Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis AndrejA.Babiš: „Doktore, víte co? Tady nejde o to dělat věci dobře. To je nakonec povinností každého z nás. Tady jde o to dělat všechno lépe. Právě zde je pro mnoho lidí ten hlavní zádrhel!“ - „Chci návrat postavení země v době První republiky.“

Vše lze zdůvodnit – černé bude bílé, žluté bude zelené, modré bude oranžové atd. - … Ano, ať žije Gottwaldov a Baťu se Zlínem vymazat z dějin této země. Benešovi a LN MZ Antinekdo 291217Horákové postavit pomníky, aby se odvedla pozornost od jejich skutečných nežádoucích činů. Zlikvidovali Baťu, ale to se národu nemusí věšet na nos. Ten nechť platí disciplinovaně daně, aby bylo z čeho krást. Rovněž, aby měl gottwaldův komunismus finanční prostředky na popravy. Kupředu levá – plnou parou zpět! Ano, když idiotství, tak pořádně! A hlavně nezapomenout – Malovat čerta na zeď! - Všichni mají jakési komplexy méněcennosti. Bojí se, že vedle Babiše zaniknou. Budou pouze stát ve stínu jeho velikosti jako žába vedle slona. Ve své naivitě si neuvědomují, že svojí neschopností, stát se součástí Babišovy koalice činí tento stát neřiditelným a bojkotují jeho budoucí vývoj. Volič jim to v příštích volbách určitě neodpustí... Čtete-li zahraniční tisk, dozvídáte se o čem mnoho Čechů nemá vůbec žádné tušení - Evropa nám Andreje Babiše závidí ! - Tradiční politické strany místo, aby si řekly: „Pakliže chceme zastavit Babiše, musíme s ním spolupracovat v jedné vládě, hlídat ho a brzdit!, dělají pravý opak. Trucují na chodníku! Není to snad příklad briliantního idiotství? Je to sice neuvěřitelné, ale s klidným svědomím můžeme říci – všechny parlamentní strany České republiky. Zde se vůbec nejedná o politiku! Tomu, kdo vyniká se nikdy nevyhýbá závist. Závistivci utrhají již tradičně na cti těm, které vidí příliš vynikat nad průměr. Kolébkou moderní demokracie je Anglie. Kolébkou závisti jsou Čechy (...ať mu ta koza chcípne!) jde již o klasickou malost naší národní povahy. Závistivci sice umírají, ale závist jako taková je nesmrtelná. Hořkou závist mohou naši politikové nahradit vstřícným porozuměním – pakliže jsou vůbec schopni se k tomu morálně propracovat! Jde o práci všech pro všechny. Nedorozumění lze odstranit dialogem. Kde je vůle, tam je i cesta!

… Na jednom letáku vyvěšeném na Humboldtově Universitě v Berlíně jsem četl tento nápis: Pomluvy vymýšlí závistivci. Šíří je blbci a věří jim idioti! - Lidé i se solidním vzděláním se dokážou prezentovat jako naprostí tupci. Tuto tendenci bych nazval pojmem „vzdělaná pitomost“. John E. Steinbeck (1902 – 1968): Nemám rád petržel, ba ani jí nekupuji a nejím. Ale nevymýšlím si na ní pomluvy.

* * *

Závist ničí a rozvrací společenské soužití. Lidé žijící v zášti a závisti, neváhají házet bláto i na ty nejlepší a nejúspěšnější osobnosti dané země místo, aby na ně byli právem hrdi.

… V Česku nyní nastala velice paradoxní situace, do které nevidí ani ti zkušenější političtí velikáni západní hemisféry: Všechny tzv. „pravicové“ a „středové“ politické strany se postavily proti miliardovému kapitálu a pouze komunisté i prezident republiky (socialista a bývalý komunista) stojí za velkokapitálem. Lenin s Gottwaldem se určitě otáčí v hrobě (Lenin v mauzoleu, abych to upřesnil) rychlostí hospodského větráku...

Je to asi tak, jako kdyby se v roce 1945 postavil Klement Gottwald jednoznačně za multimiliardáře Jana Baťu a Edvarda Beneše by nazval „trpaslíkem“. Pravdu by bezesporu určitě měl, ale neučinil tak. Kdyby tak učinil, mohli bychom si celé ty hrůzi stalinismu ušetřit a již od roku 1949 si vybudovat konzumní společnost, podobně jako tomu bylo v SRN za dob „otce německého hospodářského zázraku“, Ludwiga Erharda.

