Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Gauck Vanoce 2016Za německou demokracií máme ještě pořád hodně daleko – včetně formy a úrovně volby presidenta!

Německo čelí nebezpečí: Během posledních několika let prošlo Německo zásadní promě­nou a to si uvědomuje i odcházejí­cí prezident. Zatímco při své inau­guraci byl plný optimismu, který se snažil vlít do žil i svým spoluobčanům, je teď o poznání skep­tičtější: „Po téměř pěti letech si mnohem silněji uvědomuji, že demokratické a stabilní Německo čelí nebezpečí." Ba co víc, ohrožen je podle Gaucka celý Západ a jeho projekt liberální demokracie. „A kdo se v takové chvíli není schopen jas­ně rozhodovat, bojí se riskovat nebo zůstává stát na půli cesty, ten za to možná časem draze za­platí." Přes všechnu skepsi se ale Gauck loučí optimisticky: „Nene­cháme si vzít důvěru v sebe sa­motné ani v naši demokracii," ujistil své spoluobčany ve svém rozlučkovém projevu v berlín­ském zámku Bellevue.

Ze článku "Gauck dodával Němcům sebedůvěru" (LN, 11.2.2017, Šárka Daňková)

* * *

Joachim Gauck 2012Osobně jsem se setkal s Joachimem Gauckem a mohl s ním hovořit, pouze jednou, před lety v Berlíně, na konferenci o zločinech komunismu. Zúčastnil jsem se jí společně s politickým vězněm Františkem Zahrádkou, známého i jako poradce seriálu „Zdivočelá země“. Pozvání obdržel on, byl jsem jeho „osobní šofér“ (přispěl mi na benzin a velkoryse zaplatil i nocleh, kdy jakýkoliv odpor byl marný). Po zvolení presidentem v roce 2012 jsem panu Gauckovi zaslal gratulaci a obratem obdržel poděkování. Samozřejmě, že nemůže poděkovat všem osobně, ale je to ukázka vyspělosti německé demokracie za kterou máme ještě pořád hodně daleko – včetně formy a úrovně volby presidenta! Na ukázku naší „vyspělosti“ uvádím níže dva příspěvky.

Jan Šinágl, 19.2.2017

* * *  

Porovnání vánočních projevů Gaucka a Zemana ukazuje kde stále (ne)jsme

Ne-vychovanci ČSSD: Chovanec, Mládek, Sobotka, Dienstbier…

* * *

Sklárna Moser slaví 160 let, její historii připomene výstava

Karlovarská sklárna Moser v letošním roce slaví 160 let existence. Její historii připomene výstava, která začíná v pražském Obecním domě. Návštěvníci uvidí mimo jiné ručně vyráběné umělecké objekty z celé historie značky. Výstava nazvaná Příběh křišťálu Moser potrvá do 22. března. Sklárna Moser od svého založení používá výhradně bezolovnatý křišťál. Sklo se stále vyrábí podle původních nákresů a postupů, díky ručnímu zpracování je každý výrobek jedinečný. Moser je v současnosti prezentován ve více než 50 zemích světa a nachází se v nejprestižnějších obchodních domech světových metropolí. ČRo, 14.2.2017

P.S.

O zakladateli slavné firmy  Ludwiku Moserovi ani slovo…J.Š.

* * *

NĚMECKO: U sousedů mají novou hlavu státu

…Je to taková roztomilá ukázka demokracie v Německu, kde důležité není, jestli si někdo mákne, předvede sebe a své ideje, aby měli poslanci v budově bývalého Reichstagu důvod někoho volit. … Tak to je Německo, které je naším sousedem a jehož vliv na sousední země je zásadní. Nádhera. A takhle my tady žijeme. Zdeněk Holásek

http://neviditelnypes.lidovky.cz/nemecko-u-sousedu-maji-novou-hlavu-statu-fpf-/p_zahranici.aspx?c=A170212_205645_p_zahranici_wag

P.S.

