžeme chtít nápravu ihned, nejlépe už včera. Nebo si tady někdo myslí, že Babiš vlastní kouzelný prsten Arabely ??? Dle mého názoru je motivem Babiše pro práci v politice jeho osobní výzva, jestli dokáže ekonomickou stránku státu, potažmo nás všech, uzdravit.

V poslední době velmi mnoho politiků a novinářů mluví „zasvěceně ale hlavně nahlas“ o Babišově střetu zájmů. Ve skutečnosti je Babiš, spolu s několika dalšími výjimkami jeden z mála, kteří nepřišli do politiky, vydělat si zde peníze. Jak známo, celý plat ministra, jakož i plat poslance včetně náhrad, posílá na účet fondu pro postižené. V tomto ohledu je mimo jakoukoliv pochybnost mezi ostatními politiky „Bílou vránou“ ! Kupodivu – zatím jsem nezaznamenal ani u jednoho z jeho mnoha nenávistných kritiků, že by se k sponzorování postižených připojili, nebo mu alespoň za toto gesto vyjádřili když ne dík, tedy alespoň úctu !

LN detrafikanizace 270715Kdyby místo politiky, dále na plný úvazek řídil své firmy (které jsou mimochodem velmi úspěšné a prosperitní i v zahraničí), rozhodně by vydělal více než nyní, kdy zdarma dává do pořádku finanční funkčnost našeho státu, aby tento začal fungovat jako prosperující firma.

Babiš má mezi politiky v parlamentu, senátu i ve vládě velmi mnoho nepřátel. Důvod ? Všichni dosavadní politici a politické strany napříč spektrem, ve skutečnosti hodnotný majetek státu prodávali pod cenou a cenový rozdíl si nechávali posílat na tajná konta, konta příbuzných nebo jako sponzorské dary svým stranám.

U uměle předražených státních zakázek byla po léta uplatňována stejná logika, kdy cenový rozdíl mezi skutečnou hodnotou a cenou vyúčtovanou, také končil na tajných kontech bývalých i současných politiků a politických stran. Řádově se jedná o desítky miliard ročně, které nyní politikům a jejich kumpánům z vlastních, ale i ostatních politických stran bolestně chybí.

Babiš jim zrušil PENĚZOVOD a to je pravý a jediný důvod jejich snahy, všemožně a za jakoukoliv cenu Babiše pošpinit a pomluvit, aby se ho zbavili a mohli si penězovod znovu obnovit.

My, obyčejní lidé, bychom se měli naopak snažit Babiše udržet v politice co nejdéle, protože zatím je jediný, kdo zachraňuje naše miliardy pro obyčejné občany tohoto státu. On sám je nepotřebuje.

Pamatuji se na různé interwiev s Babišem před lety, kdy se Babiš staral úspěšně o svoje podnikání a při různých rozhovorech si jen vždy posteskl, že tehdejší česká politika byla politováníhodná, protože tehdejší politici po vítězných volbách považovali státní rozpočet za svou kořist.

Všichni reportéři, kteří s Babišem tehdy dělali rozhovory, se ho tehdy ptali, proč tedy nevstoupí do politiky a našemu státu nepomůže, když ty skutečnosti jasně vidí a má schopnosti tento stát ekonomicky řídit lépe.

Titíž reportéři nyní vykřikují fráze o střetu zájmů, přičemž je jasné, že každý kdo podniká, včetně například zedníka - živnostníka, by měl v politice formální střet zájmů také.

Reportéři jsou bohužel velmi často buď hlupáci, v mnoha případech ale prospěcháři, kteří za příslib budoucích vysokých postů budou žvanit o čemkoliv, hlavně aby dělný lid zaujali. A pokud žádnou špínu na nikoho nenajdou, vykřikují alespoň, že by dotyčný něco mohl, či že je kolem něj cosi podivné. Bohužel, je mezi námi dost hlupáků, kteří jsou na základě těchto mlhavých výmyslů ochotni odpřisáhnout okolí i světu, že dotyčný je určitě lump, protože oni to totiž ví už dávno a jim přeci nikdo na nos bulíky věšet nebude !

