Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Koronavirus II„Jako lékař mám zachraňovat životy, ale poprvé v kariéře čelím strachu, že jako doktor mohu být tichým zabijákem.“

Velká Británie doplácí na nepřipravenost. Děsivé čtení, kdy podobnou situaci nelze vyloučit ani u nás. Taiwan byl připraven a situaci zatím zvládá nejlépe na světě, ačkoliv leží v sousedství Číny.  Vyspělá společnost, která má hluboce zakořeněnou sounáležitost a osobní odpovědnost, má nutně i odpovídající kvalitu na všech stupních státní správy. Karanténa byla nařízena okamžitě a všichni nakažení a ohrožení koronavirem elektronicky sledováni.

Snižovat rozpočet MO o tři miliardy nevypovídá moc o rozumu, mají-li být investice použity pro novou bojovou techniku. AČR by se měla připravit na zajištění pořádku v zemi v případě paniky obyvatelstva a mít schopné vedení a velení, společně s PČR (vojáků máme málo). Ministr obrany Lubomír Metnar takovou osobností rozhodně není, byť má „zkušenosti“ jako příslušník Pohotovostního pluku VB. Je zvyklý poslouchat, ne velet. Jeho mediální vystoupení to potvrzují. Spíše připomíná "manekýna", než sebevědomou, rozhodnou osobnost.

Po maturitě se jako předem vybraný branec před výkonem náhradní pětiměsíční vojenské služby v organizovaném termínu 1. října 1987 písemně zavázal vstoupit do služebního poměru příslušníka Veřejné bezpečnosti a vykonávat po dobu 19 měsíců službu u Pohotovostního útvaru VB a potom ještě další tři roky u výkonných součásti Veřejné bezpečnosti. U Pohotovostního pluku Veřejné bezpečnosti působil od 1. března 1988 do 23. února 1989. Všichni frekventanti byli přijati na základě vlastní žádosti. Až poté Metnar přešel na půlroční praxi do Ostravy. V období, kdy budoucí ministr vnitra u pluku sloužil, proběhlo několik "protistátních akcí". A útvar byl nejen v pohotovosti, ale i zasahoval.

Minulost náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly je také zajímavá - stále nemá bezpečnostní prověrku?! Cituji z článku:

Profesor Roman Prymula bude již za nedlouho tři roky ve funkci náměstka pro zdravotní péči ministerstva zdravotnictví a stále nemá bezpečnostní prověrku. Musí jí ale do 14. března získat, jinak ho ministr přeřadí z funkce náměstka na nižší post.  Podle informací Zdravotnického deníku se však Prymula už sám chystá k úplnému odchodu z ministerstva. … NBÚ tedy pověřuje Prymulu již řadu měsíců a on stále prověrku nemá. Náměstkem na ministerstvu zdravotnictví byl přitom jmenován již  1.3. 2017, přestože ho předchozí ministr Svatopluk Němeček odvolal z funkce ředitele FN Hradec Králové kvůli konfliktu zájmů. … Zdravotnický deník doložil ve svých článcích zde a zde, že Roman Prymula ve stejné době, kdy byl ve funkcích ředitele Fakultní nemocnice v Hradci Králové a šéfa České vakcinologické společnosti, působil i ve firmě své dcery Biovomed s.r.o., která inkasovala od farmaceutických firem ročně mnohamilionové částky. Nahlédnutím do  Registru oznámení o jiných vykonávaných činnostech, oznámení o majetku nabytém v průběhu výkonu funkce a oznámení o příjmech, darech a závazcích podávaných veřejnými funkcionáři, jsme zjistili, že Roman Prymula jenom od roku 2010 do roku 2014 vydělal, kromě svého platu ředitele FN, více než 32 miliónů korun a že tyto peníze vykazoval každý rok jiným způsobem a dále pak, že neoznámil své působení ve firmě Biovomed s.r.o, což byla jeho povinnost. Také připomeňme, že sehrál klíčovou roli při prosazování dnes zkrachovalého projektu čínské firmy CEFC, která měla 270 miliony korun financovat výstavbu kliniky čínské medicíny v areálu FN Hradec Králové a jejíž představitel byl v Číně obviněn z korupce. … Pokud už dnes profesor Prymula tuší, že prověrku nezíská, je logické, 