… Nejjednodušší a velice účinné je, vydávat se slovně za antikomunistu, ale coby podrazák, závistivec a pomlouvač, marxisticky konat.

… Každá revoluce - a to i ta sametová, má dvě fáze. Nejprve nastane boj za svobodu, právo a spravedlnost a poté dochází k bezohlednému boji o koryta. Ta první fáze povznáší lidského ducha a probouzí v lidech ty nejlepší vlastnosti. Ta druhá potom odhaluje ono podvědomí lidského hnusu - závist, intriky, chamtivost, podezíravost a nikoli zřídka i chorobnou touhu po pomstě.

. . .Jsou lidé, kteří nesnesou, aby byl někdo miliardářem a ještě navíc svůj dosavadní úspěch zvětšoval. Vše musí mít marxisticko-socialistický postup: Všichni si musí být rovni ve skromnosti. Nakrást si smějí pouze Ti, kdo byli většinově zvoleni, aby měli legální přístup ke korytům. Ty jednají podle hesla, kdo nekrade okrádá rodinu i příbuzenstvo. Dostat se k miliardě prací, umem a schopností umět nakládat s penězi jako s kapitálem, je postup dlouhodobý, složitý a namáhavý. Tím pro politicko-stranické zloděje naprosto nežádoucí.

Řízení státu jako firma nepřichází v úvahu, neboť zavedení něco takového zvýhodňuje úspěšné občany a znevýhodňuje zlodějské vládní korytáře.

USA jsou řízení formou firmy již od konce americké občanské války (1865) a staly se tím největší, nejbohatší a nejsilnější mocností světa. O to však těm, kdo malují čerta na zeď, nejde. Co by z toho měli? Nechť je Česká republika i nadále evropským trpaslíčkem okopávající kotníky gigantům. Hlavně, že je z čeho a kde krást... Všimněte si, že vládní finanční recidivisté se rádi odvolávají na svobodu, demokracii a potírání korupce (viz případ David Rath a všichni ti, které amnestoval prezident a zloděj propisovacích tužek, Václav Klaus).

Andrej Babiš nedávno prohlásil: „Chci návrat postavení země v době První republiky.“

Co to znamená? Znamená to, po Velké Británii nejvyšší životní úroveň v Evropě. Po britské libře a švýcarském franku třetí nejspolehlivější měna světa. V roce 1927 měly USA zaplatit v dolarech jakési reparace Francii z doby I. světové války. Francouzská vláda si vyhrazovala přijmout americké dolary, pouze za předpokladu, že za tuto měnu převezme garanci československá koruna. Toť vizitka naší republiky než se dostavili k moci nacisti a komunisti!

Něco takového je de facto oficiálním vládním zlodějům úplně jedno. Z toho přece vůbec nic nemají. Naopak je zde vážné nebezpečí ohrožování jejich vlastního dobře zavedeného koryta...

Když jsem naposled mluvil v Průhonicích s Babišem, sdělil mi důvěrně toto: „Doktore, víte co? Tady nejde o to dělat věci dobře. To je nakonec povinností každého z nás. Tady jde o to dělat všechno lépe. Právě zde je pro mnoho lidí ten hlavní zádrhel!“

. . . Ano, ať žije Gottwaldov a Baťu se Zlínem vymazat z dějin této země. Benešovi a Horákové postavit pomníky, aby se odvedla pozornost od jejich skutečných nežádoucích činů. Zlikvidovali Baťu, ale to se národu nemusí věšet na nos. Ten nechť platí disciplinovaně daně, aby bylo z čeho krást. Rovněž, aby měl gottwaldův komunismus finanční prostředky na popravy...

Vše lze zdůvodnit – černé bude bílé, žluté bude zelené, modré bude oranžové atd.

Kupředu levá – plnou parou zpět! Ano, když idiotství, tak pořádně! A hlavně nezapomenout – Malovat čerta na zeď!

Zdroj: https://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=638153

* * *

Kdo leze Babišovi na nervy a proč?

Závist je nebezpečnou, tak jako velice zákeřnou zbraní, méně úspěšných a nebo dokonce neúspěšných. Závist vyvolává převraty, revoluce a dokonce i války. Předpokladem pro vyvolávání závisti je úspěch a bohatství jiného jedince.

