Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ZemekouleNová poslankyně prokremelské strany Jednotné Rusko Anna Kuvyčková natočila s malými školáky z Volgogradu videoklip, ve kterém děti přísahají věrnost ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi - přezdívanému "strýček Vova". V případě jeho povelu jsou údajně jako vojáci připraveni nastoupit do "poslední bitvy". Kontroverzní klip budí pozdvižení na sociálních sítích. Malí ruští školáci, někteří ani ne desetiletí, z policejní školy ve Volgogradu se v něm vymezují vůči "chaotické EU". Slibují, že udrží obsazený ukrajinský Krym a "do lůna vlasti vrátí Aljašku", tedy americký poloostrov, který carské Rusko v 19. století prodalo USA.

„V Rusku provokují ženy. Mongolové se přejmenovali na Rusy. Vyprovokují válku s Čínou dohromady a viny budou USA. První světová válka skončila v roce 1918 – děla a „Kononenfuter“. Druhá v roce 1945 – letadla, tanky a „Kanonenfutr“. Třetí skončí až se válčící strany vybijou.“

„V tom, že okupace v roce 1968 zachránila ČSR od války mají Rusové pravdu. Jakmile by se ČSR přidala k západu přijely by tanky, podobně jako v Budapešti 1956 a zjednaly „pořádek“.“

„Rusové diskusi velmi neradi připouštějí, pouze se silným protivníkem a jen na dobu nežli mohou znovu uplatňovat svoje požadavky, protože v diskusi dochází na základě oboustranné tolerance k částečnému odstoupení od svých požadavků. Proto zemřeli „malí“ generálové Dudaje, Maschadov, byly a jsou přepadávány malé státy dříve i za našeho života atd.“

 

K. Mrzílek, 21.11.2017

* * *

Rusko si hraje na demokracii, ale její principy nedodržuje a zneužívá. Západ pravidla demokracie dodržuje. Tím usnadňuje Rusku snahy o realizaci jeho dlouhodobých geopolitických plánů. Proto bude určujícím prvkem v politice naší země, EU i světa, zda současný krizový stav „vyprodukuje“ potřebné lídry, jako byl Winston Churchill, či Ronald Reagan a další. Lid nemá mozek, jen city a emoce. Mozek má jen člověk. Půjde o to, aby lídři „energii lidu“ využili v jeho prospěch, ne jako to dělá Rusko.

Možná nastane dříve „korektura“ sebeohrožování lidstva díky bezohledné likvidací životním prostředím, než další světovou válkou. Lidstvo zde páchá postupnou „sebevraždu“ také „spolehlivě“. Jsme součástí přírody a ne jejím pánem. Pokud nezačneme respektovat její pravidla, dá nám to najevo, resp. už začala, jako moudřejší, inteligentnější a silnější. Narůstající počet přírodních katastrof a stoupající počet duševních onemocnění, jsou první varovné signály o vážném onemocnění země i nás samých.

V.I. Lenin: „Zničte zemi morálku a spadne vám do klína bez boje.“ Nyní půjde o to, aby se zločinná myšlenka Lenina v naší zemi i jinde nenaplnila!

 

Jan Šinágl, 22.11.2017

* * *

Nejhorší zvíře je člověk

OSM SMRTELNÝCH HŘÍCHŮ

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #2 Bergmann 2017-11-23 12:44
Ještě kdyby si ve svém úmyslném a pověstném mlžení srovnal prezident objem obchodu s Francií a Ruska.To by se divil!
-1 #1 Václav 2017-11-23 11:06
Jaký je to rozdíl! V dny příjezdu prezidenta Zemana do Ruska uvítal v jeho "zemi milované" ruský server ministerstva obrany Zvezda článkem, jak nás invaze v srpnu 1968 zachránila od západních imperialistů.Pr ý to nebylo oficiální stanovisko, v zemi kde panuje i přes vydávání nových cenzurních zákazů např. pro Radio Svoboda neomezená svoboda tisku a projevu si každý může přece psát co chce.Vzpomeňme jen ruského "dokumentu"
z roku 2015, jak jsme stříleli z Národního muzea na sovětské osvoboditele. Uveřejnil jej jen pan Šinágl i s překladem, ruská TV jej ale ČT neprodala a už jej asi nikde nenajdete. Tedy tam, kam Zeman nyní vezl 140 podnikatelů, zatímco do ubohé Francie pro jeho srovnání s ním jelo pouze 14.Ve stejné dny opakoval německo-francou zský kanál TV Arte v rámci série Verschollene Filmschatze cenné filmové dokumenty ze srpnové invaze 1968 Ende des Prager Fruhling.Nevypa daly ale na sovětskou záchranu Československa.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)