Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Lorenc ViktorAktualizováno:Dr Adila Fez Maroko 160820

16.8.2020: dr. Adila z města Fes v Maroku, farmaceut - vpravo.

10.8.2020: Druhá ZOI k rukám ministra zahraničí Tomáše Petříčka

28.7.2020: Hlídací pes - Česká víza jako brána do Evropy pro Maročany? Padají závažná obvinění, ministerstvo je odmítá

24.7.2020: Částečná odpověď na ZOI a odmítnutí ZOI ředitelky Mgr. Zuzany Štíchové.

17.7.2020: Sdělení ředitelky Mgr. Zuzany Štíchové.

11.7.2020: Děkuji panu premiérovi za milá slova a ocenění naší práce

10.7.2020: Druhá žádost o doplnění ZOI ředitelky Mgr. Zuzany Štíchové. Dnes byla doplněna.

7.7.2020:Dne 29.6.2020 jsem zaslal ministru zahraničí ČR Tomáši Petříčkovi ZOI. Dne 1.7.2020 odpověděla ředitelka Mgr. Zuzana Štíchová s žádostí o její doplnění. Dnes byla doplněna

* * *

Tento týden se objevil v DeníkuN zajímavý článek (Lukáš Prchal, 14.7.2020)Vláda kvůli sporům na ambasádě odvolala velvyslance v Maroku. Zeman rozhodnutí nechce podepsat. Zaujal mne vzhledem k mým Chaloupková Jana IIIzkušenostem z mé návštěvy ambasády, práce na akcích veřejné diplomacie a kontaktů s marockými přáteli během mého pobytu i následně včetně jejich návštěv u nás v České republice.

V článku se hovoří o odvolání zástupkyně velvyslance pí Jany Chaloupkové v souladu se Zákonem o státní službě. Obrátil jsem se na MZV ČR dle Zákona č. 106 o svobodném přístupu k informacím a žádal jsem sdělení důvodu jejího odvolání. Proč? Protože jsem během svého pobytu v Maroku viděl, že pracuje jako robot. Aby se ušetřil rozpočet ambasády na kulturu, bydlel jsem v bytě paní doktorky na velvyslanectví. Byla tak laskavá, že se vzdala části soukromí, ušetřila státní peníze a zajistila mi pobyt ve volném čase – ukázala mi Rabat a Casablancu, viděl jsem také rybáře v Kenitře, tržiště a hodně se o Marockém království dozvěděl. Jsem jí za to velmi vděčný. Byla to má první cesta do Afriky. Nyní se mi otevřely nové horizonty, nové inspirace pro můj život a práci.

Obdivoval jsem elán pí Chaloupkové, to, že pracovala dlouho do noci, dokonce i o víkendu. Nelenila se vrátit do kanceláře i později večer, aby ještě pracovala. To nedělá téměř nikdo a vím, že většinou bezplatně. Cítil jsem, že ji práce naplňuje a těší, že ji dělá ze srdce, ne pro peníze. Opravdu jí šlo o reprezentaci naší země, naší kultury a umění, o pomoc lidem, ať již českým v nouzi či cizincům v rámci bilaterální spolupráce.

Česká republika by jí měla být vděčná za to, jak ji po celý rok reprezentovala v roce 60. výročí česko-marockých diplomatických vztahů. Odvedla obrovské množství práce uspořádáním desítek akcí při vzdálenostech mezi velkými městy tři tisíce kilometrů dlouhého Maroka. Je to až k nevíře, že člověk tak drobné postavy tam dokázal uspořádat návštěvu pana premiéra, zajistit návštěvu hospodářského výboru senátu, zajistit kulturní prezentaci celé republiky prostřednictvím výstav umění a skvostů naší bohaté historie ,

práce našich předků i současné, mistrovskými fotografiemi znalce světové architektury experta na dílo architekta Jože Plečnika pana doktora Damjana Prelovšeka. A to ještě v souběhu výkonu práce konzula včetně dvou vážných událostí s ohrožením života našich občanů, přičemž jeden případ skončil bohužel smutně úmrtím. Přitom jsem během mé návštěvy poznal, že ze strany ambasády měla pí Chaloupková minimální součinnost ambasády a prakticky musela fungovat zcela sama, mnohdy jí naopak byly kladeny překážky – jako např. v případu vážně nemocné české občanky v ohrožení života. Toto považuji za zcela nepřijatelné pro českou diplomacii a odstrašující.