Ponechám na čtenářích, aby si sami udělali úsudek o obsahu a formě článku, připomíná RUDÉ PRÁVO. Tady NP štěká hodně falešně a potvrzuje zveřejněním tohoto článku skrytou averzi vůči Německu a českým Němcům. Byli často napadání, zejména Václavem Vlkem st. Mé věcné reakce na jeho pomlouvačné články NP nikdy neuveřejnil.

Na ukázku naší „roztomilé demokracie“ (a i pro poučení pana Holáska) přidávám tuto otřesnou ukázku kam až vede a jak končí nevypořádání se s vlastní minulostí. Takové „osobnosti“ v takových funkcích najdete asi těžko jinde na světě… Jsme zase v něčem jedničky! To není jejich ostuda, to slovo neznají. Jsou to jen zákonité, logické produkty mravně těžce nemocné společnosti, tedy především ostuda nás všech. Občané, je třeba mobilizovat a využít možná už poslední možnost, jak neuvěřitelný materiální a především mravní úpadek naší země zastavit, začít důkladně uklízet a budovat něco, za co se nebudeme muset stydět a na co budou moci být jednou hrdi i naši potomci! DOBROU VOLBU na podzim! J.Š.



1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

+1 #7 Zdeněk 2017-02-28 20:52
Výtvor pana Šinágla :

"Diplomat Petr Kolář přirovnal Trumpa výstižně jako „jehlu v zadku“, který se také hned instinktivně stáhne a snaží se jehlu vypudit".

Podtrhuji slovo "výstižně".
-1 #6 Jan Šinagl 2017-02-27 11:34
Děláte pokroky, pane Lindo, rádo se stalo. Přeji Vám klidnou mysl.
0 #5 Zdeněk 2017-02-26 23:43
Pane Šinágle.
Váš charakter jsem pochopil dokonale.
-3 #4 Jan Šinagl 2017-02-26 15:52
To je Váš problém, ne můj, pane Lindo, že nejste schopen pochopit, ale i Vaše právo, stejně jako moje ukončit tuto "debatu". Děkuji Vám, že projevujete o moji práci, resp. spíše o mne, stále zájem i když poněkud nezvyklým způsobem. Doufám, že Vás ostatní závažná témata také zajímají, alespoň do výše Vašich omezených schopností chápat je v jejich složitosti a komplexnosti.
0 #3 Zdeněk 2017-02-26 13:17
Pane Šinágle.
Napsal jste toho hodně, ale jako vždy, mluvíte od tématu. Stále skrýváte svůj názor na migraci, jako byste se bál a čekáte, jak se to dopadne. Osobní útoky, to Vám jde dobře. Přitom se jedná o současné téma (nikoli staré 10 let), zda souhlasíte s islamizací Evropy, nebo ne. Kroutíte se jako had. Nedělám si iluze, že se jasně vyjádříte.
-1 #2 Jan Šinagl 2017-02-23 14:48
Pane Lindo, dovoluji si Vám doporučit více číst, informovat se, více přemýšlet a teprve potom vyslovit názor. Nikdo Vás nenutí sledovat tento web. Založte si svůj, dělejte to lépe, budu jen rád a rád se poučím. Kritizovat nezodpovědně druhé a sám nic nedělat umí dnes kdekdo, stejně jako neměnit své názory bez ohledu na nové informace, při zachování stejných morálních principů. Nemohu Vás nutit, abyste to pochopil, ale pokud máte více zkušeností než před 10 lety a připustíte, že jich budete mít více za 10 let, tak máte ještě naději dívat se na druhé a svět poněkud jinak. Člověk by měl soudit druhé teprve tehdy až si navleče jejich boty a projde se jejich životem. To řekl jeden moudrý člověk. Proto jsem daleko odsuzovat Vás za Vaše názory.
0 #1 Zdeněk 2017-02-23 13:32
Pane Šinágle.
S údivem sleduji Vaši názorovou ekvilibristiku. Jednou bojujete za ředitelku, která zakázala nosit ve škole šátek, jindy obdivujete prezidenta Gauka, který považuje za vyspělost německé demokracie to, že Merklová do země pustí miliony migrantů, které pak terorizují místní obyvatelstvo, a pak je chce vnutit do zemí, kde toto obohacení ještě nemají. Máte vůbec nějaký vlastní názor?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)