Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Covid 19 graf 080920Názory známých lékařů o Covid 19, které v médiích nezazní… 83 oslovených lékařů, hygieniků, rektorů, hejtmanů, politiků, univerzitních profesorů, včetně zahraničních, médií a občanů.Covid 19 domino 080920

Takové střety názorů by měly probíhat v přímé televizní debatě – sledovanost by byla nepochybně rekordní. Bohužel přístup do médií je z velké části umožňován jen zastáncům pandemie, kde podobné výměny názorů nejsou vítány. Mediální šílenství je mnohem nebezpečnější než virus sám. Bezduché, nevěcně a ničím občana neobohacujícího, nedůstojného tlachání kdejakého „odborníka“, vede k onemocnění, pokud pud sebezáchovy selhal a divák už není schopen vypnout včas televizor. Prioritou je udržet strach a manipulovat s veřejností. Je otázkou jak dlouho to veřejnost vydrží a kdy dá najevo, že už toho má opravdu, ale opravdu dost?!

Petice za pravdivé a přesné informování o "pandemii" Covid 19. Nelžete! Nemanipulujte! Nestrašte! Nezapomínejte, že nakládáte s penězi daňových poplatníků, nikoliv s vaším privátním účtem

***

Úžasné video pro každého, kdo je kromě svých emocí ochoten také naslouchat racionálnímu rozboru s chladnou hlavou. Navíc vysoce odbornému. Koho to nebaví nebo to nemůže sledovat v angličtině, tak se mu omlouvám za spam.

Cyril Höschl

14.9.2020

***

Dobrý den,

Dovoluji si zareagovat na několik e-mailů od pana doktora Marečka, a věřím, že tolikrát zmiňovaná paní doktorka Havlíčková by s tímto vyjádřením souhlasila. Od března jsme zavedli ve spolupráci s SVU,  metodu celogenomového sekvenování (3 různé protokoly od náhodné amplifikace, přes amplifikaci 400 pb úseků až k 1200 pb úsekům), a to zcela bez nároků na investice, využíváme technologii Oxford Nanopore, tedy sekvenaci na chipu. Proto je možné říci. Do ČR bylo nezávisle na sobě vneseno několik víceméně identických virů. Nemáme zde jiné kmeny než Itálie, Španělsko, Francie nebo UK. Virus se od jara doposud změnil jen minimálně, nelze tedy debatovat o jeho oslabení.

Z analýzy dále vyplývá: Vyjma 2 případů patří veškeré sekvence do klády G (tedy té údajně nebezpečnější), některé do klády GR či GH (GISAID nomenklatura), dle dnešní nemonklatury tyto klády odpovídají kládám 19 a 20 (A,B,C). Nezaznamenali jsem deleci v ORF8. Poměrně malá proměnlivost je dána faktem, že virus využívá proof-reding exonukleázu.

Přestože kmeny získané z počátku onemocnění lze velmi snadno izolovat na buněčné kultuře a velmi rychle rostou, jejich růstové vlastnosti zcela odpovídají jiným virům, jejich polymerázy pracují stejně rychle jako jiné koronavirové polymerázy.

Kromě zavedení nových metod udržujeme kontinuitu referenčních činností, včetně virologické surveillance.

Bez ohledu na to, zda se jedná o vlnu první, pouze přiškrcenou drastickými opatřeními a vlivem nástupu léta, či vlnu druhou,  bylo a je zřejmé, že virus se stane běžným respiračním agens, a pravděpodobně se zařadí k těm opovrhovaným. Jeho tzv. zákeřnost spočívá pouze ve faktu, že je usilovně detekován i u bezpříznakových osob. Na většinu respiračních virů se u komplikovaných onemocnění vyžadující hospitalizaci nepomýšlí, proto jsou značně pod-diagnostikovány,  nejsou tedy spojovány s těžkými průběhy.

Z výsledků v NRK rovněž vyplývá, že po prodělané infekci jsme schopni si vytvořit během 10 až 14 dnů protilátky, a to i proti virus neutralizačnímu epitopu S1 RBD.

S pozdravem, 

Helena Jiřincová

NRL pro chřipku a nechřipková virová respirační onemocnění

CEM, SZÚ

14.9.2020

***

Vážený a milý pane doktore, 

myslím, že je na čase přestat testovat každého, bez ladu a skladu a bez dat. Nemáme na to ani kapacity, ani finance, a ani nevíme, co si s výsledky počít. Méně testování, ve smyslu detekcí, více informací, doplnění o serologii a wgs, to je to, co je třeba, ale bohužel, pro samé detekce s 0,1 až 1% záchytem, nemáme na nic jiného čas. Laboratoře ani epidemiologové nejsou schopny vybírat důležité pacienty pro wgs, důležité ve smyslu - ohnisko, závažnost onemocnění, atypické projevy.

