Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Lidice obeti… Spojenci Benešovi masivně vyčítali kolaboraci Čechů s nacistickým režimem v Protektorátu Benes EdvardČechy a Morava a obviňovali je proto z příliš malého odporu a výrobu zbraní pro III. Říši, které skvěle probíhala. Benešova kalkulace byla výzva k reakci Hitlera atentátem na Heydricha. Český odboj odmítal atentát z důvodu očekávané drastické reakce Hitlera už od počátku. Beneš chtěl co nejvíce českých oběti, aby opět získal spojenci na svoji stranu! Tak se také stalo. …

Velvyslanectví České republiky promítne film "Cesty dětí" na toto téma dne 22.6.2016. Penzinger 11-13, 1140 Vídeň, večer věnovaný osudu obyvatel obou měst, které byly zničeny jako odplata za násilnou smrt Heydricha v červnu 1942.

Rakouský premiéra filmu "Cesty dětí" 

Film Jarmily Doležalové a Martina Vadase popisuje nejen osud dětí, které přežily nucené poněmčení, ale také se zabývá otázkou, jak byly životy těchto dětí, kteří neměli takové štěstí, ukončeny. V tomto filmu je ukázán i příběh Václava Hanfa, chlapce z Lidic, kteří se vrací do míst v Rakousku, kde byl poněmčován.

Prohlášení spolkového předseda Gerharda Zeihsela k tomuto tématu

President SRN Joachim Gauck se v roce 2012, při 70. výročí nacistického masakru v Lidicích a Ležácích, obrátil v dopise na českého prezidenta Václava Klause. Napsal: „Německo je si vědomo své dějinné odpovědnosti“ a že myšlenka na nelidský akt teroru jej naplňuje „pocitem hlubokého zděšení a studu. Němci sdílejí bolest obětí a cítí s přeživšími, kteří jsou ještě mezi námi“. V odpovědi Klaus napsal Gauckovi, že dopis od politika s tak vysokou morální autoritou vysoko oceňuje.

Nacistický režim provedl masakry v Lidicích a Ležákách jako odplatu za naplánovaný atentát exilovou vládou ČSR v Londýně pod vedením Edvarda Beneše na Reinharda Heydricha, Hitlerova guvernéra v Praze. Spojenci Benešovi masivně vyčítali kolaboraci Čechů s nacistickým režimem v Protektorátu Čechy a Morava a obviňovali je proto z příliš malého odporu a výrobu zbraní pro III. Říši, které skvěle probíhala. Benešova kalkulace byla výzva k reakci Hitlera atentátem na Heydricha. Český odboj odmítal atentát z důvodu očekávané drastické reakce Hitlera už od počátku. Beneš chtěl co nejvíce českých oběti, aby opět získal spojenci na svoji stranu! Tak se také stalo.

Koncem války využil Beneš příležitosti zbavit se sudetoněmeckého etnika skrze okradení a vyhnání - což byl jeho plán už v St. Germain v roce 1919! Sudetští Němci nedopustili, aby vina za nacistické zločiny v Lidicích a Ležákách ulpěla na nich – jen klamné argumenty odůvodňující genocidu 3 ½ milionů obyvatel, kteří zde žili po celá staletí "německo-rakouští obyvatelé v Čechách, na Moravě, rakouští Slezané a karpatští Němci na Slovensku", uzavřel Zeihsel.

V Lidicích byli všichni muži z vesnice 10. června 1942 zastřeleni, ženy odvezeny do koncentračních táborů, děti přišly do dětských domovů nebo do německých rodin na poněmčení. Místo bylo srovnáno se zemí. Obyvatelé Ležáků byli odvezeni 24. června 1942, muži a ženy byli krátce na to zastřeleni. Také Ležáky byly srovnány se zemí.

Sudetoněmecký krajanský spolek to v minulosti odsoudil jako trestný čin – litujeme toho a opakujeme to dnes znovu!

Sudetoněmecká tisková služba

Rakousko
Vídeň, 16.června 2016 

* * *

P.S.

Poté, co díky atentátu na Hendricha byla zlikvidována elita země a vyhnána 1/3 obyvatelstva, nebyla zde už síla, která by se komunistům postavila. Beneš se tak zasloužil o vznik Československa a současně za jeho zánik. Proto i komunisté podpořili zákon Edvard Beneš se zasloužil o stát – komunistický. Karel Schwarzenberg má pravdu když řekl: „Edvard Beneš byl válečný zločinec, který měl také stát jako obžalovaný před Norimberským tribunálem!“

Mimochodem Rumunsko právě obnovilo vyšetřování masakru z roku 1989, kdy bylo povražděno přibližně 1000 lidí. Německo právě odsoudilo 94 letého válečného zločince z podílu na smrti 170.000 lidí. Dokud nebudeme schopni pojmenovat a potrestat zlo, nezmizí a bude ze své přirozenosti jen sílit!

Při vší úctě k hrdinům odboje by se měl mnohem spíše natočit film o Edvardu Benešovi, než Anthropoid – o atentátu na Heydricha. Bude mít premiéru v Karlových Varech na MFF 2016. Pochybuje, že v něm budou uvedeny výše uvedená fakta a skutečnosti…

 

Jan Šinágl, 19.6.2016

* * *

Výzva učitele dějepisu mládeži

Utajené odhalení bezejmenné pamětní desky o největším masakru v době míru, děsivějšího jak Lidice, na území bývalého Československa!

