Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Genese CSR avers

Aktualizováno 16.9.2018: 100. výročí vzniku Československa je přímo výzvou k druhému vydání knihy. Půjde o vydání rozšířené o další Kalvodovy tematické texty a soubor dokumentů. Pokud vše dobře dopadne, tak kniha letos vyjde na přelomu října a listopadu. Bude tím nejlepším příspěvkem k obnovení české státnosti před 100 lety a návratem k heslu PRAVDA VÍTĚZÍ, nikoliv PRAVDA VÍTĚZI. Původní heslo bylo PRAVDA BOŽÍ VÍTĚZÍ, které TGM pro Standartu presidenta nepoužil. Prosazoval především tu svoji, která ne vždy byla v zájmu země a v souladu s tím co veřejně říkal a konal… Další kapitoly proto už zveřejňovány nebudou. Knihu zakoupit vřele doporučuji!

* * *

Těm, kdo hledají pravdu, milují svobodu a bojují za spravedlnostDeklarace nezavislosti CSR

Jak se ukázalo, velká většina československého revolučního (ústavodárného) Národního shromáždění, ustaveného po válce, se držela Masarykových názorů a nevěnovala žádnou pozornost deklaraci společných cílů nezávislých středoevropských názorů. Národní shromáždění neodvozovalo svou moc od souhlasu ovládaných – nebylo zvoleno československým lidem a českoslovenští Němci, Maďaří, Poláci a Rusíni žijící v zemi neměli možnost „organizovat své vlastní vlády na takových principech a v takové formě, o které věřili, že bude nejlépe podporovat jejich blaho, bezpečnost a štěstí.“. (str. 393)

Rakouský ministr zahraničích věcí prohlásil v diplomatické nótě z 27.října 1918, že monarchie přijímá všechny podmínky prezidenta Wilsona z 18.října 1918. tato nóta byla zveřejněna v Praze 28.října 2018. (str. 394)

Když se slovenští vůdci shromáždili 30.října v Martině, nevěděli, že o dva dny dříve český Národní výbor v Praze vyhlásil československou samostatnost. Věděli ale, že nová rakousko-uherský ministr zahraničí Gyula Andrássy přijal Wilsonovy mírové podmínky a uznal právo národností v Rakousko-Uhersku. (str. 396)

Genese CSR reversNa první schůzi revolučního Národního shromáždění 14.listopadu 1918 (skládalo se z 249 delegátů, přičemž Němci, Maďaři, Poláci a Rusíni, žijící v novém státě, ne něm nebyli zastoupeni) byl Masaryk jednomyslně zvolen presidentem republiky. Později se Národní shromáždění rozrostlo na 270 členů o přibyvší Slováky. Z 270 křesel měli Slováci oficiálně 54 (ačkoli podle počtu obavatelstva by jim připadlo více než 70), ale bylo mezi nimi i několik Čechů včetně Masarykovy dcery Alice. Podle slovenského autonomisty Karola Sirota měli Slováci pouze 40 míst v parlamentě (se Šrobárem 41), z nichž 30 bylo protestantů a pouze 10 katolíků, ačkoli Slovensko bylo z 80% katolické. Vskutku, praví Slováci a katolíci byli diskriminování v revolučním Národním shromáždění, jež se stalo shromážděním ústavodárným. Tento stav poskytl Slovákům, zejména otci Hlinkovi, důvod k nespokojenosti s postavením Slováků v novém státě. V revolučním Národním !ústavodárném) shromáždění převládali promasarykovští Češi. (str. 398)

Masarykova rétorika jako obvykle vedla k přeceňování jeho vlastní práce. Tvrdil, že organizovaly jsme za hranicemi všechny naše kolonie emigrantské“, kdežto ve skutečnosti české a slovenské kolonie v zahraničí byly první, které organizovaly československý zahraniční odboj. „Důrazně“ také uvedl, že „jsme nevzali od Spojenců ani krejcaru – zdůrazňuji to, protože naši odpůrci mluví o ruských, anglických a jiných penězích. A stejně zde konstatuji, že jsme za celou tu dobu pobytu v zahraničí neužili ani jediné nepravdy proti našim nepřátelům, ani jediné z těch tak zvaných diplomatických chytrostí – tak čestný politický boj, tak čestná revoluce, smím říci, sotva kdy  byla provedena“. Dokumenty prozrazují něco jiného. (str. 399).

* * *

TGM samozřejmě pobíral obrovské finanční částky, kdy i nestydaté lži patřily k jeho „diplomatické chytrosti“. Prokázal ji i při svém projevu v Národním shromáždění – říkal to, co chtělo být slyšeno, tedy nikoliv „Pravda vítězí“, ale „Pravda vítězi“. Součástí knihy je je bohatý rejstřík a odkazy na originální zdroje.

Před dvěma dny jsem navštívil nakl. PANEUROPA v Praze na Všehrdské 1348/4 (poblíž budovy MsP), které knihu vydalo v roce 1996. Žádné jsem nenalezl a nikdo v budově o nakl. nikdy neslyšel, mimochodem velmi omšelé. Na webu je jediný kontakt pouze tato adresa a zpoplatněná datová schránka. Chtěl jsem se zeptat, zda zvažují druhé vydání této knihy v jubilejním roce 100.výročí vzniku Československa a požádat o svolení s uveřejněním některých ukázek a kapitol z knihy?  

Celou 15.kapitolu si můžete přečíst ZDE, sami si udělat názor a porovnat s tím, jak nás dnes informují média.

Tato kniha se v seznamu knih Národní knihovny nenachází, ačkoli dle zákona má mít ve svém archivu každou knihu vyšlou na území naší země, má-li patřičné parametry, tedy označení. Alespoň ji odborný pracovník Městské knihovny v Praze nenašel? Byl velmi překvapen. Zapnul proto celorepublikovou databázi MK, kde ještě několik málo těchto knih bylo k dispozici. Je také zajímavé, že ne ve všech je fotogalerie, jak jsem se sám přesvědčil?! Pro závažnost obsahu proto kapitoly zveřejňuji ke 100.výročí založení Československa, kdy se mi zatím nedaří navázat styk s vydavateli knihy...

FOTOGALERIE (od str. 384)

 

Jan Šinágl, 3.6.2018

* * *

Josef Kalvoda „Genese Československa“: Kapitola 1 – Češi, Slováci a jejich vůdčí představitelé na prahu války

Josef Kalvoda „Genese Československa“: Kapitola 13 – Odpor Čechoslováků proti bolševikům. Rozhodnutí o intervenci.

Josef Kalvoda „Genese Československa“: Kapitola 18 - Reflexe, rekapitulace a co bylo poté

Josef Kalvoda „Genese Československa“: Kapitola 1 – Češi, Slováci a jejich vůdčí představitelé na prahu války

Josef Kalvoda „Genese Československa“: Kapitola 13 – Odpor Čechoslováků proti bolševikům. Rozhodnutí o intervenci.

Josef Kalvoda „Genese Československa“: Kapitola 18 - Reflexe, rekapitulace a co bylo poté

* * *

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

+5 #1 GD 2018-06-03 20:00
Je to zajimave pane Sinagle, bravo !

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)