Již v únoru jsem si rychle všiml, že je proto vše místními nesmírně uznávána a ceněna. Dokonce i při návštěvě výstavy fotografií pořádané Japonským velvyslanectvím v Maroku (kterou jsem také „stihl“..) sklidila uznání diplomatického sboru.

Měli ji velmi rádi a jak napsal p. Ahmed, říkali jí Džanna – Ráj. Mnozí říkali, že skutečným českým velvyslancem jeprávě ona. Že všude rozzáří prostory svým úsměvem a svou krásou. Také si Maročany získala svou znalostí arabštiny, laskavostí, zájmem o lokální kulturu a zvyky. Málokterý diplomat zná 12 jazyků, píše knihy a články, může se pochlubit řadou vyznamenání. Přirozeně si získala obdiv a slavila úspěchy. Stejně, jako na předchozích misích, například na poslední v Koreji… . Proto mne velmi překvapilo její odvolání.

Ministerstvo zahraničí mi ale pouze napsalo, že byla odvolána dle Zákona o státní službě a není k tomu třeba důvod. Obrátil jsem se na MZV znovu a uvedl jsem, že to považuji za neekonomické a neefektivní. Diplomat stojí mnoho peněz – letenku do země působení, převoz jeho věcí letadlem či pozemní cestou, byt, plat, začíná se v nové zemi orientovat, navazovat kontakty, to vše trvá. Myslím, že za první rok se teprve etabluje, pak kontakty rozvíjí a plně pracuje. Proto je běžný cyklus čtyři roky. Vrátit někoho po roce je velmi nehospodárné, přičemž státní sféra je placena z našich daní. Mělo by být jimi hospodařeno řádně a ne měnit personál po krátkém období. K tomu všemu od prosince, kdy se paní vrátila, není na ambasádě nikdo za ní a úřad moc nefunguje. Samozřejmě je nyní pandemie koronaviru, ale i před ní si moji přátelé stěžovali, že jim nikdo neodpovídá na emaily a telefon, že je ambasáda jako evropská pevnost a občas se cítí na vízovém úseku jako za koloniální doby…, čili poníženi… !!!!!

Jeden známý si požádal o vízum, aby mohl jet do Čech za svou manželkou. Bylo to již po odjezdu pí Chaloupkové. Velvyslanectví mu vízum zamítlo, nedokázal pochopit proč. S chotí se odvolali, je to už půl roku a nemají vůbec odpověď, přitom již dávno prošla lhůta. Začala pandemie koronaviru, manželka zůstala na Moravě sama. Šila roušky pro sebe, sousedy a další osoby, pomáhala při epidemii a manžel jí moc chyběl. V ten nejtěžší moment tu nebyl. Denně si dodnes volají přes whatsup a žena pláče do telefonu. Její manžel na ČR skoro zanevřel. Jeho sestry chtěly jet do ČR na dovolenou, ještě před uzavřením hranic. Ale po této zkušenosti zvolily jinou zemi. Kdyby nebylo choti, již bych od Čech nechtěl, říká mladý muž. On i ona jsou nešťastní. Vzpomínají na dr. Chaloupkovou, která je zvala na výstavy českých obrazů, na módní přehlídku s českou módou a šperky a také na výstavu, z níž jsem našel video na internetu. Je to akce na Radnici v Rabatu k českému předsednictví Visegradu a 30 letům demokracie a svobody, 15 letům v EU a 60 letům vztahů ČR – Maroko. V srpnu 2019 se konala v lobby radnice – obrazy malířky z Opavy s tematikou hudby a fotografie Pražského hradu a Zámku v Lánech pod záštitou choti p. prezidenta Zemana Ivany Zemanové. I na videu je vidět, jak je dr. Chaloupková plná života a radosti, přímo se hodí k té expozici – jako kdyby vyšla z jednoho z těch veselých obrazů. Na videu jsem viděl pracovníky velvyslanectví a vzpomněl jsem si na svůj únorový pobyt v Maroku. Zastesklo se mi. Viděl jsem, že i oni místní ji mají rádi. Tak proč byla odvolána? Článek DenikN hovoří o sporech na velvyslanectví. Pí Chaloupková byla příjemná, usměvavá, obětavá, inteligentní a profesionální diplomatka. Neměla žádné spory, naopak byla velmi pohostinná. A na výstavě během mého pobytu se dokonce objevili i lidé, kterým musela zamítnout víza do ČR. Dokázala ale i negativní rozhodnutí udělat a podat s elegancí, udržet pozitivní image ČR a zainteresovat osoby na české kultuře a umění.

