Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klaus a SevcikCo je to za studenty, kteří se na akademické půdě obávají názorů, které ještě neznají tak, že svobodnou oponenturu nahrazuje PETICE? Místo aby uvítali nové názory, ať už jsou jakékoliv, mají strach, že jim bude prezentován jen jeden názorový proud?! To je podle nich nepřípustné jen několik měsíců před komunálními a senátními volbami. Jsou tak málo sebevědomí, že se bojí „názorového proudu“, aby je „nenakazil“? Jak se mohou ubránit dalším názorovým proudům, když jeden z nich odmítají přijmout?! O jejich demokratické vyspělosti to nic dobrého nevypovídá. Mimosemestrální kurz je jedním z výsledků memoranda o spolupráci mezi Úřadem vlády ČR a Národohospodářskou fakultou.

Když na VŠE diskutoval Václav Klaus, žádná petice nevznikla, ani požadavek, aby za ně dělal někdo oponenturu jeho názorům? Vzpomínám na debatu studentů na VŠE dne 9.11.2011, kdy jedním z panelistů byl i Václav Klaus. Jen slabé, uctivé otázky studentů. Reagoval jsem bez mikrofonu a byl konec „diskuse“. Čeští studenti by se mohli učit od amerických, kteří v roce 1995 na univerzitě v Chicagu kladli takové otázky Václavu Klausovi, že z přednášky utekl doslova „jako malý kluk“ (kupodivu LINK už není funkční?!).

Zajímavé, že studentům VŠE nevadilo, když děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze Miroslav Ševčík v roce 2010 jel po dálnici rychlostí 178 km/h a na stejné dálnici v roce 2014 v protisměru s majáčkem?!

Podepsat podobnou petici by amerického studenta nenapadlo ani ve snu. Chci věřit, že většina dnešních studentů VŠE je stejného názoru. Ti co podepsali stanou se těžko kdy uznávanými ekonomickými odborníky. Mnohem spíše manipulovatelnými ve své budoucí práci, stejně jako dnes během studia – jdoucí poslušně s právě platným „názorovým proudem“.

Můžeme jen spekulovat byli-li zneužiti, nebo jsou tak demokraticky nedospělí, nebo hloupí? Skutečností zůstává, že kvalita studentů vysokých škol v ČR klesá. Nepochybně by takoví byli „úspěšní“ i za totality. Věřme, že tato doba preferování neschopných na úkor schopných a nadaných už nenastane.

LN KO Symetrie I a E 220318Prosperitu země vždy garantují ti nejlepší, najdou-li v zemi uplatnění a možnost rozvinout se. Jsou mezi námi. Doufejme, že nebudou nuceni opouštět naši zemi jako výjimečná profesorka Jana Rothová z Univerzity Karlovy, která odešla do Holandska i s mnohamilionovým EU grantem. Vědecké prostředí v ČR bylo pro ni nemotivující, jak píší v LN ze dne 24.března Martin Rychlík v článku „Výjimečná profesorka opouští Česko“.  

Karel Oliva vlevo to vystihl přesně (LN 22.3.2018).

 

Jan Šinágl, 28.3.2018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (5 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Stanislav Vrbík 2018-03-28 20:30
Velmi souhlasím s panem Karlem Olivou, a dodávám:
Skoro každý už ví o školách (a školkách!) Montessori.
Je to geniální objev! Poznáváme tu, že děti se nemají vychovávat, ale jen máme vytvářet podmínky, aby uspokojovaly svou přirozenou touhu a zvědavost.
Ony chtějí poznávat svět. Po svém přirozeném pudu. V duchu Montessori musíme přehodnotit už předporodní a poporodní ovlivňování a vedení dětí. Tam tuším ještě větší devízu lidské inteligence. Zadejme tedy vyhodnocení a přepracování i tohoto vedení dětí. Neznásilňujme přirozenou potřebu a touhu už nenarozených dětí. Pravda, je to všechno drahé. Ale výsledky na inteligenci národa jsou k nezaplacení. Stát se musí chopit této příležitosti a dát tomu vše. Třeba vyrábět ve velkém nábytek a pomůcky, a školit učitelky a učitele.
Hledejme, jak vytvářet dětem podmínky pro nabírání rozumu, schopností, a dovedností. Ony výchovu, tak, jak my ji rozumíme, nepotřebují.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)