Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

BLESK poslanci 20 110818(BLESK 11.8.2018)PF Setina 021116

To je totéž, jako by v dnešním Německu existovala strana, která by se jmenovala třeba Neue nazionalsozialistische Arbeiterpartei Deutschland (nová nacistická strana). Taková strana by tam nikdy nemohla být registrována, a kdyby se to nějakým omylem stalo, byla by bez velkých cavyků rozpuštěna už druhý den. - buď je KSČM nedemokratická strana, která má za cíl svrhnout demokratický režim, a pak ji musíme zakázat, nebo není, a pak musí být možné ji volit a brát vládu s její účastí za normální. Paradoxní je, že ačkoli byl minulý komunistický režim zákonem prohlášen za zločinný, existuje strana, která má v názvu „komunistická“. - Naši noví „demokraté“ by se měli vzchopit a pokusit se komunistickou stranu zakázat, nebo ji aspoň donutit změnit si název. A kdyby to (pravděpodobně) nevyšlo, pak se s tím smířit a s komunisty nebojovat nálepkami, ale na základě jejich konkrétních slov a činů. To už mohli udělat dávno, ale zřejmě je mnohem jednodušší a mediálně účinnější bít komunisty hlava nehlava jen za to, jak si říkají.

* * *

Naši noví „demokraté“ by se měli vzchopit a pokusit se komunistickou stranu zakázat, nebo ji aspoň donutit změnit si název. A kdyby to (pravděpodobně) nevyšlo, pak se s tím smířit. To už mohli udělat dávno, ale zřejmě je mnohem jednodušší a mediálně účinnější bít komunisty hlava nehlava jen za to, jak si říkají. Píše Vladimír Meier. V rozpravě před hlasováním o důvěře vládě Andreje Babiše zazněla řada témat. Mnozí opoziční poslanci se věnovali pasážím z programového prohlášení vlády, ale nejčastější a nekonečněkrát opakované téma bylo: Komunisté se nikdy nesmějí účastnit vlády, ani jako ministři, ani jen podporou menšinové vlády. Někteří dokonce neváhali prohlásit, že nová vláda porušila dosavadní tabu. Toho, kdo není obeznámen s českými politickými reáliemi, to muselo šokovat.

Poslanci, demokraticky zvolení zástupci lidu, otevřeně prohlašují, že jiní poslanci, demokraticky zvolení v parlamentních volbách, nemají stejná práva jako oni. Nechte si rozplynout na jazyku, co říkají: My určujeme, kteří poslanci mají právo být ve vládě a kteří smějí v Parlamentu pouze sedět a povídat. Zní to někomu jako demokracie? Tak začíná totalita, ať už v Československu roku 1948 nebo v Německu 1933.

Šokuje také, že na tom tito poslanci, zbytek sněmovny, televizní moderátoři, političtí komentátoři a ani většina občanů České republiky neshledává nic divného. Jsme bohužel dosud ve stadiu, kdy „už máme demokracii, teď ještě sehnat nějaké demokraty“.

Paradox

Politická strana, která byla zvolená v demokratických parlamentních volbách a nebyla zakázána, má všechna práva jako ostatní strany. Můžeme kritizovat, co má ve svém programu, i napadat její poslance a členy, co říkají a konají, ale dokud tuto stranu nezávislý soud nezakázal, není přípustné, aby byla krácena ve svých právech a její členové pronásledováni jen za příslušnost k ní nebo za to, jak se tato strana jmenuje.

Už před lety jsem napsal o tomto paradoxu české politiky, ale od té doby se nic nezměnilo. Navzdory tomu stále platí: buď je KSČM nedemokratická strana, která má za cíl svrhnout demokratický režim, a pak ji musíme zakázat, nebo není, a pak musí být možné ji volit a brát vládu s její účastí za normální. Paradoxní je, že ačkoli byl minulý komunistický režim zákonem prohlášen za zločinný, existuje strana, která má v názvu „komunistická“.

