Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Mrtvy chlapecekKaždé skutečné hodnotové společenství se vyznačuje společně sdílenými, ctěnými a LN uvaha ne vyzva 040915bráněnými hodnotami. Pokud jeho část jen přijímá miliardy a není ochotna přinášet stejné oběti jako druzí, jde už pouze o pokrytectví, neschopnost a nevyspělost. Není jiné cesty než co nejrychleji pomoci těm, kteří už jsou v Evropě i se všemi známými riziky a současně se pokusit řešit příčiny uprchlické krize. Bez schopných lídrů to nedokáže žádná země a situace se bude jen zhoršovat k nekontrolovatelnosti, chaosu a podpoře extrémismu v mnoha formách. Souhlasím proto s dopisem Věry Čáslavské i Cyrila Höschla a Karla Olivy. Je třeba najít rovnováhu mezi srdcem a rozumem. Pokud půlmiliardová EU tuto uprchlickou krizi v této fázi nezvládne, tak jen prokáže, že současný projekt společné Evropy není realizovatelný a pozbyl smyslu. Vyspělá společnost se vyznačuje ochotou k oběti. Vyspělé společenství ochotou k obětím všech!

Jan Šinágl, 5.září 2015

* * *

Vážení spoluobčané,


obracím se na Vás, abychom společně prolomili strach, lhostejnost a neúctu k životům těch, kteří jsou nyní v nouzi.

Naši vzdálení i blízcí předkové tuto zemi budovali tak, abychom my mohli žít v demokracii a právním státě, který nám zaručuje základní lidská a občanská práva, abychom se těšili plné občanské i lidské důstojnosti. Stálo to nezměrné úsilí, překonávání strachu, pot a krev. My to štěstí dnes máme, zatímco se jiní o to dosud marně snaží a není jejich vina, že se narodili v zemi, kde zuří konflikty, bída a hlad. Jako Evropané, kteří jsme ve 20. století vypustili do světa dvě zničující války, bychom měli dobře vědět, oč jde. Tím spíše, že to byly války a hlad, které v minulosti vyhnaly do světa milióny Evropanů.


Jen solidarita a spolupráce dokáže udělat náš svět snesitelnějším. O lidskou důstojnost nepřichází lidé na útěku, ale připravujeme se o ni my sami tím, že jim odmítáme pomoc, tím že necháváme vyčerpané uprchlíky před zavřenými dveřmi. Pomoc jim znamená i pomoci sobě, své občanské a lidské hrdosti před Evropou, před světem, ale především před sebou samými. A mějme na paměti, jak se dnes chováme my k nim, mohou se příště chovat oni k nám, ocitneme-li se v nouzi. A kdo o životě něco ví, ví také, jak snadno a rychle se lze do nouze a zoufalství propadnout.

Na svůj národ jsem byla celý život hrdá. Prožívala jsem neopakovatelné okamžiky mezinárodní solidarity v roce 1968, prožívala jsem ojedinělé chvíle nenásilné revoluce 1989, která této zemi přinesla sebevědomí a celosvětový respekt. Vím proto, jaké dobré vlastnosti dokážeme projevit. Prosím, zbavme se strachu a lhostejnosti a nedopusťme, aby jediné hlasy, které bude z České republiky slyšet, byly hlasy populistických politiků, extrémistů a xenofobů. Nedopusťme, aby se za naše chování musely naše děti stydět. Prosím, navažme na to dobré, co tomuto národu pomáhalo přežít i ty nejtragičtější chvíle v jeho historii a pomožme těm, kteří to potřebují.

