Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Chaloupkova Kocurkova Lorencova

Zcela vlevo Jana Chaloupková, zády uprostřed (zrzavé vlasy) Anna Kocurková (vlevo její matka)  vpravo manželka velvyslance Viktora Lorence. Je vidět, že se dobře znají a jako „rodina“ drží spolu, kdy ostatní je nezajímají – Státní svátek ČR 2018 - twitter Velvyslanectví ČR v Rabatu - vpravo velvyslanec Viktor Lorenc. Můžeme jen doufat, že nejsou z příbuzenstva bývalého šéfa StB gen. Aloize Lorence. Jeho relikvie jsou to zcela jistě. J.Š.

Lorenc Viktor

* * *

Rád bych se podělil o svou zkušenost z české ambasády v Rabatu. Jsem profesionální sportovec, hrál jsem druhou ligu v Maroku a také jsem hostoval v Česku. Minulý rok jsem začal permanentní spolupráci s českým klubem. Potíže ale byly s vízy. Ambasáda v Rabatu neodpovídala na emaily, nebo se ozývá až za strašně dlouho. Slovo sportovní diplomacie asi nikdy nezazní.

V ČR jsem byl na sportovní krátkodobé vízum a koncem minulého roku jsem požádal o dlouhodobé, abych mohl v mém klubu působit permanentně. I když jsem 2.liga, jsem nejlepší střelec a doufám, že se přesunu do první ligy. V ČR mne zastihl koronavirus a nemohl jsem se do Maroka vrátit pro své vízum na delší dobu. Psal jsem mnoho emailů, ale pí Anna nikdy neodpověděla. Nedalo se tam ani dovolat. Můj trenér pak volal na ministerstvo vnitra a tam mu řekli, že je vízum zamítnuto a z ČR mi přijde dopis. Ten nikdy nepřišel. Ani jsem se nedozvěděl důvod zamítnutí.

Po 7 měsících se trenér dovolal na ambasádu v Rabatu a tam mu řekli, že dopis šel přes ně na mou adresu v Maroku. Přitom vědí, že jsem v Čechách! Můj kolega v Maroku chodil do mé poštovní schránky, ale žádný dopis nepřišel!

Můj český klub zbytečně vyhodil energii a peníze na mé vízové podklady, překlady, ověřování, dokonce jsem zařizoval rejstřík trestů z mé země. Jsem z centra Afriky, není to snadné. Vše zbytečně. Nikdo nekomunikuje. Takže jsem se přesunul do Itálie a budu hrát zde. Po ČR a mém klubu se mi stýská, ale v Itálii se cítím vítán. Je to zde profesionálnější a již nemusím na tu ambasádu v Rabatu. Slyšel jsem na ně mnoho stížností.

Chaloupkova Jana VJediný slušný tam byla sl. Jana, která vždy vystupovala perfektně po konzulární i diplomatické stránce a mé schengenské vízum naštěstí zpracovala ona. Rád jsem chodil na  její kulturní akce, které mi přiblížili Česko a inspirovaly mne pro mou budoucí cestu.

Přeji jí hodně štěstí!

 

Gregory

* * *

Kingdom of Morocco - Kingdom of Anna from Kocourkov

J.Š. 3.9.2020 

* * *

https://www.sinagl.cz/z-korespondence/10231-obchoduje-ceska-republika-s-vizy-a-nebo-chrani-nase-schengenske-hranice-a-nasi-bezpecnost.html

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.77 (30 Votes)
Share

Komentáře   

+8 #2 Jan Šinagl 2020-09-05 23:51
Vážený pane Šinágle,

prosím přidejte můj komentář pod článek fotbalisty.

Výše uvedeného sportovce jsem osobně poznal v únoru 2019 na vernisáži výstavy obrazů Ireny Stanislavové v galerii Berrada v Casablance. Byl zapálený pro Česko, Prahu a samozřejmě pro kopanou. Na první ligu je menší postavy, ale přeji mu úspěch. V Čechách bez něj dost prohrávali. Potěšil mne jeho zájem o naši zemi, kulturu. Je to výborný příklad sportovní diplomacie propojené mnoha směry. Škoda, že musel pryč. Těšil jsem se na nějaký zápas. Letos pandemie vše otrávila. Tak ať se mu daří v Itálii. O Radce jsem v Maroku také slyšel chválu. Neznám ji osobně a nevím, kde nyní působí, ale zanechala po sobě dobré jméno.

P.S. Právní stát
+10 #1 Jan Šinagl 2020-09-03 20:25
Velvyslanec Viktor Lorenc odjel do Rabatu v roce 2016. Na konzulátu pracovala paní Radka, v Maroku velmi oblíbena. Zřejmě zařídil její "odsun", protože potřeboval místo pro dceru přítele Annu. Ta se rychle "zaškolila" a odjela do Maroka. Rodinný podnik ve stylu totalitních praktik. "Pravda a láska" opět pláče...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)