Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PCR pomahat a chranitOkres Praha-východ, toť takové malé Palermo, téměř na úrovni Příbrami nebo Kladna: Ihned po medialisaci případu Pavlíny S. a její šikany, k níž její extchán, JUDr. H. z Říčan, využívá svého vlivu na orgány činné v trestním řízení (je to, jsme-li správně informováni, bývalý komunistický prokurátor), se tamní OSZ rozhodlo, že sice k jejímu stíhání dalo výslovný pokyn, ale bude lépe změnit názor, a usnesení o zahájení trestního stíhání zrušilo. Že to učinit nesmí, protože rozhodovat o stížnosti mělo nadřízené KSZ v Praze [§ 146 odst. 2 písm. a) TrŘ], je detail, který lze snad v tomto případě odpustit, nicméně pocit, že státní zástupci postupují v dané věci mírně řečeno nestandardně, nás rozhodně neopustil: kultura komunistické prokuratury, podle níž si trestní orgány mohou vůči sprostému obviněnému dovolit vše a vše jim projde, je na Praze-východ doposud živá a zdravá, ba dá se říci, že v nových podmínkách dostala justiční zvůle takový prostor, o jakém si komunističtí prokurátoři mohli nechat jen zdát. - A kdybyste se chtěli pobavit, takto vyhodnotila situaci GIBS (obsahově identický dokument obdržel i další oznamovatel, Štěpán Reich); vše bylo podle zákona, chudáček Vyvial se jen bránil: nebyly zaznamenány žádné excesy a veškeré použití donucovacích prostředků bylo vyhodnoceno jak[o] oprávněné a přiměřené dle ust. § 53 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii ČR. Tak tomu říkám policejní inspekce ostrá jako břitva!

* * *

Vyvial

Návštěva Pořízkova paláce v Brně je vždy zážitek: jak jsme na místě samém seznali, onen zázrak moderní architektury a mistrovské dílo českých hlav a rukou z větší části stále stojí, a dokonce uvnitř fungují dva výtahy ze čtyř, stejně jako eskalátory (což prý, dle tvrzení místních, nebývá pravidlem). Ve čtvrtek se v řečeném domě hrůzy konalo představení, které si nechat ujít by byla obrovská škoda: v trestní věci Štěpána Reicha vypovídal poškozený policista Jan Vyvial (násilník na snímku).

Přiblížiti váženému čtenáři svědkovy intelektuální předpoklady si arci netroufáme, v obavě, že bychom to nesvedli, aniž bychom se dopustili vážné urážky houpacích koní, případně nedůvodně osočili tykve; shrňme tedy, že pan Vyvial je konstituce mentálně křehčí, kteréžto disposice jsou ovšem bohatě vyváženy jím samotným zdůrazňovaným speciálním policejním výcvikem. Jeho plody, jak víme, tento policista projevil v roli provokatéra na 1. máje, kdy, jak dnes vypověděl, používal vůči demonstrantům hmaty a chvaty sebeobrany, a to s takovou vehemencí, že musel být dalšími policisty zpacifikován. Pro přiblížení svědkova intelektuálního ustrojení snad postačí uvést, že když měl odpovídat na otázky obhájce, pravil, že odmítá, aby si nezpůsobil nebezpečí trestního stíhání, a názor změnil až poté, co být soudcem upozorněn, že takový postoj se jaksi neslučuje s jeho tvrzeným postavením poškozeného.

Hlavní líčení probíhalo za přítomnosti lethargické státní zástupkyně, která si povinnost dokazovat vinu obžalovaného vyvěrající z ustanovení § 2 odst. 5 TrŘ vyložila tak, že si soudu stěžovala na obžalovaného, an se během výslechu smál, jinak byla zcela pasivní a ponechala vše na soudci Josefu Tatíčkovi. Ačkoli na tomto blogu nechválíme soudce často, zde by bylo nespravedlivým nekonstatovat, že jeho dosavadní výkon se nám jeví jako vrcholně kompetentní. Soudce přesně znal obsah spisu, včetně videí, incident zachycujících, a dokázal svědka, jemuž byla videa předestřena, několikrát přistihnout při lži.

