Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis a RyanKdyž je takový problém trestně stíhaný premiér, tak proč PČR urychleně nekoná, když má údajně jasné důkazy? Proč opozice nejedná konstruktivně a netlačí na PČR, aby TO urychleně vyřídila, místo neustále opakované mantry „trestně stíhaný“? Nebo je snadbabis Budujeme stat pro 40 milionu hlavním důvodem co nejdéle moci používat výrazy „trestně stíhaný premiér v demisi“ a zakrývat tak vlastní neschopnost, v tom lepším případě? Bývalý president Francie Jacques Chiran byl také trestně stíhán před nastoupením do funkce. Odsloužil si celý mandát a až poté byl souzen, rychle zproštěn viny a plně očištěn. Tak o čem se zde bavíme? Kdo z koho dělá blbce? Povšimněte se toho důsledného označování „trestně stíhaný premiér v demisi, ministr v demisi a vláda v demisi“. Pochopitelně, že se to dostane do podvědomí a působí jak účelově požadováno. Že to funguje věděl dobře už Goebbels. Kolik znáte miliardářů, kteří se takto zasazují o nápravu věcí veřejných a neužívají si svého majetku? Kolik z nich dělá něco ve prospěch země? Co dokázali polistopadoví „politici“ udělat se zemí, jejím mravním, kulturním a hospodářským stavem? Jakou přidanou hodnotu dali zemi svoji odvedenou „prací“? Co jí dali a co od ní dostali?

Dvakrát jsem podával žádost o informace řediteli ROP Střední Čechy o zaslání protokolu, včetně přílohy ve věci schválených dotací. Skončilo to moji stížností a mlčením (… Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy po projednání I. s c h v a l u j e  seznam projektů doporučených k financování z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Čechy v prioritní ose 2, oblasti podpory 2.1 v rámci výzvy č. 4, který je uvedený v příloze k usnesení.)? Obávám se, že mezi schválenými dotacemi na projekty bude málo těch, které slouží veřejnosti tak jako Čapí hnízdo?!

Slušný člověk, který si dokázal v tomto marasmu zachovat zdravý rozum už si odpověděl a drží Babišovi a jeho vládě palce. Zná systém a nedá se koupit. Ti kdo jdou proti němu jsou skutečným ohrožením země!    

 

Jan Šinágl, 17.4.2018

* * *

Mediální hon na Babiše si v ničem nezadá s mediálním lynčem na dr. Miladu Horákovou v 50. letech!

Nádherný rodinný den 2016 na Čapím hnízdě ...

Andrej Babiš provází Čapím hnízdem ...

* * *

P.S. LN, 19.4.2018

LN KO stihat 190418

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.70 (23 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #17 Jan Šinagl 2018-06-08 14:23
Pane "Kuliferdo" ( ), bohužel jsou orgány stále z velké části závislé na starých korupčních strukturách. Babiš je ohrožuje, tak dělají co mohou. Jinak paní Bradáčová by si měla dávat pozor na "soukromé" vztahy, aby nedávala další možnosti Rathovi.
0 #16 Kuliferda 2018-06-08 11:35
> proč PČR urychleně nekoná, když má údajně jasné důkazy?
Koná, ale AB (resp. jeho právníci) vše oddalují (já na jeho místě bych dělal totéž). Viz např. goo.gl/bBKGMY