Jsem důchodce s necelými 11 000 Kč důchodu, ale těchto několik vět jsem musel napsat, abychom se nenechali skutečnými darebáky a parazity připravit o zatím jediného člověka, který nám pomáhá tím, že různým Klausům, Kalouskům, Rittigům a jim podobným zavřel kohoutky. A to je něco, co si přinejmenším zasluhuje naši úctu.

Dejme mu čas ! Vždyť i k rozkradení potřebovali šíbři celé roky. Takže nemůžeme chtít nápravu ihned, nejlépe už včera. Nebo si tady někdo myslí, že Babiš vlastní kouzelný prsten Arabely ???

Dle mého názoru je motivem Babiše pro práci v politice jeho osobní výzva, jestli dokáže ekonomickou stránku státu, potažmo nás všech, uzdravit.

* * *

Tento anonymní text se objevil na internetu. Každý slušný a normální člověk by ho jistě podepsal.

Je neštěstím každé země, když její nedemokratický volební systém umožní, aby se do Parlamentu dostalo i nemálo hlupáků, neschopných či všehoschopných, kteří byli zvoleni díky kandidátkám, které určuje vedení politických stran. Patřičně se podle toho chovají. Smysl má jedině přímá volba, tedy změna volebního zákona, kdy by občané volili každého kandidáta přímo, ne kandidátku politické strany, která jeho hlas zneužije a využije ve prospěch především svých stranických a soukromých zájmů. Ti poté dělají vše, aby si místo na kandidátce při příštích volbách zajistili, bohužel ne vždy prací pro občany.

Současný volební systém dává novým, nezávislým kandidátům možnost jen při vzniku nového politického subjektu, jakým je např. Hnutí ANO. I jeho kandidátka byla pro mnohé hlavně „výtahem“ k moci a výhod s tím spojených. Při současném stavu společnosti to nebylo možné „uhlídat“, navíc při nedostatku času kvůli předčasným volbám. Jen změnou volebního zákona vede cesta k nápravě nedobrých poměrů v zemi. Občan zákonodárce, sloužící skutečně zemi, se nemá čeho obávat a tuto změnu jistě uvítá. Jeho kvalitu nepředstavuje členství v politické straně, ale prokazatelně odvedená, poctivá práce pro společnost. Pokud by měli všichni polistopadoví politici před novými volbami přeložit veřejnosti svůj podrobný životopis, zveřejnit hodnotu svého majetku a legální příjmy, věru by jich nemálo už nekandidovalo. Otázkou je, kolik je těch druhých. Ti budou dělat vše, aby se zaběhlé poměry nezměnily.

To, že pro místopředsedu Sněmovny JUDr. Vojtěcha Filipa, předsedu KSČM a prokazatelného agenta StB „Falmera“ tajně, anonymně hlasovalo ze 200 poslanců celých 151, bez patřičné reakce veřejnoprávních médií a veřejnosti je vypovídající a varující. Mělo by to být i výzvou všem slušných občanů, aby si konečně uvědomili, že tzv. „sametová revoluce“ jen posílila to, čeho se měla zbavit. Bez aktivního zapojení slušných a schopných občanů do politického života na všech úrovních správy země, hazardujeme se svobodou a demokracií na účet budoucích generací.

 

Jan Šinágl, 24.7.2015

* * *

Z českého politického chlívku a jiné souvislosti

FOD: Bude bývalá komunistická prokurátorka JUDr. Marie Vodičková obžalována?

AS ZIZLAVSKY v.o.s. žaluje JUDr. Hanu Marvanovou, aneb svědek Veverka šokoval veřejnost

* * *

Policie vyšetřuje podvody s účty za půl miliardy

Pražští kriminalisté vyšetřují od loňska rozsáhlé podvody s bankovními účty. Poškozenými jsou jednotliví lidé, firmy, neziskové organizace i státní instituce. Pachatelé prý zneužívají veřejně dostupné informace o smlouvách. Vyšetřovatelé vyčíslili škodu zatím ve více než 20 případech na půl miliardy korun. Na webu o tom informoval mluvčí policie Tomáš Hulan. ČRo, 24.7.2015

P.S.

