Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

„Běda těm, kdo říkají zlu dobro a dobru zlo, kdo vydávají tmu za světlo a světlo za tmu, kdo vydávají hořké za sladké a sladké za hořké!“ Izaiáš 5:20

Včera bylo dvacátého pátého února. Dnes již jde o zcela normální běžný den, kdy dnešní člověk žijící v České Republice bezpečnostně ukotvené v NATO a ekonomicky a politicky integrované v EU užívá jak svých občanských práv a svobod, tak i životní úrovně o které se mu v době, o níž budu hovořit ani nesnilo.

Před 51 lety se upálil Jan Zajíc – jistě ne pro to, čeho jsme se dožili dnes

 

Neboť tento datum je spojen s takzvaným únorovým vítězstvím pracujícího lidu, jak komunisté svůj puč a převzetí moci nazvali a tento den byl v dobách komunistické diktatury plný břeskných pochodů, projevů, milicionářů a šibenic.

Protože zlo, kterým je komunistická ideologie, v oněch dobách slavila své vítězství temnoty nad světlem, lži nad pravdou, hnusu nad ušlechtilostí, vraždy nad životem a ostnatým drátem nad svobodou.

Roky mezi lety 1948 až 1989 byly údobím naší národní poroby, ponížení a všeobecného rozvratu a úpadku. Byly to roky bezútěšné šedi a strachu, kdy se v padesátých letech z amplionů linul hlas prokurátora Urválka posílajícího na šibenici zcela nevinné lidi, včetně žen. Byla to doba, kdy byly koncentráky plné k prasknutí a kdy naši zemi jako obludný upír vysával takzvaný Sovětský svaz, jehož byli a dodnes jsou komunisté domácími přisluhovači, a který vyraboval naši ekonomiku do poslední koruny, do poslední nitě, do posledního koberce, do posledního lustru, do posledního páru bot, do posledního kusu jáchymovského uranu a do poslední kapky naděje a lidské radosti.

A to vše jen proto, že komunisté realizovali zvrácené myšlenky Karla Marxe a jistého Uljanova vulgo Lenina, protože chtěli vyvrátit přirozený řád lidské společnosti vznikající po tisíce let a nahradit jej hrůzným světem, ve kterém není pro člověka místo.

Ptáte se proč?

No přece proto, že v takovém světě mají nad lidmi moc. A to moc absolutní. Od narození až do smrti.

Jen si představte, že v době naprostého nedostatku všeho jste komunista. A to komunista vyššího postavení. Jste tudíž příslušník privilegované vrstvy, která má své vlastní zásobování, které je obyčejnému otrokovi upřeno. Máte prodejnu na okresním sekretariátu strany, máte sekretářky, které vám splní první poslední, máte zvláštní vládní prodejny zásobované těmi nejlepšími potravinami a zbožím ze západu. Máte vládní nemocnici vybavenou těmi nejlepšími přístroji a západními léky, máte vládní vily a byty, máte své rezidenční čtvrti, máte rekreační vily, kradete plnými hrstmi, cestujete po západě na dovolenou, a když jste komunista menšího významu a nedotáhl jste to vejš, tak tady ještě pořád je řezník, ke kterému jdete zezadu, a dostane se vám taky výsluh v podobě masa, se kterým se dělník ani nepotkal.

A tady jsou pro vás pod pultem boty, tady auto, tady zkonfiskovaná nemovitost po nepříteli lidu nebo po emigrantovi a tady zase rekreace s andělem, protože za dobrou práci rekreaci. A co je ale nejvíc, vy rozhodujete o životech jiných lidí. Protože na vás je, zda povolíte někomu studium na střední nebo na vysoké škole, na vás je, zda někdo dostane výjezdní doložku, na vás záleží, zda někdo půjde do kriminálu, na vašem podpisu závisí to, zda někdo bude moci vykonávat své zaměstnání.

A teď si představte, že o tohle všechno přijdete. Že dnes, kdy lidem padá zboží z nákupních vozíků, jste se svými řeznickými privilegii směšní, že i v šumperské nemocnici je zadarmo magnetická rezonance pro obyčejný plebs, že naše děti se samy rozhodují na které vysoké škole budou bezplatně získávat vzdělání, že lidé jezdí třikrát do roka na dovolenou tam, kde byste je nechali rozstřílet z kulometu na hranicích, ale dnes k tomu nikdo nepotřebuje ani tu občanku. Natož povolení nějakého komunistického darebáka. Že vás můžou lidi posílat tam, kam patříte a smát se vám do ksichtu.