Věra Čáslavská, Martin Odložil, Martin Vidlák

5.9.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.47 (19 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #7 Bergmann 2015-09-09 12:08
Jen letmo jem zahlédl návrh na německé TV, že by uprchlíci měli dostat do začátku 6.000 EUR. K tomu mají jídlo, nocleh, zdravotní pojištění. Průměrnému německému důchodu do 1.000 EUR např. u zaměstnanců se o tom může jen zdát,můj kamarád má po 35 letech práce 800 EUR a z toho si musí platit všechno.Těžko se chápe, že ty statisíce
syrských a jiných uprchlíků, převážně mladých mužů se raději nedají jinou cestou,ozbrojen ému odporu a výcviku proti IS, tím množstvím, Německo má přijmout téměř milión Syřanů aj. by museli džihádisty umlátit snad čepicemi.Jenže tzv. IS může bez zájmu všech ostatních řádit dál a nebude trvat dlouho a je budoucnost EU, volný pohyb osob, sociální a zdravotní zabezpečení atd.přívalem uprchlíků, kteří slyší jen na jediné slovo Germany ztraceno. Všechna německá větší města s vyjímkou bývalé NDR mají už delší čas nedostatek bytů s únosnými nájmy. V Německu již teď žije 160.000 Syřanů.
IS a převaděčům se podařil výnosný kšeft
včetně infiltrace Evropy.
+7 #6 Milan Vlček 2015-09-09 09:07
Nikdo zatím nebyl schopen vysvětlit proč ty chudáky imigranty nechtějí přijmout jejich souvěrci v bohatých ropných státech. Nejsou tam přeci žádné náboženské ani kulturní rozdíly ? To si budou dál stavět na poušti areály zimních sportů a jejich islámští bratři je nezajímají ?
-6 #5 Jan Šinagl 2015-09-08 09:17
Jak snadno zapomínáme a soudíme ty, kterým sami nesaháme ani po paty. Co může více vypovídat o charakteru a odvaze člověka, který před celým světem protestuje proti ruské okupaci, jako to dokázala Věra Čáslavská na OH v Mexiku 1968. Odmítla miliony z Hollywoodu, vrátila se do vlasti, kde se musela živit jako uklízečka. Film Olgy Sommerové a kniha jsou dostatečným svědectvím pravdy a opravdovosti. Pomluvám klanu Ševčíkových v čele s děkanem VŠE Ševčíkem a jeho matkou uvěří jen neinformovaný, hlupák, či bezcharakterní. Není divu, že Ševčík kamarádí s Klausem a dělá vše pro to, aby Memoriál Odložila mohl pokračovat, tedy i účelové šíření pomluv a lží, včetně vydání lživé knihy. Ani Věru Čáslavskou si naše země stále nezaslouží - obrys-kmen.cz/.../...
+9 #4 Aleš Přibyl 2015-09-07 22:06
paní Čáslavská jste načichlá od humanitárního bombardéra, kterému jste radila a zůstala tady po něm sodoma-gomora. Hlavně jste si měla udělat pořádek v soukromí
+11 #3 Zdeněk 2015-09-07 15:08
Baxa dnes na ČRo – Dvojce uvedl, že je třeba o migraci diskutovat, zejména by to měly dělat naše elity. Tím předem z diskuse vyloučil min. 95 % obyvatel a určil i její obsah. Takto si tu sami mezi sebou diskutovali komunisté 40 let.

Současná diskuse ve sdělovacích prostředcích je trapná jednostranná agitka, kdo má jiný názor, ten je umlčen. Vzletné myšlenky paní Čáslavská jsou nanic, když zamlčuje podstatu věci. Dokud bude ignorovat 1.400-letou historii Islámu a jeho zacházení s nevěřícími, tak nemá právo někoho poučovat. Pouze fakta jsou důležitá !
+12 #2 PHradil 2015-09-07 13:49
Proč bych měl být solidární třeba s islámskými mladíky, jejichž lačná posedlost dostat se do evropského ráje a lízat smetanu z tisícileté práce evropanů mě opravdu nedojímá! Nedojímá mě ani tklivý pohled jejich mandlových očí! Mnohem více však soucítím s ovdovělou sousedkou odvedle, které po celoživotní práci a zaplacení všech nezbytných poplatků zbývá necelá tisícovka měsíčně na živobití.
+11 #1 František Zákostelsk 2015-09-07 13:23
Paní Časlavskou jsem vždy obdivoval,ale asi zestarla jako já.Na co by byl stát,EU a podobná uskupení?Značko vat se musí,já mám také OP,čipu se asi již nedožiju,bohuže l.Pokud se doma bojuje,tak utikám tam,kde je možnost se zapojit.Udělalo to tisíce Čechů a Poláků.Britské dětí byli přesunuti do bespečí,ale jejich rodiče né.Evropa je přelidněná a přijimáním balkánců si říká o velký problém,který skončí opět vražděním v našem životním prostoru.V takovém připadě opravdu nepotřebujeme stát či EU.Že nezdrhají k baťuškoj Vlaďoj?Cpou se zasadně do Australie,USA a EU a přitom nemají s naší kultůrou nic společného,spíš naopak.Našim vnoučatům zadělávame na jejich vlastní funus.Jednou se svět musí spojit jako se o to pracně a upoceně snaží EU,ale na to ještě lidstvo není zralé.Pokud bude pokračovat stěhování narodů stejným tempem za přispění idiotků,tak je tady doba temna na hodně dlouho.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)