Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

FB M.J. Stransky 290920… Nedává žádný smysl testovat 67 milionů, převážně asymptomatických jedinců, za pomoci nespolehlivého testu, pokud je prevalence viru jak nízká. To jednoduše povede k velkému počtu falešně pozitivních jedinců a tato pandemie tak nikdy neskončí, jelikož tady vždy budou lidé s pozitivním výsledkem testu..."

"... společenská opatření nezastavila virus, ale ve výsledku pravděpodobně nadělala více škod a způsobila více úmrtí, než počet lidí, které měla ochránit. Pojďme si zrekapitulovat, jak to celé začalo. V roce 2019 se objevily zprávy o smrtelném viru v provincii Wuhan v Číně. Na začátku března 2020 se to ve Velké Británii rychle šířilo a v té době bylo jen málo případů a úmrtí. Boris Johnson 16. března oznámil řadu opatření, která měla zpomalit přenos viru. Tato opatření byla velice podobná těm ze Švédska. O několik dní později Imperial College přišla se zprávou, ve které uváděla, že ve Velké Británii zemře 250 000 lidí, pokud se nezavedou ta nejpřísnější opatření. Vláda Borise Johnsona ihned zpanikařila a 23. března zavedla přísná opatření, která přinesla devastující následky, jenž jsou všem známy.

Nicméně, Imperial College se dopustila vážné chyby se svém výpočtu. Tak, jak to lékař Malcolm Kendrick odhlalil na svém blogu, lidi z Imperial College si popletli letalitu (smrtnost) s úmrtností (mortalitou). V Imperial College založili svou předpoveď na předpokladu, že úmrtnost COVIDu-19 byla 0.9%, i když teď ve skutečnosti víme, že je to 0.1% - což je na stejné úrovni jako sezónní chřipka. Oni 9x nadhodnotili počet obětí. My teď navíc víme, že pandemie zažila svůj vrchol již před zavedením přísných opatření. Virus byl již tehdy na ústupu. Přísná opatření nebyla nutná. Lékař Malcolm Kendrick nedávno uvedl: 'Byl to ten největší omyl.'. Já bych tato striktní opatření ve Velké Británii popsal jako historicky největší akt poškození ekonomiky.

Kolik lidí to vlastně zachránilo? Pokud vydělíte 250 000 devíti, abyste získali počet odpovídající 0.1%, dostaneme 28 000, což je o 14 000 méně, než dosavadní celkový počet zemřelých. Zavedení striktních opatření ve Velké Británii mohlo za 42 000 tisíc obětí, což je o 22 000 více, než předpověď Imperial College. Pokud si vzpomenete, tak Impreal College uvedli, že díky striktním opatřením se bude jednat o méně než 20 000 obětí. Poté musíte vyjádřit počet obětí způsobených striktními opatřeními, což může být cokoliv mezi 50 000 až 200 000 v závislosti na tom, jaká data použijete. Samozřejmě 94% lidí, kteří zemřou na koronavirus, jsou průměrně ve věku 82 let a spolu s tím jsou u nich přítomny průměrně 2 až 3 další nemoce. Tito lidé by tak jako tak zemřeli během dalších měsíců.

Všechny důkazy ukazují, že přísnější opatření přinášejí více obětí. Švédsko - žádná přísná opatření a nižší počet obětí na počet obyvatel než Británie. Japonsko - žádná přísná opatření a relativně nízký počet obětí. Peru - nejpřísnější opatření na světě a největší počet obětí na počet obyvatel na světě. Přísná opatření nefungují. Přísná opatření zabíjejí lidi. Přísná opatření ničí ekonomiky. Přísná opatření ničí zdravotnické služby...

... Povinné masky. A to i přesto, že existuje málo vědeckých důkazů o tom, že fungují a mnoho důkazů o tom, že nefungují. Dokonce existují důkazy o tom, že nošení masek může být nebezpečné...

... Tato opatření jsou založena na nových případech a ten hlavní důvod, proč máme více případů spočívá v tom, že se masivně rozjelo testování. Momentálně provádíme miliony namísto stovek testů...