Bylo by zajímavé, kolik podobných prohlášení od PČR zaznělo od roku 1989, kolik miliard se rozkradlo, kolik se našlo a kolik pachatelů bylo odsouzeno a zbaveno majetku. Obávám se, že by po zveřejnění těchto údajů občané nutně došli k názoru, že policie a soudy jsou naprosto zbytečné pokud jde o velkozlodějiny, stát by vyšlo mnohem levněji, kdyby těmto institucím zakázal velkozlodějiny vyšetřovat, protože se další miliardy naprosto zbytečně utrácejí při vyšetřování. J.Š.

* * *

Aktualizováno:

Poznámka k protibabišovské ofenzívě, zahájené jako na povel jarním sjezdem ČSSD

Toto je situace, kde se vyjevuje, koho ohrožuje snaha o zavedení pořádku ve státní správě a o nápravu mravů v celé společnosti. Od začátku přebírání moci lidmi z STB (od velké privatizace) jsme mohli pozorovat (ale nemohli, protože přebrat kontrolu nad novináři bylo první starostí stabilizující se nové mafie), že tato nová vrchnost dbá na rozjetí a posilování korupce všech, kterým bude dovoleno psát, mluvit, a realizovat její vládu. Tak si zajistila ona mafiánská vrchnost svou bezpečnost. Zkorumpovaní jsou vlastně trvale ohrožení kriminálem. Nezbývá jim, než zuřivě štěkat na ty, co by chtěli změnit utajovaný systém vládnutí, dát mu řád a transparenci. Bohužel, tato snaha stojí a padá s Andrejem Babišem. Na něj, proti němu, je proto napřena všechna síla a křik politické scény. Politiků a novinářů v první linii. Nemá smysl hledat deset spravedlivých. I ti, co zatím mlčí, brzo zakejhají. Pořádek ve správě státu by proti pokračujícímu rozkrádání zapůsobil jako devitalizace na nádory. Zmizelo by a společnost by už zůstala imunní.

Vrbík, Zlín, 26.7.2015

* * *

Téměř 90-letý komunistický zločinec odsouzen. Rozsudek zní 20 let vězení.

ČRo Vltava: Jiří Hejda: Žil jsem zbytečně

Dnes před 5 lety zemřel Milan Paumer, člen odbojové skupiny bratří Mašínů

FOD: Bude bývalá komunistická prokurátorka JUDr. Marie Vodičková obžalována?

Z českého politického chlívku a jiné souvislosti

AS ZIZLAVSKY v.o.s. žaluje JUDr. Hanu Marvanovou, aneb svědek Veverka šokoval veřejnost

* * *

Jak vypadal původní rozhovor Andreje Babiše pro Mladou frontu DNES

Přečtěte si celý rozhovor s Andrejem Babišem, který vyšel po částech v Mladé frontě DNES a na iDNES.cz

Andrej Babiš: Jak ovlivňuju noviny? Asi blbě. MF Dnes vydala rozhovor se mnou na pokračování a dost okleštěný, tady je plná verze. anobudelip.cz/cs/o-nas/aktua…

