Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN DR Deti imunita 12.12.2020

Vpravo děsivé selhání politiků a evropské politiky, s jehož následky se potýkáme dodnes! (z knihy Lídy Rakušanové „Svobodná v Evropě“). Modleme se, aby z „pandemie“ očkování nevznikla nová pandemie! J.Š.

* * *

Očkování jako takové obecně doporučuji jako jeden z možných způsobů, jak se vypořádat se současnou epidemií SARS-COV-2. Ale velmi důrazně doporučuji respektovat obecné kontraindikace očkování, včetně LR EU str. Covid 256konkrétních týkajících se SARS-COV-2. Pokud se očkování bude individualizovat, nebudeme čelit nežádoucím účinkům, které jinak velmi nahrávají odmítačům očkování.

Konkrétně doporučuji tento postup:

  1. Neočkovat osoby, které prokazatelně onemocnění COVID-19 prodělaly v minulosti, cca v odstupu 12 měsíců, potvrzené buď PCR testem nebo ELISA testem IgG/IgA.
  2. Neočkovat osoby, které prodělávají akutní infekční onemocnění jakéhokoliv původu (tj. příznakové osoby – teplota, kašel, rýma, pneumonie, průjmy atd.) , a to a nejméně 2 týdny po odeznění příznaků.
  3. U osob, které jsou ve velkém riziku infekce SARS-COV-2, doporučuji před případným očkováním provést: aspoň orientační test na protilátky z kapky krve (nebo ELISA test na protilátky IgG a IgA, dle možností) :   pokud vyjde pozitivní, není třeba očkovat. Pokud vyjde negativní, doporučuji provést antigenní test z výtěru z nosohlatanu:  pokud vyjde pozitivní, tak  ověřit PCR,  pokud i tak vyjde pozitivní, neočkovat v dalších 12 měsících. Tento postup doporučuji  i jinak zdravým osobám, které váhají, zda se mají nechat očkovat proti coronaviru, s vědomím senzitivity a specifity testů i laboratorních chyb…
  1. Osobám s jakýmikoliv výraznějšími alergickými reakcemi v minulosti (nejen na vakcíny) doporučuji před očkováním (cca 2 h před aplikací) podat   antihistaminika typu Zyrtec, Zodac, Dithiaden…
  2. Osoby na imunosupresivní léčbě nebo imunodeficitní pacienti: konkrétní případy řešit s ošetřujícím lékařem. Obecně lze říci, že kontraindikace očkování zde prakticky nejsou, maximálně se může stát, že očkování nebude účinné. U všech schválených vakcín nejde o živé očkovací látky, které by mohly imunosuprimovaným pacientům uškodit.
  3. Pacienti s neurologickými chorobami typu demyelinizačních onemocnění: s očkováním bych počkala na vyhodnocení dlouhodobějších nežádoucích účinků. Obecně platí, že pacienti s autoimunitními chorobami včetně těch, kteří jsou na biologické léčbě, neprodělávají infekci koronavirem vážněji než jiné nerizikové skupiny, a proto si myslím, že přirozená infekce tyto pacienty neohrožuje více než očkování.
  4. U seniorů nad 75 let preferuji očkování (pokud neprodělali prokazatelně coronavirovou infekci viz bod 1) bez dalšího zkoumání zdravotního stavu kromě případné aktuálně probíhající jakékoliv infekce /bod 2).
  5. Kterou vakcínu preferovat? To je na velkou debatu. mRNA vakcíny (Pfizer/Biontech, Moderna) mohou být spíše neúčinné, než škodlivé. Pokud jde o vakcíny na bázi adenovirového vektoru (Sputnik, Astra-Zeneca/Oxford) – ty mají potenciál indukovat i buněčnou imunitu proti coronaviru, těm bych dala přednost např. u pacientů s protilátkovými imunodeficity. Ale na vyhodnocení, která vakcína a v které indikaci je lepší, si budeme muset počkat.
  6. Očkování dětí a mladistvých: zatím nedoporučuji. Infekce u nich probíhá velmi mírně a o vedlejších dlouhodobých následcích očkování nemáme dostatek informací. Budou-li očkovány rizikové skupiny, zejména senioři, pak nehrozí, že to „děti“ na ně přenesou.
  7. Znovu zdůrazňuji, že individuální přístup k očkování proti coronaviru by mohl předejít řadě komplikací, které by ještě více nahrávaly odmítačům očkování. A tomu se musíme jako lékaři velmi bránit, protože očkování obecně považuji za největší vynález lidstva, který přispěl k eradikaci tak závažných infekcí, jako jsou pravé neštovice, tetanus, příušnice, spalničky nebo dětská obrna.
  8. Vycházím ve svém doporučení ze svých 35-letých znalostí klinické imunologie a zkušeností očkovacího centra Ústavu imunologie FN Motol. Nejde o oficiální stanovisko odborných společností.

