Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LithiumLithium je další tunel, předem připravený a dlouho tutlaný. Opět pod vedením ČSSD. OKD bylo odhadnuto na 51 miliard a bylo prodáno za 4,6 miliardy, k tomu bonusy 44 tisíc bytů, 3 rekreační střediska a poliklinika. Lithium bylo odhadnuto, že vydělá 3,8 biliónů. Za kolik ho prodáme je ve hvězdách, ale máme jistotu 10 tisíc z vytěžené tuny do státní kasy a cca 5 tisíc pracovních míst.

Všichni občané očekávali, že konečně budeme mít pořádný zdroj příjmů, který nás vyvede z dluhů a ještě polovina zůstane. Omlouvám se všichni ne, protože ti, kteří to připravovali, už dávno věděli, že podle horního zákona platí, že kdo dostane zakázku na geologický průzkum, ten má přednostní právo na těžbu. Moje ústní interpelace na pana premiéra Sobotku, ohledně lithia, vyvolala velký zájem občanů. Ptala jsem se, proč půjde do státního rozpočtu z vytěžené tuny jen cca 10 tisíc Kč, když cena tuny je 250 tisíc Kč. Pan premiér odpověděl, že s tím nemá zkušenosti.

Já se domnívám, že je má až moc dobré. Protože při privatizaci OKD mohl Bakala dávat až 10% z vytěžené tuny uhlí do státního rozpočtu, ale dával jen 1%, přitom by stačily 2,5% na důchody horníků a renty.

Lithium je další tunel, předem připravený a dlouho tutlaný. Opět pod vedením ČSSD. OKD bylo odhadnuto na 51 miliard a bylo prodáno za 4,6 miliardy, k tomu bonusy 44 tisíc bytů, 3 rekreační střediska a poliklinika. Lithium bylo odhadnuto, že vydělá 3,8 biliónů. Za kolik ho prodáme je ve hvězdách, ale máme jistotu 10 tisíc z vytěžené tuny do státní kasy a cca 5 tisíc pracovních míst. Zdá se Vám to málo. Právě jsem pochopila význam slov „významní politici“, co pořád slyším v mediích. To jsou ti, co si významně pomáhají. My ostatní, co chceme změny, jsme nevýznamní, lépe řečeno bezvýznamní politici. Už se asi nikdy nedozvíme, kolik šlo na stranu a kolik do strany.

Tak co, poctiví občané, jak to vidíte, otevřela jsem Vám oči?

 

Poslankyně Olga Havlová

04 / 10 / 2017, 20:45

* * *

Na http://www.securitymagazin.cz/ vydržela informace poslankyně Havlové jen 2 dny! Facebook poslankyně nabývá na čtennosti. Minulá článek o lithiu měl cca 500.000 čtennost! Spolek http://lide.lidem.net/ podal v pátek  trestní oznámení na vlastizrádce a přidávají se další lidé.

Problém je geologický průzkum. Proto mafie ČSSD nastrčila mladého ministra Havlíčka, který podepsal memorandum. Geologický průzkum podepsal původně ministr životního prostředí Brabec. To neexistuje. Geologický průzkum musí být podepsán ministrem práce a průmyslu v tomto případě. Proto ČSSD zařídila  okamžitě memorandum, aby měla vše okamžitě pokryté, zakryté a pojištěné.

 

Jan Šinágl, 8.10.2017

* * *

ANO a ČSSD se střetly kvůli memorandu o těžbě lithia

… Andrej Babiš memorandum označil za krádež za bílého dne …

P.S.

Ministr Havlíček řekl ČTK, že: „Memorandum umožní státu přátelsky se zapojit do projektu s vlastníkem licence“ australskou firmou European Metals Holdings (EMH). Běda zemi, která připustí takového naivu, resp. nebezpečného hlupáka, aby byl ministrem tak důležitého ministerstva! „Přátelsky“ se uzavíraly obchody za komunistů a víme jak dopadly… J.Š. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)