Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Předseda Senátu Miloš Vystrčil v úterý oznámil, že navštíví od 30. srpna do 5. září Tchaj-wan. Počítá s tím, že ho doprovodí zástupci firem a výzkumných institucí kvůli posílení česko-tchajwanské obchodní a vědecké spolupráce. Důvody, proč se tak rozhodl, shrnul v Událostech, komentářích ČT24.

„Dle mého názoru se nám vyplatí spolupracovat s demokratickou zemí, jako je Tchaj-wan. Je to výhodné po stránce hospodářské, vědecké i kulturní. Nenarušuji žádný princip jedné Číny, protože tam nejedu vyhlašovat nezávislost Tchaj-wanu,“ uvedl , předseda. „Jsem také přesvědčen, že to napomůže i narovnání vztahů s Čínou i k tomu, aby si český národ uvědomil, že základní hodnoty, na kterých jsme jako svobodná společnost postaveni, je třeba chránit, nepodléhat tlaku cizích mocností a nestat se něčím lokajem,“ dodal. „Jsem si jistý, že základem naší prosperity je svoboda, právní stát, ústavnost, demokracie, svébytnost a nezávislost. A pokud toto ztratíme, tak nebude ani prosperita.“

Vystrčil připomněl, že za poslední roky v Česku investoval Tchaj-wan 18 miliard, zatímco Čína pouze 10 miliard. A zatímco Tchaj-wan vytvořil 24 tisíc pracovních míst, Čína zhruba 4 tisíce pracovních míst v Česku. A připomněl také, že zatímco Čína u nás kupuje zaběhnuté podniky, Tchaj-wan investuje do zakládání nových.

„To hlavní je, abychom si zachovali rovnou páteř. Abychom se chovali jako sebevědomý stát, jak to vždycky on propaguje a ne jako sluha někoho,“ je přesvědčen Vystrčil. „Pokud by Čína měla zájem na partnerských vztazích a ne na vztazích nadřízeného s podřízeným, tak udělá sama od sebe nějaký krok, ve kterém uzná, že si nepočínala správně a že se chovala velmi nestandardně a řekl bych nadřazeně. Dozvěděl jsem se, že se nemám fotit s tchaj-wanskou vlajkou, můj ředitel kanceláře, že nemá co vystupovat v médiích a já, že nemám co blahopřát prezidentce Tchaj-wanu v rámci inaugurace. A to jsem se dozvěděl, aniž bych to udělal, nebo hodlal udělat. To je bezvadný, partnerský přístup Číny, respektive její ambasády,“ dodal Vystrčil. Podle ekonomů je Tchaj-wan 14krát významnějším investorem v českém průmyslu než Čína.

Vybral KM

16.8.2020

* * *

Je to absolutní katastrofa, řekl Babiš o Bělorusku. Evropa musí jednat rychle

„To, co se tam děje, je absolutní katastrofa, právě teď se rozhoduje, jestli to dopadne jako u nás, jako sametová revoluce v roce 1989, aby byly svobodně demokratické volby a ne volby zmanipulované diktátorem, nebo po včerejším telefonátu Lukašenka a Putinem, to může dopadnou jako v roce 1968, když přijely ruské tanky a zničily Pražské jaro. Evropská unie má teď šanci být akční. Evropa musí jednat rychle. Musí to být akce. Problém Evropy je, že se musíme všichni domluvit, ale nemáme čas. Ta manipulace, vypnutý internet. Zavírají novináře, mlátí nevinné lidi, to je absolutně nepřijatelné.” 

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/babis-evropa-musi-v-belorusku-jednat-rychle-40333511

P.S.

Při požehnání Mariánského sloupu v Praze dne 15.srpna jsem poskytl odpovědi pro Tchaj-wanskou TV. Chtěla znát názor a postoj českých občanů k návštěvě předsedy senátu Miloše Vystrčila. Stejně tak bych odpověděl i běloruské televizi, pokud by také sloužila svobodě, demokracii, zemi a občanům.

Totalitní režimy mají vždy jediný prostředek, když nemají argumenty – vojenskou sílu. Proto je třeba morální sílu občanů Tchaj-wanu a Běloruska podpořit jasným postojem USA, EU, OSN a zavést okamžité hospodářské sankce.

J.Š. 17.8.2020  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (8 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)