 

Prof. MUDr. Jiřina Bartůňková, DrSc., MBA

Přednostka Ústavu imunologie 2. LF UK a FN Motol, Praha

21.12.2020

* * *

Vývojový biolog Bruce H. Lipton, PhD: "V první řadě se jedná o manipulaci. Za druhé: je tu virus. Je virulentní, ale ne do takové míry, jak o něm někteří lidé tvrdí, že tento virus náhodně zabíjí lidi - tedy, že by na to lidé umírali. To není vůbec pravda. Lidé, kteří na to umírají jsou již ohroženi dalšími nemocemi. Mnoho z nich jsou velmi staří lidé, tedy ve věku, ve kterém jejich systém již nefunguje na plný výkon, takže jejich systém nedokáže na virus dostatečně rychle zareagovat... Pokud se nakazíte tímto virem, znamená to, že je to smrtelné? Absolutně ne. Není to smrtelné, pokud již nejste ohroženi. Proč je v USA úmrtnost tak vysoká? Protože 40% obyvatel USA již trpí dvěma či více chronickými nemocemi. Diabetes, srdeční potíže, ... "

(https://www.youtube.com/watch?v=VTbxoRkRkTs)

Petice amerických lékařů z první linie, vyjadřující se k vakcíně proti COVID 19: https://stopmedicaldiscrimination.org/


https://www.petice.com/a/278951

* * *

Očkování ano, ale… Debilizace a výsměch našim obavám ne

Ockovani politiku a novinaruJá, Jana Tlapová, přiznávám, že má osobní náboženská sekta šířící dezinformace absolvovala vysokou školu života, založenou na vlastní zkušenosti mé i nejbližších, tudíž je naprosto odsouzeníhodná. Věřím na zázrak života. I na význam a potřebnost smrti. Beru nemoc jako poselství o tom, že mám něco ve svém životě udělat jinak, nebo se alespoň zastavit, ohlédnout, spočinout. Věřím na to, že člověk je dokonalý právě takový, jaký je, a nepotřebuje do svého těla k uzdravení aplikovat injekčně chemický koktejl …

* * *

Jak funguje očkovací podvod

  1. 12. 2020 - EB

Ministr zdravotnictví Jan Blatný v pátek zdůraznil důležitost antigenního testování. Cílem je, řekl Blatný, abychom identifikovali osoby, které jsou nakažené koronavirem, aniž by to věděli, a poslat je do karantény. Východiskem z této situace je podle něj vakcína. Klinické studie Pfizeru a Moderny však sledovaly pouze to, kolik lidí onemocnělo covidem-19. Neexistují žádné údaje o počtu očkovaných lidí, kteří se nakazili, avšak nevykazovali žádné symptomy. Klíčovou terminologií v protokolu Pfizeru jsou „zpozorované“ případy covidu. Účinnost vakcín je tak vysoká (94-95 %), protože se počítají jen ti účastníci, u kterých se projevily příznaky. Blatný a zbytek západního světa jsou zaneprázdnění hledáním všech, kteří mohou tuto nemoc přenášet, ale očkovací klinické studie je ignorovaly, pokud skutečně neonemocněli. Češi si rozsah tohoto podvodu začnou uvědomovat až ve chvíli, když bude prvnímu naočkovanému člověku nařízena karanténa, protože měl pozitivní test na koronavirus. 