* * *

„Užívat evropské právo v ČR je jako létat s F16 na bojištích Evropy roku 1943.“

„Bolševismus a jeho metastázy vnímám v podvodu zvaném „právní kontinuita“. Je to to samé jako by v červnu 1945 dál platily říšské zákony včetně Mnichova …“

„Kdyby nebyl Beneš baba, tak ve chvílích Anšlusu Rakouska by Češi vyrazili na Pomoc Vídni a kde by byl Adolf?“

Albert Žirovnický, toho času „vrah“ na Mírově

Odvolání „vraha“ Žirovnického proti rozsudku MS Praha

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

0 #7 Pavel 2017-01-15 10:49
Smutné, že některým lidem vadí jiný názor. Nevím, všechno nejlépe, to v žádném případě. Klidně napište, v čem je můj výklad operace Anthropoid chybný. Proč se přikláníte raději k propagandě Emanuela Moravce a interpretaci komunistické historiografie, je otázkou.
-4 #6 Jan Šinagl 2017-01-09 13:36
A pak diskutujte, když se diskuse zúčastní hlupák. Ten ví vždycky vše nejlépe...
-1 #5 Pavel 2017-01-08 10:40
Názor, že za Lidice může Beneš, který chtěl co nejvíce čes. obětí pochází od Emanuela Moravce, to následně převzala část komunistické historiografie, nyní ,,historik" Krystlík, který nenávidí všechno české a vy pane Šinágle. Právě vy patříte do Rudého práva.
Těžko se v létě a podzim 1941 dá hovořit o masivní české kolaboraci, tehdy odboj fungoval, a to byl jeden z důvodů, proč do Prahy přišel Heydrich. 28.10.1941 začal popravovat a už 3.10. rozhodl František Moravec (nikoli Beneš) pomstít popravené. Beneš nebyl nakloněn atentátu právě kvůli následkům. Anthropoid byla akce F. Moravce.
Obviňujete Beneše, ale neřeknete ani slovo o tom, že právě Heydrich likvidoval českou elitu. Ani slovo, o tom, že kdo dával příkazy k popravám v létě 1942, ani slovo o gestapu a SS. Jste hlupák.
-3 #4 Jan Šinagl 2017-01-08 09:30
"Tohle je odporná lež", není žádný argument. Nic jiného neinformovaní, či vědomí pokračovatelé komunistického lhaní a propagandy, nemohou říci. Lze jim jen doporučit knihu L.Feierabenda "Konec čs. demokracie" (oba díly). Kdy budeme uctívat památku obětí ze Švédských šancí stejně, jako obětí v Lidicích? Barbarsky se u Přerova povraždili nejen muži, ale i ženy (120), děti a kojenci (90) vojáky Svobodovy armády v době míru". Celkem 257 obětí během nočního vraždění. Dnes čeští vojenští historici srovnávají Svobodu s DeGaullem za účasti špiček PČR a MO. Soudruzi jsou stále troufalejší. Kdy oceníme za II. odboj i Protektorátní vládu dr. Háchy, gen. Eliáše a další, kteří zachránili životy nemalé části elity našeho národa. Pan Pavel může napsat panu Zeihselovi o důkazy, pokud je nezná a chce poznat. "Argumentace" - "Tohle je odporná lež", patří do Ruděho práva a Haló novin.
-1 #3 Pavel 2017-01-07 22:24
,,Spojenci Benešovi masivně vyčítali kolaboraci Čechů s nacistickým režimem v Protektorátu Čechy a Morava a obviňovali je proto z příliš malého odporu. Benešova kalkulace byla výzva k reakci Hitlera atentátem na Heydricha. Český odboj odmítal atentát z důvodu očekávané drastické reakce Hitlera už od počátku. Beneš chtěl co nejvíce českých oběti, aby opět získal spojenci na svoji stranu! Tak se také stalo.“
Tohle je odporná lež.
-2 #2 Pavel 2016-06-21 18:13
"...aby opět získal spojenci na svou stranu." Některé věty nejsou česky a rodilým Čechům se špatně čtou i chápou. Výmluva na překlep neobstojí, vzdálenost "i" a "e" je na klávesnici poměrně velká.
O slovosledu některých vět je lépe se nevyjadřovat. Že by obdivovatel komunistického fízla a pomahače Andreje babiše převzal i jeho skvělou češtinu?
+2 #1 Oldřich Musil 2016-06-19 18:50
Že president Beneš mezi lety 1938 až 1948 učinil mnoho tragicky chybných a odsouzeníhodnýc h rozhodnutí,to je pravda.Také je však pravda že jeho politika vůči nacistickému Německu byla ve třicátých letech prozíravá a správná.Varoval západní spojence že Hitlerovi nelze věřit,že se nezastaví.Západ ní spojenci ho však neposlouchali a roku 1938 v Mnichově zradili.(Church il po Mnichovské zradě prohlásil:"Mohl i si vybrat mezi válkou a hanbou.Zvolili hanbu a válku budou mít stejně".)Nebyla to také zrada poslední.To bylo pro něj obrovské zklamání,šok a trauma,ze kterého se už nikdy zcela nevzpamatoval.T ohle trauma ho podle mého názoru také ovlivnilo v jeho pozdějších mylných a také odsouzenihodnýc h rozhodnutích.Já jej neomlouvám,ale je pravda že po bitvě bývá každý generál.To se pak už snadno hodnotí a odsuzuje.Za sebe mohu říci že mu jeho situaci v roce 1938 nijak nezávidím.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)