Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Euro a korunaKursy: 23.2.2020 - 24,95 Kč/€ a 23.3.2020 - 27,70 Kč/€. Meziroční inflace v Eurozóně 1,4 % (zdroj: https://www.patria.cz/…/inflace-v-eurozone-v-lednu-zrychlil… Meziroční inflace v Česku 3,6 % (zdroj: www.cnb.cz/cs/).

Každý si můžeme spočítat o jak vysokou hodnotu klesly jeho úspory v bance díky nepřijetí Eura. Vláda s ČNB začíná podnikat kroky - „napumpovat“ urychleně miliardy korun do ekonomiky, nepodložených jen prací, ale i jejich vytisknutím, tedy dalším zadlužováním. Nic jiného jí nezbývá. Věřme, že Vláda ČR dokáže uhlídat tok peněz tak, aby nekončily kde jich není třeba a kde jsou zoufale zapotřebí a že i bohatí přinesou „oběť na oltář vlasti“.

Je mezi nimi mnoho takových, kteří své velké bohatství ne vždy nabyli poctivou prací. Mají právě možnost to alespoň trochu napravit a odčinit. Poctiví podnikatelé pomohou se samozřejmostí. „Hodnota“ peněz nám v krizi vždy připomíná skutečné hodnoty, bez kterých je smyslplný život neudržitelný. Koronavirus pomáhá obnovení zdravého rozumu a potřebu vydělávání peněz poctivou prací. Ne spekulacemi a podvody, na které nakonec doplatíme všichni. Ani značná devalvace koruny, či dokonce měnová reforma není vyloučena, přestane-li většina obyvatelstva na delší dobu pracovat. Proto je třeba zvážit rizika, zda držet lidi v karanténě, nebo jim umožnit pracovat. Snaha maximálně snížit ztráty na životech a v ekonomice, může být kontraproduktivní a vést v důsledku ke ztrátám mnohem větším. Žádné války nelze vyhrát beze ztrát. Obavy z nich mohou ve svém důsledku vést ke ztrátám ještě mnohem větším.

Včera byla další vynikající debata na ARD "Hart, aber Fair" (Tvrdě, ale férově). Epidemiolog řekl, že jen vysoká nakaženost vytvoří potřebnou imunitu většiny na omezenou dobu několika měsíců. Pokud se snažíme nakaženost utlumit, ohrožujeme tak možnost pozdější imunitu většiny a problém bude ještě mnohem větší. Němci roušky nepoužívají, pouze respirátory jsou účinné (byť placebo efekt má také svůj význam). Naopak vidí-li diváci v televizi osoby bez roušek, nepodporuje to strach a obavy, ale podporuje normálnost. Ocenil jsem slova moderátora, že není na místě kontraproduktivně kritizovat politiky, ale společně se snažit nalézat co nejlepší řešení. Tady by se měla česká média a politici polepšit a nepodporovat dojem, že nejsou schopna zajistit bezpečnost jednotlivých moderátorů ve studiu a politiků ve státních úřadech.  

Je znepokojující, že náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula nemá dodnes bezpečnostní prověrku, byl příslušníkem Pohotovostního pluku VB na vlastní žádost a média mlčí?! Už se hovoří o jeho státním vyznamenaní, kandidatuře na ministra obrany a prezidenta? Můžeme jen spekulovat. Podobné informace mnohdy předcházely i výjimečnému stavu v zemi. Ministr obrany Metnar, který jako silná osobnost rozhodně nepůsobí, prakticky v posledních dnech zmizel z médií…

Na obrazovkách veřejnoprávní ČT vyzývá zemi k odvaze zpěvačka Helena Vondráčková, proč ne Marta Kubišová která, na rozdíl od Vondráčkové, tzv. Antichartu nepodepsala? Osobní odvahu a charakter potvrdila svým životem. Statečnost a stateční to měli v naší zemi vždy těžké. Pro jsme zemí bez hrdinů, kde chybí jejich vzory a považujeme za "hrdiny" ty, kteří jimi nejsou.

Mimochodem na papírové padesátikoruně byla vyobrazena patronka české země sv. Anežka Česká, kterou jsme tak měli stále u sebe ve svých peněženkách. Bankovka byla zrušena a nahrazena kovovou padesátikorunou – sv. Anežku nahradily Hradčany, nikdo neprotestoval…

OH v Japonsku byly přeloženy o jeden rok. Olympijský oheň by neměl zhasnout, ale plát až do zahájení v roce 2021 - jako symbol naděje!  

Papež František vyzval všechny lidi k modlitbě Otčenáš za odvrácení pandemie ve středu, dne 25.března ve 12:00 hod.

Občané „Zapřahat“, řekl by dnes Tomáš Baťa!

 

Jan Šinágl, 24.3.2020  

* * *

Sto ruských expertů...

Proti dezinformacím čínského režimu o novém koronaviru z Wu-chanu

Velká Británie – bezmoc lékařů. Taiwan všem příkladem!

Petice na podporu MUDr. Soni Pekové, PhD. - nový rozhovor o koronaviru (kompletní verze)

Koronavir: porovnání webu ministerstva zdravotnictví České republiky a Švýcarska

Čínská Nová hedvábná stezka nás i svět ohrožuje daleko více než tušíme

Docela děsivých 20 minut – tyto informace šířeny zdaleka nejsou…

O kríze, ktorej čelíme a o výmene vlád

Senátor Pavel Fischer: Čína si vítání letadel s rouškami u naší vlády objednala. Jednají s námi jako s lokaji

* * *

 „Příčinou krize je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.“

 

„Lidé se obávají neznáma. Jest pravda, že každé opuštění starého znamená nejistotu - skok do tmy. Avšak kdo chce pomoci sobě a jiným, musí opustit dobré, aby mohl vybojovat lepší. Nesmí držeti pevně vrabce v hrsti jen proto, že je lepší než holub na střeše. Bez odvahy ke změně není zlepšení, a tak není ani blahobytu!“

 

„Malou výrobu je možné řídit s malými lidmi. Velkou výrobu mohou vést pouze velcí lidé. Lidé, kteří jsou velcí povahou, vůlí a vědomostmi. Ti nám chybí a možná, že budeme muset počkat než nám dorostou z mladých mužů, které zde vychováváme.“

 

Tomáš Baťa st.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)