Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Marvanova dalsi obet 2.2.2021Obdržel jsem dopis od její další oběti, končí slovy: „Omlouvám se, že nepíši paní advokátce titul, pro mne je to osoba bez svědomí, která by měla být už dávno tam, kam nevinné lidi posílala…“Marvanová Hana

I v době, kdy žil jinde v podnájmu, bez možnosti dosáhnout toho, aby si mohl ze svého domu odvézt své osobní věci, natož majetek, byl nadále pronásledován. Informoval i velvyslanectví Švýcarské konfederace v Praze, které mu nabídlo pomoc. Vzdal se jí ve víře, že to nebude zapotřebí. Po následných útrapách prodělal několik infarktů, kdy už neměl sílu se sám bránit. Také zvažoval sebevraždu jako ukončení svého utrpení… Odkaz na článek o JUDr. Haně Marvanové, na který v přiloženém dopise reaguje.

Státní zástupce JUDr. Vladimír Majer z OSZ Rokycany, které tehdy rozhodl o zrušení jeho obžaloby, že chtěl svoji bývalou manželku a jejího milence zabít, byl týž státní zástupce, který je následně obžaloval za trestné činy v případě paní Boulové – viz článek výše. Tak si veřejnost představuje státního zástupce. Krátce na to zmizel z OSZ. Možná byl i vyhozen, byl spravedlivý a tedy nepohodlný. Jsou to úvahy, mající reálný základ. Určitě by měl námitky, aby obžalovaní byli zproštěni obžaloby, kdyby tam zůstal. Ten, kdo nastoupil na jeho místo, Mgr. Martin Berka, jednal tak, že bylo jasné, co lze od něho očekávat. Věděl, že přestože probíhá soudní jednání, tak obžalovaní pokračují v pronásledování, útrapách a škodách na majetku. Dal písemně na srozuměnou, že se ničeho závažného nedopouští a že vyřízení v této věci je konečné. Nejhorší pocit, naprostá bezmoc a beznaděj pro obžalované. Kdo to nezažil, neuvěří a těžko pochopí. Také tento státní zástupce z Rokycan později zmizel.

I tak se to dá zařídit, když se do toho vloží vlivná  JUDr. Marvanová.

Takovéto bezpráví na nevinných občanech pamatujeme z 50 let zločinné vlády KSČ. Také se jen účelově a formálně naplňoval zákon, lidé přicházeli o své majetky a končili na popravišti za jásotu médií a pracujících. Jen dnes média mlčí a s nimi i veřejnost, která neví. Jak dlouho může tento nenormální, absurdní stav trvat? Jednou se nahromaděná energie nutně projeví. Je otázkou, zda bude využita ve prospěch země a obyvatelstva, nebo opět zneužita. Bez obnovené svobody a nezávislosti médií to nebude možné.      

Respektuji přání švýcarského krajana nezveřejnit jeho jméno. Chce jen jedno, dožít v klidu… Pracoval 26 let ve Švýcarsku k plné spokojenosti zaměstnavatele.

Článek přepošlu všem hlavním médiím, regionálním deníkům a desítkám novinářů. Bude pokračovat jejich poslušné, zbabělé mlčení?

***

Včera vysílala Knihovna Václava Havla online besedu na téma Muzea XX.století za účasti JUDr. Hany Marvanové, historika Petra Blažka a ředitele Muzea XX.století Jana Kalouse. Nuda, žádný střet názorů, pohoda a jen utrpení pro diváka. Převažovalo popisování stavu, myšlenkové fráze, přemýšlení mluvením, bez jakýchkoliv oslovujících silných, tolik potřebných myšlenek. Říkalo se co chybí, co je třeba, ale proč to chybí už 30 let – diskuse žádná?! Ředitel Kalous řekl, že se zločiny komunismu jsme se „ne úplně vypořádali“. Odvahu říci „vůbec ne“ neměl. Vůbec ne odvahu říci neměl. Ocenil jsem pouze připomínku historika Blažka o vztahu státu k českým Němcům po vzniku ČSR v roce 1918, který vedl k jejich vyhnání po roce 1945. Byl to největší zločin v naší zemi ve XX. století. Obávám se, že odpovídajícího místa a prostoru se v Muzeu XX. století toto námi provedené genocidium nedočká.

Zmínka o národech Čechů, Moravanů a Slezanů byla také nemístná. Už jen 20% Čechů má čistě slovanské geny. Jsme národem Bohemianů, žijících na území Bohemie, jako tomu bylo po dlouhá staletí, který tvoří jednotlivá etnika, jako je tomu ve Švýcarsku.

 Podle Blažka nebude muzeum pro každého? Naopak, mělo by být pro všechny, pochybuji ovšem, že postkomunistická společnost umožní, aby to jeho provedení umožnilo. 13 milionů na jeho zřízení je poněkud málo, měly by to být stamiliony! Historik Blažek také navrhuje pro atraktivnost pro mládež expozici o dobové komunistické sledovací technice. Obávám se, že by více prospěla současná sledovací technika, která tu totalitní už dávno překonala. Stejně tak by neměla chybět velká expozice věnovaná RAF a našemu exilu, které reprezentuje Muzeum čs. exilu v Brně. To, že jsme nebyli ani za 30 let schopni vybudovat Muzeum zločinů komunismu jako jiné země, vypovídá kdo v zemi vládne a kdo ji skutečně ovládá. Nepřekvapuje, že vysíláno bylo v době Událostí ČT od 19:00 do 20:00 hod.

Jako jediná země východního bloku jsme si KSČ zvolili dobrovolně v roce 1946 a jako jediná země bývalého Varšavského paktu ji máme dosud v „demokratickém“ parlamentu. Nepřekvapuje, že si Sněmovna zvolila svým prvním místopředsedou předsedu KSČM Vojtěcha Filipa, usvědčeného agenta StB75% anonymních hlasů poslanců!

JUDr. Hana Marvanová: „Žijeme ve svobodě“, ano, pro vyvolené, mezi které ona sama patří. StB na ní vedla tři svazky, dva byly skartovány a jeden uložen. Byla členkou prověrkové komise parlamentu, který prověřoval komunistické soudce…

 

Jan Šinágl, 3.2.2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (12 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)