MZV mi na můj dotaz nikdy neodpovědělo. Myslím, že odpověď totiž neexistuje. Finančně je přesun diplomata po roce velmi neekonomický, ponechání místa nezaplněného je neprofesionální. Pokud vím, pí doktorka je nyní téměř bez práce a v Rabatu je místo volné. Je to normální? Hospodaří se takto i s nehmotným kapitálem? Je zde kvalitní diplomat, ovládající mnoho jazyků, mající dlouholeté zkušenosti, za kterým je rok plodné práce, kterou by mnozí nezvládli ani za roky čtyři. Proč leží ladem nevyužit? Můžeme si dovolit mrhat našimi zdroji? Je to manažersky správné? Rozhodně ne, a už vůbec ne lidsky a právně.

Přikláním se k názoru, že paní doktorka byla odvolána pro své čestné jednání, jak je psáno na Vašem webu, že se nechtěla účastnit zneužívání schengenských víz. Slyšel jsem to totiž také od několika Maročanů, se kterými si píši, a kteří mne navštívili v Čechách. Zmínili se, že je to v Maroku veřejné tajemství. Dokonce chodí i zprávy po whatsupu. Je to velmi ostudné. Že by pan prezident nebyl o tom všem spraven? Neměl by takové věci podporovat.

*************************************************************************************************************************************************************************************************

Maročan (24.1.2020): „Pošlete mi hlasovou zprávu, porozumím lépe. Nevím, kdo to dělá, nějaký Španěl je prodává, spolu s velvyslancem, a Janou, mam na mysli Annu, proto Anna neodpovídá na emaily. Vydělávají peníze, nelegální peníze, zkurvení komunisté, nenávidím je všechny.“ (Anna Kocurková - pracuje jako referentka na konzulárním úseku u vízového okénka přeřeknutí Jana-Anna, pro Maročany podobná jména, mluvící se přeřekl a opravil jméno. 

*************************************************************************************************************************************************************************************************

Za člověka hovoří jeho práce. Posuďte sami z přiloženého videa. Hned bych do Maroka jel, ale koronavirus zatím jeho hranice uzavřel. Na svůj pobyt nemohu zapomenout. Vzpomínám často a jsem pí Chaloupkové velmi vděčen, že mi otevřela nové obzory, že jsem poznal jiný svět, jiné zvyky, tradice, kulturu a také možnosti pro rozvoj obchodu. Snad epidemie opadne a budu se do něj moci pustit. Ale musím říci, že nakonec platí – všude dobře, doma nejlépe. V Maroku se mi líbilo, ale rád jsem se vrátil zpět do Čech. Domov mi nikdo nevezme.

P.S. (Právní stát)

17.7.2020

Video z výstavy na Radnici v Rabatu 29.8.2019 k českému předsednictví Visegrádu, 30 letům demokracie a svobody a 15 letům v EU a 60 letům vztahů ČR - Maroko

 

Dopis bývalého velvyslance Slovinska v ČR ve věci neudržitelných poměrů na velvyslanectví ČR v Maroku!

