Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Bata Babis avers kniha… Je to parník nejlepší premiér, kterého tahle země od revoluce měla. Myslím, že pokud by v politice hledal jen ochranu svého podnikání a svých zájmů, bylo by pro něj nejlepší, kdyby nechal věci tak, jak byly, a řešil své zájmy přes různé lobbisty aLN Zacek CSSD 070819 prostředníky. … Do roku 2010 jsem měl na Andreje Babiše mediálně zkreslený názor a vnímal jsem ho negativně. Poté, co jsem se s ním poprvé setkal, jsem musel přiznat, že je to člověk, který dokáže nejen tvrdě pracovat, ale má v sobě i nějakou vnitřní pokoru a je schopný přiznat své chyby. Pokud někdo má takovou sebereflexi, věřím tomu, že je schopný v politice pracovat ve prospěch země. … Zeman ústavu nepřekračuje. Auditorská zpráva o Babišovi je špatně. Pochybil řídicí orgán, ne Babiš, říká profesor Jiří Chýla

… Neučíme totiž své děti být odvážný a velkorysý. V okamžiku kdy jsme ustrašeni, vždy budeme národem druhé kategorie. Vezměte si Nory, Švýcary, Švédy, Dány, Rakušany či Finy, kteří nejsou větší než my, ale mají ve světě skvělou reputaci. Jsme národ, který žádnou reputaci nemá. Sice se tu žije lépe než kdykoliv dřív, ale přesto jsme druhořadý národ a nikoho v podstatě nezajímáme. Mentálně si to způsobujeme sami. Jde o českou malost, sobectví a někdy i závist.

LN Co je třeba udělat, aby se celospolečenská poptávka pro budování infrastruktury změnila?

Dlouhodobá odvážná a velkorysá politická vize a jasná podpora od veřejnoprávních médií, která si podobně jako politiky platíme z daní soukromého sektoru.

LN jak vnímáte Andreje Babiše, kolem kterého se řeší několik kauz, počínaje Čapím hnízdem a konče bruselskými audity dotací pro Agrofert v době, kdy už byl premiérem?

Je to parník nejlepší premiér, kterého tahle země od revoluce měla. Myslím, že pokud by v politice hledal jen ochranu svého podnikání a svých zájmů, bylo by pro něj nejlepší, kdyby nechal věci tak, jak byly, a řešil své zájmy přes různé lobbisty a prostředníky.

Do roku 2010 jsem měl na Andreje Babiše mediálně zkreslený názor a vnímal jsem ho negativně. Poté, co jsem se s ním poprvé setkal, jsem musel přiznat, že je to člověk, který dokáže nejen tvrdě pracovat, ale má v sobě i nějakou vnitřní pokoru a je schopný přiznat své chyby. Pokud někdo má takovou sebereflexi, věřím tomu, že je schopný v politice pracovat ve prospěch země.

LN Vy sám jste vždy odmítal vstoupit do politiky. Změnilo se něco na tomto vašem postoji?

Na tom se nic nezměnilo. To by mně Bůh musel dát jasným a nezpochybnitelným způsobem najevo, že mne chce mít v politice. Nemyslím si ale, že to tak v mém životě bude. V podnikání máme práci na mnoho let. Mám malé děti a myslím si, že pro Pána Boha budu mnohem užitečnější v tom co dělám teď. Na druhou stranu jsem ale vděčný za každého slušného a kompetentního člověka, který se obětuje a do politiky jde.

Pokud tam nejde krást, ale pracovat pro veřejnost, je to neuvěřitelná oběť. Ztratí soukromí, budou na něj neuvěřitelné tlaky, objeví se spousta pomluv. Je těžké se na to připravit tak, aby to člověk byl schopen vůbec unést.

