Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rehak PavelTajemný muž, který na jaře „zachránil Česko“? Exředitel České pojišťovny

* * *

TO WHOM IT MAY BE CONCERNED...

Vážený pane Pavle Řeháku,

dovolte mi prosím několik přátelských slov. Ano, matematika velkých čísel skutečně nelže. Je to totiž, již po tisíciletí, skutečná královna přírodních věd. Matematické (prognostické) modely pro různé jevy a procesy, tedy i pro epidemie čehokoliv, reálně existují a mají vysokou odbornou úroveň a vědeckou kvalitu. Jsou však kriticky závislé na vstupních datech a na vstupních číslech, která nesmí být nijak „cinknutá“. Druhým kritickým bodem je interpretace naměřeného (spočteného) v daném čase a prostředí.

Je nesporným medicínským faktem, že čelíme novému, docela patologickému, coronavajru SARS-CoV-2. A je to pořádný Zmetek, dosud s nejasným původem a tedy i ne zcela jasnými cestami šíření.

Je rovněž nesporným medicínským faktem, že se jedná nikoliv jenom o respirační, nýbrž o systémovou infekci (obdobně jako jsou tuberculosa či lues).

Je nesporným medicínským faktem, že kromě konvalescentní plasmy, dosud neznáme účinný lék proti této nové nemoci, nazvané Covid-19. Pacientům ve skutečně kritickém stavu občas může pomoci ECMO. Ujišťuji nejen Vás, že účinné antivirotikum, stejně jako účinná vakcína, ještě dlouho nebudou k mání. Také je nesporným medicínským faktem, že dosud v žádné zemi našeho světa  dosud nenastaly podmínky (definice) pro vyhlášení regulérní epidemie, natož celosvětové pandemie, nové nemoci Covid-19. Jen v několika zemích světa t.č. máme zvýšený výskyt případů záchytu viru SARS-CoV-2, tj. pozitivně testovaných osob, nikoliv ale zvýšený výskyt nakažených, infekčních, nemocných, či dokonce mrtvých na novou nemoc Covid-19. To je tak, když se dohromady na jednu hromadu dají „hrušky s jabkama“ a navíc ještě s hrstmi „vořechů, rybízu a mandarínek“...

Medicína, lékaři i organizátoři zdravotnictví, mají co řešit, bo tu máme zcela novou závažnou nemoc. Avšak v žádném případě není možné mlčet k tomu tak obludnému a bezskrupulosnímu převrácení tolika životů našich pacientů a spoluobčanů - a to doslova miliardám lidí na celé naší planetě Zemi.

Je třeba jednoznačně ukázat prstem na skutečné viníky této „patálie covidí, co se jen tak nevidí“ - tj. na všechny ty tak pokleslé představitele elity lékařské, politické, ekonomické, finanční, jakož i elity novinářské. Pokud je třeba skutečně změnit naše dosavadní životy, náš dosavadní způsob žití našich otců a dědů, nejen v naši civilizaci Západu, copak neexistují jiné, méně drastické a skandální, "záminky"? 

Ve zdravotnictví se mohou naši pacienti potkat (nebo taky nepotkat) se čtyřmi základními skupinami lékařů:

(1) klinickými lékaři, kteří přímo léčí a nesou za tuto léčbu nedělitelnou odpovědnost etickou a právní, (2) laboratorními lékaři, se kterými my klinici úzce a rádi spolupracujeme, bo tato pomocná laboratorní, pomocná zobrazovací a jiná pomocná vyšetření nám pomáhají stanovovat diagnosu a léčit,

(3) preventivními lékaři, jako jsou právě ti hygienici, epidemiologové či vakcinologové, kteří ale často roky neviděli živého pacienta a nenesou za jeho léčbu pražádnou odpovědnost,

(4) teoretičtí lékaři a přírodovědci, kteří se s pacienty nepotkávají už vůbec, nicméně výsledky jejich bádání jsou pro praxi často velice důležité,

Protože jste se na jaře tohoto roku, jako statistik, matematik a pojišťovák, pustil na docela tenký led predikce jevů a procesů v praktické medicíně, jistě chápete, proč Vám pokládám následující otázky:

1-Odkud jste prosím čerpal ona vstupní data do Vašich excelových tabulek?

