Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis a knihaMilan Žitný, někdejší místopředseda Nezávislé komise při FMV ČSFR, nyní publicista a bezpečnostní analytik spis vedený na Andreje Babiše přezkoumal a říká: Hodnocení svazku StB reg.č.25085 "Bureš":

Obsah svazku pod registračním číslem 25085 s krycím jménem "Bureš", vedeným na jméno Ing. Andrej Babiš, neobsahuje přesvědčivé důkazy, že by pan Babiš spolupracoval se Státní bezpečností jako agent nebo důvěrník. Svazek naopak obsahuje nepřímé důkazy, že tento "agent" byl příslušníky StB vyfabrikován. O tom svědčí následující poznatky ze svazku:

Svazek byl podle záznamu v registračním protokolu založen v listopadu 1980 v kategorii "důvěrník", ve svazku (zejména v dochovaném "Memorandu") se ale nenachází jediná zmínka o tom, na základě čeho byl důvěrník vytipován jako vhodná osoba k ochraně státobezpečnostních zájmů státu, stejně tak není ve svazku jediná věta, že by byl důvěrník po vzniku svazku někdy vůbec kontaktován příslušníky StB, nebo vytěžován k problematice, ve které byl svazek veden (zahraniční obchod). Pokud by operativec StB měl kontakty s důvěrníkem, musely by se v seznamu dokumentů záznamy o nich ve formě stručné anotace nacházet. Podle seznamu dokumentů je ale patrné, že s důvěrníkem nebyl navázán po celou dobu dvou let od listopadu 1980 až do listopadu 1982, kdy měl důvěrník přejít do vyšší kategorie spolupráce "agent", žádný styk. Na prvním místě v seznamu dokumentů figuruje "Návrh na získání ke spolupráci", což znamená spolupráci agenta.

  1. V listopadu 1982 se z důvěrníka podle záznamu ve svazku stává agent. Ve zprávě, psané příslušníkem StB, jenž měl vázací akt provést, není ani jednou zmíněn pojem "důvěrník", leč opakovaně se zde píše o "kandidátovi". Svazek ovšem nebyl veden na "kandidáta tajné spolupráce", nýbrž na "důvěrníka". Je vyloučeno, aby operativec nevěděl, pokud svazek reálně vedl ve své agendě, že se jedná o důvěrníka, a ne o kandidáta tajné spolupráce.
  2. V seznamu dokumentů se nenachází žádný záznam o tom, že by agent podal za dobu své "spolupráce" nějakou, alespoň jednu agenturní zprávu (zkratka "AZ"). Pokud by byl agent aktivním spolupracovníkem, v seznamu dokumentů by nepochybně figurovaly. Jediné zmínky o "AZ", jež jsou v seznamu dokumentů (je jich pět), se týkají agenturních zpráv, které dodali jiní agenti (u každé AZ je uvedeno krycí jméno agenta) k osobě Ing. Andreje Babiše. Například záznam "AZ Alojz - Ing.Babiš" znamená tolik, že agent s krycím jménem Alojz dodal operativci StB informace o Ing.Babišovi atd.
  3. Pokud by pan Babiš nedodával agenturní zprávy písemně, ale pouze ústně, operativec StB by musel tyto informace zapsat a v seznamu dokumentů by se objevily jako "Záznam ze schůzky". V daném seznamu dokumentů se ale nenachází opět ani jedna jediná zmínka, že by někdy k nějaké schůzce s "Burešem" došlo, není zde uveden ani jeden záznam ze schůzky s agentem.
  4. Ing. Babiš byl veden jako aktivní spolupracovník do roku 1988, přestože od roku 1985 působil v Maroku. Dlouhé tři roky neměl operativec kontakt se svým "agentem", přesto jej vedl jako živý svazek a nikomu z nadřízených to nepřekáželo, ani jim to nebylo divné. Až v červnu 1988 nadřízený příslušník StB onoho operativce, jenž svazek "Bureš" vedl, si této skutečnosti všiml a vytkl mu ji. Do záznamu o přerušení spolupráce nadřízený napsal, informace o přerušení spolupráce nebyla ani zaevidovaná v příslušné evidenci "SEO" XII.správy StB, kde byl svazek veden.