„Vnější okruh Prahy s novými tunely má jen dva pruhy. To je doslova zločin. Všechny rasy dálnic či metra byly naplánovány za minulého režimu, porevoluční garnitura nepřišla s ničím novým.“

 

Z rozhovoru s Radimem Passerem (LN 15.8.2019)

* * *

Neschopní měli vždy jednu schopnost – dělat vše pro likvidaci schopných. Premiér má pravdu: „Jsme schopný národ, jen nás řídí nemehla.“ Vidíme to denodenně co nám politici předvádějí na televizních obrazovkách a v médiích. Pro mnohé je to jediné co v životě dosud „dokázali.“ I dnes musím dát za pravdu svému tátovi, který v listopadu 89 řekl: „Nemají lidi, místa obsadí stejní“.

„Premiér oznámil, že nechce být ve vládě s člověkem, kterého do vlády navrhnul“, říká Jindřich Šídlo, reportér Seznamu. Který premiér by takového ministra kultury navrženého koalicí asi chtěl, když o skvělé ministryni financí Schillerové, řekne na veřejnosti, že je „Kalouskem v sukni“. Bohužel svoji „osobnost“ projevil Šmarda až po jeho navrhnutí premiérem a projevy svého „intelektu“ na Facebooku„Dostali jsme na prd..“, „Bez nových ideí chcípneme“, koaliční partnery označil za „parchanty, kterým jde jen o moc.” Kandidát na ministra kultury jak se „patří“ – neoholen, bez kravaty, oblečení mnohem blíže hospodě než reprezentantu státu a jeho kultury… Jistá symbolika by v tom ale byla...  

 

Jan Šinágl, 17.8.2019

* * *

Česká pošta potřebuje podle premiéra Andreje Babiše (ANO) restrukturalizaci, kterou by měli připravit kvalitní krizoví manažeři. Předseda vlády to uvedl na facebooku. Dodal, že se očekává prodej nepotřebných nemovitostí České pošty. Z peněz, které za ně utrží, by měl podle Babiše vzniknout fond, který umožní nákup nových technologií. Babiš v příspěvku na facebooku zrekapituloval hospodaření státní České pošty i její zákonnou povinnost doručovat na každé místo pětkrát týdně, což by podle něj žádný soukromý doručovatel nepřijal. Pošta má také jednu z nejhustších sítí poboček na světě, což nese náklady na platy, dodal. S odkazem na hospodářské výsledky uvedl, že dobrý hospodář nemůže takový stav tolerovat donekonečna. "Stará Česká pošta je mrtvá," konstatoval. "Jediné řešení je restrukturalizace, která z ní udělá moderní a univerzální poštovní službu s konkurenceschopnou logistikou, finančními a jinými službami, prostě celkově přívětivou k zákazníkovi 21. století," uvedl Babiš.

ČRo, 19.8.2019

* * *

Střet zájmů prezidenta Zemana nemůže být větší!

Výbušná výpověď: Čtveřice vyšetřovatelů promluvila. Kauza Čapí hnízdo vznikla na příkaz Chovance, tvrdí.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Jan Šinagl 2019-08-18 14:35
Mám to zprostředkovaně , spíše táta řekl: "Nejsou lidi". Kdyby byli potřebných vlastností v dostatečném počtu, tak by byli tam kde mají být a země by prosperovala. Platíme za ztrátu
tradice a elity ve všech vrstvách společnosti.
-2 #1 Jan Šinagl 2019-08-18 14:31
To, že dotyčný otec řekl, že "nemaj lidi", neznamená, že by lidé nebyli. Ano jsou zde a na dobrá místa se hlásí přímo kolektivně. Dokonce jsou zde lidé s dostatečnými znalostmi. Co tedy chybí? Lidé ne, ale vlastnosti, se kterými vzdělání a znalosti nemají co dělat. Odvaha a charakter postavit se. Už spisovatel Hubač napsal: "Povstali jsme, ale narovnat jsme se nedokázali." Ostatně jak bychom mohli mít odvahu postavit se, když ve dvou Protektorátech jsme zklamali. A charakter postavit se bez odvahy a kuráže to nejde. Dokonce i v současné pseudodemokraci i. Status quo je pro mnohé z nás přednější.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)