Přeji brzké propuštění.

S pozdravem, 

Helena Jiřincová

14.9.2020

***

Vážený pane profesore Höschle,

nesmírné díky za sdílení toho videa, to je přesně ono, precizně ukázáno na velkých datech. Roušky je potřeba šmahem sundat (we have already squandered the summer season ... naprostá pravda) a přestat testovat jako blázni - žádná "druhá vlna" se nekoná (viz i video 26.-29. minuta), sice po prázdninovém cestování opět vídáme pozitivity, ale tito jedinci jsou většinou pouze "pozitivní", ale nejsou nijak kovidem nemocní, často je i kvantitativně masivní pozitivita SARS-CoV-2 (měřeno kvantitativní Real-Time PCR) pro ně pouze nepříjemné překvapení, neboť to vede k nejrůznějším pracovním a sociálním restrikcím, přitom oni se těší dobrému zdraví. Mluvím z praxe, naše laboratoř je v první linii kontaktu a denně vyšetřujeme, takže vidíme, kde je asi tak realita.

Osobně těmto jedincům už dávno neříkám "pacienti", dokonce jim neříkám ani "probandi", ale říkám jim "oběti našeho testování". Pozitivitu SARS-CoV-2 v současné době považuji již spíše za "marker březnových událostí" a domnívám se, že připisovat SARS-CoV-2 v současné době klinickou kauzalitu lze pouze s krajní opatrností.

Je především potřeba uklidnit společnost a nechat lidi normálně žít, což se už začátkem léta téměř povedlo, a teď se to opět všechno poničilo a opět vládne hysterie. Přitom zbytečná  hysterie.

Ještě jednou děkuji panu profesoru Höschlovi za sdílení toho videa.

Srdečně zdraví,

Soňa Peková

15.9.2020

***

Vážená paní doktorko, vážený pane profesore,

velmi oceňuji oba příspěvky, jak video s prezentací, tak poznámku o charakteristice a vlastnostech viru a oba jsou, z mého pohledu, velmi svěží vodou do aktuální diskuse.

Testovací místa v ÚVN Praha jsou  explicitním příkladem nepřiměřenosti abundandního testování, kdy počty se již blíží 1500 výtěrům denně (!!!). Pro srovnání: v době nejvyšších počtů prováděných stěrů při nouzovém stavu na jaře jsme prováděli výtěry v počtu max 250-300 denně, tj. nyní 5 x více. Lidé stojí nyní ve 30°C frontu 1-2 hod, v posledních dnech se přibývají rodiče s malými dětmi (hygiena posílá i batolata), personál dělá co může, ale pohledy jsou to opravdu neutěšené přes to, že máme v plném nasazení denně od 8-18,00 hod 4 týmy, z toho jeden výjezdový.

I přes zvýšený momentální záchyt pozitivit (nikoli onemocnění!)  v Praze (tj. cca 10%) se plně přikláním k názoru, že stávající praxe je neudržitelná, zbytečná a nesmírně drahá (odhaduji, že nákladově testování PCR SARS-CoV-2 činí v ČR 0,5- 0,7 mld měsíčně) a s opravdovou medicínou nemá nic společného.

S pozdravem

plk. MUDr. Miloš Bohoněk, Ph.D.

Primář, vedoucí Klinických laboratoří ÚVN Praha

Hlavní odborník pro hematologii a transfuzní službu ZdrSl AČR

Oddělení hematologie a krevní transfuze

15.9.2020

***

Vážení,

Nebojte, my se o Vás postaráme. Akorát při nadšení pro karantenizaci potřebujeme vyřešit, kdo nám bude hlídat malé děti doma, až na Váš nátlak zavřou školy a školky. Protože my potom musíme při absenci personálu zavírat intenzivní lůžka a to bude možnou příčinou toho, že se na intenzivní péči nevejdete. A to tady máme dojezd první vlny, v tomto souhlasím s úvahou Dr. Reicha. Jinak máte pravdu, že z hlediska evoluční biologie zcela jistě směřujeme k vyhynutí, nejspíše ale díky podzimnímu suchu a nekonečným lánům řepky – nikoli na virózu, kterou dává bez následků 95% populace. O tom mě nepřesvědčí ani současná populismem zavánějící rozhodnutí Mr. Netanjahu v Izraeli….

