Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Filip Vojtech a hvezda 210418… Nesnesitelné je však, že naši poslanci jsou pod úrovní (a to někdy doslova – pokud předsedá schůzi) prachsprostého udavače, který bral peníze jako lecjaký otrapa: 600,- Kč „za dobré plnění  úkolů“, 500,- Kč „za velmi Filip Za komunismu svobodnedobré plnění úkolů“, 100,- Kč na „krytí výdajů při plnění operativních úkolů za pobytu v Rakousku“, 500,- Kč „za plnění úkolů v zahraničí“, 36,- Kč „za pohoštění“, 500,- Kč „za účast na MBT v zahraničí“, 600,- Kč „odměnu za spolupráci za rok 1986“…

* * *

Jednoho dne v minulém týdnu jsem zase nespal a tak jsem se díval na kohoutí zápasy v  našem demokratickém parlamentě. Tentokráte se kohouti nečastovali vybranými epitety: zloději, lháři či tuneláři… Netrvalo mně dlouho odhalit proč. V křesle předsedy seděl jeden ze šesti místopředsedů, poslanec Vojtěch Filip, který – pokud není zaměstnán ústavními záležitostmi – předsedá komunistické straně. Když ani jemu nevystačila autorita křesla, přerušil poslance, kterému právě udělil slovo, aby připomněl svým „kolegům“ na druhé  straně, dobré chování v politické aréně. A páni poslanci jen zavrčeli a stáhli ocas. Filip měl zřejmě z toho takovou radost, že se mu začaly chvět přebujnělé laloky pod bradou..Tento  spektákl mě vedl k  dalekosáhlým filozofickým úvahám:

Proč bych volil ODS, když jim vládne komunista? (O sociálních demokratech ani neztrácím čas, neboť znám úspěšnou historii jednoho borce jménem Fierlinger – Paroubek vypadá jako politik, který je ochoten přinést jakoukoliv oběť, jen aby mohl přenést celou vládní moc do rukou KSČ – pardon, KSČM.)

Ale ten Filip mně pořád nejde z hlavy. Co se dá asi snést, i když s těžkostí, je to, že že ideový spolupracovník StB předsedá nejvyššímu orgánu ústavní moci. Nesnesitelné je však, že naši poslanci jsou pod úrovní (a to někdy doslova – pokud předsedá schůzi) prachsprostého udavače, který bral peníze jako lecjaký otrapa: 600,- Kč „za dobré plnění  úkolů“, 500,- Kč „za velmi dobré plnění úkolů“, 100,- Kč na „krytí výdajů při plnění operativních úkolů za pobytu v Rakousku“, 500,- Kč „za plnění úkolů v zahraničí“, 36,- Kč „za pohoštění“, 500,- Kč „za účast na MBT v zahraničí“, 600,- Kč „odměnu za spolupráci za rok 1986“…

Tato smutná historka Vojtěcha Filipa a ještě smutnější pro náš parlament, je známa našim politikům již po několik týdnů.. Nikdo z nich ovšem neměl odvahu vstát a vyzvat pana Filipa, vulgo „Falmera“, aby rezignoval ze své funkce v parlamentě.

Nechci spekulovat o důvodech této tolerance v řadách demokratických stran…


 
Bořivoj Čelovský

* * *

Přátelské setkání s Bořivojem Čelovským při příležitosti vydání jeho nové knihy

SLOVA DO VĚTRU“ – restaurace „Mánes“, Masarykovo nábřeží 250, Praha 1

úterý 28.února 2006 v 16.00 hodin

K poslechu i tanci bude hrát skupina TAXMENI

 

P.S.

Připomínám, že komunista Filip byl zvolen prvním místopředsedou Sněmovny v listopadu 2013 75% anonymních hlasů poslanců demokratického parlamentu. Jeho místopředsedou je dosud. 30 let po listopadu 89 nám komunisté v médiích opět káží o morálce. Jejich ostuda to není, nikdy se za nic nestyděli, ani za krádeže a vraždy. Potom si položme otázku zda tuto normální lidskou vlastnost a sebeúctu má i většina obyvatelstva, když jí potomci vrahů a zločinců v parlamentu nevadí a není schopna nic pro nápravu ostudného stavu udělat?