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.52 (21 Votes)
Share

Komentáře   

-5 #12 Jan Šinagl 2015-08-09 14:59
Pane Nejtku, jeden názor platil za komunistů. Vám se po tom snad stýská? Kritika má být věcná, ne pohodlně a neodpovědně nevěcná. Červené známkování od levice a soudruhů mne těší, stejně jako Vaše uznání alespoň části mé práce a spousty dalších, kteří k ocenění mé práce nepotřebují využívat nadstandardní možnost komentáře. Musel bych dělat něco hodně špatně, kdyby se neobjevila žádná kritika. Nicméně i kritika má svoji levici a pravici, přičemž jejich smysl a cíle jsou poněkud odlišné.
-1 #11 Jiří Nejtek 2015-08-09 13:57
Pane Šinágl, věřím Vám, že vše myslíte upřimně, ale v mnohém v poslední době s Vámi nesouhlasím.Dáv ám víc mínusů než plus.
Nejsem, jak vidím často sám, trochu se "bojím", aby jste po dosti letech nerezignoval a web nezrušil.
I když toho času se mi na Vás ledcos nelíbí, rozhodně Vás chci vždy slyšet.
+1 #10 Jaroslav Patrman 2015-08-01 20:23
Nevim sice jaky mel vliv p.Babis na svuj matersky podnik zahr.obchodu v Bratislave, ale vim, ze vetsina podniku zahr.obchodu mela sve filialky v zahranici, na ktere musely posilat materske podniky zahr.obchodu povinne provize. K temto zahr.kontum meli pristup zahr.agenti Stb
v osobe reditele takove afilace.
Padem komunismu a padem techto podniku zahr.obchodu bylo celkem na kontech v zahranici pres 500 milionu dolaru.
Padem komunismu a min.zahr.obchod u meli tito reditele afilaci volne prevadet techto 500 milionu dolaru na koho chteli, kamkoliv v zahranici a cast , aby
zamezeli zkoumani, kdo tyto miliony dostal na nove zrizena zahr.konta, tak podmazali nove zrizovane polit.strany, z nichz nejvetsi sponsorsky dar dostala ODS. Ten skandal malem zlikvidoval Klause Sarejskym atentatem, ale vec brzy utichla.
Necha se predpodkladat, ze milionova konta nebo nemovitosti ceskych obcanu pochazeji z techto statnich penez, ktere patrily statu a tedy nam vsem.
-8 #9 Jan Šinagl 2015-07-30 19:04
Pane Hanáku, pokud jste si přečetl např. můj článek v LN jako reakci na článek zástupce šéfredaktora LN "Jak antikomunista podlehl kouzlu Babiše" a zástáváte tento názor, tak se nedá nic dělat. Ujišťuji Vás, že jsem ze svých zásad nic neslevil, nic nebourám, ale snažím se stavět na reálném základě, ne ideálním. Též doporučuji k přečtení věcnou argumentaci Babiše na jeho napadání. Pokud jste už Vy sám něco postavil, gratuluji. Je to obtížné, stojí to peníze, riziko a osobní oběti.
sinagl.cz/.../...
+10 #8 Libor Hanák 2015-07-30 18:37
Pane Šinágl, proč se zastáváte agenta StB a nomenklaturního komunisty ? Jestli si to neuvědomujete, bouráte všechno, za čím jste
v nedávné době stál... Škoda...
-8 #7 Jan Šinagl 2015-07-30 08:17
Kdo se bojí pod svůj názor podepsat vysílá sám signál o své důvěryhodnosti. Důkazů na tomto webu je dost. Není moji úlohou, abych je opakoval pro Ty, co vynášejí soudy nad druhými,aniž by si je našli a přečetli. Český člověk už má v povaze, aby se hned vše vyřešilo a hlavně ti druzí, on umí jen kritizovat. Nejlépe 25 let problémů a vlady neschopnosti vyřešit do týdne. Nepochybují a vynášejí konečné soudy nad těmi, co něco smyslplného dělají. Od zastánců Klause a Kalouska nelze nic jiného očekávat. Za silné, schopné jedince je každá země vděčná. Je málo zemí, které je za to nenáviděli a likvidovali. Stejně jako komunisté zlikvidovali Jana Baťu, jsou dnes snahy o diskreditaci a odstranění Babiše. Na Kalouska bylo podáno TO a SZ už je předalo PČR i když si žádné iluze nedělám. Že média mlčí nepřekvapuje, stejně jako o dalších závažných kauzách o kterých informuji jako jediný na tomto webu. Předem přesvědčené nelze přesvědčit. Kdo nepřipustí naději a uznává jen jistotu, dočká se zaslouženě nejhoršího.
+8 #6 Pavel 2015-07-29 19:45
Ještě poznámka uvozená citátem:
