Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Jestli si někdo myslí, že lze v současnosti vytvořit nějaký přesný model pro chování covid-19 do budoucna, tak je buď blázen, nebo politik - Stále se mluví o exponenciální křivce, ale nastal velký problém s tím, jak vysvětlit její současnou změnu na klesání???

Vzpomínám na slova prof. Ing. Jaromíra Waltera, CSc., který vedl katedru ekonometrie na Vysoké škole ekonomické v Praze přes 20 let, a když mu vyčítali, že modely nefungují, tak vysvětloval, že modely jsou v pořádku, ale chybí správná, dlouhodobá a pravdivá data - Je nezbytné, aby i vláda a její členové vzali definitivně na vědomí, že Covid-19 nemá tvar exponenciální křivky, ale tvar jeho křivky šíření se blíží nejvíce Gompertzově křivce. Ta na rozdíl od exponenciální může bez problémů buď růst či naopak klesat až ke své mezi nasycení - Dalším pochybením je, že jako hlavní ukazatel se stále uvádí především přírůstek počtu nakažených, přestože to, co nás omezuje je počet práce neschopných či nemocných, tedy rozdíl mezi absolutním počtem nakažených a vyléčených (počet „člověkodní“ nemocných), ze kterého lze snadno zjistit, zda je dostatek ekonomických či zdravotnických kapacit, kdežto ze samotného přírůstku počtu nakažených ne. - Hlavním ukazatelem by měla být především křivka rozdílu mezi křivkami absolutního počtu nakažených a vyléčených, která nám jasně udává, zda dodržíme či překročíme zdravotnické limity, které jsou zásadní pro výši úmrtnosti pacientů - Limitujícím je tedy nyní především počet a kvalita personálu – lékařů, sester a ostatního zdravotnického personálu - Pokud se budeme držet výše uvedených doporučení, tak se i koronavir bude způsobně chovat dle výše uvedených Gompertzových křivek a společně ho určitě zvládneme.

* * *

Dobrý den, pane Šinágle,

Přečetl jsem si diskusi k tomu, po jaké křivce se Covid-19 šíří. Přidávám svůj názor matematika, který se zabýval před 45 let globálními modely. Oba příspěvky jsem zaslal před 15 a 10 dny pánům Babišovi, Hamáčkovi, Prymulovi a Havlíčkovi a pak i všem předsedům parlamentních stran. Má doporučení co dělat byla následně se zpožděním několika dnů vládou převzata a schválena. Nicméně ještě se stále mluví o exponenciální křivce, ale nastal velký problém s tím, jak vysvětlit její současnou změnu na klesání???

S pozdravem Petr Měchura

Přílohy: 1 COVID + 2 COVID

1.11.2020

O autorovi: JUDr. Ing. et Ing. Mgr. Petr Měchura

* * *

Bohužel se stále opomíná role imunitního systému těla, který je strachem paralyzován. Více k tématu - „LÉKAŘ VE MNĚ“. Nejúčinnější zbraň, nejen proti virům. Viry posiluje strach - radikálně oslabuje imunitní systém. Šíření strachu a obav je největším "spojencem" koronaviru.

Včera konečně Události ČT informovaly o vážných potížích s léčbou „necovidových“ nemocných „Zanedbaná prevence“ (snad pomohlo i mé zpravodajství, jehož příjem ČT potvrzuje. Na tento vážný problém, médii dosud zamlčovaný, opakovaně upozorňuji). Dne 25.10.2020 jsem napsal řediteli programu ČT email níže (příjem byl potvrzen):

Dobrý den pane Fridrichu,

dovoluji si přeložit ČT návrh. Většina populace se už v nařízeních proti Covidu-19 nevyzná, nestačí neustálé změny sledovat, zejména starší lidé. Určitě by informovanosti veřejnosti pomohlo, včetně odlehčení zdravotního systému (zbytečné návštěvy praktických lékařů a nemocnic), kdyby Události ČT začínaly každý den v době výjimečného stavu (bez slova a zvuku) zobrazením stručného textu (doplněného pro lepší zapamatování vhodnámi ikonami), kdy by každý bod níže zaplnil celou obrazovku po několik vteřin, následoval další, celé 3x zopakovat a na konci Událostí ČT opět (případně u dalších hodně sledovaných pořadů):

1)      Toto jsou hlavní příznaky Covidu-19

2)      Toto nejsou hlavní příznaky Covidu-19

3)      Toto mohou být příznaky Covidu-19

Nemůže to být jistě dokonalé, ale příliš textu se mine účinkem. Jde o hlavní příznaky. Držím palce!

 

S pozdravem

Jan Šinágl

* * *

V Událostech ČT bylo také otevření velkého mostu u Hořic za 240 milionů, kdy nová „lávka“ přes Vltavu, nesrovnatelně menší, stála “jen“ 120 milionů. To vzbuzuje oprávněné otázky ohledně výše nákladů na novou „lávku“?!

Při takovémto „hospodaření“ a při narůstající zátěži hospodářství Covidem, hrozí v brzké budoucnosti značná inflace či devalvace koruny, bude-li dosavadní trend pokračovat. Ceny nemovitostí a vzácných kovů nepochybně porostou jako v době každé krize. S narůstající délkou nouzového stavu budou proto nutně více ohroženi zdraví lidé, než pozitivně testovaní o nemožnosti zvládnout kvalitní zdravotní péči pro obě skupiny nemluvě. Platíme daň za nezřízený blahobyt, který nás skutečně šťastnými nedělá, jen občas radostnými...

Procházíme nutnou cestou, abychom zachránili přírodu, sebe a budoucí pokolení.

 

Jan Šinágl. 2.11.2020

* * *

Kdy se „uzdraví“ nemocná čísla a statistiky, aneb vše je jinak!

Pozitivní neznamená automaticky nemocný!

Jak hluboko budou muset ještě klesnout lékařské elity, aby se Řád bílého lva nemusel za nás sytě červenat?

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)