Váš rouškofil

Mb

Doc. MUDr. Martin Balík, Ph.D., EDIC

Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny 1. LF UK

***

Vážení kolegové,

zde zcela čerstvá publikace k Vašemu laskavému povšimutí:

https://zenodo.org/record/4028830#.X2EGXHkzaUl

Domnívám se, že síly je potřeba napnout zcela jiným směrem, než je utahování šroubů této zemi ve prospěch některých skupin či jedinců.

Pro hloubavé ještě malinko starší, květnová publikace:

https://www.nature.com/articles/s41586-020-2294-9

Srdečně pozdravuji a hezký den Vám přeji,

Soňa Peková

15.9.2020

***

Omlouvam se za laicky vstup, ale shrnuti slov pana docenta Balika se nabizi, zemreme na blbost (bez  souvislosti s COVID19). A shrnuti 2, co nas nejvice trapi, je nejistota zpusobena neschopnosti vestit.

Helena Jirincova

NRL for Influenza

Centrum Epidemiology and Microbiology of National Institute of Public Health

16.9.2020

***

Vážený pane profesore Hořejší,

článek jsem všem rozeslala ad informandum; tuto komplexní věc budou patrně posuzovat jiní, než vědci z AV ČR,  obzvláště ne ti, co nemají vzdělání v molekulární virologii. Proto je možná vhodné se ani nevyjadřovat slovy "Je vseobecne znamo, ze prirozeny puvod viru byl potvrzen nekolika tezko zpochybnitelnymi, solidnimi vedeckymi publikacemi". Právě tyto publikace jsou rozporovány vědci, kteří vzdělání v molekulární virologii mají. To, že jejich názory nemohou zaznít v normalizovaných médiích, je spíše hlubokou ostudou vědy, neb jak víme, věda se obvykle vyznačuje tím, že na jednu věc je možné mít různé názory a až čas ukáže, která "pravda" je pravděpodobnější, přičemž v případě SARS-CoV-2 není tolerován žádný jiný názor. Proto je článek Dr. Li-Meng Yan dlouho očekávanou vlaštovkou, bez ohledu na to, na jaké platformě se ho podařilo zveřejnit. V seznamu referencí tohoto článku je úctyhodný seznam odborníků v předmětných oborech, kterým se samostatně dílčí důležité informace podařilo "dostat" maximálně do preprintu - i to lze považovat za ohromný úspěch ukazující na potřebnou vědeckou sílu jejich dat.  

Se srdečným pozdravem,

Soňa Peková

16.9.2020

***

"Brnkačka" řešení nedostatku personálu v nemocnicích? Teda pane kolego Svobodo, to jste opravdu "gigant"! Já to teda se svou 20 letou praxí ředitele Motola vidím jako hodně velký problém!!!
Miloslav Ludvík

16.9.2020

***

Ne každý dostane prostor k matení veřejnosti, hlavně "věcně a vědecky" - viz příloha (LN 15.9.2020).

Jan Šinágl

16.9.2020

***

Kdyby se takovéto masivní a zřejmě mnohem kvalitnější testování provádělo na jaře, asi by se musel okamžitě celý svět poslat do karantény. Obávám se, že už to není jen o virusu pro ty, kdo si dokázali zachovat zdravý rozum a nepodlehli mediálnímu šílenství.

Jan Šinágl

16.9.2020

***

Nazor dr.Elledera je hoden pravého vědce: sice nepovažuje přítomnost onoho restrikčního místa za dostatečný důkaz umělého původu viru, na druhé straně ale netvrdí, že cokoli dokazuje opak. Díky!

Cyril Höschl

17.9.2020

***

To, ze podezrely ze zlocinu mel na sobe cerny kabat, jak uvadeji svedkove, soudce (kupodivu?) nepovazuje za dostatecny dukaz, ale na druhe strane netvrdi, ze cokoli dokazuje opak...

Václav Hořejší

17.9.2020

***

Vážení kolegové,

promiňte, že ještě na to samé téma (ono to opravdu na názorech českých vědců nestojí) - ta unikátní a nová restrikční místa jsou hned dvě - nad a pod RBM. Nahoru 5' směrem je EcoRI, 3' downstream je další unikátní restrikční místo BstEII. Tak jen pro doplnění. Ostatně to stojí v tom článku (text i obrázek 5), tak je dobré nevytrhávat věci z kontextu a možná tuto čistě laboratorní polohu diskuze opustit.