P.S.

Konzulka Jana Chaloupková odváděla dokonalou, profesionální práci. Její odvolání bylo neprofesionální, nespravedlivé a zcela nefér. Informován je i ministr, státní tajemník a odbory.

 

J.Š. 18.7.2020

* * *

Maroko – kniha zrozená z krve a slz. Velvyslanec Viktor Lorenc znevažuje památku obětí pandemie koronaviru

Další dopis bývalého velvyslance Slovinska v České republice: Thajské perličky – úspěch bývalé české konzulky v Maroku v Království úsměvů

* * *

„Ti, kteří byli do té doby úspěšní, najednou zažívají šikanu, zato nýmandi jsou náhle mocipány, zápasícími především se snahou zakrýt své buranské chování.“

Denisa Fulmeková, slovenská spisovatelka

* * *

„Velkou osobnost nedělají jen vrozené schopnosti. Musí se též vyskytnout okolnosti, které dají takovému člověku šanci vyniknout. Tyto okolnosti bývají většinou nepříznivé, neboť utvářejí povahu člověka, jako by ho chtěli mučit. Jestliže jeho otevření i skrytí nepřátelé nabývají bezpočet různých podob, a ještě se spojují, aby mu všemi možnými způsoby házeli klacky pod nohy, čeká ho skutečná zkouška jeho velikosti.“

Eidži Jošikawa: Taiko

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.30 (84 Votes)
Share

Komentáře   

+24 #7 Jan Šinagl 2020-08-16 13:10
Bonjour yana j’espère que vous allez bien je voulais écrire aujourd’hui pour vous remercier de votre merveilleux travail que vous avez fait au Maroc en se basent sur la présentation de la culture tchèque et nous faire connaître ce merveilleux pays , grave à vous j’ai pris le courage et j’ai visité Prague avec ma famille 2 fois , on a beaucoup aimé la ville la culture et on compte à retourner prochainement .
Tout ça c’est grâce à vos exposés, qui nous a fait découvrir les merveilleuse pays du centre d’Europe, et cette merveilleuse culture.
Personne peux nier que vous avez fait un excellent travail.
Vous avez pu nous transmettre l’amour à votre pays, grâce à votre pure amour et votre fidélité à la République tchèque, je crois que votre pays est fière d’avoir les gens comme vous , qui représente le pays et la culture dans les meilleurs images, et nous on était fiers de vous avoir au Maroc, espérons que vous retourner le plus vite possible.

Étudiant, Yasmine Essabouri

11.8.2020
+30 #6 Jan Šinagl 2020-08-14 10:05
Život je plný štěstí a někdy potřebujeme osoby, které nás vedou cestou k našemu štěstí. Jana je jako Včelka, který Vás vede tam, kde získáte med, takže pro mně je více než skvělá. Je tak citlivá a dělá si o všechny kolem sebe starost, stará se o ně a pomáhá jim. Od rána ráda rozdává svůj úsměv a rozdává ho všem kolem sebe. To je skutečná Jana, kterou znám.


Moez z Chartumu, Sudan
13.8.2020
* * *
Life is full of happiness and some times need some people to lead you to find your happiness way. So Jana is like Bee to lead you where the have to get the honey. So for me she is more than great and she is so
sensitive and that way she worries about all the people around her to take care of them and to help all. And she love to give her smile from the morning to all around her to distribute it for all. This is the real Jana i know

Moez from Khartoum, Sudan

13.8.2020
+33 #5 Jan Šinagl 2020-08-10 07:27
Koho to může zajímat

Je mi velkým potěšením napsat tento dopis o Jana Chaloupkové. Měl jsem to potěšení ze setkání s ní za posledních pět let (2012–2017) a mohu s jistotou konstatovat, že byla motivovanou a odpovědnou osobou s vysokou mírou integrity.

