Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Aldous Huxley (1894–1963) ve svém dystopickém románu Brave New World z roku 1932, v češtině známém pod titulem Konec civilizace. Ve svém dopisu Orwellovi z roku 1949 píše: „Věřím, že během další generace světoví vůdci zjistí, že ovlivňování dětského intelektu a narkohypnóza jsou účinnějšími nástroji vládnutí než obušky a vězení a že touha po moci může být právě tak plně uspokojena tím, že lidé budou přesvědčeni, aby milovali své otroctví, jako bičováním a kopanci.“

Dejme nejprve slovo Judy Sheltonové, neboť jediná z uvedeného seznamu úspěšných vizionářů dnes žije a pracuje: „Má práce o Sovětském svazu spočívala v analýze bankovního systému: jak sovětské bankovnictví fungovalo jako kanál pro úvěrování státních institucí a podniků. A mám obavu, že se banky nyní stávají partnery státu v řízení ekonomiky.“ To Sheltonová řekla v rozhovoru pro časopis Fortune v srpnu 2016 a adresovala americkým bankám.

Evropa nepřiměřeně závisí na bankách. Hospodářský vývoj za uplynulých sto let vedl k odklonu od burz a kapitálových trhů k bankovnímu úvěrovému financování.

Jakmile však vážnější recese naruší stabilitu bankovních bilancí, může začít dominový efekt – jedna banka ohrozí další, ta zase další, a tak dále. Úvěrová aktivita rázem bez varování klesá, následuje zhoršení recese, z níž vyplývají další problémy pro banky. Nastává krize. Nakonec musí zasáhnout vláda a centrální banka. To vše se v Evropě již stalo a může se opakovat, protože politici ani úředníci si z těchto událostí nevzali žádné ponaučení.

Rekapitulujeme-li ekonomický vývoj eurozóny, dospějeme k těmto závěrům: sociální stát je drahý a bude ještě dražší; ekonomika roste jen díky bankovním úvěrům; na příští recesi není eurozóna rozumně připravená; v roce 2019 odpadne důležitý podpůrný motor růstu, intervence Evropské centrální banky; zdražení úvěrů i státních dluhů je pravděpodobné.

Nemusí nastat nejhorší, recese nemusí přijít v roce 2019, z dlouhodobého hlediska však kombinace těchto faktorů nevypadá příznivě. Dosavadní trend není udržitelný, na perestrojku je pozdě. A létající auta jsou stále v nedohlednu.

http://ceskapozice.lidovky.cz/socialni-stat-je-opium-lidstva-dzn-/tema.aspx?c=A190115_174824_pozice-tema_lube

***

Postřehy a názory z rozhovorů s lidmi z praxe:

Z interních důvodů Vám rušíme účet - rozhodnutí přišlo den předem?! Jaké asi problémy to přinese majiteli účtu, který podniká?! Podle všeobecných podmínek banka klientovi důvody zrušení účtu nemusí vůbec sdělit. Zaměstnanci banky důvody neznají, zná jen její management. Hypotéky jsou v podstatě zločinné. Většina to netuší, všichni mají pocit, že banka je jakási „hodná“ polostátní instituce,  ale chová se zcela jinak. Zapsané zástavní právo nemá s pohledávkou nic společného. Např. můžete mít zapsané zástavní právo na nemovitost na jednu korunu a plnit můžete třeba do výše 500 milionů, nebo obráceně, máte zapsané na miliardu a přitom pohledávka je koruna.

Jak si může vzít banka 100% úrok?

Když platíte hypotéku, platíte napřed úroky, skoro 97% platíte úrok a 3 % jistinu. To není možné, protože když se v prvních 10 letech dostanete do problémů, výsledek je takový, že nemáte z jistiny zaplaceno vůbec nic a máte zaplaceny všechny úroky na dobu 25 či 30 let. Donutí vás pojistit si nemovitost v jejich prospěch a platit to. Životní pojištění si musíte udělat s vinkulací na banku, jinak vám banka nepůjčí.  Další a další věci, musíte mít dva účty, nemůžete platit na ten účet, který je hypoteční, musíte platit na běžný a z běžného platit na hypoteční a platíte dva účty za ty nejvyšší ceny. Stačí jeden den zpoždění a hned vám naúčtují 500,-Kč a toto dělají s našimi lidmi. Potom se nelze divit, že máme půl národa v exekuci a insolvenci – ČR jako novodobý koncentrační tábor exekutorů, kdy zákon je zcela na jejich straně a prakticky nechrání  jejich oběti.

Hypoteční úvěr má být v podstatě takový, že banka se podívá na nemovitost, ohodnotí si jí, způsobem který uzná za vhodný a řekne, půjčíme vám tolik a tolik. Ve chvíli, kdy se dostanete do problémů se splácením,  banka si bere nemovitost a vy nic nedlužíte. Není možné, aby banka prodala za jakou cenu chce a vy zbytek platíte do konce života. Lidé vůbec nevědí, že jsou pouhým nástrojem. Banka vám může kdykoliv vypovědět úvěr bez udání důvodů, zaplaťte a když ne, následují tyto výše popsané problémy.

 

Jan Šinágl, 24.3.2019

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.88 (8 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)