Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

RipPěstovali jsme si své zahrádky, co bylo mimo nich nás nezajímalo a divíme se té džungli, která mimo nich vyrostla. Zlo se nemělo koho se obávat a nemohlo to dopadnout jinak. Budeme-li se chovat stále stejně, džungle zlikviduje i ty naše zahrádky. Platíme spravedlivou daň za „blahobyt“ a občanskou pasivitu. Tomáš Pecina: „Když se přestanete zajímat o politiku, politika se začne zajímat o vás.“

„Řešením“ krize jsme připravili krizi mnohem větší, sociální, ekonomickou, kdy škody budou mnohem větší. Stojí proti nám velká síla. Korupcí je nakažená celá země, včetně státní správy, PČR a české justice. "Šedá zóna" se jen tak nevzdá. Na druhé straně o to větší síla se může aktivovat a začít čistit „třicetiletý chlívek“. Několik příkladů naší nemocné společnosti:

Piráti žádají Vojtěcha, aby vysvětlil nákupy ochranných pomůcek

Oba majitelé Respilonu mají „na krku“ 37 exekucí a předseda Pirátů Bartoš žádá písemně vysvětlení? V normální zemi by politici žádali okamžité odstoupení ministra.

Vojtěchův tým nakupuje: Třikrát dražší respirátory od zadlužené firmy

Vojtěch hájí drahé respirátory: S cenou není problém, je výjimečná doba

10% provize pro úředníka nebo ministra = 120 milionů, proč ne? Nic nereálného v ČR (Standa Gross už nemůže vyprávět jak to bylo s prodejem Eurotelu…).  Nelze se neustále vymlouvat na krizový stav a podřízené. Ministr Adam Vojtěch by měl odstoupit a převzít odpovědnost. Pokud věnuje tolik času tiskovým konferencím, nedivme se, že nemá přehled co se na jeho ministerstvu děje a jak „schopné“ má podřízené, kteří mu dávají k podpisu smlouvy s prokazatelnými podvodníky.

Vojtěchovi dodali respirátory za 1,2 miliardy. Připravená schránka, říká o firmě expert

 „Proč byznys zprostředkovává malá lanškrounská firma se stotisícovým nesplaceným kapitálem?“ ptá se děkan Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze Ladislav Mejzlík.  V nouzovém stavu nemusí probíhat výběrová řízení. To nám potom bohatnou úředníci či ministři…

Zachránce se ztratilo auto za dva miliony – jezdil s ním spolupracovník hejtmana – i hejtmanství jdou „příkladem“…

Rouškování upozornilo ještě na jeden rozměr, když vymezilo úlohu státu. Stát má regulovat a pomoci jen ve chvílích, kdy to jednotlivci a společnost nejsou schopni zvládnout, tedy v mimořádných situacích. V normální době by ale stát a jeho vrcholní přestavitelé měli být jen servisem a sloužit lidem. To už však dávno není pravda. Veřejné instituce regulují vše, co jim přijde pod ruku, a ovlivňují životy mnoha lidí.

Stát může očekávat obrovské množství žalob, pokud nebude ochota platit náhrady ze státního rozpočtu. Potom to bude mít vedlejší a velmi neblahý účinek – zhroutí se pravděpodobně justice. Není na to vůbec připravená a navíc nestíhá už nyní. Byl by to konec justice, tedy základu právního státu.

Jak řeší problémy u našich sousedů v Německu

Se začátkem německé chřestové sezóny jsou sběrači zoufale potřeba. Vypuknutí koronavirusu ukončilo velkou část světové ekonomiky. Německo sváží letadly až 80.000 sezónních dělníků, aby zachránilo sklizeň - s přísnými hygienickými opatřeními.

„Ne ne, my tady budeme furt hýkat, děsit se navzájem a pak stále nadávat, že revoluce zklamala, protože ten západ stále nedoháníme. Ale abychom se jednou bez keců inspirovali tam, kde to funguje....to ne, my jsme přeci ve všem první!“ Trefná reakce na Twitteru.

Zato nabízí zásilkový obchod MAGNET toaletní papír potištěný bankovkami v hodnotě 100 Euro a reklamou - Skvělý nápad na toaletu pro hosty! Co kdyby ve SRN se tiskl toaletní papír s naší dvoutisícovou bankovkou s Emou Destinovou? To by bylo křiku a povyku. Něco takového západního člověka nenapadne ani ve snu. My zde primitivně urážíme cizí měnu, která platí ve společenství zemí ke kterému patříme. Máme spousty kontrolních úřadů na kdeco, ale všechny k této zhovadilosti mlčí. Plebejství a provinciálnost, vymyšlené pitomcem, které dopadá na nás všechny. Stále platíme za ztrátu elit trvající po generace.

Chceme absolutně zlikvidovat koronavirus. Můžeme tak „absolutně“ zlikvidovat i hospodářství. Až by umírali lidé hladem, nebo ze zoufalství, žádná vakcína by jim nepomohla…

Žili jsme nenormálně a je třeba začít žít normálně. Neposilovat digitální komunikaci, ale obnovovat normální lidskou. Jedině tak se můžeme ubránit plíživé formě nové totality a začít žít skutečný život - i s prací mimo zahrádku – tzn. i pro druhé a budováním tolik potřebných společenských hodnot, které takřka vymizely a byly doslova „utopeny v blahobytu“.

 

Jan Šinágl, 20.4.2020

* * *

„Dnes už nejde o to, kde začíná a kde končí který národní stát, ale kde začíná a kde končí který kulturní či civilizační okruh nebo region.“

„Totalitní či autoritativní způsob vlády mívá velmi nenápadné počátky a velmi rafinované ovládání společnosti.“

 

Václav Havel

* * *

Prof. Milan Zelený: Hledání Stability v Éře Nerovnováhy

Příroda se uzdravuje každým dnem, kdy se začneme uzdravovat my?

1.11.2018: Jsem globální léčitel !!!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)