Zbídačelému žebrákovi doposud nikdo nic nezáviděl.

Andrej Babiš má závistivců víc než dost a teď ještě ke všemu dokonce, vyhrál volby. Miliardář a vítěz voleb? To je neodpustilné! Političtí ideologové a demagogové začínají panikařit. Když už vyhrál volby, je nutné mu alespoň zabránit v tom, aby nemohl vládnout! Těch možností je hned několik, ale nepředbíhejme událostem.

Aby se úspěšní a kompetentní jedinci nemohli dostat k moci, je tutné nejdříve doslova vědecky a účinně vymyslet pomluvy, které by mohly zabrat a eliminovat jejich zvolení. Pomluva musí zásadně vypadat důvěryhodně!

Citujme příklad - „spolupráce s StB“. I pakliže neexistuje žádný hmatatelný důkaz, přesto se to rozšířovat dá. Něco již v hlavách voličů z onoho žvástu uvízne a potom je nutné pomluvu i nadále dokrmovat. Babiš, coby bývalý diplomat, musel podávat zprávy nadřízeným zpravodajským orgánům. Jde o postup na celém světě naprosto stejný. Ale proč by se to nedalo zneužít jako „spolupráce s StB“? Když se totiž onen nonsence začně šířit lavinovitě, lavina pod sebou pohřbí oběť. Alespoň podle logiky pachatelů...

Takové „Čapí hnízdo“ je doslova pochoutkou závistivců. Miliardář a ještě si „vystavěl celý areál“.Součástí areálu jsou:

  • aréna jízdárny ve tvaru čapího hnízda
  • kulturně-vzdělávací centrum (konferenční sál pro cca 170 posluchačů)
  • hotel
  • restaurace (letní terasa a rybářská bašta)
  • sportoviště
  • hospodářská farma (dobytek není chován na maso, ale pro ukázku toho, která zvířata žila či žijí na farmách)
  • ekocentrum pro zachráněné živočichy
  • informační centrum, naučné stezky.

Objekt sice Babišovi nepatří, nýbrž jeho příbuzným, ale celá věc se proti němu přesto zneužit dá. Člověk si musí umět náležitě poradit a přesvědčivě vypracovat nějakou působivou křivárnu. Zde není důležité zdali je něco pravda nebo lež. O to vůbec neběží. Důležité je pouze, jak účinný bude vymyšlený podraz. Na tom záleží!

Naprostou pochoutkou pro závistivce je „trestní stíhání“. Zde je nutné dát dohromady jakýkoli pamflet, který by Babiše postavil do pozice „hnusného kriminálníka“.

… Trestní stíhání vůbec nic neznamená a daný akt nemá ani hodnotu „žluté karty“ ve fotbale. Přesto lze náležitě danou mýdlovou bublinu maximálně nafouknout a zneužít. Pro mazaného chytráka (ve vedení naších politických stran je jich víc než dost) se nejedná o vůbec žádný problém. Jen do toho!

Trestní stíhání nevinných obětí v oblasti exekutivy nebo justiční zlovůle není v našem světě nic nového, ani neobvyklého. Trestně stiháni byli i Ježíš Kristus a Václav Havel, přestože se jednalo o světoznámé humanisty...

Některé politické strany prohlásili, že s ANO do koalice nepůjdou, neboť jejich lídr, Andrej Babiš, je „trestně stíhán“. Kdyby byly upřímné, musely by rovněž prohlásit: „Zříkáme se křesťanství, protože Ježíš Kristus byl trestně stíhán! S takovýmto lumpem nechceme mít nic společného!“

Jiné strany si proti Babišovi vymyslely sice něco jiného, ale efekt byl ten samý.

Všichni mají jakési komplexy méněcennosti. Bojí se, že vedle Babiše zaniknou. Budou pouze stát ve stínu jeho velikosti jako žába vedle slona. Ve své naivitě si neuvědomují, že svojí neschopností, stát se součástí Babišovy koalice činí tento stát neříditelným a bojkotují jeho budoucí vývoj. Volič jim to v příštích volbách určitě neodpustí...

. . .Mimo Aloise Rašína je Andrej Babiš od roku 1923 druhým ministrem financí, který nejenže nenasekal žádné miliardové dluhy, nýbrž se se dokonce dostal do finančmího plusu...