* * *

Na ARD dne 21.12.2020 prohlásil člen vědeckéhé týmu, který pracoval na vytvoření vakcíny, na otázku zda se nechá očkovat: „To je právní otázka, zda mohu. Musí to řešit jiní.“ Jinými slovy možnost selhání vakcíny nevylučuje, kdy musí být zaručeno, aby vakcínou nebyli ohroženi lidé, kteří ji vyvinuli a byl zde někdo, kdo bude moci napravovat její případné selhání, resp. nežádoucí účinky.

Jedna česká lékařka prohlásila, že nepřipravenost ČR na rychlé očkování má tu výhodu, že můžeme sledovat její účinky v jiných zemích.

 

Jan Šinágl, 23.12.2020

***

Revoluce mrazem, aneb aktivujme to nejlepší co máme proti koronaviru a nejen proti němu – zdarma

Nejlepší „vakcína“ proti koronaviru

„LÉKAŘ VE MNĚ“. Nejúčinnější zbraň, nejen proti virům. Viry posiluje strach - radikálně oslabuje imunitní systém. Šíření strachu a obav je největším "spojencem" koronaviru ...

Covid-19: Chaotické rozhodování a nekomunikace podkopaly vládní reakci, uvádí se ve zprávě

Promluvila tolik potřebná odbornost a zdravý rozum – a kdy ve veřejnoprávních médiích?!

***

„´Outsorcovali´ jsme morálku z člověka a máme za to, že následky našich činů by měl řešit stát.“

Rabín Jonathan Sacks

***

„Přijdou nové výzvy a nové problémy. Ale zvládneme je. Exupéry mluví v Citadele o „milovaném nepříteli“, o všech strázních a zkouškách, na kterých vyrosteme a které nás zbudují. Zvládneme to.“

Marek Orko Vácha, římskokatolický kněz, teolog, přírodovědec, pedagog, spisovatel a skaut.

***

Vakcina funguje

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Jan Šinagl 2021-01-16 16:47
Mnozí lidé se bojí vakcín Pfizer kvůli kauze firmy Baxter (do jejíž vakcín od r. 2014 Pfizer vkládá peníze).

Mnozí lidé se bojí vakcín Pfizer kvůli kauze firmy Baxter (do jejíž vakcín od r. 2014 Pfizer vkládá peníze). Šlo o dosud nevyšetřenou kauzu z roku 2009, kdy Baxter do vzorků vakcín na sezonní chřipku přidala živé viry ptačí chřipky (ta měla asi 60% smrtnost). Kdyby neonemocněly fretky v Bohumili u Kolína, a nedošlo k jejich rychlému utracení, karanténám personálu v 15 dalších evropských laboratořích, kam byly vzorky zaslány, tak se mohli nakazit a zemřít miliony lidí. O kriminálním šetření vídeňské Baxter se nesmělo psát v médiích, lidé se o něm dozvěděli pouze přes alternativní média. Nedozvěděla se o tom pochopitelně ani tehdejší ministryně zdravotnictví D. Filipiová a tak vláda M. Topolánka v neveřejném řízení objednala od Baxter 12 milionů dávek na chřipku prasečí v době jejího kriminálního vyšetřování (bylo později zameteno pod koberec) těsně před svou demisí. Za dva dny v tichosti Pandemický plán museli zrušit. Média opět mlčela. Baxter byla na jaře 2009 navíc v podezření, že právě z její pobočky v Mexiku unikl virus prasečí chřipky, na vakcínu proti němu totiž měla již 6 měsíců patent. Mexická prasátka nemocná nebyla. Můžeme důvěřovat Pfizer?

reuters.com/.../...

Jana Karásková

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)