Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

V rámci české tradice útočí na lidi, kteří už něco svým životem dokázali, na rozdíl od něho. ECHO 24 zveřejnilo jeho rozhovor s gen. Petrem Pavlem na který reagoval generál na svém Twitteru stejného dne:

  1. 12.

Blahopřeji Danielu Kaiserovi (Echo24) k našemu prvnímu (a poslednímu) rozhovoru. Některým zaměstnancům médií nestačí ani dostupnost archivních zdrojů, ani vstřícnost a naprostá otevřenost zpovídaného, aby se byť jen přiblížili roli objektivního ‘hlidaciho psa demokracie’. Škoda!

Několikrát jsem se osobně s gen. Petrem Pavlem setkal např. v Lošanech při uctění památky gen. Josefa Mašína před jeho rodným statkem, nebo naposledy v diskusi v Knihovně Václava Havla. Korektní, věcné názory a vystupování člověka, který už v životě něco zažil a dokázal. Podobně jako premiér a mnoho dalších, kteří chtěli dělat svoji práci se nějakým způsobem musel „aranžovat“ se stávajícím režimem. Žádní jimi poškození se nehlásí. Je mnoho těch, kteří se chlubí jedinou „zásluhou“, že nikdy nebyli v KSČ. Tím také většinou i skončili. Připomínám, že gen. Pavel nasazoval svůj život v Afganistánu. Chtít po druhých dokonalost a bezchybnost v zemi, kde vládla 40 let totalita je jen podporováním jejích pohrobků. Kdo to nechápe, je naivní či hlupák, v tom lepším případě.

S Danielem Keiserem jsem se setkal pouze jednou před lety v kině Světozor. Přivítal mne místo pozdravu vulgárními výrazy a urážkami z hospod IV.cenové skupiny. K „hlídacím psům demokracie“ jistě nepatří. Připadá mi jako zneuznaný, zakomplexovaný Napoleon, který má podvědomou potřebu svoji malost zakrývat s o to větší snahou kritizováním skutečně velkých osobností. Svému jménu (Keiser = císař) čest rozhodně nedělá.

Je symbolické, že jméno a příjmení gen. Petra Pavla připomíná jména slavných Papežů. Můj hlas jako kandidát na presidenta naší země by gen. Petr Pavel obdržel.

 

Jan Šinágl, 15.12.2019

  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)