Český volič přestal být „greenhornem“, jenž se nechá opít rohlíkem a odvést na vařené nudli. Pochopil, že ideologický žvást není a nemůže být měřítkem úspěchu.

Kdo nic nemá, nic neumí. Když se dostane do vysoké politiky, nespolupracuje s národem, nýbrž začne na jeho úkor krást. Kdo by si dnes přál mít u moci takovou pijavici!?

Klasické politické strany, řídící se ideologií nesplnitelných slibů se stávají v dnešní společnosti blahobytu a konzumu nedůvěryhodné.

Kdyby se, namísto primitivní a průhledné kritiky Babiše, klasické politické strany, v mezích svých možností, přidaly k Babišovu ANO, rozhodně by se populistické hnutí typu SPD a Piráti do parlamentu nikdy nedostali. Jejich zvolení je pouze protestem zoufalého voliče, nikoli etickým přesvědčením normálně myslícího občana.

Čtete-li zahraniční tisk, dozvídáte se o čem mnoho Čechů nemá vůbec žádné tušení - Evropa nám Andreje Babiše závidí !

A má proč. Český národ se jako první na tomto evropském kontinentě probudil.

Stát se jako firma řídit nejenže může, nýbrž dokonce musí, aby se mohly odstranit stamiliardové státní dluhy, které zapřičinilly političtí ideologové a demagogové jenž se prostřednictvím všech možných planých slibů a polopravd dohrabaly k moci. Kdo bude splácet tyto astronomické finanční částky? Odpověď je jednoduchá: My všichni – daňový poplatníci...Nikoli ideologové a demagogové, kteří byli u „vesla“!

Zdroj: https://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=631339

* * *

Kdo vlastně okopává Babišovi jeho kotníky?

Lidé bývají často až nekriticky nedůvěřiví. Nevěří ničemu, kromě pomluv. Ty se jejich přičiněním pak šíří rychlostí vypálené dělové koule. Ve skutečnosti bychom pomluvu mohli označit za falešné peníze uvedené do oběhu,...l

aby přinesly špinavý zisk. Většina lidí této planety je daleko lepší než je jejich pověst, ale přesto pomluva je jakousi daní z obratu (morální DPH), kterou platíme za svou popularitu. Každý genius má své pomlouvače!

Pomluva se skrývá nejčastěji za zády (tam je její bezpečné útočiště) a vždy otravuje ovzduší minimálně třech lidí: Toho, kdo jí říká. Toho, kdo jí poslouchá – a toho, koho se týká. Zajímavé na ní je, že nikdy nenudí. Je vděčným pokrmem každé skupiny závistivců, nebo jak říká prezident Zeman, „trpaslíků“.

Když prezident pověřil Babiše sestavením vlády, kladla mu hlava státu na srdce: „Nezlobte se na trpaslíky, že Vám okopávají kotníky. Oni víš nedosáhnou!“ Ano, pomlouvat je připisovat někomu činy, jichž dosud neměl možnost nebo pokušení se dopustit, přitom mu okopávat kotníky a tím se katapultovat do role politického trpaslíka.

Kdo staví pasti z pomluv, uloví neštěstí. Nechci v žádném případě přehánět, ale voliči jsou již dnes tak dokonal znechuceni, že kdyby vznikly předčasné volby, patrně by se většina nynějších politických stran ani do parlamentu vůbec nepropracovala. ANO by získalo absolutní většinu.

Tradiční politické strany místo, aby si řekly: „Pakliže chceme zastavit Babiše, musíme s ním spolupracovat v jedné vládě, hlídat ho a brzdit!“, dělají pravý opak. Trucují na chodníku! Není to snad příklad briliantního idiotství?

Duchaplnost nelze nikde koupit ani našetřit, natožpak ukrást. Kdyby si to politikové uvědomovali nebylo by tolik napáchaného zla. Závidět ducha a majetek nemá s demokracií nic společného, jde o zvířecí pudy neadrtálců...

Prezident Zeman kdysi přirovnal Sobotku k „vepřovému masu“, citát: „Tak tohle neudělá politik, to udělá svině!“ Výrok sice nelze zařadit do zlatého rouna diplomatického vokabuláru, ale to mu neubírá nic na pravdivosti.

Kdo vlastně okopává Babišovi jeho kotníky?