Samozřejmě, že soudruha-agenta Filipa ani nenapadne omluvit se za zločiny a krádeže svých předchůdců, okradení o majetek schopných, kteří si ho poctivě vybudovali. Zato příslušníci této zločinecké organizace požadují od církve zaplatit  daně za náhradu, kterou jim stát vyplácí za komunisty ukradený majetek?! Co takhle kdyby se na jimi způsobených škodách na majetku a životech nevinných lidí podíleli sami?! Nakradeného majetku ve vlastnictví KSČM mají jistě stále dost! Drzost komunistů nezná mezích. Jiní nebudou, nemohou být.  

Plamenná slova a prohlášení kdejakého „demokrata“ jsou trochu málo. To, že média stále mlčí o stovkách zavražděných a zmrzačených po 21.srpnu 68, a že tyto nevinné oběti nemají dodnes důstojný pomník - ani při 50.výročí okupace, kdy se nezmůžeme ani na pamětní tabulky na všech místech kde byli zavražděni, vypovídá o nás více než dostatečně a o tom jaké hodnoty ve skutečnosti "ctíme".    

Z komentáře na FB: „Bohužel chlapi v Česku nejsou schopni se spojit a spolky sjednotit. Moc Napoleonů.“

 

Jan Šinágl, 4.8.2018

* * *

„Tento doktor práv Filip se chová jak se chová. Ale poslanci se ani nepokouší s tímhle člověkem, který tam nepatří něco udělat. On tam opravdu nepatří a poslanci se vůči jeho osobě chovají zcela nedemokraticky. Kdyby měli špinavé toalety určitě by to tak nenechali.“

* * *

Jiní lidé…

Klimatizované supermarkety ve Finsku u sebe nechávají přespat zákazníky

Průměrné srpnové teploty se ve Finsku obyčejně pohybují kolem 19 stupňů Celsia. Aktuálně však i v této severské zemi dosahuje rtuť v teploměrech téměř až ke třicítce, a tak se místní supermarkety rozhodly obyvatelům od nelehké situace pomoct. Své zákazníky zvou k přespání v klimatizovaných prostorách obchodů. V řetězci K-Supermarket v Helsinkách a okolí již této možnosti využilo přes sto lidí.

K.M., 4.8.2018

* * *

Nákaza

Pan Čelovský ve svém odsudku o poslancích píše, že chování poslanců vůči právníkovi Filipovi, je  tolerantní.

Tolerance respektuje jiné názory. A slovo respektovat znamená vážit si, názorů dotyčného a uznávat je. Jestliže tomu tak je máme v parlamentu opět peletón šlapajících cyklistů s ohnutými hřbety, kteří nedokáží uplatnit právní prostředky vůči člověku s nemorálními názory a svým chováním vytvářejí ze sněmovny Augiášův chlév. To je pojem vyzývající k likvidaci úděsného nezvladatelného nepořádku s nutností vymetení a vyhození toho, respektive těch, kteří jej dlouhodobě způsobují.

Herakleitos, dle známé pověsti, léta nečištěný Augiášův chlév vyčistil pro nesnesitelný zápach, který se šířil  krajem. V českém parlamentě nejde o zápach biologické hniloby, ale o absenci morálního vědomí lidí, kteří reprezentujíce národ znehodnocují svým příkladem morální kodex společnosti. Podobné chování lze kvalifikovat jako moral insanity, což je druh psychopatie  projevující se nedostatkem schopnosti mravního jednání. Tento narůstající zhoubný stav, po tak zvaném převratu, ohrožuje nejen české poslance, ale jejich povolností klesá hladina morálky české společnosti a přerůstá v chronickou infekci.

 

K.Mrzílek, 6.8.2018

* * *

"Proč je tolik cirátů kolem Babiše jestli byl, nebo nebyl spolupracovníkem StB? Je to jedno. Filip na to má potvrzení a přesto je zvoleným místopředsedou parlamentu!  Morálka, donášectví,  konfidentství je v Česku na nejvyšších místech u některých osob podružnou věcí." K.M.

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)