" Bohužel, tato snaha stojí a padá s Andrejem Babišem. Na něj, proti němu, je proto napřena všechna síla a křik politické scény. Politiků a novinářů v první linii".
Není-li toto kult osobnosti, pak už nevím, co by jím bylo. Po publikaci tohoto jako objektivního sdělení chápu námitku pana Jakuba a Vaši odpověď považuji za nepostačující a směšnou.
Jediný guru, který nás zachrání, proti němuž se spikla smečka špinavců očerňujících velkého Andreje Kima Bábiša, který snad ještě přeonal své předchůdce Hitlera a Stalina. Těm se vzdával hold až po uzurpaci moci, Bábiši se vzdává jeho věrnými už nyní za relativní demokracie.
Ó, velký vůdče a zachránce, tys nám ochránil naši ekonomiku před korupcí (zde je vůdcovo oblíbené slovo "karusel")! Jestli tomu, pane Šinágle, věříte, pak doporučuji si z babišovského snu protřít oči...
+8 #5 Pavel 2015-07-29 19:22
Pane Šinágle,
můj postoj na pana Andreje Babiše se nezměnil a Vaše odpovědi v této debatě jej jen potvrzují. Kromě několika generických prohlášení, že Ministerstvo financí funguje úplně báječně a efektivně a řítí se od úspěchu k úspěchu dosud nevídanému, že jen úplný blázen či oportunista by věřil, že je něco na spolupráci velkého vůdce politické ne-strany s StB, když vše spolehlivě uplat... ehm, vysvětlil, že až pan Müller v komunální politice dokáže to, co pan Babiš na MF (kdo by pak mohl kritizovat třeba Václava Klause, když nikdo z nás nebyl prezidentem), v podstatě nepředkládáte ŽÁDNÝ konkrétní argument pro Vaše nekriticky pochvalná tvrzení k ó Velikému. Já tedy Babiše za boha, natož pak za Boha, nepovažuji; a vše. co je pravdivého z Vašeho pozitivního hodnocení jeho osoby je prachsprostý politický kalkul.
Babiš kromě laciné kritiky pana ministra Kalouska a logického snížení schodku v době prosperity nic neudělal a kdybyste o něčem věděl, napsal byste to, že?
-10 #4 Jan Šinagl 2015-07-28 13:08
Pane Muellere, Babiš pracuje, má prokazetelné výsledky, na rozdíl od ostatních. Vse verohodne vysvetlil. Kdo nechce vidět nevidí. V tak zdevastované společnosti jen naivní člověk chce ideální, rychlé řešení. To způsobí vždy vládu nejhoršího. Vždy podpořím reálné, realizovatelné řešení. Chcete snad tvrdit, že bez Hnutí ANO by dnes byla situace lepší?Samozřejm ě, že výtah k moci využilo mnoho darebáků i v Hnutí ANO. To nelze uhlídat v české společnosti. MF funguje skvěle. Můžete se o tom sám přesvědčit. Bez vyspělé občanské společnosti je vždy demokracie zneužita. Změnit to mohou v této přechodné fázi jen schopní, silní a nezávislí jedinci. Co jste dokázal Vy? Uvítal bych Vaše úspěchy, ne kritiku a popisování známého, než divení se přirozeným následkům totality a kritizování těch, co něco sami dělají, riskují a obětují svůj čas a své peníze. To dokáže každý. Schopné to už nezajímá, ti potřebují pomáhat. Mnoho zdaru ve Vaší komunální práci.
sinagl.cz/.../...
+8 #3 Petr Müller 2015-07-28 11:00
Pane Šinágle, já Vám asi rozumím, proč je pro Vás Babiš / Bureš tak atraktivní osobou, když se snaží vytvářet dojem, že vše špatné, co zde za posledních 25 let napáchali politikové bez rozdílu vyznání, změní. Jen mne velmi mrzí, že právě Vy, jehož postojů ke komunistickým zrůdám a tomu, jak se dokázali vtělit do současnosti, si dlouho považuji, nepovažujete za důležité, ba podstatné, jakou má tento člověk minulost a jakým způsobem se díky ní dostal k moci a jak ji využívá. Vám by mělo být přece "estébáctví" a populismus zcela cizí, ale co jiného, než stupidní a nevěrohodný slogan "Prostě to zařídíme" vynesl do volebních výšin jeho a jeho pohůnky? Pracuji apoliticky od r. 1990 v komunální sféře a jen zírám, jak sekernickým způsobem vrcholní představitelé ANO na dobytých radnicích likvidují stávající personál a klientelisticky si přitahují své lidi, kteří, právě jako oni, nemají o veřejné správě ani ponětí a ignorují právní řád...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)