Je to sice neuvěřitelné, ale s klidným svědomím můžeme říci – všechny parlamentní strany České republiky. Zde se vůbec nejedná o politiku! Tomu, kdo vyniká se nikdy nevyhýbá závist. Závistivci utrhají již tradičně na cti těm, které vidí příliš vynikat nad průměr. Kolébkou moderní demokracie je Anglie. Kolébkou závisti jsou Čechy (...ať mu ta koza chcípne!) jde již o klasickou malost naší národní povahy. Závistivci sice umírají, ale závist jako taková je nesmrtelná.

Hořkou závist mohou naši politikové nahradit vstřícným porozuměním – pakliže jsou vůbec schopni se k tomu morálně propracovat! Jde o práci všech pro všechny. Nedorozumění lze odstranit dialogem. Kde je vůle, tam je i cesta!

Závist je nebezpečnou neřestí, neboť nikomu nepřináší nic. Často jde pouze o zármutek nad cizím vynikajícím výkonem. Zášť je vždy namířena proti těm, kterým se podařilo dostat se vlastní silou do oblak a tak unikli ze společné klece lidské průměrnosti. Jde o jakýsi druh onemocnění, jenž nedokáže unést úspěch těch druhých.

Závistník hubne a chřadne, dokonce i předčasně umírá, při pomyšlení, že sousedův majetek, tak jako jeho blahobyt, narůstají. Na jednom letáku vyvěšeném na Humboldtově Universitě v Berlíně jsem četl tento nápis: „Pomluvy vymýšlí závistivci. Šíří je blbci a věří jim idioti!“ To hovoří samo za sebe a není nutné to komentovat.

Pomluvy jsou Ďáblovým rozhlasem. Kdo rád haní, není nadaný na to, aby mohl vytvářet přátelské vztahy. Čím výše vzlétneme, tím menší se zdáme těm, kteří se plazí po zemi a opijí se jedovatými myšlenkami. Ne nadarmo srovnává bible Ďábla s hadem (viz Adam a Eva). Poté, když pomluvy zestárnou, stávají se z nich pověsti a legendy, někdy dokonce vydávané za historická fakta.

Úsudek je možné vyvrátit, předsudek nikoli! Nezřídka se s tím setkávám, když se jedná o reakce na mé glosy. Lidé i se solidním vzděláním se dokážou prezentovat jako naprostí tupci. Tuto tendenci bych nazval pojmem „vzdělaná pitomost“.

Nakonec bych chtěl citovat amerického spisovatele, Johna E. Steinbecka (1902 – 1968):

Nemám rád petržel, ba ani jí nekupuji a nejím. Ale nevymýšlím si na ní pomluvy.

Zdroj: https://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=639353

* * *

Vánoce 2017: Statečná rodina ing. arch Marka Řičáře, kterou jsem měl čest poznat

Bývalý vysoký důstojník protimafiánského útvaru plk. Mgr. Jiří Komárek - místo poděkování a vyznamenání odsouzen!

Temná smrt plukovníka Záhorského ve světle „zvláštních“ metod „policejního“ redaktora Kroupy

Emauzy 16.12.2017: 30. výročí Desetiletí duchovní obnovy

Prof. Riszard Legutko v Praze: Budoucnost Evropy – pohled z Vyšegrádu

A pokoj lidem dobré vůle jak na nebi, tak i na zemi…

PF 2018: Vánočně - Novoroční přání

 

J.Š. 29.12.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.45 (11 Votes)
Share

Komentáře   

0 #3 Oldřich Musil 2018-01-02 16:23
Nikomu nevnucuji svůj názor.Je to jenom návrh:
ctidoma.cz/.../...
0 #2 Jan Šinagl 2017-12-30 08:41
Skutečný kolaborant je anonymní, zbaběle se ukrývající do své anonymity. O to více napadá ty, kteří na rozdíl od něho něco pro společnost dělají. Měli se dobře za nacismu i komunismu. Je vidět, že se jim po kolaborantských a pomlouvačných časech stále stýská. Mají to v povaze od přírody, někdy si nechají i zaplatit. Bez pomluv a zla nemohou žít. Nešťastní lidé, možná i duševnš nemocní.... ¨
-3 #1 capi hnizdo + 2017-12-29 20:02
ten bezpáteřní kolaborant je na zvracení

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)