Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Do Nového roku přeji pohodu, zdraví, úspěchy v práci a štěstí v soukromém životě. Ať se Vám splní všechny tužby.  K nim jistě patří i přání konce koronavirove pandemie a návrat našeho života do normálu. Abychom opět mohli zase sportovat, chodit na kulturu, cestovat a především aby lidé měli stabilní zaměstnání a zabezpečení do budoucna. 

Mudrova MarieK roku 2021 se upíná mnoho naději. S jeho nástupem přišly ale i chvilky smutné, náš svět opustily mnohé osobnosti. Dnes odešla žena, které jsem si velmi vážila a měla jsem ji velmi ráda Mgr. Marie Mudrová, dlouholetá pracovnice Městské knihovny v Chebu, zastupitelka, organizátorka mnoha akcí. Působila ve funkci zástupkyně ředitele, realizovala kulturní výlety za poznáním historických míst a památek, z knihovny vytvořila centrum přednášek o cestování a jiných zajímavých tématech. Měla jsem tu čest být občas pozvána, abych se s posluchači podělila o své poznatky z cest do cizokrajných států a přispěla k šíření osvěty, porozumění mezi různými kulturami, tradicemi a náboženstvími. Chvíle strávené v knihovně mne vždy naplnily pozitivní energii a štěstím. Na chvíli se mnou cestovali i lidé, kteří kvůli různým omezením nemohli opustit svůj domov fyzicky. Přenesli se do Ománu, Thajska či na Filipíny prostřednictvím fotografií a vyprávění.

Maruška Mudrová prozářila večery svým úsměvem a dobrou náladou. Byla velmi aktivní a vždy myslela na druhé. Bude nám chybět. Skonala po dlouhé nemoci, kterou zkomplikoval koronavirus. Zpráva dnes přišla jako blesk, netušila jsem, že je vážně nemocná. Chtěla bych dnešní vzpomínku věnovat ji a všem, kteří svůj život věnovali a věnují druhým a nehledí jen na vlastní prospěch.

Takový ideál cti, statečnosti a odvahy symbolizoval na stříbrném plátně francouzský herec Robert Hossein. I on podlehl koronaviru den po svých narozeninách na Silvestra. Smutný konec roku pro jeho rodinu a světovou kinematografii. Hossein ale bude navždy žít ve svých filmech, v hraběti Peyrakovi, kterému nechybí kuráž ani šarm. Život je pomíjivý, ale dílo zůstává. 

A tak do Nového roku přeji také mnoho síly, inspirace ke kreativní tvorbě a energie do všech aktivit-pracovních i mimopracovních a odolnost vůči závisti.

Jak se to říká v Angelice? Jen ošklivým a hloupým nikdo nezávidí. Důležité je se nedat.

Maroko Novorocenka 2021A na závěr novoroční pozdrav z Maroka - كل عام و انتم بخير - nebo-li Mějte se po celý rok dobře! Chaloupkova Jana 3.11.2020

Maroko vstoupilo do Nového roku záplavami na severu země a nyní silným sněžením v horách Atlas. Záplavy způsobily řadu škod, ale někteří se radovali i z nich, např. děti. Takže vždy s úsměvem!

 

 

Jana Chaloupkova

13.1.2021

***

Novoroční blahopřání všem lidem dobré vůle

Do roku 2021 přeji zdraví, úspěchy v práci, štěstí v osobním životě a poklidný život všem, kteří jsou nápomocni druhým, nemyslí jen na sebe a jsou ochotni mnohé obětovat pravdě a spravedlnosti.

Mým největším vánočním a novoročním dárkem bylo, že se mi po 11 měsících konečně podařilo dopravit do ČR kargo osobních věcí bývalé zástupkyně velvyslance a konzulky v Maroku paní doktorky Jany Chaloupkové z Rabatu do Prahy. Byla to nejtěžší zakázka mého života. Když jsem ji v lednu 2020 přijal, domníval jsem se, že to bude snadné. Věcí vyzvednu pozemní cestou v Rabatu a přivezu do ČR. Jaký problém? Každý by pomyslel COVID..., kdeže COVID, ale velvyslanec Viktor Lorenc se svými podporovateli v Praze a v Maroku dokázal blokovat dokument (jednu stranu A4 s razítkem) nutný k povolení vývozu karga téměř celý rok. Zda se, že je přímo mistr ve vymýšlení průtahů a oklik. Přesto se mi nakonec podařilo osobní věci konzulky do Čech dopravit, i když mě to stalo extrémní námahu a úsilí.

Přál bych si, aby v Novém roce již nebylo místo pro takové intriky a zvítězil zdravý rozum.

 

Pf 2021  

Právní stát

13.1.2021

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (8 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)