To je totéž, jako by v dnešním Německu existovala strana, která by se jmenovala třeba Neue nazionalsozialistische Arbeiterpartei Deutschland (nová nacistická strana). Taková strana by tam nikdy nemohla být registrována, a kdyby se to nějakým omylem stalo, byla by bez velkých cavyků rozpuštěna už druhý den.

Naši noví „demokraté“ by se měli vzchopit a pokusit se komunistickou stranu zakázat, nebo ji aspoň donutit změnit si název. A kdyby to (pravděpodobně) nevyšlo, pak se s tím smířit a s komunisty nebojovat nálepkami, ale na základě jejich konkrétních slov a činů. To už mohli udělat dávno, ale zřejmě je mnohem jednodušší a mediálně účinnější bít komunisty hlava nehlava jen za to, jak si říkají.

Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/vetsina-poslancu-nema-o-demokracii-ani-potuchy-flg-/forum.aspx?c=A180802_150914_pozice-forum_lube#utm_source=email&utm_medium=text&utm_campaign=lidovky.directmail

* * *

Účelová nečinnost pohrobků totality a jejích metod, aneb „My si platy zvýšit nikdy nechtěli, ale ono se to nestihlo projednat“. Inu každý máme své „priority“ a cesty jak jich dosáhnout s co nejmenší ostudou. Obávám se, že opoziční poslanci už větší ostudu a hanbu mít nemohou. Tyto pojmy znají jen podle názvu. Jsou to jen „skořápky s prázdným obsahem“, které jinak konat a jednat nemohou – a nikdy nepřestanou. Škoda, že nemáme zákon o defenestraci, zato množství nepotřebných zákonů, poslanců a úředníků. Kdy dojde občanům trpělivost a dokáže mravní odpad v Parlamentu začít měnit? Těch pár skutečných občanů zákonodárců to nezvládne – i jejich počet si zkorumpovaní „politici“ hlídají, aby jim v jejich nemravném a zločinném jednání nebránili. 

Připomínám, že poslanci si v listopadu 2013 zvolili předsedu KSČM Filipa svým prvním místopředsedou 75% hlasů – anonymních, tedy i hlasy poslanců „demokratických“ stran.  

Připomínám, že poslanci si v listopadu 2013 zvolili předsedu KSČM Filipa svým prvním místopředsedou 75% hlasů – anonymních, tedy i hlasy poslanců „demokratických“ stran. Usvědčený agent StB Filip „Falmer“, tedy většině poslanců nevadil a nevadí, zato jim vadí neusvědčený ve funkci premiéra? Trestní stíhání premiéra je pro ně více ohrožující zemi než spoluúčast komunistů na vládě země jak dokázali odmítnutím spolupráce s vítězem voleb, čímž svoji možnost podílet se na vládnutí předali „demokraté“ do rukou komunistů. Kariéristé, kteří oblékli demokratické kabáty, ale od komunistů a jejich metod se v ničem neliší.      

 

Jan Šinágl, 12.8.2018

* * *

„O Komunistické straně se stále debatuje, zda-li ano či ne. Její název je synonymem násilí. Dva lidé o ní jasně krátce řekli k čemu slouží. President R. Reagan, který s komunisty od mládí jako president Asociace hollywoodských herců s nimi měl velmi neblahé zkušenosti. Proto později prosadil zákon, že tito lidé nemohou respektive nesmí býti voleni do úřadů kde se rozhoduje, protože jejich příslušnost ke Komunistické straně převyšuje jejich ostatní povinnosti. Také současný armád. gen. P. Pavel, řekl v květnu 2018 o ruském establishmentu - nedělá rozdíl mezi mírem, krizí a válkou. Rozdíl vidí pouze v prostředcích, které v jednotlivých fázích používají. Nejde jim tolik o ideologii, ale především o získávání dalšího území. Což je program Komunistické strany.

K.Mrzílek

* * *

Mít Filipa?

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)