Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Václav Klaus mladší představil ve 27. patře Citi Tower svůj nový politický počin s výrazně bílou čárkou nad názvem, u něhož se nejeden nacionalista zapotí, protože v mysli průměrného xenofoba vytanou klasická pochybení záměny trikolóry české za tu ruskou.

Kdyby bývalý ódesácký odborník na školství nebyl synem bývalého prezidenta republiky a zakladatele samotné ODS, určitě by jeho slovům nenaslouchalo tolik zvědavých novinářů, místečko u stolku by zelo prázdnotou a zvědaví novináři by raději psali o něčem jiném, než o dalším ultranacionálním klábosení postaršího pána s viditelnou vadou na duševní kráse.

Byla to vskutku roztodivná podívaná uváděná Markem Vašutem, u kterého by kde kdo nehádal sympatie s krajně pravicovým názorem na svět. Ale jak sám na konci akce doznal, samotný Vašut v Klausovi vidí “písek v soukolí dobře naolejovaného státního soukolí”.

Někdy je určitě milionkrát lepší, když umělci a veřejně známé osobnosti mlčí, než když projevují sympatie někomu, jako je například Václav Klaus mladší, kdysi přirovnávající legislativní proces v Česku k výběru židů do transportů.

Devítka z přípravného výboru přichází, spolu s nimi také čtrnáct krajských koordinátorů, zatímco se uprostřed prsí Václav Klaus vítající přítomné k představení nového, tedy dalšího “parlamentního uskupení”. Kdyby zakladatel s dalšími zakládajícími nebyli zvoleni za jiné politické strany, určitě by Trikolora parlamentní nebyla.

Předseda pláče nad současným vývojem společnosti, aby následně pohrozil osudem, pokud on a s ním další nebudou dělat na veřejnosti nic.

Je tragikomicky úsměvné, že zrovna Václav Klaus nad kopcem nad Prahou hodlá vztyčit vlajku, aby obhájil ty vyšší cíle. Pokud budou takovými, jaké tento pán předvádí v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, potom ty vyšší cíle nemohou být ničím jiným, než exkurzí do sklepení vlhkého a temného prostředí, kde se kvasinkám dokonale daří.

Ideologie Trikolory, nového politického uskupení exprezidentského synáčka, je založena na třech bodech. Ten první upřednostňuje český nacionalismus zabývající se malostí a strachu z vlastní nedokonalosti. K Evropské unii prý Trikolora ctí evropské, nikoli však africké a arabské hodnotové žebříčky. Inu, proč během veleslavného okamžiku nezaperlit malou dávkou xenofobie, když přítomní rádi zatleskají. Alespoň je na první dobrou vidět, že v Trikolóře si budou ruce podávat hloupost, trapnost a vůbec všechny možné vlastnosti typické pro ultranacionální scénu.

Bohatství vzniká skutečně z práce, ovšem heslo “normální je pracovat” nesmí míjet zatáčku asociálnosti, kdy je nenormální pomoci potřebným, protože si ideologie partaje, politického hnutí myslí, že sociální systém je od základu zbytnou záležitostí umožňující jejím zrušením snížení schodku státního rozpočtu, tak proč bychom jej měli.

Třetím bodem chce Václav Klaus mladší údajně chránit normální svět. Pokud nahlédnete do myšlenkových obzorů doposud nezařazeného poslance, musí vám chtě nechtě projet mráz po zádech. Ultrakatolická společnost beroucí základní lidská práva minoritám skutečně normálním světem není.

A je to patrné na narážkách vůči gender problematice během dnešního představování Trikolóry, kdy ve vzduchu zazní popírání nad nějakými sedmadvaceti pohlavími, aby poté vzápětí zazněl útok na šestnáctiletou aktivistku, kterou ultranacionalisté neradi, protože tato mladá slečna starce jako je například Klaus mladší náležitě ztrapní a usadí, protože i mladý člověk může být vzdělanějším, než nějaký synáček bývalého nejvýše postaveného ústavního činitele kdesi ve středoevropském státě.

