Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Snehurka a sedm trpasliku… Pohádka známá všem dětem na světě, jen celé generace českých dětí ji nevidí. Proč?! Je milá, zábavná, veselá i poučná. A hlavně už 82 roků baví děti i dospělé na celém světě. Jen v Česku stále spí ve skleněné rakvi? Chcete ji děti vidět? Zavolejte nebo napište s rodiči do České televize ať vám ji ukáží, ať vám ji pustí. Bude se vám líbit, jako se líbila nám, kteří jsme ji viděli dávno, když jsme byli malí jako vy a když ještě bylo dovoleno ji promítat. …

***

Dáváme na vědomí!

Všem dětem a jejich rodičům, že opět o Vánocích 2020  dětem ani rodičům neukázala Česká televize nejhezčí pohádku „Sněhurku a sedm trpaslíků“, pohádku kterou znají  děti na celém světě i jejich rodiče.

Profous, Štístko, Kejchal, Dřímal, Stydlín, Rejpal a Šmudla. Trpaslíci, kteří dolovali kdesi v horách drahé kameny. Ty jednou navštívila Sněhurka, kterou zlá, závistivá královna vyhnala z hradu do hlubokých lesů kolem hradu, aby se ji zbavila, protože byla krásná.

Sněhurka bloudila až ji zvířátka a ptáčci dovedli k malé chaloupce, kde trpaslíci bydleli. Když se večer  po práci vrátili, objevili ji ve své chaloupce, kterou celou uklidila. Měli ji rádi, protože jim vařila, uklízela a s nimi zpívala a tančila. Až do doby kdy chaloupku navštívila zlá baba a dala ji ochutnat otrávené jablíčko. Byla to převlečená zlá královna. Poté co si Sněhurka ukousla omdlela. Trpaslíci, když přišli se zpěvem z hor, kde kutali, našli Sněhurku na podlaze nehybnou. Litovali plakali a uložili ji do skleněné rakve a byli smutní. Stýskalo se jim po Sněhurce, která už s nimi neskotačila, ani nezpívala s nimi jejich písničky.

Jednoho dne se objevil u chaloupky zbloudilý mladý princ na koni a ptal se trpaslíků proč jsou ta k smutní. Prófa ukázal na skleněnou rakev. Štístko se raději odvrátil. Dřímal ospale mrkal a Stydlín byl rudý a plakal.

Princ, když viděl Sněhurku ležet v rakvi, odklopil víko a protože byla tak krásná políbil ji. A Sněhurka otevřela oči, Kejchal  kýchl až se všechna smutná zvířátka kolem probudila a Rejpal se vrhl k varhaním píšťalkám a do kláves až všichni začali tančit, a radovali se. Princ Sněhurku vysadil na koně a odvezl si ji za jásotu trpaslíků na svůj hrad.

Pohádka známá všem dětem na světě, jen celé generace českých dětí ji nevidí. Proč?! Je milá, zábavná, veselá i poučná. A hlavně už 82 roků baví děti i dospělé na celém světě. Jen v Česku stále spí ve skleněné rakvi? Chcete ji děti vidět? Zavolejte nebo napište s rodiči do České televize ať vám ji ukáží, ať vám ji pustí. Bude se vám líbit, jako se líbila nám, kteří jsme ji viděli dávno, když jsme byli malí jako vy a když ještě bylo dovoleno ji promítat.

Zdraví vás Děda Mráz, Ježíšek a Santa Klaus.

 

K. Mrzílek

5.1.2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)