Samozřejmě věci se mohou dít i neobvyklé, ale přece jenom objevení se dvou šikovně umístěných restrikčních míst tam, kde předtím nebyly, je minimálně zajímavé.

Srdečně zdraví,

Soňa Peková

17.9.2020

***

OK, podle nazoru nekterych zde diskutujicich by tedy k odsouzeni nahodne odchyceneho obcana stacil ten cerny kabat?

Václav Hořejší

17.9.2020

***

Pokud by neexistoval žádný jiný občan, který by měl černý kabát, pouze tento jeden podezřelý, tak by byl tento jeden podezřelý v černém kabátě ve velkém podezření.

Soňa Peková

17.9.2020

***

Podobny kabat maji i RaTG13 a luskouni (pangolin) viry... A kdovi kolik dalsich z tisicu dalsich doposud neobjevenych...

Václav Hořejší

17.9.2020

***

....mozna proto je prima, ze pouha záliba v tmavem obleceni člověka nedostane na elektricke kreslo a ze časopisy mají recenzni rizeni. Jakkoli oboji se muze stat předmětem spikleneckých teorii.

Alexi Šedo

17.9.2020

***

Nestačil, ale také to samo o sobě nedokazuje, že je nevinen.

Cyril Höschl

17.9.2020

***

Ja jsem si (asi zpozdile) myslel, ze podezrelemu se dokazuje vina, ne ze podezrely dokazuje svoji nevinu. Ale chapu, ze pokud podezreli jsou Cinane, tak plati to druhe...

Václav Hořejší

17.9.2020

***

Vážený pane profesore, vážení kolegové, milé dámy a vážení pánové,

jsem velice potěšen a neskonale poctěn skutečností, že snad už konečně začala ona kýžená diskuse, ba snad i polemika, mezi námi lékaři a taky přírodovědci. Z oborů nechť jsme různých! Přiznávám, že jsem tím od začátku sledoval, a stále sleduji, dva strategické cíle, krátkodobý a dlouhodobý.

Tím krátkodobým strategickým cílem je obroda, či spíše obměna, našich lékařských elit (1. klinických, 2. laboratorních, 3. teoretických, 4. preventivních), které se definitivně dostaly do terminální fáze svého naprostého zmaru. Jasný to symptom "sebedestrukce" Západu. Důkaz? Za celého dlouhého půlroku od doby, kdy na jaře t.r. vypukly ty „celosvětové pandemické hry“, se nedokázalo seriosně a smysluplně k této obří šlamastyce vyjádřit žádné, opakuji žádné, respektované lékařské vědecké či odborné těleso v naší zemi – ani Vědecká rada MZ ČR, ani Vědecká rada ČLK, ani Kolegium lékařských věd AV ČR, ani žádná vědecká rada žádné lékařské fakulty v naší zemi, a bohužel ani žádná vědecká rada žádné university v našem uprděném středoevropském rybníce. A o té znormalizované České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkynje až někdy jindy...

Tím dlouhodobým strategickým cílem je uhájit, třebas i se zbraní v ruce, co největší kus naší Svobody – pro nás a naše děti. Nejen svobody slova, ale rovněž pohybu, volby, etc. A nemusíme nic moc vymýšlet, či špekulovat, neboť nejen za nás, ale i pro nás, tyto ideje sesumíroval před více než 160 roky anglický filosof John Stuart Mill (1806–1873) ve svém spise „O svobodě“. A jsem přesvědčen, že tato, stále ještě probíhající diskuse (polemika) plně již naplnila tuto klíčovou Millovu myšlenku: „Kdyby celé lidstvo mělo stejný názor a jen jediný člověk by nesouhlasil, neměla by většina sebemenší právo jednotlivce umlčet. Stejně jako onen jednotlivec by neměl právo umlčet většinu, i kdyby k tomu měl tu moc.“.

Právě byl zrušen (prý přeložen na pozdější termín) důležitý klinicko-patologický seminář pana senátora Jana Žaloudíka, který se měl uskutečnit v úterý 6. října 2020 na téma „Co budeme učit mediky o infekci SARS CoV2?“ (Příloha 1). Jsem přesvědčen, že nikdy neporažený (avšak zákeřně zavražděný) frýdlantský vévoda by se rád osobně zúčastnil, kdyby to bylo přes ta staletí možné. A já jsem moc a moc doufal (inu jsem už kus toho starýho vola), že si budu moci do své přednášky pro své mediky a pro své mladé lékaře doplnit odpovědi alespoň na některé z otázek, na které dosud neznáme zřetelné odpovědi. Slajdy české verze mé přednášky přiloženy (Příloha 2).

