Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Aleppo„Jako lidská bytost musím říct, že to, k čemu dochází v Sýrii, je genocida,” říká Feras. „Rusové nás každý den bombardují a chtějí zabít každého. Je to o světové vládě. Není to o ničem jiném. Není to o ekonomice nebo o něčemSmolensk 100410 takovém. Je to o tom, že Rusové chtějí být zase v pozici světové mocnosti, aby si mohli diktovat, co chtějí. Chtějí říci světu: My jsme tady a můžeme si dělat, co chceme. Můžeme rozhodovat o životech lidí. Zabít kohokoliv. Vést války. Tahle ruská válka není o ropě nebo o plynu. Je to válka o to, aby z nich zase byla velmoc. Je to stejná válka, jakou vedli nacisté. Je to o moci. Není to o ničem jiném. Je to o jejich egu. Oni chtějí kontrolovat svět, změnit vládu světa z jedné strany na druhou.”

Ukázky z filmu i celý rozhovor s režisérem Ferasem Fayyadem můžete zhlédnout ve videu, včetně dvou dalších – viz odkaz výše. Syrská vláda vybírá daně, dává je Rusům, aby Syřany zabíjeli!

Zítra, dne10.dubna tomu bude 8 let, co ve Smolensku došlo k letecké tragédii, kde zahynuli nejvyšší ústavní činitelé Polska v letadle ruské výroby TU-154. Do dnešního dne Rusko nevydalo Polsku jeho majetek, zřícené letadlo, jak je běžné mezi civilizovanými zeměmi. To má jediné logické vysvětlení, že se Rusko za každou cenu brání získání a zveřejnění důkazů, proč došlo ke zřícení letadla. Jedna z verzí o které se málo píše je i ta, že letadlo krátce před odletem do Smolenska prošlo generální opravou ve firmě, jejíž majitel měl mít vazby na ruské tajné služby a kdy mělo dojít k umístění výbušnin do letadla. Rusko jistě uvítalo takovéto jednorázově zničení elity Polska, která rozhodně vystupovala proti Rusku.

Nemůžeme se proto divit obav Ruska z uzdravení Sergeje Skripala a jeho dcery a možnosti, že sdělí světu pravdu. V pátek ve věci zasedala Bezpečnostní rada OSN. Po půlnoci vysílala ČT 24 doslovný překlad co řekli zástupci Ruska a Velké Británie. Bohužel oba citované výroky jsem v iVysílaní ČT 24 už nenalezl. Musely být  odstraněny. Zástupce Ruska barbarsky a primitivně obviňoval Brity, načež zástupce Velké Británie odpověděl skvělou metaforou ve smyslu, že „Rusko je žhářem, založilo požár a nyní se snaží udělat žháře z Britů“.      

Rusko je stále necivilizovanou, zaostalou zemí, se stopami staletí nadvlády Mongolů. Je nebezpečné nejen světu, ale i samo sobě. Proto je důležitá jednota zemí EU, NATO a USA – i v zájmu ruského lidu a budoucnosti jejich země.

Na okraj připomínám, že Rusko začalo vyrábět toaletní papír někdy v 60. letech - s návodem na správné používání…

 

Jan Šinágl, 9.4.2018

* * *

Solidarita NATO drží Putina na uzdě

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #2 K. Mrzílek 2018-04-09 22:38
Jestli USA někdy navrhne EU něco zcela nevhodného má proti sobě partnera se který je nucena jednat,respekti ve se dohodnou. Jsou to relativně podobné civilizace. Jestliže by došlo k rozkolu případně rozpadu EU ztratí jednotlivé státy "samostatnost " dříve nežli ji získají. Octnou se na kolbišti s Ruskem, které je mentálně zcela JINDE nežli Evropa či USA. Z historie i současnosti je mnoho příkladů z jejich násilí, lhaní, osočování, podvádění. Jejich "pravdy" jsou JINÉ nežli naše.Protože jejich staletá historie zanenachala na jejich povahách JINÉ vlivy nežli v západních zemích.Proč tomu tak je stačí má-li občan zájem může si přečíst knihy profesora Volkogonova případně vysokoškoského pedagoga Zubova, který nedávno přednášel v Praze. Rusům lze porozumět proč se tak chovají, lze je pochopit, ovšem nelze s nimi v žádném případě souhlasit. Pouze pevnost, ne hrubost, soudržnost pevného celku je jednání na které Rusové slyší.Malé státy neuznávají.
0 #1 Stanislav Vrbík 2018-04-09 15:59
Není správné říkat že Rusové jsou ti agresoři v zájmu své moci. Obviněn by měl být prezident Putín. Je to totalita a národ je desorientován. Vychováván k lásce k Putinovi. Kdyby Putin obrátil, a dělal politiuku míru a přátelství mezi národy, měl by - po krátké době touž podporu, jakou má nyní. Takže Putonova totalita je tím viníkem. Samozřejmě, že tam existují tlupy válečníků, ale ty by ztratily vliv.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)