Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Grygarek Janousek

Na můj článek ze dne 16.7.2019 reagoval stejného dne tímto čtyřminutovým telefonátem. V článku jsem použil dostupné informace z médií. Učebnicové vydírání a vyhrožování.

* * *

Kupodivu zpráva na Seznam.cz nevzbudila zájem médií? Mé trestní oznámení na Grygárka předalo OSZ Beroun PČR (25.9.2019), ta PK města Berouna (12.12.2019), která konstatovala (7.1.2020), bez jednání, že mi telefonickým hovorem nebyla způsobená žádná škoda a že se mohu obrátit na soud…

Doufám proto, že nebudu muset aktualizovat mé trestní oznámení na Grygárka a vyšetřující orgány dovedou věc do konce. Příklad si mohou vzít na Slovensku, kde už velké bohatství, moc a známí na PČR, SZ a soudech, nepomáhají. Naplňují tak ústavní zásadu o rovnosti všech občanů před zákonem.  

Odhalení ze spisu: Janoušek má u nás 2,3 miliardy, napsali Švýcaři do Česka

Ve spise k vyšetřování bývalého žalobce Libora Grygárka se objevily dosud neznámé dokumenty od švýcarských prokurátorů.

Až za několik dní přijde z Prahy na Nejvyšší soud v Brně spis týkající se vyšetřování okolo bývalého předního tuzemského žalobce Libora Grygárka, najdou v něm soudci i několik dokumentů, které vydají na zcela jiný příběh. Mezi stovkami listů, které se přímo Grygárka dotýkají, se objevuje – jak zjistily Seznam Zprávy – i několik dopisů ze švýcarské prokuratury. Jde o dokumenty, které do spisu detektivové vložili při vyšetřování kauzy kolem někdejšího náměstka vrchního státního zastupitelství.

Dopis, který Seznam Zprávy získaly, poslala Generální prokuratura Švýcarska na Nejvyšší státní zastupitelství před koncem roku 2011. Na jeho hlavičce je zdůrazněno, že jde o urgentní zprávu.

V dopise švýcarský prokurátor Luc Leimgruber psal, že Janoušek má dispoziční práva k účtu ve Švýcarsku, na kterém je uloženo více než 2,3 miliardy korun (tedy zhruba 110 milionů švýcarských franků). A že v této souvislosti vedou trestní řízení proti neznámým osobám pro praní špinavých peněz.

„Z různých článků, které se objevily v českém tisku, se zdá, že Roman Janoušek je zvláště podezřelý, že je zatažen do podezřelých aktivit ve vztahu s pražskou radnicí,“ uvedl Leimgruber.

Dosud se vědělo, že se Švýcaři zajímali o Janouška už v roce 2008. Tehdy zablokovali na účtu, k němuž měl práva, částku 197 milionů korun. A právě kvůli této transakci čelil Grygárek obvinění. Jak tvrdili vyšetřovatelé, Grygárek měl Janouška zvýhodnit a pomoci mu přikrýt tuto finanční transakci.

Jenže jak městský, tak později i vrchní soud rozhodly, že stíhání Grygárka zastaví. Poté, co před pár dny podalo Nejvyšší státní zastupitelství dovolání, ho bude nyní řešit Nejvyšší soud.

V dopise ze Švýcarska jde tak o částku více než desetkrát vyšší. Než přišel do Brna, došlo ke schůzce šéfa žalobců Pavla Zemana s tehdejším švýcarským velvyslancem v Česku André Reglim a policejním atašé švýcarského velvyslanectví Charlesem Marchonem. Uskutečnila se v březnu 2011.

V zápise z této schůzky, který je také součástí spisu, si Nejvyšší státní zastupitelství poznamenalo, že velvyslanec zmínil nové vyšetřování, které kolem Janouška tehdy začalo. Bez pomoci českých úřadů však podle velvyslance nebylo možné ve vyšetřování pokračovat.

„Tyto informace mohou být užity pro vyšetřování ve vaší zemi na základě žádosti o právní pomoc zaslané do Švýcarska, za účelem nahlédnutí do trestního spisu a za účelem obdržení příslušných důkazních prostředků,“ napsal prokutáror Leimgruber v již zmíněném dopise, v němž psal o vyšetřování Romana Janouška.

Zdeněk Kasal, který dodnes vede na Nejvyšším státním zastupitelství odbor závažné hospodářské a finanční kriminality, v této souvislosti psal svému nadřízenému Pavlu Zemanovi. V e-mailu, který je rovněž ve spise, napsal, že proti Romanu Janouškovi není vedeno v Česku žádné trestní řízení.

„Za dané situace mám za to, že nejsou dány podmínky k tomu, aby mohlo být z české strany ve Švýcarsku žádáno o právní pomoc, neboť předpokladem tohoto postupu je trestní řízení vedené v ČR,“ uvedl Kasal.

V současné době Nejvyšší státní zastupitelství říká, že díky podkladům od švýcarských prokurátorů byly na začátku roku 2012 zahájeny v Česku úkony trestního řízení. Potvrdil to mluvčí úřadu Petr Malý.

Ty nakonec vedly v červnu 2013 i k zásahu na Úřadu vlády. A v rámci něho byla mimo jiné obviněna i šéfka kabinetu premiéra Jana Nečasová (dříve Nagyová).

Švýcaři v této kauze ale nakonec trestní řízení proti Janouškovi v prosinci 2012 zastavili a přes 2,3 miliardy mu uvolnili.

Podle zprávy, kterou dostali čeští žalobci, se nepodařilo prokázat, že by peníze, které měl Janoušek ve Švýcarsku uložené, pocházely z trestné činnosti. Nebyly důkazy ani pro to, že by se Janoušek dopustil takzvaného praní špinavých peněz.

* * *

Bývalý náměstek VSZ V Praze Libor Grygárek mi vyhrožuje a vydírá...

Bývalý náměstek vrchního státního zástupce Libor Grygárek připravil stát svoji nečinností o dvě miliardy – soud zastavil jeho trestní stíhání!?

Podle PK Beroun bývalý vrchní státní zástupce Grygárek může beztrestně vyhrožovat a vydírat…

Dvě miliardy zmizely, ale Grygárek shledán VS Praha nevinným ?!

Bém, Janoušek, Grygárek, aneb dožene minulost přítomnost či naopak…

Mé trestní oznámení na Libora Grygárka se stává „horkým bramborem“… 

Podáno trestní oznámení na bývalého náměstka pro trestní řízení VSZ v Praze JUDr. Libora Grygárka 

Mé trestní oznámení na bývalého vrchního státního zástupce Grygárka, bude řešit PK Beroun

Dvoumiliardové stíhání Grygárka končí. Mé trestní oznámení na Grygárka „pokračuje“ - mlčením…

VSZ v Praze mne mate? Kdo bude řešit mé trestní oznámení na Grygárka…?

Mé trestní oznámení na bývalého vrchního státního zástupce Grygárka začalo kolovat po státních zastupitelstvích: NSZ Brno, MSZ Praha, MSZ Brno, SZ Beroun…

Znalci o Romanu Janouškovi

 

J.Š. 8. 3. 2020

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)