... Další důvod navýšeného počtu pozitivních případů je neschopný PCR test, který dává mnoho falešně pozitivních výsledků. A co navrhuje vláda? Testujte všechny ve Velké Británii a to každý den za cenu 100 miliard liber, což je téměř rovno celému rozpočtu NHS. Nedává žádný smysl testovat 67 milionů, převážně asymptomatických jedinců, za pomoci nespolehlivého testu, pokud je prevalence viru jak nízká. To jednoduše povede k velkému počtu falešně pozitivních jedinců a tato pandemie tak nikdy neskončí, jelikož tady vždy budou lidé s pozitivním výsledkem testu..."

Lékař Colin M. Barron

2020-09-29 13:35:07

https://www.petice.com/a/278951

* * *

Vážení,

Rád bych všechny, ale zejména vědecky činné, poprosil o uvádění veškerých čísel v kontextu. A to nejen zde po e-mailu, ale zejména v mediálních debatách. Například:

  • pokud se mluví o tom, že do konce roku zemřou „tisíce“ lidí, je vhodné uvést celkový roční počet zemřelých.
  • Pokud se uvádí počet zemřelých na COVID za den nebo za týden, je vhodné uvést celkový počet týdenních úmrtí a pokud možno i to, že i v „pouhých“ chřipkových epidemiích se toto číslo meziročně liší v rozptylu i stovek zemřelých (srv. 10.týden v letech 2017,2018,2019 a letos).
  • Pokud se o COVID píše jako o celosvětově nejhorším viru 21.století, uvést pro kontext celosvětový počet nakažených a zemřelých na HIV.
  • Pokud se uvádí procentuální nárůsty čehokoliv, např. hospitalizovaných, uvést také, z jakého základu se nárůst počítá.

A pak bych měl i sémantickou výhradu, že ne každý pozitivně testovaný je též „nemocný“ ve smyslu přítomnosti příznaků – a kdo nebyl „nemocný“, nemůže se, aspoň z jazykovědného hlediska, dost dobře ani „uzdravit“.

Tím prosím neříkám, že by byl COVID nemocí bezvýznamnou. A jsem si také vědom z vlastní zkušenosti, že ne vždy se podaří do masmédií „vecpat“ kompletní informaci a do titulku si často vyberou nějaký senzačně znějící detail. Ale i tak - běžní lidé si bez uvedení kontextu nemohou učinit představu o reálném rozsahu problému, což vede buď k tomu, že jsou přestrašeni, nebo naopak začnou problém ignorovat, pokud opakovaně četli o apokalypse a přitom se v jejich okolí a okruhu známých prakticky nic nestalo.

Hezký den a mnoho zdraví,

Ondřej Dostál

29.9.2020

* * *

Počty nakažených zdravotníků nadále rychle rostou

Dobré  je říci, že příštího léta se nedožije tak jak tak 100 000 lidí. Kdo z nich letos něco v létě užil, bylo to naposledy… Kde se bere v někom právo  tyto lidi často brutálně omezovat různými zákazy a nařízeními? Nejde to nechat na nich?

Schválně nemluvím o lidech s šancí přežít covid 99,997%., kteří přijdou „na buben“… Česká stomatologie má na jednoho pacienta a rok méně peněz, než stojí jeden PCR test- zbytečný test- méně péče o nemocné. Stát se snaží dosypat, co ubude nezaměstnaností, ale navyšovat není odkud… Leda na dluh na rok, než se to sesype…

Česká stomatologie zavedla přísná pravidla 16.3. a nemáme nemocné z práce, nebo je jich tak málo, že to k nám nedolehlo. Jak je možné, že je nakažených 700 zdravotníků? Měli respirátory? Často vidím lékaře a sestry v ústenkách. Vedeme diskuze o roušce z plátna u pacientů. Epidemii ale rozhodne připravenost medicíny. 700 zdravotníků nepřesahuje nemocnost při chřipkách. Otázka ale zní- je to nutné? Můžeme si to dovolit? Měli jsme školení na BOZP u „ptákovin“ typu nošení břemena lékařem. Co takhle respirátory?

S uctivým pozdravem

doc.MUDr. Roman Šmucler, CSc.

Česká stomatologická komora

president

29.9.2020

* * *

Miliardář Kvido Štěpánek: Lidi jsou nemorální, podvádějí OSVČ i moji zaměstnanci, na majetku mi nezáleží

Vánoční covidové příměří

Otevřený dopis lékařů a zdravotníků všem belgickým orgánům a všem belgickým médiím

J.Š. 300920

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)