Místo nacionalistických plků milionkrát známých z webu by se pan předseda měl zamyslet sám nad sebou, jestli slovní útok na nedospělou dívku není selháním někoho, kdo se považuje za odborníka na vzdělávací systém a výchovu dětí v něm. Za enviromentální aktivistkou Gretou Thunbergovou není fanatismus. Tato dívka zcela správně reaguje na fanatické výkřiky lidí jako je Václav Klaus mladší a jemu podobní. I proto je trapnomagicky úsměvné, když pan nezařazený ze sedadla číslo 182 z fanatismu nařkne odpůrce ultranacionalismu, jemuž zcela nepochybně sám celou svou duší propadl.

Václav Klaus opravdu neumí příliš mnoho věcí, možná i proto by se měl na politiku vykašlat, protože ultranacionalistů má tato země víc, než dost. Útěchou zůstává jednoduché pravidlo v tom českém politickém rybníčku…a sice to, že bublina z první třetiny červnových dnů zase jednoduše splaskne a zanikne v šedi ultranacionalistických mámení, jemuž napomáhá mimo jiné bývalá členka ODS a současná poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková asistující Klausovi při odhalení loga Trikolóry.

Nakonec se potvrdilo přesně to, o čem si vrabci cvrlikali. Zrzavá zákonodárkyně zůstává věrnou Václavu Klausovi mladšímu, protože názorová linie obou dvou je naprosto velmi podobná. Snad jen, že v mysli Zahradníkové jako svatá trojice Trikolóry sídlí dosti ultranacionálně sestavený patvar “ochrany normálního světa, poctivé práce, České republiky” obohacený o stejně prapodivně vnímaný pojem rodiny, obce a státu, kde ultranacionalismus bílého heterosexuálního muže s homofobií hraje ústřední roli, aby cokoli odlišného bylo vyhejtěno a postaveno na něco nevhodného, co je možné třeba označit za duševně nemocné, jako například onu Gretu Thunbergovou.

Je smutné, jak může také uvažovat bývalá učitelka žáků základní školy. Kdyby tomu tak nebylo, rozhodně by Zahradníková “nešla” do politiky s ultranacionálním kecalem mnohdy slovně napodobujícího výlevy poslaneckých kolegů z SPD.

Učitelský tandem hračičků na tématiku ultranacionalismu doplňuje také Karel Rajchl potenciálně lákající učitelský aparát na přidání peněz schopným kantorům,

Jak symbolické…a zároveň očekávatelné…populista podpoří populistu a život se synovi známého politika stane hned krásnějším, když už ta manželství nevyšla společně s politickou kariérou v partaji, již před mnoha desetiletími tatínek spoluzakládal. Nebylo by divu, kdyby se do Trikolóry přihlásil samotný senátor Valenta, protože Soukromníkům to opět ve volbách nevyšlo, i když europoslanec Zdechovský tak trošku přichází ve svých facebookových příspěvcích blíž k Valentově politickému děťátku.

Václav Klaus mladší na tiskové konferenci představující Trikolóru zmínil snad ještě další čtyři poslance, kteří by mohli obohatit ultranacionální projekt, aby později v dalších volbách mohl zatlačit slzu nad tím, že alespoň jednou vedl parlamentní stranu bez ohledu na to, že nově zaregistrovaný subjekt k poslanecké a parlamentní korouhvi přišel jako slepý k houslím bez účasti ve volbách.

Překročit pětiprocentní hranici s politickým hnutím, jehož politický program je dosti podobný Realistům, nebo ODS bude dosti složitým počinem, i když Václav Klaus starší zůstane stranickým garantem zahraniční politiky diskutující s kdejakými ultranacionalisty napříč Evropou.

Fobici se v krátkých vstupech vykecali, novináři se zeptali, a tak opět můžeme zanechat pana Václava Klause mladšího bezpartajnímu mámení ve Sněmovně, protože k získání poslaneckého klubu to bude chtít mnohem víc, než jen jeden, dva posty s právem hlasovat o věcích veřejných.

https://demokratikon.cz/2019/06/klaus-predstavil-trikoloru-slovne-urazil-sestnactiletou-aktivistku-aby-mistrne-ukazal-ze-neni-politikem-ale-obycejnym-ultranacionalem-v-rade/?fbclid=IwAR1FYdzbT3VpovDg7tazXFWO8eJcEuzFignhdLlS3GpP6MxaYKsmL67jIIE

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)