2-Jak jste si prosím ověřil relevantnost a pravdivost těchto vstupních čísel?

3-Proběhla prosím nějaká seriosní odborná oponentura výsledků, ke kterým jste došel a které jste prezentoval Vládě ČR, na lékařské půdě? A pokud ano, tak jaká a s jakými závěry?

Pro Vás a pro pana profesora Jaroslava Flégra mám pochopení, protože jste oba dva pracovali (a nadále nejspíše i pracujete) s falešnými vstupními čísly a důvodně předpokládám, že o tom ani nevíte. A pokud ano, tak potěš...

Vítejte ve světě pandemických her!

 

S úctou,

MUDr. Vítek Mareček

23.10.2020

* * *

Aktualizováno:

Vitku - opet, v rade veci mas pravdu, ale prosim, s prominutim, NESER se do prof. Duska, bez nej, jeho skveleho tymu a jeho dat si zvladani situace vubec neumim predstavit. Kazdy ma pravo na svuj nazor, ale ne na vlastni fakta - az mi dolozis, jak a cim jsou data Duska cinknuta, omluvim se verejne. vladimir cerny

Česká společnost anesteziologie, resuscitace 

a intenzivní medicíny ČLS JEP

prof. MUDr. Vladimír Černý, Ph.D., FCCM

předseda 

25.10.2020

* * *

Vážený pane profesore,

plně se ztotožňuji s názorem prof. Černého. 

Navíc nevím, kde berete ten názor, který vám umožňuje takto urážet lékaře preventivní medicíny, epidemiolgy a vakcinology, že jsme roky neviděli živého pacienta a neneseme žádnou odpovědnost za léčbu. Mohu se domnívat, že o epidemiologie a vakcinologii toho moc nevíte. Pravidelně jako epidemiolog řeším konkrétní pacienty v případě epidemií infekčních onemocnění a provádím klinické vyšetřování očkovaných osob. Za jejich léčbu (vakcíny jsou v kategorii léčivých přípravků) nesu vždy plnou odpovědnost. 

Vaše neznalost uvedených oborů, ještě neznamená, že můžete takto vystupovat. Budu moc rád, když si mě vyřadíte z vašich obsáhlých společných adresářů a již mě nebudete více posílat nevyžádanou poštu.

Ať se vám v životě daří, 

S pozdravem 

Roman Chlíbek

25.10.2020

P.S.

Pomohla by odpověď pana Řeháka na otázky dr. Marečka? Prof. Černý začal bránit prof. Duška a jeho cinknutá data. Svou reakcí upozornil pouze na toto, ve slepé víře. V tomto směru byla reakce prof. Černého k ostudě.

* * *

Doktoři za pravdu o COVIDU-19, kteří naplňují Hypokratovu přísahu

Urgentní informace o vakcíně proti Covidu 19

Právník Reiner Fuellmich: Zločin proti lidskosti – zkrácená verze 14 minut, plná 49 minut!

Světoví lídři plánují nový lockdown, aby mohli zavést „Program resetování světového dluhu“, který zahrnuje univerzální základní příjem a požadavky na očkování

* * *

P.S.

V Itálii uhynul pes, kterému byl pozitivně diagnostikován na Covid-19. Příčina smrti byla jen následná karanténa, prokázala to pitva. U lidí tomu nemůže být jinak. U kolika lidí zemřelých na Covid-19 byl skutečnou a jedinou příčinou Covid-19? Pitvy se neprovádějí. Prokázaly by, že pouze na Covid-19 umírá zanedbatelné málo lidí. Lidé umírají daleko více z jiných příčin, jejichž účinek posiluje právě karanténa ve spojení především s opatřeními a s jinými onemocněními. Neustále vyvolávaný strach oslabuje, resp. paralyzuje to nejlepší co na svoji ochranu a obranu lidský organismus má – imunitní systém. Strach je tak posledním "hřebíčkem do rakve" lidí, kteří by jinak nemuseli vůbec umírat.   

Jan Šinágl, 23.10.2020

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)