Proč nemají média odvahu ptát se i na minulost ministra obrany, bývalého ministra vnitra a příslušníka Pohotovostního pluku VB Lubomíra Metnara. Dost možná zasahoval i během Palachova týdne?! Cinkali jsme v listopadu za to, aby takovýto lidé byly dnes ve funkcích ministrů? Kolegu Metnara z Pohotovostního pluku VB a poslance za KSČM Zdeňka Ondráčka, média ani trochu nešetřila.

Je znepokojující, že vláda vítá na Letišti Václava Havla letadlo z Číny za přítomnosti čínského velvyslance (toho, který svým dopisem ministerstvu zahraničí ČR urazil vládu i občany naší země). Sama tak veřejně porušuje předpisy, které vyhlásila?! Veřejnost by jistě uvítala, aby vláda vydávala pokyny prostřednictvím tiskových zpráv a nezvyšovala ohrožení země zbytečným zvyšováním rizika sama se nakazit koronavirem prezentací své práce ve skupinách lidí a které jsou v celé zemi zakázány. Co platí pro občany, platí pro vládu o to více.

Mimochodem za 100 tun materiálu z Číny jsme zaplatili 1 ½ miliardy korun, navíc nevalné kvality. Saudská Arábie přivezla Číně zdarma svými letadly 300 tun zdravotnického materiálu, nepochybně vysoké kvality. Žádná čínská vládní delegace letadla na letišti nevítala a neděkovala. Možná právě těch 20% kvalitního zdravotnického materiálu z Číny, pochází ze zásilky ze Saudské Arábie…  

Europarlament schválil fond na boj proti koronaviru, ČR má dostat 32,6 miliardy – o pomoci EU se prakticky neinformuje ve srovnání s „pomocí“ Číny….

S katastrofickým scénářem je třeba počítat, ale s takovýmito lidmi nastane, nebudou-li nahrazeni skutečně schopnými. Může zkolabovat zdravotní péče, zásobování obyvatelstva potravinami apod. Další selhání si stát nemůže dovolit. Bude opozice a Senát zase kritizovat až bude pozdě? Proč společně s médii nepřipomínají minulost a bezcharakternost obou osob? Sami mají „máslo na hlavě“,  musí mlčet a kritizovat jen „selektivně“. Vskutku „Potěmkinovská demokracie“…

Podle nejnovějšího průzkumu má strach 74% obyvatelstva ČR. To je přirozené. Nicméně neměli by se na něm podílet politici a odpovědní, jako náměstek Prymula, který veřejně vyhlásil, že by mohlo být cestování do zahraničí zakázáno až na 2 roky! Už je tímto hloupým a nebezpečným výrokem potvrzuje svoji neschopnost. Neví, co prohlásil první velvyslanec Německa po vzniku ČSR Walter Koch: „Největší hybnou silou této země je strach.“ Je třeba šířit naději a optimismus!

Bude naše země pokračovat v tradici selhání vedení země, na které v minulosti, dříve či později, vždy doplatila?

 

Jan Šinágl, 23.3.2020

* * *

Sto ruských expertů...

Proti dezinformacím čínského režimu o novém koronaviru z Wu-chanu

Kvůli odmítání Eura jsme za jediný měsíc přišli o miliardy korun, koruna se propadá…

Petice na podporu MUDr. Soni Pekové, PhD. - nový rozhovor o koronaviru (kompletní verze)

Koronavir: porovnání webu ministerstva zdravotnictví České republiky a Švýcarska

Čínská Nová hedvábná stezka nás i svět ohrožuje daleko více než tušíme

Docela děsivých 20 minut – tyto informace šířeny zdaleka nejsou…

O kríze, ktorej čelíme a o výmene vlád

Senátor Pavel Fischer: Čína si vítání letadel s rouškami u naší vlády objednala. Jednají s námi jako s lokaji* * *

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)