Jako finanční atašé velvyslanectví Jordánska (Soul, Jižní Korea) mám pocit, že ji znám docela dobře. Začali jsme spolupracovat na českém a jordánském velvyslanectví v Jižní Koreji. Pamatuji si, že po několika měsících jsme oba dostali pozvání k přednáškám o naší arabské a české kultuře.

Začala se účastnit několika aktivit pořádaných korejskými nadacemi a korejskými společnostmi, jakož i zahraničních misí.
V této roli byla značné zodpovědná a bez námahy s námi spolupracovala. Ukázala své dovednosti komunikovat s korejskými i cizími lidmi a díky svému odhodlání a pozornosti k detailům se stala důležitou, účinnou a nedílnou součástí korejských společností. Iniciativa se snaží identifikovat kulturu svých zemí.

Její role vyžaduje silné komunikační dovednosti a ukázala, že tyto dovednosti nejenže má, ale že je také schopna inspirovat respekt a spolupráci mezi stranami. Ukázala, že je velmi inteligentní osoba s dobře uzpůsobenou myslí.

Jana Chaloupková představila svou zemi při několika příležitostech. Svou podporou pro pořádání fotografických výstav nejslavnějších českých fotografů, Balinského souboru a dalších přispěla k představě jasného obrazu o své zemi.

S pozdravem,

Dr. Sameer Mohammad Alwahedy
Ministerstvo zahraničních věcí a cizinců
Ammán, Jordánsko

Vedoucí oddělení plánování - finanční oddělení
00962 77 548 5221
***
To Whom It May Concern

It is my great pleasure to write this letter about Jana Chaloupkova. I have had the pleasure of meeting her over the past five years (2012-2017), and I can state with confidence that she was a motivated and responsible person with a high degree of integrity.

As the Financial Attaché of Jordan Embassy (Seoul, South Korea), I feel that I know her quite well. We started our jobs in Czech and Jordan embassies at the same time in South Korea. I remember that, after few months, we both got invitation to present lectures about our Arab and Czech cultures.

She began participating in several activities hold by Koreans’ Foundations and Korean Societies as well as foreign missions.
In this role, she had a considerable amount of responsibilitie s, and she handled them effortlessly. She showed her skills to communicate with both Korean and foreigners people, and due to her dedication and attention to detail, she has become an important, effective, and integral part of Korean Societies. She takes the initiative to identify her countries’ culture.

Her role requires strong communication skills, and she has shown that she not only has these skills, but that she also has the ability to inspire respect and cooperation in teammates. she has shown that she is a very intelligent person with a mind well-suited.
Jana Chaloupkova presented her Country in several occasions. She contributed to presenting a bright image of her country's culture through her support for holding photographic exhibitions of the most famous Czech photographers as well as for the Balinese Ensemble and others.

Sincerely,

Dr. Sameer Mohammad Alwahedy
Ministry of Foreign Affairs and Expatriates
Amman - Jordan
Planning department chief – Financial Department
00962 77 548 5221

9.8.2020
+39 #4 Jan Šinagl 2020-08-06 12:09
Píšu z Gambie, země slunečního svitu v Africe, asi před rokem jsem potkal slečnu Janu. Podporuji její úspěch v její kariéře, protože vidím, jak usilovně, pracovitě a inteligentně reprezentuje svou zemi. Předtím jsem o zemi moc nevěděl, začal jsem se učit a díky ní jsem se dozvěděl více o Čechách. Stále více se zajímám o vaši zemi, díky Janě. Je přirozenou velvyslankyní České republiky. V Gambii nám chybí a doufáme, že ji uvidíme, až koronavirus zmizí.
Momodou Sanyang
5.8.2020

* * *

I am writing from Gambia, sunshine country in Africa i met miss Jana a about a year ago. I support her success in her career since i can see that she diligent, hardworking, smart perfact represntion of her country. Before i did't know much about Czech republic because of her, i became to learn and know more about Czech. In reality am more interested in your country Czech to learn more, thank to Jana. She is a natural ambassador of czechia. We miss her in the Gambia and hope to see her after corona virus goes away.