Jak pravil básník, bylo to překrásné a bylo toho dost: pokračování 7. listopadu ve 13.15 hod., kdy by snad již mohl být vyhlášen rozsudek. Soud hodlá vyslechnout ještě na konfliktu zúčastněného člena antikonfliktního teamu (to je ten muž s kšiltovkou a služebním číslem 316060), který, aby obžalovaného usvědčil, by musel vypovědět, že slyšel, jak Vyvial volá na obžalovaného Policie! – což neslyšel nikdo – a viděl, jak jej poté obžalovaný udeřil do obličeje – což se nestalo a na videích je to jasně patrné – a jeho zásah proti Vyvialovi byl toliko snahou mírnit kolegovu služební horlivost, načež by soud, uplatniv zásadu, že pokud se rozchází výpověď policisty a videozáznam, lže video, jedině mohl dát obžalobě za pravdu.

Akutalisováno.

Aby si čtenáři mohli učinit nezaujatý obrázek o povaze Vyvialova policejního zákroku a o tom, jak situaci následně popsal, zveřejňujeme úřední záznam o jeho výpovědi, kterou učinil bezprostředně po akci, v konfrontaci s videozáznamy, jež to samé zachycují; poškozený Jan Vyvial je ten muž v černém oblečení, na počátku ve slunečních brýlích se světlou obrubou, později bez nich – poprvé se objevuje v čase 0:53, obviněný je štíhlý muž s tmavými vlasy v oranžovém tričku a slunečních brýlích se zelenými skly a je poprvé v záběru v čase 0:06.

A kdybyste se chtěli pobavit, takto vyhodnotila situaci GIBS (obsahově identický dokument obdržel i další oznamovatel, Štěpán Reich); vše bylo podle zákona, chudáček Vyvial se jen bránil: nebyly zaznamenány žádné excesy a veškeré použití donucovacích prostředků bylo vyhodnoceno jak[o] oprávněné a přiměřené dle ust. § 53 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii ČR. Tak tomu říkám policejní inspekce ostrá jako břitva!

http://paragraphos.pecina.cz/2017/10/vyvial.html

* * *

Případ osla z Mnichovic má happy-ending

Okres Praha-východ, toť takové malé Palermo, téměř na úrovni Příbrami nebo Kladna: Ihned po medialisaci případu Pavlíny S. a její šikany, k níž její extchán, JUDr. H. z Říčan, využívá svého vlivu na orgány činné v trestním řízení (je to, jsme-li správně informováni, bývalý komunistický prokurátor), se tamní OSZ rozhodlo, že sice k jejímu stíhání dalo výslovný pokyn, ale bude lépe změnit názor, a usnesení o zahájení trestního stíhání zrušilo. Že to učinit nesmí, protože rozhodovat o stížnosti mělo nadřízené KSZ v Praze [§ 146 odst. 2 písm. a) TrŘ], je detail, který lze snad v tomto případě odpustit, nicméně pocit, že státní zástupci postupují v dané věci mírně řečeno nestandardně, nás rozhodně neopustil: kultura komunistické prokuratury, podle níž si trestní orgány mohou vůči sprostému obviněnému dovolit vše a vše jim projde, je na Praze-východ doposud živá a zdravá, ba dá se říci, že v nových podmínkách dostala justiční zvůle takový prostor, o jakém si komunističtí prokurátoři mohli nechat jen zdát.

http://paragraphos.pecina.cz/2017/10/pripad-osla-z-mnichovic-ma-happy-ending.html

* * *

Rozsudek za Prague Pride

Máme tu rozsudek v případu pražské pre-crime divise: Obvodní soud pro Prahu 7 soudcem Janem Koberou naznal, že preventivní detence Pavla Matějného v policejní cele byla nesprávným úředním postupem, avšak zakázat osobám hodlajícím protestovat proti pochodu nikoli. S tím arci nesouhlasíme, i když oceňujeme, že rozsudek není na rozdíl od typických produktů místní justice snůškou blábolů, příčících se právu, logice a zdravému – a leckdy i nemocnému – rozumu, takže umožňuje hodnotnou a právně sofistikovanou protiargumentaci; po dohodě se žalobci připravíme odvolání.

http://paragraphos.pecina.cz/2017/10/rozsudek-za-prague-pride.html

* * *

J.Š.23.10.2017 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)