> Proč opozice nejedná konstruktivně a netlačí na PČR, aby TO urychleně vyřídila,
Orgány činné v trestním řízení by přece měly být nezávislé na politicích!!!
-13 #15 Jan Šinagl 2018-04-30 22:10
Pane Marvane, hodně toho nevíte, či nechcete vědět, proto tak snadno vynášíte soud nad druhým. Na MV jste morálně i mravně selhal, stejně tak před MS Praha, kde jste mohl své selhání ještě napravit. Vždy podporuji naději. Pokud podpoří kdokoliv moji práci, uvítám. Výraz "chlebodárce" vypovídá především o tom, kdo ho používá. Jen lidi, kteří nemyslí pouze na sebe, mohou posunout společnost dále.
+12 #14 Leoš Marvan 2018-04-30 21:57
Vážený pane Šinágle. Chápu Vás, jste loajální ke svému chlebodárci a nic není jenom černé nebo bílé. A v první řadě většina lidí chrání sebe samotného.
-16 #13 Jan Šinagl 2018-04-22 11:28
Vážený pane Musile, vždy si budu vážit a podporovat věříci - i nevěřící, kteří konají ve jménu Boha. Jistě i Bůh nemá nic proti tomu, aby konali i ti, co jednají v jeho jménu, aniž tuší. Dává nám šanci, ale nemůže to udělat za nás. Věřím ve změnu člověka. Dnes už to není jen o komunismu, ale především charakteru. Obávám se, že Váš komentář, byť v dobré víře, pomáhá daleko více zlu.
+21 #12 Oldřich Musil 2018-04-22 10:26
Vážený pane Šinágle.
Soudný člověk nemůže vidět naději v politikovi,kter ý je ochoten jít do holportu třeba Ďáblem.Copak jste včera neslyšel jaké požadavky si už komunisté za podporu Babišovy vlády kladou,aniž ještě vznikla?Copak nechápete k jakým koncům to povede?Ano máme to,co si sobecká většina tohoto národa zvolila.To však ještě neznamená,že je správné lobovat za politika který je ochoten jít chameleonsky s tímto proudem.Udivuje mne,že právě vy který máte na titulní straně svého webu citát od K.H.Borovského varujícího před komunismem,naje dnou argumentujete podobně jako u nás kdysi komunisti.Ti také slibovali lepší,dokonalou ,spravedlivou a bezchybnou společnost za použití metody-účel světí prostředky.To je falešná a bludná naděje,vedoucí do pekel.Bezzásado vost nikdy nic dobrého nepřinese.
-15 #11 Jan Šinagl 2018-04-22 08:57
Vážený pane Musile, děkuji Vám. Bohužel samo citování známých moudrostí a bajek potřebnou práci nevykoná. Uvítám, jaký jiný způsob realizovatelnéh o řešení narhujete při současném stavu společnosti? Jenom se divit těm co něco dělají a citování známých moudrostí nikomu a ničemu nepomůže a nic nevyřeší. Zeman na Hradě není jeho ostuda, ale naše. Kvalita demokracie je vždy odvislá na kvalitě společnosti a jejích lídrů. Je-li nízká, vždy jí hrozí noví "Hitlerové", ale dává šanci i skutečným lídrům. Zneužití moci hrozí vždy, ale to neznamená, že bude nutně vždy negativní. Vždy se rozhoduji na základě svých osobních zkušeností. Nedivím se, že mé postoje mnozí nechápou při takové "mediální masáži". Pokud se někdo bojí i naděje, svobodu a demokracii si nezaslouží. Měli bychom být alespoň schopni politiky konečně ohlídat, kdy jim už 30 let umožňujeme rozkrádat a devastovat zemi a ještě si je opakovaně po jejich selháních volíme. Průměrný člověk vidí na bohatém jen peníze, ale už ne práci, která za tím stojí. Bohužel těch, co přišli k majetku nepoctivě je příliš a patřičně toho využívají. Držme palce těm, kdo si ho vydělali poctivě. Jen ti mají potenciál skutečně sloužit zemi, nedělají to kvůli penězům. Tomáš Baťa sn. je nám trvalým vzorem a výzvou.
+14 #10 Oldřich Musil 2018-04-21 20:27
POKRAČOVÁNÍ
Dí na to sedlák za uchem se škrábaje:
"Nu,nechci pochybovat,
možná že vše,co říkáš,pravda je.
Leč do domu tě vzít-to už je jiná.
Neb kdyby našim příklad tvůj se zalíbil,
pak hada přestali by míti za zlosyna
a za chvíli by náš dům plný zmijí byl.
Pak za jedinou,která není potvora,
sto potvor skutečných by vlezlo do dvora
a všechny děti by nám zahubily.
A ještě něco holoubku můj milý:
též proto nechci se zmijí nic mít,
že i tu nejhodnější
jen nabrat na kosu a na hnůj vyhodit.