Momodou Sanyang
5.8.2020
+40 #3 Jan Šinagl 2020-08-04 16:56
Dopis na podporu Jana Chaloupkové

Dobrý den do České republiky,

Píšeme z Ragara Resortu na Filipínách. Předším dobré zdraví v době koronaviru. Doufáme, že se náš život brzy vrátí do normálu.

Chtěli bychom podpořit slečnu Janu. V Manile v letech 2000-2004 odvedla skvělou práci jako konzul, kulturní diplomat, rozšiřující politické a lidské vazby mezi Českem a Filipínami.

O naší zemi udělala také pěkný knižní román. Cítili jsme, že ji zajímá naše domovina, její kultura, lidé, historie a dvoustranné vazby prostřednictvím Jezulátka, Jose Rizala a jeho přátelství s prof. Blumentritem a obchodem a touristikou. Chybí nám!
Před několika lety se objevila zpráva, že paní, která je odborníkem na Asii, bude českým velvyslancem v Manile. My a další přátelé jsme doufali, že to bude slečna Jana, ale byla to jiná dáma.

V každém případě doufáme, že ji tu budeme mít znovu.

Hodně štěstí!

Jocelyn Guinsad

Ragara Resort rodina Guinsad
4.8.2020
* * *
Letter of Support for Jana Chaloupkova

Hello to Czech Republic,

We are writing from Ragara Resort in Philippines. First of all good health in coronatime! We hope our life will get back to normal soon.
We would like to support Miss Jana. She did a great job in Manila 2000-2004 as Consul, cultural diplomat, expanding political and human ties between Czech and Philippines.

She did a nice book novel about our country too. We could feel she was interested in our homeland, its culture, people, history and bilateral ties through Santo Nino de Praga, Jose Rizal and his friendship with prof Blumentrit and business and tourisme. We miss her! Few years ago there was news a lady who is expert in Asia will be Czech ambassador to Manila. We and other friends were hoping it was Miss Jana but it was another lady.
Anyway we hope to have her here again.

Good luck!

Jocelyn Guinsad
Ragara Beach Resort - Guinsad family
4.8.2020
+41 #2 Jan Šinagl 2020-08-02 09:39
Vážený pane, prosím, přijměte mé upřímné pozdravy. Přišel jsem sem psát o paní Janě Chaloupkové ...
Během jejího pobytu na brazilském velvyslanectví v Brazílii, 2006-2010, mohu říci, že dobře reprezentovala Českou republiku. Mluví mnoha jazyky včetně portugalštiny, je to nejinteligentně jší žena, jakou jsem kdy potkal! Věděl jsem, že v Brazílii dělala mnoho aktivit a vydala úžasnou knihu o Brazílii, mohu říci, že je naprosto čestná! Doufám, že se může vrátit do práce tady v mé zemi, všichni bychom byli rádi.

S pozdravem
Luiz Silva

Dear sir, please, receive my sincere regards. I came here to write about Mrs. Jana Chaloupkova... during her stay at brazilian embassy in Brasilia,2006-2 010. I can say she did good representation of Czech Republic and she speaks many languages incl. portugues, she is most intelligent woman I ever met! I knew she did many activities in Brasil and published a wonderful book about Brazil. I can say she is perfectly honest! Hope she can back to work here in my country, we all would be glad.

sincerely
Luiz Silva

(21)98403-8634 (whatsapp)-oi
(21)99240-3656 (claro)

1.8.2020
* * *
P.S.
Pan Silva má obchod s hudbou. Paní Chaloupková mu zajišťovala i LP od známých českých zpěváků v rámci propagace české kultury. J.Š..
+42 #1 Jan Šinagl 2020-07-19 09:06
Když kolektiv snobů drží při sobě, slušný člověk nemá šanci. Totéž se odehrává i v Česku.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)