Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Logo SDL CZMěstský soud v Praze zamítl naši žalobu na SenátMSP 1 prg SDL CZ Senat 150917

Naše žaloba na Českou republiku za loňský projev Milana Štěcha byla podle očekávání zamítnuta; soud použil nejjednodušší argumentaci, kterou měl k disposici, tedy údajný nedostatek aktivní žalobní legitimace našeho spolku.

Jednání bylo velmi krátké, nejdéle jsem hovořil já, cca 13 minut, a to spatra, ovšemže a limine s vědomím beznadějnosti svého počínání; záznam si, prosím, poslechněte a posuďte, zda mám pravdu, pokládám-li své verbální projevy stále víc za projev stařecké blábolivosti, s realitou a modernitou – s duchem doby – se fatálně a neopravitelně míjející.

Závěrečné řečiústní odůvodnění rozsudku.

http://paragraphos.pecina.cz/2017/09/mestsky-soud-v-praze-zamitl-nasi-zalobu.html

* * *

MSP 2 chodba SDL CZ Senat 150917Soudkyně MS Praha JUDr. Helena Nebesařová svým dnešním rozsudkem potvrdila, že předseda Senátu Milan Štech, bývalý člen KSČ, smí veřejně, beztrestně, MSP 3 TP a soudkyne SDL CZ Senat 150917lhát, pomlouvat a urážet. Z médií se nedostavil nikdo, stejně jako z řad veřejnosti. Přitom byla informována všechna hlavní média, regionální deníky, stovky novinářů. ČTK jako jediná potvrdila příjem… To ukazuje, jak je téma stále aktuální. Ukázaly to i poslední presidentské volby. Pravdu si v Lidicích předseda Senátu netroufal říci. Kdybych ji místo něho vyslovil jiný, byl by souzen a média by se nevešla do soudní síně…

Soudkyně nedovolila natočení rozsudku na video. Zástupce Senátu se divil, že jsem si ho dovolil vyfotografovat na chodbě bez jeho dovolení?! Historik Tomáš Krystlík je pro soudkyni nedůvěryhodný, přitom svá tvrzení podložil odkazy na zdroje. Zato zaměstnanec státní SDL CZ Statiinstituce „znalec“ Šebek ano, přitom jeho „znalecký“ posudek je bez odkazů na zdroje?! Zástupce Senátu, včetně advokátky, skvělá závěrečná řeč Tomáše Peciny viditelně nezajímala. Poblahopřál jsem mu a „poděkoval“ i soudkyni při odchodu ze soudní síně – viz závěr zvukového záznamu rozsudkuMSP 4 zastupci Senatu SDL CZ Senat 150917. Člověk musí být na místě, aby vůbec uvěřil, že se něco tak nemorálního může dít před soudem demokratické země...

Máme demokratické instituce, ale většinou jen názvem – jejich „obsah“ je stále naplněn duchem a dědictvím zločinného totalitního komunistického systému.  

 

Jan Šinágl, 15.9.2017

* * *

V pátek k soudu

Grafika: Žili tu Němci, Čechům se tu ani po 70 letech nedaří. Jak změní Sudety 42 miliard od vlády?

* * *

Náměstek MPO přijde kvůli výroku o Romech o odměny a dostal výtku

Náměstek ministra průmyslu a obchodu a kandidát ČSSD v Ústeckém kraji Karel Novotný přijde kvůli svému výroku o Romech o čtvrtletní odměny. Ministr Jiří Havlíček (ČSSD) mu také udělil výtku podle zákoníku práce, uvedl v pátek úřad v tiskové zprávě. Novotný přirovnal na facebooku Romy k medúzám, protože jsou podle něj "otravný a k ničemu". V pátek se za svá slova omluvil a nabídl rezignaci. Ministr Havlíček se kvůli výroku s Novotným sešel. "Sdělil jsem mu, že svým chováním výrazně poškodil dobré jméno našeho ministerstva a porušil také pracovní řád, jehož součástí je i etický kodex zaměstnance ministerstva," uvedl Havlíček v tiskovém prohlášení. Náměstka upozornil, že kdyby se situace opakovala, odvolal by ho z funkce. ČRo, 15.9.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

+8 #3 Karel Dvořák 2017-09-15 22:43
Je neměnnou historickou pravdou, že Sudentendeutsch e Partei v čele s Henleinem, podporovaná svou voličskou základnou - sudetskými Němci, měla lví podíl na zničení demokratického československéh o státu, který byl v době nástupu Hitlera v Německu posledním ostrůvkem svobody a demokracie v Evropě. Pořád řvali „Heim ins Reich“, tak nevím, co se jim na odsunu nelíbilo resp. nelíbí se jejich potomkům! Bylo jen vyhověno jejich požadavku „domů do říše“. U nás v r. 1945 říše skončila, takže když chtěli domů, musela jejich cesta logicky směřovat do Německa.
+3 #2 Karel Dvořák 2017-09-15 22:42
Pan Jenyš to vystihl přesně: když justice či kdokoli jiný neskáče tak, jak píská pan Šinágl a jeho nohsledi, už je oheň na střeše! Projev pana Štěcha byl výstižný a pravdivý. Na tom nic nezmění výlevy samozvaného „historika“ Krystlíka, který ve skutečnosti žádným historikem, tedy osobou odpovídajícího vzdělání a renomé v odborných kruzích, rozhodně není. Jeho tzv. posudek je jen souhrnem jeho prosudetsky orientovaných politických názorů. Soudkyně byla skvělá!
+6 #1 Jenyš 2017-09-15 18:59
No jo, jakmile není podle představ estébákova skoč do kanálu, hned se jedná o totalitou pokřivené právo. Jako by zapoměl syn estébáka (pokojného) Šinágla, že justice se nachází v tomto stavu díky estébákovi Babišovi a jeho ptákovi Pelikánovi. A nachází se v tom co je díky etébáckým donašečům jako byl pokojný pan Šinágl a zbabělcům, co před totalitou utekli za kopečky, jako je např. hér sudeťák Šinágl, vrchní skoč do kanálu estébáka Babiše.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)