Z výše uvedených důvodů a nepřímých důkazů jsem přesvědčen, že svazek agenta s krycím jménem "Bureš", jenž byl veden na Ing. Andreje Babiše u XII.správy Stb, byl vyfabrikován a pan Babiš nebyl tajným spolupracovníkem StB.

https://www.facebook.com/search/top/?q=Jana%20Lorencov%C3%A1

* * *

Zdenka Žáčková

fandím panu Babišovi i moje tři sestry jen aby se nenechal odradit těma hnusárnama co na něj kydají a čemu věří jen oni a máme radost,že mu rostou preference i přes jejich snahu ho z jeho postu premiéra sesadit a mají čím dál větší vztek že se jim to nedaří, hodně zdraví a pevné nervy pane premiére

https://www.facebook.com/groups/566335750465815/permalink/606489353117121/

***

Babiš mluvil o změnách v Maroku, rozvoj za 27 let ho překvapil

Casablanca/Praha - Stovky kilometrů nových dálnic v Maroku, tamní rychlovlak či velkovýrobu aut zmiňoval při každém svém vystoupení na návštěvě tohoto severoafrického království premiér Andrej Babiš (ANO). Z dvoudenní pracovní cesty se vrátil dnes v noci. Změny a rozvoj v zemi, kde za bývalého režimu pracoval pro socialistický podnik zahraničního obchodu, ho prý překvapily. Do Maroka přijel po 27 letech.

"Když jsem odcházel v roce 1991 z Maroka, tak tu nebyla žádná dálnice. Teď tu mají 1800 kilometrů dálnic. Když to porovnáme, tak příští rok je to 30 let od revoluce (v listopadu 1989) a my máme 1250 kilometrů dálnic. Máme jim co závidět," zopakoval na cestě několikrát Babiš.

Opakovaně zmiňoval i rychlovlak mezi Tangerem a Casablankou, který zahájil provoz slavnostně v listopadu. Po dokončení celé trasy by se podle webu projektu měl spoj pohybovat rychlostí 350 kilometrů v hodině. Po úsecích se starými kolejemi zatím jezdí stošedesátikilometrovou rychlostí. "Pendolínem z Prahy do Ostravy to trvá přes tři hodiny," posteskl si Babiš na česko-marockém podnikatelském fóru….

***

Všechny ty nesmyslné útoky na premiéra Andreje Babiše jsou skvělou volební kampaní opozice ve prospěch Hnutí ANO a naší země. Peníze a mravní, všehoschopná lůza, ovládá tuto zemi. Premiér se snaží tyto problémy řešit - a opozice je schopna pouze „řešit“  premiéra, pomlouvat ho a dělat ostudu naší zemi už i v EP. Ptačí hnízdo, demonstrace, zpěváci a rodina selhaly, tak nastupuje EP jako poslední naděje na záchranu ohrožených korupčních striktur. Pokud budou zastaveny evropské dotace Agrofertu, měly by být zastaveny všechny pro ČR, kdy jejich nemalá část je masivně zneužívaná. Právě se mi podařilo zastavit dotace na jednom ministerstvu v řádech mnoha milionů korun. Podal jsem ve věci podnět PČR. Dne 19.prosince mne čeká další podání vysvětlení ve věci. Věřme, že tentokrát PČR bude konat. Ministerstvo už začalo samo šetřit podezřelé kauzy. První už odhalilo a budou jistě následovat desítky dalších.

 

Jan Šinágl, 15.12.2018

* * *

Výbušná výpověď: Čtveřice vyšetřovatelů promluvila. Kauza Čapí hnízdo vznikla na příkaz Chovance, tvrdí. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)