No z toho by se jeden pomátl vzteky. A přesně tohle se komunistům přihodilo.

Nedivme se tedy jejich frustracím a nenávisti, kdy s demagogií sobě vlastní osočují naši demokratickou společnost a obracejí své vlastní zločiny a skutky a nazývají je dobrem a chtějí přišívat vinu jiným. Když důsledky našeho úpadku, s nimiž se potýkáme dodnes a které mají kořeny právě v komunistické diktatuře, přisuzují naší svobodné a demokratické společnosti.

Nikdy se nezměnili a nezmění. Nejsou jakékoli reflexe schopni. Nejsou schopni spolupracovat s většinovou společností na jejím demokratickém díle, ale číhají na sebemenší příležitost, aby opět mohli nastolit své pořádky. Proto vzhlížejí k Moskvě s nadějí, že opět pošle tanky a oni se opět ujmou svých ztracených pozic a opět budou vraždit a terorizovat lidské bytosti.

K čemuž se, díky participaci na podpoře vlády agenta StB Bureše opět o něco přiblížili, neboť se jim dostalo značné míry legitimizace, vlivu a významu.

Což je mimořádně alarmující.

A tak je třeba připomínat, co jsou komunisté zač. Ti, kteří by to mohli říci nejlépe tomu tak však učinit již nemohou. Leží totiž v masových hrobech, protože je komunisté umlátili při výslechu, zastřelili na hranicích, umučili otrockou prací v koncentračních táborech či pověsili na šibenici.
Tedy tomu tak musí učinit ti, kteří budou jejich hlasem i přes propast času a smrti. My, občané této země, kterým není její směřování lhostejné, my, kterým není jedno, že komunistické zločiny zůstaly nepotrestány, my, kteří říkáme, že KSČM je totéž jako NSDAP. Tedy jen tvář masového vraha s mejkapem a pihou krásy na hubě.

Proto jsme včera pod okny okresního výboru KSČ v Šumperku nechali hovořit komunisty samotné. Nikoliv Václav Havel nebo já, ale Urválek, Jakeš, Husák, nebo Novotný osvětlili nejlépe a vlastními slovy, co jsou oni sami a co je takzvaný socialismus zač. Ten socialismus, který opět chtějí zcela oficiálně „budovat.“ Že jej již jednou budovali a to na lidských kostech, na oceánu slz, na masovém hrobu a na žumpě lží jim nevadí ani trochu a rádi by si to zopakovali.

Proto jim dýcháme na záda. Proto o nich budeme hovořit. Proto budeme vysvětlovat, objasňovat a dávat do kontextu minulost a přítomnost tak, aby se jejich plány již nikdy nemohly znovu uskutečnit.

Protože nevím jak vy, ale já si onu minulost rozhodně zopakovat nechci. Jednou mi to bohatě stačilo.

Miroslav Václavek

https://suok.cz/uncategorized/pripomenuti-vitezneho-unora-25-2-2020/?fbclid=IwAR32L9QOSdremD1T28PrO9_hcc2OjCgbkk0CcDqCAeDHq0ih-UFoVcam0P0

P.S.

Dobrý článek, až na poznámku o „Burešovi“. Premiér dělá co může. Rozhodně nebyl "estébákem". Charakterově selhal, aby mohl dělat svoji práci jako většina. Přiznal, že se za své selhání stydí a omluvil se. Schopných lidí je nedostatek, ale bez nich se nepohneme z místa, resp. budeme na tom stálé hůřeji. Černobílá řešení nikam nevedou, skutečné viníky a pachatele netrestáme, jen vzpomínáme obětí a za "pachatele" považujeme často ty nepravé. Totalitou jsme postiženi všichni. Kdo se komu vysmívá? Neštěstím naší země je neschopnost jednoty, provázející celé naše dějiny, tedy otázka charakteru. Nehledejme chyby u druhých, ale u sebe. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)