Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PlatformaOslabená společnost, která za totality získá svoji netečností relativní pohodlí, chce mít klid i když kolem ní vodí lidi na šibenici

Soudci způsobují nedůvěru a hnilobu.

Soudy respektive soudci mají mnohá napojení na další velmi vlivné osoby či jejich přátele. Myslet si, že se zabývají sami mezi sebou pouze kauzami, které k nim soudním postupem dorazí na stůl?  Poslouchají kde koho, kdo má vliv a "Mravní zákon v nás" místo aby měli v hlavě, jim kouká jako ta sláma plebejcům z bot i když vzdělaných.

Na příklad 22 vrahů, kteří jako kdysi Gottwald podepisoval rozsudky smrti tak i oni z nedávné minulosti mají tyto ohavnosti na svědomí. Existuje jejich seznam vydán . Jenom díky mezinárodní spolupráci, která vznikla na základě zabití několika cizích příslušníků na československých hranicích, , se tato lety utajovaná kauza snad dá trochu do pohybu i když vlivem melanže, mixu, prodlužování pomocí právníků tito gauneři asi k potrestání nedojdou. Nejstarší se roč. 1923, 1924 a ostatní nejsou o mnoho mladší. Jde o mezinárodní spolupráci komunistických zločinců, proti kterým jsou mafiáni a drogoví díleři malí jako Džugašvili proti Mao tse Tungovi. A ten je dodnes nedotknutelný. Vyšla kniha, která pojednává o pronásledování rodiny jejichž syn hodil na Maoův plakát švestku. Vše zorganizováno, aby vznikl strach pro ostatní.

LN JK Nepapouskujme 120419(vlevo LN, 12.4.2019, vpravo LN, 13.4.2019) My občané Evropy jsme jenom tříšť valená před sebou čínsko-ruským parním válcem, který se tu a tam zastaví kvůli „mírovému soužití“, posléze pokračuje na západ. Jde o LN ZP Pomnik za pomnik 130419etnikum, jehož geny a mentalita byly po mnohá staletí formovány absolutní mocí nomádských Chánů, později Mongolů. Mohou a budou jakýmkoliv způsobem dále rozšiřovat svůj prostor. Tak jak o tom mluví na příklad Richard Pipes v knize Za starého režimu, Anna Reidová Šamanův plášť, Edgar Knobloch Nomádi a Rusové, Poucha Tajná kronika Mongolů, Šusta Dějiny Evropy, Grolová Mongolové, Bednaříková Stěhování národů a východ, a hlavně vysoce odborná kniha Dr. Martina Putny „Obrazy z kulturních dějin ruské religiozity“ a desítky dalších.

Senátor Jaromír Štětina při nedávném zakládání Hnutí ESO-Evropa společně zmínil, že západ si neuvědomuje respektive nechce si uvědomit, že k rusko-čínské  přirozenosti násilí patří což znamená, že jakýkoliv zábor, obsazení, okupace je nazýván sjednocením. Uvozovky si k těmto slovům Evropané mohou přidat. Oni pro ně důvod nemají. Neuznávají slova domluvit se, tolerance, výměna názorů, empatie. Považují je za ponižování. Vždy převažuje násilí, podvody, lež nucení.

Už Džugašvili se divil a nechápal, když na setkání velké trojky se místo Churchilla objevil "jakýsi" Atlee. "Jak je to možné, vždyť volby lze tak snadno změnit“, přeloženo zfalšovat, byl jeho názor. A měl pravdu.  Měl svoji pravdu, pravdu Chánů, kterou Evropa chápe jako lež, jako podvod, jako násilí.

Ten rozdíl v chápání pojmů setrvává a zůstane mezi Východem a Západem.

 

K.Mrzílek

12.4.2019

* * *

Jen připomínám, abychom nezapomínali: … Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský a historik Pavel Paleček se přou kvůli nechvalně proslulému prokurátorovi a soudci Karlu Vašovi. Rychetský ho označil za politického vězně, Paleček to ale považuje pouze za snahu chránit otce, který prokurátora jako advokát zastupoval a pomohl mu ven z vězení, když Vaše semlela komunistická justiční mašinérie, kterou pomáhal v Československu spouštět. Advokát Josef Rychetský, otec nynějšího předsedy Ústavního soudu, ho hájil v roce 1956 při obnově řízení. V ní konstatoval tehdejší předseda Nejvyššího soudu Josef Urválek, že ačkoliv všechny okolnosti nasvědčují tomu, že se Karel Vaš dopustil vraždy, musí komunistická justice ctít presumpci neviny jako hlavní princip trestního práva a Vaše očistil. …

„Právník století“ JUDr. Otakar Motejl zase uložil zbytkový trest popravenému otci poradce presidenta Václava Havla Jiřímu Křižanovi. „Právník století“ zabil člověka při automobilové nehodě. Poté „hájil“ disidenty aniž by byl potrestán. Také poslal maminku třech dětí na 10 let do kriminálu za to, že napadla židlí komunistického pohlaváře, kdy její děti neměly co jíst. Děti skončily v dětském domově se svoji maminkou se uviděli až po 10 letech… „Právník století“ skončil jako první ombudsman ČR, kdy prohlásil, že potřebuje dobrou trafiku… Jistě odvedl i dobrou práci, ale zamlčováním té špatné ji znevažoval a tím i sebe znedůvěryhodnil. Vypovídá to i o nedobrém stavu společnosti, která to připustí.

Kdo dnes ví, že v kauze Josefa Toufara byl ještě jeden vězněný? Jan Zmrhal, tehdy student bohosloví, který měl být „spojkou“ mezi Toufarem a královéhradeckým biskupstvím. Josef  Toufar nebyl dosud rehabilitován?! Naproti tomu Jan Zmrhal byl rehabilitován, ale až 29.12.2010. V dubnu 2013 dala Česká biskupská konference souhlas k zahájení procesu blahořečení Josefa Toufara. V lednu 2019 podal Tomáš Petráček žádost o zahájení kanonizačního řízení. Budeme mít prvního nerehabilitovaného Svatého?! Při současném stavu české justice to nelze vyloučit. Byla by to další světová ostuda naší země, nás všech, ale kdo zná ještě pocit studu a hanby v této zemi…

Do smrti si budu vyčítat, že jsem se Karla Vaše, českého Adolfa Eichmanna, při mé návštěvě domova důchodců v Praze, nepokusil vyprovodit na onen svět… Tehdy jsem ještě nevěděl co vím dnes. Vykonal bych jen spravedlnost jménem všech tisíců jeho nevinných obětí a zničených životů charakterních a schopných lidí, kteří nám dnes tak zoufale chybí.

Společnost, která neustále poukazuje na zločiny druhých a své vlastní netrestá a zamlčuje, nemůže očekávat prosperitu, ale postupný mravní rozklad, rozpad a s ním i opakování zločinů. Cinkání klíčky se ještě žádné zlo nezaleklo. Není na čase to dát patřičně nejevo, tentokrát bez cinkání klíčky, v roce 30. výročí Listopadu 89?

 

Jan Šinágl, 14.4.2019  

* * *

„Neexistuje důkaz, že by kdy nějaká společnost důsledně provozovala primitivní komunismus, kde mají všichni ve všem tatáž vlastnická práva.“

John Beattle

* * *

„Nabývat majetku a mít přiměřeně lepší, dražší nebo i ozdobné a cennější zařízení, než je nynější, je příznivé, ale být bohat až příliš je nemístné a bývá to znamením ztráty…“

Artemidorův Snář z 2. století 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)