Také starověký Ezop napsal podobnou bajku a zakončil ji slovy:
Od včely med,
od hada jed.
Kdo zlému pomáhá,
zlého se domáhá.

Proč se pan Babiš tohoto neobává,o tom tu teď nebudu spekulovat.Ale že se toho neobáváte vy,to mne velmi udivuje.
+14 #9 Oldřich Musil 2018-04-21 20:08
K:Rozhodl jsem se podporovat naději

Vážený pane Šinágle.
Největší nadějí pro lidstvo je evangelium,kde Ježíš říká že strom se pozná po ovoci.O komunistech si nemusíme(aspoň doufám)vzájemně nic vysvětlovat.O to více mne udivuje,že stále lobujete za člověka,který (aby zůstal u moci) tohle nezpochybniteln é zlo hodlá vyvést z politického hanbince,dát mu punc legitimity a umožnit mu,aby se naše země opět odtrhla od západní latinské civilizace.
Četl jste někdy bajky od I.A.Krylova?Jed na se nazývá Rolník a zmije.Je to psáno ve verších,nebudu to tady opisovat celé.Prostě zmije chtěla aby ji rolník přijal k sobě do domu.Že je hodná,není jako ty ostatní,nikoho nikdy neuštkla a bude se mu starat o děti.Zbytek cituji:
POKEAČOVÁNÍ
-15 #8 Jan Šinagl 2018-04-20 09:08
Vážený pane Formane,

děkuji za Váš názor. Mnoho lidí mnoho nechápe. Chcete snad dávat právo napravovat morálku jen morálním a nezpochybniteln ým? Ukažte mi je a obratem je podpořím. Politika zkazí takřka všechny, hlavně ty bez majetku, kteří neobstojí charakterově. I majetní mají právo do ní vstupovat. Ti co nakradli budou krást dál. Připusťe i myšlenku, že do politiku jdou i bohatí lidé ne kvůli penězům. Život mne naučil nevynášet předčasné, konečné soudy, ale ověřovat si fakta na obou stranách, ovšemže ne jen z médiích. Prostředí mění slabé a silní mění prostředí. Pokusit se změnit nemocnou společnost je vždy rizikem a kdo se o to snaží, nemůže jednat vždy jak by chtěl a už vůbec ne černobíle. Nejsou ideální řešení. Každý se může rozhodnout - pro jistotu, nebo naději, ale pouhá nekonstruktivní , destruktivní kritika, není žádným rozhodnutím, ale projevem nemoci mysli, charakteru či nevyspělosti. Mnohaletými zkušenostmi jsem mohl poznat tuto společnost a charakter lidí jako málokdo i díky zkušenostem ze zahraničí a porovnáváním. Babiše nepodporuji "slepě", ale racionálně, protože za současného stavu společnosti nevidím jinou naději. Váš názor Vám přeji a respektuji. Vy máte s mým problém. To je jen Váš problém komu věříte více. Bohužel nikdy nekončící snahy a cesty k morálním hodnotám nemohou být vždy "dokonalé", zvláště v tak morálně, mravně a charakterově zdeformované společnosti, jakou je ta naše, kdy občanská společnost neexistuje, jen snadno manipulovatelná společenství lidí, byť jednající v dobré víře. Lidé se mění, k dobrému či špatnému, sami od sebe, vlivem svého okolí, prožitých tragédiií apod. Podporuji vždy to dobré v každém člověku. Měli bychom se konečně naučit přestat na každém vidět jen to špatné. Prvním krokem je naučit se v prvé řadě vidět vlastní chyby, vlastní nedokonalost a pracovat na změně. Potom také oceníme kvality druhých. Špatné vidí jen špatné. Změna začíná v každém v nás. Rozhodl jsem se podporovat naději - jistotu máme jen ve smrti. Smyslem života je naděje - ne věčně čekání na Godota, tedy sám aktivně konat. Potom nemá člověk vůbec čas na kritiku druhých.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)