Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vondrackova Helena 2018„Z oblasti zábavného umění se svými podpisy připojili Waldemar Matuška, Olga Blechová a Helena Vondráčková se skupinou.“ (Rudé právo 11.2.1977). Dnešního soudního jednání jsem se zúčastnil jako jediný za veřejnost a média – byloOSP5 KL HV prg 230418 velmi rychlé…

J.Š. 23.4.2018

* * *

Na iDnes se můžeme dočíst, že soud prý rozhodl, že nikoli. Majíce zvukový záznam, dozvíme se nejen výši relutární satisfakce, kterou příkladmo Česká televise smlčela, ale i to, že soud nic takového nenaznal, toliko schválil soudní smír uzavřený mezi žalobkyní a vydavatelkou Krajských listů. Na straně Marka Nespaly jde tedy o klasický – a arci nepříliš povedený – spin doctoring, snahu vykreslit klientku v příznivém světle, a věcně: o vědomou nepravdu, tedy o lež.

Otázka, zda Helena Vondráčková podepsala tzv. Antichartu, tedy ostudný manifest proradnosti a konformismu umělců vůči komunistickému režimu, jeví se prima facie nadbytečnou: míra její kolaborace s oním zločinným režimem byla takového druhu, že podpis pod předmětným dokumentem byl tím nejmenším, co by se od ní dalo očekávat. A vskutku, na předposlední straně excerpce z dobového tisku se její jméno stkví naprosto explicitně, aniž by bylo nutné hledat je kdesi vlevo dole.

Proto tedy, dokud nebude prokázán opak, máme za to, že řitecká pěnice signatářkou hanebného pamfletu skutečně byla.

 

http://paragraphos.pecina.cz/2018/04/podepsala-helena-vondrackova-antichartu.html

* * *

Vondráčková dle verdiktu nepodepsala antichartu, řekl advokát. Soud to popřel

… Z rozhodnutí soudu se ale podle Lajska nedá odvodit, že Vondráčková nepodepsala antichartu. „O tom se ani nejednalo, soud to vůbec nezkoumal, oni se pouze dohodli na mimosoudním smíru a tím ten spor skončil,“ uvedl Lajsek pro iDNES.cz. Zpěvačka podle něj žalovala server krajskelisty.cz pro zásah do svého práva na osobnost.

„Předmětem smíru bylo, že žalovaná vydavatelská společnost na svém serveru uveřejní omluvu a odškodní paní Vondráčkovou nemajetkovou újmu. Výši odškodnění s ohledem na soukromí účastníků zveřejňovat nemůžeme,“ dodal Lajsek. Podle právníka Vondráčkové Marka Nespaly se jedná o částku ve výši 50 000 korun. …

https://zpravy.idnes.cz/helena-vondrackova-anticharta-soud-du6-/domaci.aspx?c=A180423_150805_domaci_ksu

* * *

Omluvit se a ještě zaplatit za zveřejnění zřejmé pravdy? Nebo, že by byla národní pěnice Helena Vondráčková tak statečná a jako jedna z mála ANTICHARTU nepodepsala? Potom by byla opravdová hrdinka, ale nabízí se otázka, proč ji za údajné nepodepsání ANTICHARTY nechali komunisté v době normalizace zpívat, cestovat do zahraničí a pokračovat v kariéře – na rozdíl od Marty Kubišově?! Mimochodem Agentura MM, která vydala tiskovou zprávu, má mít sídlo na Floridě v USA, nebo má snad pobočku v ČR? Kdo je autorem této tiskové zprávy? Proč Helena Vondráčková nežaluje Rudé právo, resp. autora článku (pokud ještě žije), nebo nástupnickou organizaci KSČM? Víme, že Rudě právo „lhalo jak když tiskne“, takže by naše „pěnice národa“ nemusela být bez šance? Možná nemá dostatek času, kdy se připravuje jako jediná „umělkyně“ opět hostovat při turné Alexandrovců po České republice…?!

 

Jan Šinágl, 23.4.2018

* * *

Aktualizováno 24.4.2018

Zpravodajský server iDNES, po obdržení informací, včera obratem korigoval původní článek. Web ČT24, který se pyšní jako „Nejdůvěryhodnější zpravodajský web v ČR“, nebyl toho dosud schopen a „informuje“ tak nadále lživě své návštěvníky. J.Š. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (10 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #5 Dr. J. Berwid-Buquoy 2018-04-28 13:01
Právní stát nikdy nikde neexistoval. Existují pouze státy justiční, které svou nedotknutelnost í nahrazují v demokracii neexistujícího diktátora.
Justiční stát neochraňuje občana, nýbrž stát. Z toho vyvěrají ty hlavní zádrhely.
U nás v Česku je to navíc zhoršeno tím, že soudci často postrádají jakýkoli vztah a smysl k právu a spravedlnosti. Podle toho jejich postoje také dochází k výkladu zákona...
Oni ho nevykládají tak, jak si to zákonodárce přeje, nýbrž tak jak si to přejí oni. Jde o zvrácenost!
Jediným řešením je globální, hluboká reforma státu, odstranění klasického státu organizovaného násilí a nastolení tzv. "zformované společnosti".
Viz k tomu má kniha "ZFORMOVANÁ SPOLEČNOST, Tajemství blahobytu pro každého - Blahobyt pro celý svět" (Praha 2017).
0 #4 K. Mrzílek 2018-04-24 23:41
Nejde jen o sedmdesátiletou bábu, která zpívá jak se namane. Jde o to co reprezentuje, s jakými tělesy zpívá, jaký příklad po stránce charakteru ukazuje občanům. Marlen Dietrich nejlepší německá zpěvačka v době vznikajícího nacismu "procitla" Hitlerovi dala vale a ve Spojených státech a na mnoha místech kde americká armáda bojovala jejím vojákům zpívala. Hitler byl vzteky bezsebe a najali švédskou herečku Zarah Leander, která ji měla nahradit. Dobře zpívat neznamená být reprezentativní osobností. Ta má také při svých vystoupeních ukázat svůj charakter. Naše česká Marta Kubišová je pro nás Čechy svým charakterem a statečností vzor hodný následování.
0 #3 Martin Donda 2018-04-24 11:17
Vladimír Mišík odmítl podepsat antichartu. Byl to ve všech ohledech jeho Hvězdný rok 1977.
-1 #2 Martin Donda 2018-04-24 11:14
Jeho píseň "Variace na renesanční téma" vznikla v roce 1977 a autor textu Václav Hrabě je rodák z Lochovic, což je co bych kamenem dohodil od nás. Miroslav Kovářík o jeho textu píše: "Text je také jemně rouhavý – ‘zavřete dveře na petlice, zhasněte v domě všechny svíce, a opevněte svoje těla, vy, kterým srdce zkameněla...’ V tom je přeci hodně jinotajů. Všechno je úžasně stylizované, i do té renesance, když se to tak vezme. Je to hvězdná chvíle Vladimíra Mišíka, protože: co po něm zůstane? A co zůstalo po Hraběti? A co napadlo v roce 1989 organizátory listopadové manifestace na Letné? Napadla je právě tahle písnička, a ta tam také zazněla.“
-1 #1 Martin Donda 2018-04-24 10:51
Raději si poslechnu p. Vladimíra Mišíka.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)