Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Nejedly Jan… soudy nejprve svou oběť nezákonně zbavily osobní svobody, a poté, aby se nemohla bránit, ve spolupráci se zlými lidmi, jejími příbuznými, kteří využili jejího zranitelného postavení a začali se postupně zmocňovat jejího majetku, ji připravily i o svéprávnost. Pro nás je to tedy jen další symbolická čárka, už zhruba dvacátá, pokud jde úspěchy u Ústavního soudu, ale pocit hořkosti a nespravedlnosti převažuje. - Pamětníci a pamětnice to nemají jednoduché, o tom jsme se přesvědčili už před šesti lety v souvislosti s konferencí ÚSTRu, kam jsme nebyli připuštěni, a aby se nezdálo divným, že jsme jediným vyloučeným adeptem, nesměly zaznít ani vzpomínky Boženy Kropáčkové, statečné ženy, jež ve svém bytě během heydrichiády ukrývala parašutistu Adolfa Opálku. - Můžeme jen spekulovat proč až po 3 dnech bylo nařízeno pátrání po Honzíkovi? Pouhá neschopnost? Těžko. Dost možná měl pachatel dobré vazby na místně příslušnou PČR, která zařídila jeho „ochranu“ a které možná trvají až dodnes…

* * *

Ústavní soud vyhověl Mgr. H. D.

Ústavní soud dnes vyhlášeným nálezem vyhověl stížnosti Mgr. H. D. a zrušil usnesení Nejvyššího soudu ve věci její nedobrovolné hospitalisace, s tím, že dovolání bylo tímto soudem nesprávně posouzeno jako nepřípustné. Jak jsme referovali, stěžovatelka v mezidobí pozbyla – zatím nepravomocně – svéprávnosti a protože její opatrovnice si ze všeho nejméně přeje, aby H. D. ve svém sporu s bohnickou psychiatrickou nemocnicí uspěla, řízení zřejmě rychle skončí neúspěchem stěžovatelky.

Tento případ patří mezi vůbec nejsmutnější z těch, kterými jsme se v poslední době zabývali: soudy nejprve svou oběť nezákonně zbavily osobní svobody, a poté, aby se nemohla bránit, ve spolupráci se zlými lidmi, jejími příbuznými, kteří využili jejího zranitelného postavení a začali se postupně zmocňovat jejího majetku, ji připravily i o svéprávnost. Pro nás je to tedy jen další symbolická čárka, už zhruba dvacátá, pokud jde úspěchy u Ústavního soudu, ale pocit hořkosti a nespravedlnosti převažuje.

https://paragraphos.pecina.cz/all/nase-pripady/ustavni-soud-vyhovel-mgr-h-d

* * *

Pamětnice

Pamětníci a pamětnice to nemají jednoduché, o tom jsme se přesvědčili už před šesti lety v souvislosti s konferencí ÚSTRu, kam jsme nebyli připuštěni, a aby se nezdálo divným, že jsme jediným vyloučeným adeptem, nesměly zaznít ani vzpomínky Boženy Kropáčkové, statečné ženy, jež ve svém bytě během heydrichiády ukrývala parašutistu Adolfa Opálku. Skandál okolo Věry Sosnarovéženy, jež si vymyslela vlastní hrdinský příběh a ten náležitě zmonetisovala, nás nechává klidným, neboť jsme si vědomi, že tzv. přednáška pamětníka jako genre je založena zhruba z 90 % na líčení skutečností, které se nikdy nestaly. Platí to bez rozdílu, je-li pamětníkem účastník (kteréhokoli) odboje, přeživší holokaustu nebo oběť gulagu.

Pravda je nudná, neinspirující, a ve srovnání s vymyšleným příběhem nemůže obstát: v boji o větší monetisaci vždy darwinovsky uspívají ti, kteří lžou nejlépe: to je podstatou tohoto businessu, a je otázkou, zda se vůbec můžeme legitimně zlobit na někoho, kdo si celý příběh vymyslel od základu, tak jako Sosnarová, víc než na pamětníky, již si pouze prožité události přikrášlili.

https://paragraphos.pecina.cz/all/uvahy-a-komentare/pametnice

* * *

Případ zmizelého Honzíka Nejedlého z roku 1998, kdy PČR vyhlásila pátrání až po neuvěřitelných 3 dnech a kdy až Ústavní soud ČR svým usnesením umožní jeho matce nahlédnout do policejních spisů jen dokresluje, že PČR byla a stále je „stát ve státě“. Můžeme jen spekulovat proč až po 3 dnech bylo nařízeno pátrání po Honzíkovi? Pouhá neschopnost? Těžko. Dost možná měl pachatel dobré vazby na místně příslušnou PČR, která zařídila jeho „ochranu“ a které možná trvají až dodnes…

Ostravské „soudní Palermo“ a masakr v soudní síni zamlčovaný médii jako za totality!

Rus dostal 9 let za zabití mladé Kolumbijky v Praze na Silvestra. Jeho obhájce jako polehčující okolnost vyzdvihl, že jde o „ojedinělý exces z řádného života občana Ruské federace“. „Pozůstalí budou mít vzpomínku, že v ČR jezdí opilí lidé autem a zabíjejí lidi,“ řekla obhájkyně a připomněla, že případ byl široce medializovaný i v zahraničí. Rozsudek není pravomocný. Je jisté, že Rusko nevydá svého občana k výkonu trestu, pokud se poměry v Rusku nezmění.

 

J.Š. 17.7.2019

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)