Tak je dáno a tak bude.

S úctou,

Vítek Mareček

https://www.flowee.cz/civilizace/7952-za-co-covid-19-nemuze-vitejte-ve-svete-pandemickych-koronavirovych-her

19.9.2020

***

Dobrý den,

dvě aktuality:

https://www.ceska-justice.cz/2020/09/nejvyssi-spravni-soud-vyhovel-advokatovi-cernemu-ve-stiznosti-plosnemu-noseni-rousek/

https://rodina-deti.doktorka.cz/78-nemeckych-lekaru-varuje-pred-rizikem-noseni-rousek-pri-vyucovani

S pozdravem

J.Š.

***

LN DR Horejsi Mateni 150920Diskuse pokračuje… Jen bych dodal, že pan Václav Hořejší dostává v médiích prostor – naposledy v LN (15.9.2020), kde jeho kritika osob jiných názorů je skutečně „vědecky věcná“. Mimochodem také byl proti používání metody léčby rakoviny devitalizací MUDr. Karla Fortýna, kterému bylo vyčítáno, že mu lidé neumírají, kdy doporučoval, aby to dělal někdo jiný v zahraničí. Jak může někdo uvažovat o tom, že někdo se v zahraničí chopí metody, která byla u nás zamítnuta?! Nelze se ubránit dojmu, že působí jako jistý druh aktivisty, hájících zájmy druhých, kterým je bližší finanční prospěch než zdraví pacientů.

Nařídit dětem nošení roušek je čirým zločinem, stejně tak jako zavírání škol! Máme rekordní čínský vývoz do EU po železnici! Svět se asi opravdu zbláznil, jest-li máme přestat chodit do práce a způsobit škody daleko vyšší nejen hospodářské, ale i na životech! Malý příklad: Jdete na test, zaplatíte si ho, jste negativní, následně potkáte stovky lidí, jste si jist, že jste stále negativní? Kde zůstal zdravý rozum, hlavně, že obchod s rouškami a potenciální s vakcínami jen kvete. Proč se máme nechat očkovat, když je tak prokazatelně málo úmrtí čistě na Covid 19?!

Svět se zbláznil, nebo se snad zachráníme tím, že přestaneme pracovat?! Aktuálním průzkumů, že většina obyvatelstva roušky podporuje, nevěřím. Nepotkal jsem dosud nikoho, kdo by nošení roušek podporoval. Připomínám výrok W.Churchilla: „Nejvíce věřím statistikám, které si zfalšuji sám.“

Zdravý rozum nemá prostor. Nabízí se otázka proč tomu tak je? Pokouší se snad někdo zmanipulovat lidstvo napojené na různé „krabičky“, aby šlo jiným směrem? Lidé přestali mezi sebou přirozeně, lidsky komunikovat. Jsou proto o to náchylnější k manipulaci, přeprogramování svého myšlení a chování aniž tuší. Zde je třeba začít, máme-li přežít a začít se chovat a žít opět normálně.  

Není třeba vyhlašovat výjimečný či nouzový stav – už v něm dávno žijeme. Neohrožuje nás žádný virus, ale naše myšlení, které díky cíleně šířenému strachu virus zcela změnil a vypnul přirozený pud naší sebezáchovy. V tom je jeho hlavní nebezpečí, ne ve virusu samém. Patří k jedněm z mnoha.

Je třeba opustit sebezničující cestu maximálního zisku, nezřízeného blahobytu, který nás šťastnými nedělá a nemůže. Začněme spolu ve svém okolí přirozeně, lidsky komunikovat, budujme soběstačné, silné a nezávislé regiony, investujme do školství a vzdělání, posilujme střední podnikatelský stav jako základ skutečně silného hospodářství na bázi udržitelného vývoje s ohledem na životní prostředí. Omezme velmi rizikové vyvážení manuální práce a maximálně podporujme cestu, která povede k vývozu především práce našich hlav. Že to lze nám už před téměř 100 lety ukázala firma Baťa. 

 

Jan Šinágl, 21.9.2020

***

78 německých lékařů varuje před rizikem nošení roušek při vyučování

Protikorupční opatření MZV, kterými se v Maroku na velvyslanectví ČR vůbec neřídí?!

DŮLEŽITÉ: Zajímavé a znepokojující video o Covidu

Jak vyrobit globálního pacienta - základy brainwashingu

Nejvyšší správní soud vyhověl advokátovi Černému ve stížnosti proti plošnému nošení roušek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.09 (11 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)