Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Když ilegálně překročíš severokorejské hranice, dostaneš 12 let nucených prací. Pokud překročíš ilegálně íránské hranice, skončíš bez časového omezení ve vězení. Pokud projdeš ilegálně afghánské hranice, budeš zastřelen. Pokud projdeš ilegálně hranice Saúdské Arábie, budeš vězněn několik let. Pokud překročíš ilegálně čínské hranice, pravděpodobně nebude o tobě nikdy víc nikdo slyšet. Pokud projdeš ilegálně hranice Venezuely, budeš považován za špiona a tvůj osud bude sporný. Pokud projdeš kubánské hranice ilegálně, skončíš také ve vězení.
Když však zavítáš ilegálně do Německa, Rakouska nebo Švýcarska, dostaneš:

-> Kartu sociální pojišťovny

-> Mobilní telefon bez smlouvy

-> Placený nájem

-> Bezplatnou zdravotní péči

-> Peníze bez potřeby důkazů na jaký účel

-> Bezplatné jazykové kurzy

-> Volné lístky na autobusovou nebo železniční přepravu

-> Dětské příplatky

-> Bezplatné právní zástupce na obranu proti vykázání ze země

-> Žádné povinnosti, ale zato více práv než mají domácí

https://www.facebook.com/klara.samkova.754/posts/10207666255476882

* * *

V zásadě jsou šťastní v každé zemi, která není muslimská a nešťastní v každé zemi, která muslimská je! A KOHO Z TOHO VINÍ? Islám ne. Nikoho z jeho vůdců. Ani sami sebe. VINÍ Z TOHO ZEMĚ, KDE JSOU ŠŤASTNÍ!

Chtějí měnit ty země tak, aby byly jako… ZEMĚ, Z KTERÝCH PŘIŠLI, A KDE BYLI NEŠŤASTNÍ! Tady nelze vyjít z údivu... Jak, k čertu, mohou být tak pitomí? A my jim to, aby naše země přetvořili na islámské, dovolujeme. Jsme demokrati anebo blbci?

http://www.czechfreepress.cz/fun-interesting/jeff-foxworthy-a-jeho-desatero.html

* * *

Není snadné se v množství informací a dezinformací vyznat. Wordpress je uveden na seznamu proruských webů. Nelze proto ani vyloučit, že je to „ruská práce“, podporovat nenávist a zhoršovat situaci. Nepochybně v tom „má prsty“ Rusko. Má velké problémy a destabilizaci Evropy jen uvitá. Pokud jsou podobné „pozvánky“ šířeny masově mezi uprchlíky, nemůžeme se jejich počtu a jejich nespokojenosti a zklamání divit.

https://emigratetoczechrepublic.wordpress.com

* * *

Každá pomoc musí mít své hranice, aby nedošlo k tomu, že pomáhajícímu už nebude mít nakonec kdo pomáhat. Každému slušnému člověku je líto dětí a starých lidí. Na druhé straně těžko jejich podporu získají mladí lidé, kteří na vlakovém nádraží v Budapešti agresivně protestují a žádají umožnění cesty do Německa a to v situaci, kdy jejich život už není bezprostředně ohrožován. Těžko to bude slušný člověk vnímat jako vstřícnost k hostitelské zemi a ochotu se přizpůsobit jejich pravidlům. Už nyní tak vysílají signál jaká pravidla a hodnoty respektují a respektovat budou. Skutečný uprchlík je rád, že už není ohrožován na životě, je vděčný a nechce jen to nejlepší za každou cenu.

Evropa nemůže sama řešit a vyřešit uprchlickou krizi. Bude-li to zkoušet dosavadním způsobem, bude zákonitě řešena ona sama. Nakonec nebude schopna pomoci žádným uprchlíkům, pokud vůbec. Chtít být spravedlivý ke všem, když se dávají miliony lidí do pohybu, je nemožné. Jde o bytí a nebytí křesťansko-židovské kultury Evropy. Bude-li tento vývoj pokračovat, kam budou z muslimské Evropy utíkat Evropané?

Opět do USA, jako už mnohokrát, přitom jsou neustále kritizovány a napadány jenom proto, že trvale, aktivně hájí a brání svobodu a hodnoty s ní spojené? Do Ruska a Číny asi těžko, včetně jejich zastánců. I proto zítra položí občané České republiky věnce a růže na hroby spojeneckých vojáků v Praze na Olšanech u příležitosti 70.výročí konce II.světové války. Poděkujeme jim za to, že za nás bojovali a umírali – i za politiky, kteří si nenašli čas, resp. čas jen na uctění památky vojáků Rudé armády při konci II.světové války v Evropě.

Jan Šinágl, 1.9.2015

* * *

OSN mimo realitu! Chudáci Romové a nenávistní Češi…?

Počátek II. světové války 1.září 1939

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)